@gucarslan teşekkürler bilgileriniz için, üzülmek yok 🙂 🙏❤️
-
Merhabalar; Re-Entry giriş işlemleri ile ilgili bilgi vermek istiyorum.
14 Nisan 2025 tarihinde başvuru evraklarımı USPS ile "Certified Mail" olarak gönderdim.
20 Nisan 2025 tarihinde Dallas ofise ulaştı.
22 Nisan 2025 tarihinde Kredi kartından çekim yapıldı.
Bugün 26 Nisan 2025 tarihinde "I131 - APPLICATION FOR TRAVEL DOCUMENTS, PAROLE DOCUMENTS, AND ARRIVAL/DEPARTURE RECORDS" evrakı bugün ulaştı. Sevindiğim durum şu oldu "Biometrics" kayıtlarımın olduğu için tekrar parmak izi vermek ile uğraşmayacağım. "Notice Date: 22 Nisan 2025"Sanırım şimdi yaklaşık 14,5 ay bekleme sürecini yaşayacağım. Bu arada evrakın teslim yerini "ISTANBUL" seçtim bakalım bu durum bize ne yaşatacak.. Umarım bir problem yaşamam...
Sormak istediğim bir soru var. Şuan ben istediğim gibi ülke dışına çıkabilir ve bugün bana ulaşan evrakı girerken memura gösterecek gireceğim ve muhtemelen bir soru ile karşılaşmayacağım dimi? Görüşlerinizi rica ederim. (Tecrübe edenler açısından.)
Tşk, Syg. -
@Yasin-Cavusoglu Merhabalar, benimde görüşme bittikten sonra aynı şekilde 'Held for review' olarak işaretleyip verdi ama 2 hafta içinde sonuç ekranını kontrol etmem gerektiğini söyledi. Mülakat sonrası tam olarak bir gün veya zaman belirtti mi ve tam olarak nelerden konuştunuz biraz detay verebilir misin?
-
Herkese merhaba h2b için sevgilim mülakatta onay aldı, sistemde approved görünürken bugün “refused” oldu. Bana ise mülakatta sarı kağıt verip pasaportumu aldılar, sistemde approved görünürken “issued” oldu. Tahterevalli gibi birimiz oturup birimiz kalkıyoruz aynı anda bir oh çekemedik:( approved olup onay kağıdı alıp sonra refused olması normal mi?
-
@Beyrutt evet 11 ay var, polonyaya donduk
-
Arkadaşlar merhaba, eşimin greencard işlemlerini AOS yaparak başlatmak üzereyiz ve avukatların bazı yanlış yönlendirmeleri oldu, bu nedenle süreci şu an ben yönetiyorum ve her şeyi teyit etmek adına size I-864 Formu, sponsorluk özelinde danışmak isterim. Eşime ben sponsor olacağım ancak önceki avukatlar ben henüz 1 kez tax return yapmış olmama rağmen bunun yeterli olacağını belirtmişlerdi. Şu an araştırma yaptığımda gerekli belgeler arasında son 3 yılın tax returnu yazıyor her yerde. Bu aşamada benim sponsorluğum yeterli olmaz mı acaba? Ek bir joint sponsor mu bulmamız gerekir? AGI $27418 oldu benim bu sene, baktıgımda USCIS deki %125 poverty guidelinesın biraz üstünde kalmış oluyorum.
Bir de malum henüz 1,5 yıldır buradayım ve sadece applicationlar üzerinden calıstım (Uber, Rover, Grubhub gibi) bu durumda sanırım kendimi self employed olarak belirtmem gerekecek ve gelir evrakları olarak neleri eklemem yeterli olur? İş verenden son 3 aylık maaş gibi belgeler alamayacağım için biraz kafam karıştı. Önceki deneyimlerden anladığım kadarıyla her bir uygulamadan 1040 kopyaları ve IRS den transcript eklemem gerekiyor. Fakat hesabımızda pek bir birikim yok bank statement eklemek şart mıdır? Türkiye de bir evim var onun tapusunu ingilizce tercüme ettirip eklesem faydası olur mu? Bilgisi olan arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Başvuru için çok az zamanımız kaldı, eşimin B2 ile kalış süresi 11 haziranda doluyor ve avukatlar tarafından çok magdur edilerek ortada bırakıldık. Bilgi verebilirseniz gerçekten çok mutlu olurum.
-
@Nisa-Nur-Dinçer Teşekkür ederim cevap için. Şimdi bu linke bakarsanız eger, orada Kuzey Kıbrıstan olan sicil kayti kabul etdiklerini yaziyor. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Cyprus.html
"Temmuz 1974'ten bu yana Girne ve Mağusa Bölgeleri'nin nüfus kayıtları Kıbrıs Türk yönetimi altındadır. Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde yeni bir kayıt yapılmadığı sürece bu bölgeler için doğum, ölüm, medeni evlilik veya boşanma belgeleri veremez. Kıbrıs Cumhuriyeti polis belgeleri ayrıca Kıbrıs Türk yönetimindeki bölgede ikamet süreleri için de mevcut değildir.Görevliler, Kıbrıs'ın Kıbrıs Türk yönetimindeki bölgelerinde yaşamış bir başvuru sahibini ilgilendiren bireysel davalarda yardım için Lefkoşa'daki ABD Büyükelçiliği ile iletişime geçmelidir.
Kıbrıs Türkleri tarafından yönetilen bölgedeki idari ofisler:
Polis/Cezaevi Kayıtları: Lefkoşa'daki Polis Merkezi ile şu numaradan iletişime geçin:Tel: +90 392 228 34 11
-
@gucarslan teşekkürler bilgileriniz için, üzülmek yok 🙂 🙏❤️
-
@enayt, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
Merhaba evlilik yoluyla 2 yıllık greencard im 1 yıl 9’ay sürecini doldurdu şimdi I 751 formuna başvuracağız , onun sonuçlanması uzun sürüyor sanırım , sonuclanmadan ABD de 3. Yılım dolunca vatandaşlığa başvurabiliyor muyuz yoksa sonuçlanmasını beklemek zorunda mıyız
Ucuncu yiliniz dolunca vatandasliga basvurabilirsiniz. Beklemeniz gerekmiyor.
-
-
Uscis fee odeme. 25 Ocak 2025
ABD ye ilk giriş: 27 Ocak
Card iş being produced : 7 Nisan
Card was mailed to me :8 Nisan (eşim&ben)
10 Nisan(çocuklar)
Card was delivered: 11 Nisan(eşim &ben)
12 Nisan(çocuklar)Böylece ABD ye girisimizden 76 gün sonra kartlarimiza kavuşmuş olduk çok şükür
Bekleyen herkesinki sorunsuz bir şekilde ulaşır inşaallah -
Çok teşekkür ederim.
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
@gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.
-
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim

CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)
-
CEAC Status Check / Visa Status Check
Departman of State'e bağlı, Consular Electronic Application Center'ı dünyadaki bütün amerikan konsolosluklarında işlem gören göçmen (IV) ve göçmen olmayan (NIV) vizelerin durumlarını kontrol etmek amaçlı kullandığı sistem olarak açıklayabiliriz.
bu sistem, işleme giren göçmen ya da göçmen olmayan bir başvurunun güncel durumunu / hangi işlem statüsünde olduğunu başvuru sahibine güncel olarak sunmak amaçlı kurulmuştur.
CEAC Status Check
CEAC sisteminde herhangi bir göçmen ya da göçmen olmayan başvurunun kontrolünü sağlamak için sistemin resmi sitesinden hangi alanda başvuru yapılmışsa o kısım seçilerek bilgiler girilir.
çeşitlilik vizelerinde (DV - Green Card) CEAC verileri her yıl 1 ocak'ta aktif olur.
çeşitlilik vizerinde CEAC kontrolü için dosya numarasını girerken ortadaki sıfırlar -0- yazılmaz >>> örn: 2021EU
000001938 = 2021EU1938
göçmen vizelerde
göçmen olmayan vizelerde
peki bir DV vize başvurusu CEAC sisteminde hangi statülerde görünür?
- at NVC
bu statu, vize başvurunuzun alındığını ve dosyanızın National Visa Center'da (NVC) olduğunu belirtir. bu statu DV başvuru sahiplerde bazen at KCC olarak da görünebilir.
- in TRANSIT
bu statu, vize başvurunuza ait mülakatınızın ayarlandığını ve dosyanızın NVC'den konsolosluğa transfer edildiğini belirtir.
- READY
bu statu, konsolosluğun dosyanızı kabul ettiğini ve mülakat için hazır olduğunu belirtir.
- Administrative Processing (AP)
bu statu, başvurunuzun idare işleme kaldığını ve idari işlem sürecinizin başladığını belirtir.
- ISSUED
bu statu, vize başvurunuzun olumlu sonuçlandığını ve vizenizin basıldığını ifade eder.
- REFUSED
bu statu, vize başvurunuzun reddedildiğini ve olumsuz sonuçlandığını ifade eder.
ÖNEMLİ BİLGİ
travel state, 5 mayıs 2020'de CEAC statülerinin sistemde görüntülenmesi ile alakalı bir güncelleme yayınladı.
bu güncellemeye istinaden;
Visas: CEAC Case Status Change
Last Updated: March 5, 2020On March 3, 2020, the Department of State made an update to the Consular Electronic Application Center (CEAC) website, our online portal for visa applicants. A visa applicant whose case previously displayed as being in “Administrative Processing” on his or her case status page now displays as being “refused.”
There has been no change in such applicants’ actual cases. This is an administrative change to more accurately communicate case status to applicants.
Visa applicants whose case status on CEAC had previously displayed as “Administrative Processing” had been refused under section 221(g) of the U.S. Immigration and Nationality Act (INA).
Although some refusals under INA section 221(g) can be overturned, the change in the CEAC correctly reflects that the applicant’s visa application has been refused. That status may change if the applicant can demonstrate to a consular officer he or she is eligible for a visa or if information comes to the attention of the consular officer from other sources that resolve any outstanding issues relating to the applicant’s eligibility for the visa.
The applicant should refer to the instructions the consular officer gave at the end of the visa interview and to travel.state.gov/visas for more information about his or her case.
https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/visas-ceac-case-status-change.html
ilgili güncellemede aktarılan bilgiye istinaden;
vize başvurunuzdan / mülakatınızdan hemen sonra CEAC statünüz olumlu olsa da dosyanin durumu "red / refused" olarak görünebilir. eskiden daha sık kullanilan "idari işlem AP" statüsü artık coğunlukla "red / refused" olarak görünüyor, fakat vize basildiktan sonra statu degisip "issued" dönüşür.
tıpkı bunun gibi;
bu sebeple, mülakatınız sonrası CEAC statünüzü kontrol ederken "refused" ibaresi ile karşılaşırsanız telaş yapmayın, statünüz güncellenecektir.
bu bilgiler ışığında statünüz sistemde aşağıdaki sıralama ile görülecektir;
at NVC
in Transit
Ready
Refused
AP
Issued
-
@gucarslan elinize saglik sayin @gucarslan
-
@gucarslan Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim, emeğinize sağlık.
-
Ready durumunda olanlar " in Transit " olmayı bekleyecekler. Dananın kuyruğu burada kopuyor
.
Paylaşım için teşekkürler
.
-
@Atmosfer aslında "Ready" olanlar değil, "at NVC" olanlar "in Transit" olmayı bekleyecek
bütün olay tam da burada bitiyor..kısaca sıralama;
at NVC
in Transit
Ready
Refused
AP
Issued
-
@gucarslan ok . Netleştirme için teşekkürler
-
Programmer
-
Programmer
-
Programmer
-
gucarslan
-
Programmer
-
Programmer
-
gucarslan
-
merhabalar,
Belirtilen adresten bilgileri girerek kontrol ettiğimde benim ve eşimin B1/B2 vize başvurusu için No Status yazıyor. Ekran görüntüsünü de ekliyorum. Korona mevzusundan mı böyle? yoksa başımıza daha güzel bir iş mi aldık acaba? ne dersiniz? -
@materialist başınıza bir iş almadınız.
ilgili başvurunuz henüz konsolosluk tarafından işleme alınmamış ve bu yüzden de ceac sistemine bir bilgi günellenmesi olmamış.gördüğüm kadarıyla şubat ayı'nda yapılmış bir başvuru.
peki mülakatınız sonrası herhangi bir mail aldınız mı başvurunuzla alakalı? -
Mülakatı Eylül 2023 e mecburen aldım. sonradan kendileri Eylül 2022 ye çektiler. daha da boşluk yok öne çekemiyorum.
-
@materialist mülakat yapmadan önce statünüz zaten bu statüde görünür.
öncesinde bir değişiklik olmasını beklemeyin. -
tamamdır süper teşekkürler. Acayip sayıda olumsuz yorum okudum dinledim. en ufak şeyden tırsar olduk.
-
@materialist, içinde söyledi: CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)
Mülakatı Eylül 2023 e mecburen aldım. sonradan kendileri Eylül 2022 ye çektiler. daha da boşluk yok öne çekemiyorum.
Mulakattan sonra kontrol etmelisiniz. B/F/J gibi gocmen olmayan vizelerde dosya transferi olmadigindan ancak mulakat sonrasi statunuzde degisikligi gorebilirsiniz
Simdiden bol sanslar. -
gucarslan
-
gucarslan
-
gucarslan
-
Herkese merhabalar, EB2 kategorisinde Nisan 2021'den beri interview bekliyorum. Seyahat planlamasi yapmaya calisiyorum ve CEAC statuleriyle ilgili bir sorum olucak:
- Interview maili "At NVC" den "In Transit" e donunce mi geliyor? Yoksa "In Transit" den "Ready" statusune donunce mi geliyor?
- Bir case ay sonuna, diyelim ki 29 temmuz'da konsoloslukta olmasi icin gonderiliyorsa kac gun onceden postaya veriliyor? Baska bir deyisle, bir dosya yaklasik kac gun "In transit" suresinde oluyor?
Simdiden tesekkur ederim.
-
@IsmailAbi merhaba,
1- mülakat mailiniz "at NVC" > "in Transit" statüsüne geçtiği an gelir.
2- ortalama 1 ay önceden gönderiliyor ama bu süre kısalabilir de. -
@gucarslan Tesekkurler.
-
merhabalar, 21 temmuzda girdiğimiz vize görüşmesinde pasaportlarımız bize iade edilmiş ve bir ap kağıdı verilmişti. 22 temmuzda pasaportlarımızı mail ile istemişlerdi. durumumuz 28 temmuza kadar refused göründükten sonra ready olarak değişti. 1 ağustosta durum yeniden ready olarak güncellendi. telegramda sayın gucarslan olumsuz bi durumda olmadığımızı ve bir süre sonra sırayla AP ve Issued olarak değişeceğini belirtmişti. acaba bu durum ne kadar devam edecek, ve neden ready'ye tekrar döndüğü konusunda hiç bi fikrimiz yok, acaba sebep nedir ve issued a dönmemiz ne kadar sürebilir? teşekkürler
-
@Ege35 AP süreciniz bitti, bunun dışında yaşayacağınız bir sorun yok.
durumunuzla ilgili [email protected] adresine mail atıp durumunu sorabilirsiniz, bir sorun olsa zaten bilgi verirlerdi.statünüzün Ready olarak güncellenmesi çok normal çünkü; AP süreci sonrası case statüsü başa sarar ve tekrardan Ready
Refused
AP
Issued olarak güncellenir.
(bazen siz bu statüleri göremezsiniz, çünkü hızlı değişir)dediğim gibi mail atıp sorabilirsiniz ama bence gerek kalmayacak.
-
@gucarslan teşekkürler, biraz daha bekleyip gelişme olmazsa yazacağım
-
@Ege35 Merhabalar hocam yorumlarınızı okudum da, nedir son bir gelişme var mı acaba?
-
@rashcarter durumumuz issued a dondu, ve girisimisi 3 gun once chicago dan yaptik. Uzun yol ve oncelikli isler sebebiyle henuz foruma giris yapabildim ancak cevaplayabildim

Benzer Başlıklar
98
55.7k
Users
4.8k
Topics
484.4k