Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2000 çok geçmiş olsun. epey uzun bir süre bekletmişler randevu vermek için. sonrada öyle bir tarihe vermişler ki kotaların biteceği günden 1 gün sonraya.. üzücü gerçekten, elinizden geleni de yapmışsınız hızlandırmak için. bundan sonraki hayatınızda bol şans dilemekten başka söyleyecek söz bulamıyorum.

• AOS eger hali hazirda Amerika'da yasiyorsaniz ya da burada kurulu duzeni olan tanidiklariniz varsa kolay olabilen bir surec ancak buraya gelerek ilerlediginiz de o kadar da kolay olmayabiliyor, ben ve bir cok arkadasimin tecrubesi bu sekilde oldu.

Bugun bildiklerimi bilseydim, once CP icin daha erkenden basvurup dosya tasimayi, daha sonra da son bultene kadar bekleyip basvurmayi denerdim. Case numaraniza gore bu kararlari almaniz gerekiyor. Kolay degil biliyorum, sizlere tavsiyem bol bol konuyla ilgili yabanci kaynaklari okuyun, mumkun oldugunca cok bilgi edinin ve bu bilgilere gore karar verin.

Mesela bu sene AOS yapmak icin Amerika'ya gelip, current olamadiklari icin surece hic baslayamanlar da oldu.

AOS yapan kisi sayisi zaten cok az, bu bilgilere ulasmak bu yuzden cok hayati bir onem kazaniyor.

Son olarak eklemek istedigim:

• I-485 formundaki 61. soruya YES cevabini vermeniz gerekiyor.

• Askerlik yaptiysaniz, I-485 formundaki ilgili soruya YES demeniz gerekiyor.

• @tufank Brooklyn Ofis benden once, 1 Eylul 2023'te mulakata aldigi insanlarin dosyasini da son haftaya birakti onaylamak icin, bu yuzden mulakati 8 Eylul'den once alanlar bile Greencard alamadi.

Burada ayrica not duselim, mulakatiniz bittikten sonra ilgi officer'a lutfen hemen onaylayin diyebilirsiniz. Yaninizda avukatiniz varsa sizlere bu konuda yardimci olabiliyor. Avukatlar sizinle mulakata girebiliyor ve boyle anlarda yardimci olabiliyor tabii iyi ve konuya hakim bir avukat olmasi lazim.

• @koray2000 cok gecmis olsun. Bu kadar yaklasmisken sonuca ulasamamak insani cok uzuyor. Biz de daha once maddi manevi cok benzer durumlardan gectik. AOS degil ama Change of Status basvurumuz olmustu ve olumsuz sonuclanmisti. Tam orada yasamaya alismistik, bir duzen kurmustuk ve geri donmek zorunda kaldik. Hem de avukat hatasi yuzunden. Avukatlarla ilgili dusuncelerinize katiliyorum. Pes etmedik. Bu kez EB3 surecini baslattik. 3-4 yil surdu ama Green Card’a ulastik. Gerci ben hala Ap’deyim ama bu da bitecek insallah. Eger orada yasamayi istiyorsaniz, pes etmeyin. Bir soluklanin yola devam edin derim. Sans yaninizda olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2000 özellikle kota dolsun diye beklemişler sanki.. Konsolosluk ayrı dert AOS ayrı dert oldu bu sene. Hangi yolu seçerse seçsin insanlar, süreç bize vize almanın bir garantisi olmadığını gösteriyor tekrar tekrar.. Yazınızda belirttiğiniz gibi durumu iyi analiz edip doğru zamanda doğru kararlar almak gerekiyor. sürecin heyacanı, koşuşturması içerisinde belki bunları düşünmeye fırsat bulamıyordur insan.

• @dpdemir Tebrik ederim gercekten, avukat ya da danismandan ziyade sizin ne kadar bilgi sahibi oldugunuz ile alakali bu surecler. Sonucta danisman ya da avukatin asil derdi sizden alacagi ucret.

Acikcasi Greencard, lottery ile cikinca deneyelim diye dusunduk. Ne yazik ki burokrasi konusunda cok ciddi sikintilar yasaniyor Amerika'da. Kurumlarin birbirinden haberi olmuyor, ilgili kisilere sesinizi duyurmaniz cok zor oluyor. Bakalim ilerleyen surecte bir daha denermiyiz. Eskisi kadar istekli degilim sadece.

• @koray2000 Tesekkur ederim. Kesinlikle dusuncelerinize katiliyorum. Evet, konuya direk kendiniz hakim olmalisiniz. Sayfalarca yonetmelik, kanun, tecrube, forum okudum. Hep diyorum; her avukat her vize turunde veya her konuda uzman degil. Tecrubesiz olduklari durum cok ve yanlis yonlendirme yapabiliyorlar. Bu da zaman, para kaybina ve dagilan ruhsal duruma sebep oluyor. Onlar parasini alip geciyor.

Su anki duygu durumunuzu biliyorum. Cok zor biliyorum. Buyuk hayal kirikligi. Bir savastan maglup olarak cikmissiniz gibi. Bir de etrafa, ese dosta laf anlatma kismi var. Biraz zaman gerekiyor. Enerjinizi toplayinca yine Amerika sevdasi alttan alttan kendini gostermeye basliyor. Bu kez savasin galibi olmak icin. Insallah o gun de gelecektir. Vardir bir hayir diyelim.

• @tufank Surecin icinde karar verirken zorlaniyorsunuz cunku daha once yasamadiginiz bir durum, yeterince bilgi sahibi degilsiniz, yasayanlardan yardim almaya calisiyorsunuz ama kimse sizin surecinize sizin kadar hakim olamiyor.

Ben DV2023'u son aya kadar yasamis biri olarak ancak su anda hangi asamada ne yapsam, daha farkli olurdu sonuc anladim.

• @dpdemir Evet, etrafinizdaki insanlara durumu anlatmak gercekten guc oluyor. Ne yasandigini bilmedikleri icin, anlam veremiyorlar.

Bu zaman zarfinda sevdiklerinizden uzak kalmak ayrica yorucu.

Hayal kirikligina ugradim, benim icin ciddi bir kayip oldu ozellikle maddi olarak. Greencard cok isteyen diger arkadaslar icin de ortaya cikan bu sonuc gercekten cok uzucu oldu. Ozellikle mesleklerinden dolayi Turkiye'den ayrilip daha iyi sartlarda calismak isteyen, bunun icin birikimlerini riske atan ve AOS yapip sonunda geri donmek zorunda kalanlar icin.

Daha once belirttigim gibi 6 aydan fazla kalip OVERSTAY olma durumu ya da NOID alip itibarinizi zedeleme durumuyla da karsilasabiliyorsunuz. Normalde hayatta boyle bir girisimde bulunmayacak insanlar olmamiza ragmen, boyle sacmaliklarla karsi karsiya kaldik bu sene.

• @koray2000 oncelikle cok gecmis olsun zor bir surec atlatmissiniz ve umarim bundan sonrasi sizin icin daha kolay olur.

Ben belgelerimi daya yeni yolladim AOS icin(dv2024). Askerlik konusu kafama takildi simdi. Ben bunlari no olarak isaretledim cunku askerligimi yurtdisi bedelli olarak yapmistim. Herhangi bir egitim vs almadim yani. O yuzden askerlikle ilgili herhangi bir belge de gondermedim. Bu konuda bir bildiginiz var mi? Tesekkurler

• @gokhanabd Herhangi bir sorun olmaz sizin icin, sadece mulakata girdiginizde sorarlarsa belirtirsiniz. Eger herhangi bir weapon yani silah egitimi aldiysaniz burada evet demeniz gerekiyor. Ben askerligimi yaptigim icin, evet dedim ve ilgili belgeleri sundum. Size tavsiyem yaninizda askerlik ile ilgili belgelerin cevirisini bulundurabilirsiniz. E-devletten Ingilizce cikti aliniyordu sanirim, onu da alabilirsiniz yaniniza, bulundurmakta fayda var.

• @koray2000 tesekkurler tavsiyeniz uzerine yanimda bulunduracagim o asamalara gelebilirsek insallah :)

• @koray2000 Çok geçmiş olsun. Bir kapı kapanır, başka bir kapı açılır.

• @koray2000 Çok geçmiş olsun. Bu kadar yaklaşıp hüsranla sonuçlanması gerçekten çok üzücü. Umarım hayat önünüze daha güzel fırsatlar çıkarır. Dosya numaramızın yakın olması sebebiyle, Ankara 10000'lere mülakat verdiğinde aklıma siz gelmiştiniz acaba AOS başlayınca da ankara mülakat verebiliyor mu diye. Gerçekten çok üzgünüm. Tecrübelerinize dayanarak, sizce AOS için kötü bir zaman mı seçmişsiniz? Temmuz bültenini beklerdim diyorsunuz ancak bu seneki talihliler için de bunu tavsiye eder misiniz? Yoksa çok daha erkenden AOS'a başvurmak şansı arttırır mı acaba? Mesela eğer dosyanızı şubat ayında verseydiniz?

• @Hope-Breaker AOS yapmanin maddi yuku biraz agir, eger bunu sorun etmezseniz, dogru bir USCIS ofisi ile deneyebilirsiniz, gidisata bakmak lazim. Bu sene surece devam eden kisi sayisi 2023'e gore daha az olacaktir belki cunku pasaport sarti 2024 yilinda kalkti. Bu yuzden belki size Mart-Nisan gibi mulakat icin email gelebilir.

Benim sectigim zaman dogruydu cunku benimle ayni tarihte basvuranlar Greencard aldi, ancak USCIS ofis tercihim yanlisti. Bu sene icin ilerleyen gunlerde ne olacagini gormek lazim. Mesela bizim donemde deprem oldu, mulakatlar durdu. Onceki donemlerde Covid oldu, konsolosluklar kapandi.

Size sunu yapin diyemem, boyle tavsiyeler vermenin yuku bence cok agir.

Sizin yerinizde ben olsam ne yapardim onu soyleyim, CP ile dosya tasimak icin cabalar bir yandan USCIS ofislerini incelerdim. Current olduktan sonra da kararimi verirdim. Zaten 10xxx oldugunuz icin erken current olacaksiniz, yeterli zamaniniz olur hareket etmek icin.

• @koray2000 gerçekten çok üzüldüm, geçmiş olsun. Nasipten öteye yol yok, umarım mutluluklar başka türlü karşınıza çıkar bundan sonraki hayatınızda..

Bu kota durumunu daha önceki yıllarda hiç okumadım, sanırım ilk defa oluyor. Açıkçası yazdığınız biraz da gözümü korkuttu. Dosya numaram da çok küçük olmadığı için AOS en mantıklı seçenek gibi geliyordu bana. Hepmizin hakkında hayırlısı..

• @koray2000 Ayrıca söylemek istedim. Başkalarının bu süreçte mağdur olmaması adına bu paylaştığınız bilgiler çok değerli, tekrardan çok teşekkür ederim. Bir de NOID çok fazla duyduğumuz bir durum değil, bu duruma sebep olabilecek potansiyel durumları göz önünde bulundurmak adına ne yapılabilir sizce? Aklıma NOID alan arkadaşınız ülkeye giriş yaptıktan ne kadar süre sonra I-485 göndermişti diye sormak geliyor şuan için sadece, tabii paylaşmanızda bir sakınca yok ise. Teşekkürler.

• @koray2000 Emeklerinizin karşılık bulmasını çok isterdim, umarım bu üzüntülü sürecinizin buhranı önünüzdeki güzel günler ve yeni fırsatlarla birlikte bir an önce kaybolur gider. Kontrol dışında gelişen şeyler için maalesef yapacak bir şeyimiz yok. Sizin için yeni fırsatlar diliyorum.

• @avc NOID konusunda size denk gelen immigration officer’in tavri onemli, gocmenlerle daha hasir nesir olmus Uscis ofisleri belki daha iyi olacaktir bunun disinda en azindan bir 15 gun beklenebilir, bildiginiz gibi 90 gun bekleme suresi var, tam olarak uygulanmasa da sorulmasa da. Nadir bir durum ama NOID.

• @koray2000 Cevabınız için teşekkürler. Ben açıkcası en az 2 ay beklemeyi düşünüyorum eğer AOS yaparsam. Umarım her şey herkes için yolunda gider. Tekrardan teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k