DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gokhanabd Herhangi bir sorun olmaz sizin icin, sadece mulakata girdiginizde sorarlarsa belirtirsiniz. Eger herhangi bir weapon yani silah egitimi aldiysaniz burada evet demeniz gerekiyor. Ben askerligimi yaptigim icin, evet dedim ve ilgili belgeleri sundum. Size tavsiyem yaninizda askerlik ile ilgili belgelerin cevirisini bulundurabilirsiniz. E-devletten Ingilizce cikti aliniyordu sanirim, onu da alabilirsiniz yaniniza, bulundurmakta fayda var.


  • @koray2000 tesekkurler tavsiyeniz uzerine yanimda bulunduracagim o asamalara gelebilirsek insallah 🙂


  • @koray2000 Çok geçmiş olsun. Bir kapı kapanır, başka bir kapı açılır.


  • @koray2000 Çok geçmiş olsun. Bu kadar yaklaşıp hüsranla sonuçlanması gerçekten çok üzücü. Umarım hayat önünüze daha güzel fırsatlar çıkarır. Dosya numaramızın yakın olması sebebiyle, Ankara 10000'lere mülakat verdiğinde aklıma siz gelmiştiniz acaba AOS başlayınca da ankara mülakat verebiliyor mu diye. Gerçekten çok üzgünüm. Tecrübelerinize dayanarak, sizce AOS için kötü bir zaman mı seçmişsiniz? Temmuz bültenini beklerdim diyorsunuz ancak bu seneki talihliler için de bunu tavsiye eder misiniz? Yoksa çok daha erkenden AOS'a başvurmak şansı arttırır mı acaba? Mesela eğer dosyanızı şubat ayında verseydiniz?


  • @Hope-Breaker AOS yapmanin maddi yuku biraz agir, eger bunu sorun etmezseniz, dogru bir USCIS ofisi ile deneyebilirsiniz, gidisata bakmak lazim. Bu sene surece devam eden kisi sayisi 2023'e gore daha az olacaktir belki cunku pasaport sarti 2024 yilinda kalkti. Bu yuzden belki size Mart-Nisan gibi mulakat icin email gelebilir.

    Benim sectigim zaman dogruydu cunku benimle ayni tarihte basvuranlar Greencard aldi, ancak USCIS ofis tercihim yanlisti. Bu sene icin ilerleyen gunlerde ne olacagini gormek lazim. Mesela bizim donemde deprem oldu, mulakatlar durdu. Onceki donemlerde Covid oldu, konsolosluklar kapandi.

    Size sunu yapin diyemem, boyle tavsiyeler vermenin yuku bence cok agir.

    Sizin yerinizde ben olsam ne yapardim onu soyleyim, CP ile dosya tasimak icin cabalar bir yandan USCIS ofislerini incelerdim. Current olduktan sonra da kararimi verirdim. Zaten 10xxx oldugunuz icin erken current olacaksiniz, yeterli zamaniniz olur hareket etmek icin.


  • @koray2000 gerçekten çok üzüldüm, geçmiş olsun. Nasipten öteye yol yok, umarım mutluluklar başka türlü karşınıza çıkar bundan sonraki hayatınızda..

    Bu kota durumunu daha önceki yıllarda hiç okumadım, sanırım ilk defa oluyor. Açıkçası yazdığınız biraz da gözümü korkuttu. Dosya numaram da çok küçük olmadığı için AOS en mantıklı seçenek gibi geliyordu bana. Hepmizin hakkında hayırlısı..


  • @koray2000 Ayrıca söylemek istedim. Başkalarının bu süreçte mağdur olmaması adına bu paylaştığınız bilgiler çok değerli, tekrardan çok teşekkür ederim. Bir de NOID çok fazla duyduğumuz bir durum değil, bu duruma sebep olabilecek potansiyel durumları göz önünde bulundurmak adına ne yapılabilir sizce? Aklıma NOID alan arkadaşınız ülkeye giriş yaptıktan ne kadar süre sonra I-485 göndermişti diye sormak geliyor şuan için sadece, tabii paylaşmanızda bir sakınca yok ise. Teşekkürler.


  • @koray2000 Emeklerinizin karşılık bulmasını çok isterdim, umarım bu üzüntülü sürecinizin buhranı önünüzdeki güzel günler ve yeni fırsatlarla birlikte bir an önce kaybolur gider. Kontrol dışında gelişen şeyler için maalesef yapacak bir şeyimiz yok. Sizin için yeni fırsatlar diliyorum.


  • @avc NOID konusunda size denk gelen immigration officer’in tavri onemli, gocmenlerle daha hasir nesir olmus Uscis ofisleri belki daha iyi olacaktir bunun disinda en azindan bir 15 gun beklenebilir, bildiginiz gibi 90 gun bekleme suresi var, tam olarak uygulanmasa da sorulmasa da. Nadir bir durum ama NOID.


  • @koray2000 Cevabınız için teşekkürler. Ben açıkcası en az 2 ay beklemeyi düşünüyorum eğer AOS yaparsam. Umarım her şey herkes için yolunda gider. Tekrardan teşekkürler.


  • @koray2000 sizin adınıza çok üzüldüm umarım bu sene şans sizden yana olur


  • Merhabalar, The USCIS field office listesini ve adreslerini bulamadım. bir web sitesi yada bir liste var ise buraya yazar mısınız. Çok teşekkürler. Ayrıca cahilliğime verin lütfen. Amerika web sitelerini açamıyorum. Bunun için VPN mi yapmak zorundayım? Teşekkürler..


  • @koray2000 en son forumda , henüz net bir şey yok, bekliyoruz vs demiştiniz. Sanki bir umut var gibi hissetmiştim ancak yazdıklarınızı okuyunca 2. kez üzüldüm. Hayırlısı olsun. Söylenecek çok söz yok açıkçası 😞 Bu senin kotanın erken bitmesi ilginç bir deneyim oldu herkes için. Ayrıca yazdığınız tüm detaylar için emeklerinize sağlık.. Mutlaka okuyan herkes kendine göre bir ders alacak yada yol gösterecek bir şeyler almıştır yazdıklarınızdan. En azından onlar için emek harcadınız. Tekrar teşekkürler. Gelecekte tekrar dener misiniz bilmiyorum ama inşallah denersiniz ve bu sefer GC'yi alırsınız. (Bunu yazmakta ne kadar samimi oluyor onu da bilmiyorum.) Bu GC sürecinin belirsizlikleri insanı bitiriyor ya 😞 Herkes bam başka tecrübeler ve sıkıntılar yaşıyor. Amerika kurumlarının bu kadar yavaş olması, ya da her ofisin farklı davranması Amerikaya gitmeyi hayal eden insanları acaip endişelendiriyor diye düşünüyorum, en azından beni endişelendiriyor. Neyse tekrar vakit ayirip uzun uzun yazarak detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
    Saygılarımla,


  • @lavita Anladim, tesekkurler. Bir sorum daha olacak izninizle; Amerika icinde evlendikten sonra I-130 un file edilmesi ne kadar suruyor bugunlerde ortalama olarak? Evlilikten I-485 basvurusunu yapana kadar gecen sure nedir?


  • @ilker92 İster Amerika’da evlenin, ister Türkiye’de evlenmiş olun turist vizesi ile giriş yaptıktan sonra en az 90 gün bekledikten sonra I-130 başvurusunu yapmalısınız. Ondan sonra da priority date’iniz ne zaman izin verirse o zaman I-485’e başvurabilirsiniz. Bültene göre hareket edeceğiniz için şimdiden net bir tarih vermek doğru olmaz. Örneğin bülten 3 aydır aynı tarihte kaldı şu an, ilerlemedi. Bülteni önden bilemiyoruz ne yazık ki. O zamanki bülteni baz almanız gerekir. Ancak daha açık olması adına şöyle örnek vereyim:

    Şu an 6 Ekim’de Amerika’ya gittiğinizi varsayalım. 90 gün beklediniz. 6 Ocak’tan sonra evlendiniz ve ardından I-130’u file ettiniz. Priority dateiniz de örneğin 20 Ocak olsun. Bültende F2A o zaman hala Eylül 2023’se I-485’i file edemezsiniz. Örneğin Nisan ayı geldiğinde F2A bültende Şubat 2023 oldu ise Nisan ayında başvurabilirsiniz. Yani ne zaman ki bültende F2A 20 Ocak’tan sonraki bi tarihi gösterir o zaman I-485’i file edebilirsiniz. Bu tarihler sadece örnek.

    I-485’i file ederken Amerika’da halen legal olarak bulunuyor olmak, overstay duruma düşmemiş olmak gerekiyor. Bunu da unutmayın.


  • @lavita peki şöyle bir senaryo mümkün mü? Kız arkadaşım Amerika’ya turist vizesi ile giriş yapsa ve biz evlensek hemen 10 gün içeresinde. Ardından o Türkiye’ye dönse başvurularımızı da ben Amerika’da yaşadığım için 90 gün sonra iletsem, kız arkadaşım Türkiye’de iken greencardını alabilir mi? Yoksa Amerika’da yaşaması şart mı o süre boyunca? Kız arkadaşımın ailesinde bazı sağlık problemleri var o yüzden Amerika’da seyahat izni olmadan kalmasın, seyahat izni olunca yaşamaya başlayabilsin diye bir yol arıyoruz açıkçası. Böyle bir şey mümkün mü?


  • @ilker92 Hayır öyle bir şey mümkün değil. AOS ile devam edebilmek için greencard sürecine konu olan beneficiary yani kız arkadaşınızın ABD sınırları içinde olması gerekir. 90 gün kalması gereken o yani, o ülkeden çıkar giderse 90 gün sıfırlanmış olur. Siz onun yerine 90 gün bekleyip başvuramazsınız.

    Seyahat izni gibi yan faydalar hali hazırda ABD’de olan kişilere verilir. Kız arkadaşınız ABD dışında iken onun adına seyahat iznine başvuramazsınız. Ayrıca ABD içinde iken I-485 ile beraber seyahat iznine başvurulmuş ama henüz seyahat izni çıkmadı ise süreç devam ederken ABD dışına çıkması süreci terkettiği anlamına gelir.

    Ayrıca turist vizesi ile ülkeye girip de 10 gün içinde green kartlı ile evlenmek önerilmez. Turist vizesinin kötüye kullanıldığını düşünebilirler. İleride durumunuzu sıkıntıya düşürebilir. Endişeleriniz varsa isterseniz bir avukata danışın, daha net yorumlar yapabilir.


  • @lavita cevabınız için teşekkürler. Yani göçmenlik greencardlılar için evliliği o kadar zorlaştırmış durumdaki neredeyse artık ben Türkiye’ye dönüp işlemleri ordan başlatıp kız arkadaşıma da greencard çıktığında(3-4 sene) sonra tekrar Amerika’ya döneceğiz. Pes vallahi, resmen zulüm şuan ki süreler.


  • @ilker92 Öyle maalesef. Eşim green kart aldığı zaman biz de daha çıkıyorduk. Green kart aldıktan sonra evliliğin bu kadar zor olacağını araştırmamıştık. Avrupa’da insanların değil eşi sevgilileri bile kolayca yanlarına gidebiliyordu, biz de öyle olur sanmıştık. Öğrendiğimizde ise artık çok geçti. Biz de bir şekilde akışa girdik bakalım göreceğiz. İsteyen herkesinki en kolay şekilde hızlıca hallolur umarım.


  • @Redbeard asagidaki adresi kullanabilirsiniz.

    eger acilmama sorunu olursa dediginiz gibi vpn kullanarak cozebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum