@baybarsmutercim evet kurucuları arasında olduğum firma
-
@Muratcan-0 eb3 ile ilgili sorularınıza buradan da yanıt bulabilirsiniz bu konu eb3vize.com'a ait bilginize.
-
-
@Hakan-Yavaş pasaport yükleyince açık işler görünüyor.Ordan iş seçip sonra devam ediyorsunuz.Asıl evrak süreci o zaman başlıyor.Tabi birde ödeme alıyorlar o süreçte.
-
@Ballistix merhaba hangi firma ile çalışıyorsun bende düşünüyorum güvenilir mi acaba
BDV solutions araştırdım ön başvuru oluşturdum sadece pasaport yüklemedim sağlam ama yazışacak birini bulamadım canlı destekten yazıyorum görmediler yazıyor tercüman yada Türk danışman yoksa zor gibi görünüyor
Sizin deneyimlerinizi nedir -
@Mustafa-Kemal-Atay-0 Mustafa Bey, konsolosluktaki görüşmeden sonra pasaportun elinize ulaşması kaç gün sürdü acaba? Benim ABD biletinin tarihini değiştireceğim, randevu tarihinden bir buçuk ay sonrasına değiştirsem sıkıntı olmaz herhalde.
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
2014-2020 Arası F1 vizesi ile üniversite ve şimdi Türkiye den EB-3 vize sürecine katılmak
Merhabalar,
2014-2020 yılları arasında ABD'de University of Oregon da lisans eğitimimi tamamladım mezuniyetim sonrası pandemi ve bazı sebeplerden ötürü dönüş yaptım. Şuan evliyim ve eşim ile dönmeyi planlıyorum. Kafamda tekrardan F1 vizesi ile PhD olarak gitmek vardı ancak EB-3 vizesi bana çok mantıklı geldi. Sizce 6 yıl yaşamış biri olarak EB-3 vize sürecim nasıl geçer ABD de bembeyaz bir geçmişim var SSN numaram var vergilerimi ödedim vs. Birde sürece buradan katılmak mı daha mantıklı olur benim için yoksa yine f1 yada turist vizesi alıp orada AOS yapmak mı ?
Teşekkürler
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
Merhabalar gc basvurumuz olumsuz sonuclanirsa diye eb3 vizesi icin caba sarfedecegim.Lastik sokme takma makinalari ve lift ustasiyim amerikada buyuk bir uretici firma var bu sirkete basvuru yapmak istiyorum (greencard ciksada cikmasada gercekten gidip calismak istiyorum yanlış anlasilmak istemem)fakat biliyorsunuz sirketin istek (sponsor) yapması lazim peki sirkete benim maliyetim nedir bilgi rica ederim ve bu meslek dalinda firma bana sponsor olurmu sizce teşekkürler
-
@baybarsmutercim evet kurucuları arasında olduğum firma
-
@Jackhead, içinde söyledi: ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)
Merhaba EB5 minimum yatırım miktarları ne oldu acaba? bazı yerlerde TEA için 500.000$ bazı yerlerde 900.000 dolar yazıyor
Guncel miktarlar su sekilde:
Screen Shot 2023-01-12 at 14.45.04.png
Tem 28, 2022About the EB-5 Visa Classification | USCIS About the EB-5 Visa Classification | USCIS
This page in Simplified Chinese.
-
Merhabalar,
Ben ABD L1 ile calismaktayim ve is verenim PERM uzerinden greencard basvurusu yapti.
PERM basvurusu suan ki pozisyonum ile ayni, iki sorum olucak konuya istinaden,
PERM gelecekteki pozisyon icin basvuru oldugu icin suan pozisyon degistirip, GC basvurusu sonuclandigi zaman, eski pozisyonuma geri donmemin bir sakincasi varmi?
Teoride olmuyor gibi gozukuyor ama bu konu hakkinda bilgisi olan varmi?
Ikinci sorum, suan pozisyon degistirsem ve PERM basvurusundakinden farkli bir ise baslasam, I-485 180 gunden uzun sure adjudicate edilmedigi takdirde Supplement J verip eski pozisyonuma donmeden baska bir pozisyona gecmemin bir sakincasi varmi?Ayni sekilde buda teorik olarak mumkun gozukuyor ama konu hakkinda tecrubesi olanlarin fikrini almak isterim.
Iyi Calismalar
Tesekkurler -
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
-
Sanirim baslik adminler tarafindan guncellenmis. Sunau b aciklik getirmek istiyorum, "Supervisor Review" surecini NVC ile yasiyorum, konsoloslukla degil.
-
Merhabalar, ben gecen sene turist olarak gezmeye geldigim abd de, Aralik ayinda donus yapacakken, bir firma ulasip sana sponsor olalim cv gayet iyi diyerek, yana yakila avukatlari ile gorusturuyor ve avukat bu surec uzun bir surec Turkiye'ye green kart gelene kadar gidemezsin o sirkette de uc kisiye green kart aldim diyor. Tamam diyoruz, bana once bi okul bul dedi buldum parasinin i kismini odedim statu kaybi yasamamak icin, baya uzun bir sure avukat islemler icin bekletti. En son gectigimiz mayis ayinda evet basladim sirket on odeme yapti dedi ve biz Aralik ayin sirket ben ve avukat olarak green kart surec ve faydalanacak seklinde bir sozlesme imzaladik. Icerisinde avukat tutarlari vb yaziyor.
Simdi sorularim sunlar, ben B2 vize yani turist vize hakkimi kayip mi ettim bu sirket yuzunden?
Ikincisi de bu sozlesme varken beni ise baslattilar subat ayinda yana yakila aradilar geldim basladim kimse ilgilenmiyor is vermiyorlar, ya bir muhendis managerine de der mi bu isler kesmiyor beni yeni is yollar misiniz yapalim, ogrenelim.. Ben cabaladikca bahaneler devam etti sirket maillerim vs hersey duruyor. Simdide sanirim eleman ihtiyaclari kalmadi gerekli assistleri yaptim ve yol vermeye calisiyorlar diye anladim. Ama bir soz verdiler ve ben eski isimi biraktim vizemi degistirdim vs vs. Onerileriniz bilgilerinize acigim. Herseyden once bir genc ve deneyimli muhendisin hayatiyla oynuyorlar.. Sevgiyle kalin..
-
@avfatih, içinde söyledi: EB3 Vizesine Başvurmadan Önce B1/B2 Vizesiyle Ehliyet Almak
Merhabalar,
Aranızda yeniyim. Elimden geldiğince önceki konulardan bilgi ediniyorum. Yazan herkese çok teşekkürler. Yararı çok büyük.
Öncelikle sormak istediğim Texas eyaletinde B1/B2 vizesiyle ehliyet alınabileceğini hem goverment yazılarından hemde sizin yazılarınızdan biliyorum. Benim bulamadığım ilerleyen aylarda eşimin hemşirelik dolasıyla başvuracağımız eb3 sürecinde bize olumsuz etkisi olur mu ? Bu durumu banka hesabı açma durumu içinde düşünüyoruz. Şuanda Houstondayız turist vizemizle. Gerekli işlemlere başlamayı düşünüyorum. Tam olarak doğru bir tanım olur mu bilmem ama "siz turist vizesiyle out of status durumlar yapmıssınız" diyip incelemede olumsuz durum yaşatırmı ? Düşünceniz Nedir ? Şimdiden okuyan, yardımcı olan herkese teşekkürler. SelamlarNe ABD'de ehliyet almis olmaniz, ne de banka hesabi acmis olmaniz EB-3 gocmen vizesi almanizi etkilemez.
Ama eger out-of-status kalirsaniz, yani turist olarak girmenize ragmen I-94 formunuzda belirtilen sureyi astiysaniz bu durumda sorun olma ihtimali var. Eger 6 aydan fazla I-94 suresini gecirirseniz, ABD'den ciktiktan sonra 3 yillik ban; eger 1 yildan fazla I-94 suresini gecirirseniz, ABD'den ciktiktan sonra 10 yillik ban aliyorsunuz.
Bu "ban"lar, gocmen vize basvurunuzun reddedilmesine neden olabilir ve bu bani kaldirmanin yolu I-601 waiver'ini almaniz olur. Fakat bu bana tabi olup olmadiginiza, eger tabiyseniz I-601 waiver alip almayacaginiza dosyanizi inceleyen konsolos karar verecek.
Benim size tavsiyem bu durumu konsolosun inisiyatifine birakmayip, out-of-status kalmamaniz yonunde...
-
@ayvalik10 Evet, her şey yasal. Worldwide Healthstaff bildiğim bir ajans. Hemşireler için bu şekilde EB-3 yoluyla green card almak mümkün.
-
@Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak
@Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek
https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337Teşekkürler bulamamıştım.
-
@Zekai-Oguz-Ozalp Tesekkurler,

eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card
-
EB3 Vizesi Nedir?
EB-3 vize programı 1990 yılında yürürlüğe girmiş bir kanunla Amerika Göçmenlik ve Milliyet Kanunu’nda (Immigration and Nationality Act) yer almıştır. Amerika'nın işgücü açığını kapatmak üzere çıkarılmış bu yasa halen yürürlüktedir.
EB3 Vizesinin 3 alt kategorisi bulunmaktadır. Bunlar;- Professionals
- Skilled Workers
- Unskilled Workers (Other Workers)
Aşağıdaki resmi websiteleri üzerinden detaylara bakabilirsiniz:
eb3vize.com olarak biz, Unskilled Workers (Other Workers) kategorisinde anlaşmalı olduğumuz McDonald’s ve Wendy’s firmalarına istihdam sağlamaktayız. Bu firmalar 1 yıl boyunca haftada 40 saat çalışma taahhüdünüz karşılığında sizlere sponsor olarak EB3 vizesi ve Green Card almanıza fırsat oluşturmaktadır.
Şu anda Canton, Ohio’da bulunan McDonald’s ve Charleston, South Carolina’da bulunan Wendy’s de açık pozisyonlarımız bulunmakta.
Biz Kimiz?
eb3vize.com Amerika'da kurulu yasal bir danışmalık bir şirketi olup, işverenlerle yaptığımız anlaşmalar ile yasal olarak sponsor firma ve çalışan bulabilmektedir.
Şirket adresimize, telefon bilgilerimize ve mail adresimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Hukuk Danışmanlarımız Kimler?
ABD'de 2 adet hukuk danışmanımız bulunmaktadır. Dilediğiniz zaman kendilerine ulaşıp hem bizim hem de süreç hakkında bilgi edinebilirsiniz.Hukuk Danışmanı Amerika Göçmenlik Avukatı Claudia P. Moreno-Diaz
morenodiazlaw.com
Kendisi hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Hukuk Danışmanı Amerika Göçmenlik Avukatı Muhammed Üzüm
www.grapelaw.com
Kendisi hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
NVC tarafından Mevcut Dosya İnceleme Zamanları
Şu anda NVC tarafından güncel dosya tarihleri için aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
Garanti Veriyor musunuz?
PERM ve I-140 aşamasında bir sorun olması durumunda sizden ekstra ücret talep etmeden farklı bir firma üzerinden işlemlerinize devam ediyoruz. Bu işlemlerdeki tüm sorumluluk bize aittir. Son aşama olan konsolosluk sürecinde bir sorun yaşanması,Konsolosluk görevlisinin göçmen vizesini reddetmesinin iki ana nedeni vardır:
- Konsolosluk memuru, göçmeni adayını inadmissible* bulursa,
- Konsolosluk memuru, USCIS'e bir yanlış beyan verildiğini veya bir sahtekarlık içerdiğini tespi ederse.
*inadmissible: The grounds of inadmissibility outlined in § 212 of the Immigration and Nationality Act (I.N.A.) or 8 U.S.C. § 1182 are the most common reasons why officers deny immigrant visas.
Konsolosluk Mülaakatında İşle İlgili Dikkat Edilen Hususlar Neledir?
- İş bona fide (gerçek) bir iş midir?
Bu işin gerçek bir iş başvurusu olup olmadığını konsolosluk memuru PERM aşamasındaki reklam/ilanlara kadar bakma yetkisi vardır. Böylelikle gerçek bir iş başvurusu olup olmadığını anlayabilmektedir. Genelde ret sebeblerinden birisi de kişilerin akraba/tanıdıklarının şirketleri üzerinden yaptıkları başvurularda ilanların ve iş tanımının spesifik olmasından kaynaklanmaktadır (Cato Institute verilerine göre bu bilgi paylaşılmıştır). Fakat bizim sizler için bulduğumuz firmaların böyle bir sorunu bulunmamakta, internette bile ilanlar olmaktadır. Bundan dolayı da bir sorunla karşılaşmamaktasınız. - Bu işin gereksinimlerini yerine getirebilecek kabiliyette misiniz?
Biz Unskilled Workers kategorisinden başvuru yaptığımız için burada bakılacak tek unsur İngilizcenizin olup olmamasıdır. Çünkü bulduğumuz işlerde her hangibir diploma, sertifika ve iş tecrübesi aranmamaktadır.
PERM aşamasında açılan ilanlara başvuru gelmesi halinde ne olur?
Bizim anlaştığımız firmalar sürekli eleman aramaktadır. İlan aşamasında çoklu pozisyon açıldığı için ilan aşamasında başvuru gelse bile bir sorun ile karşılaşmıyorlar. Gerçekten sürekli olarak birçok personele ihtiyaçları var. Fakat sizin buluğunuz veya tanıdığınızın şirketi üzerinden yaptığınız başvurularada tek pozisyon için ilana çıkılırsa bu esnada gelecek bir iş başvurusu sizin sürecinizin sekteye uğratacaktır. Ama bizim şirketlerimizin çok sayıda pozisyon açığı olduğu için böyle bir sorun ile karşılaşmamaktasınız.Firma finansal olarak yetersiz olması durumunda ne olur?
Normalde firmanın I-140 aşamasında USCIS'e finansal olarak yeterli olduğunu ispatlama yükümlülüğü vardır. Eğer firmanın çalışan sayısı 100'den fazla ise böyle bir yükümlülüğü yoktur. Biz de bundan dolayı 100'den fazla çalışanı olan firmalarla çalışmaktayız. -
Çok güzel yazı olmuş @eb3vize-com elinize sağlik
Ama benim merak ettiğim Eb3 vizesinin yıllara göre kaç kişi başvurdu vizeye, kaç kişi onay aldı,kaç kişi red aldı,neden red aldı? Bunları öğrenebilirmiyiz?
-
crazycells
-
İlgimi çekiyor GC çekilişi sonrası iletişime geçebilirim.
-
@Sabri-FT öncelikle teşekkür ederiz. Aşağıdaki linkten detaylı istatistikleri görebilirsiniz.
-
@caliskanpr tabii ki. görüşmek dileğiyle.
-
1 yıl sonunda uzatılabiliyormu vize türü veya greencarda giden süreci ne kadar sürüyor. Eşim ve 2 yaşında çocuğum benimle gelebiliyor mu.
-
Merhabalar. Bu konu hakkında detaylı bilgiye ihityacım var. Geçmişte de bu tarz yazılar okumuştum sponsorlukla ilgili ancak güvenilir değildi? Size güvenmeli miyiz? Referanslarınız var mı ? Konuya hakim forum okuyucuları konu hakkında düşüncelerini yazarsa sevinirim
-
This post is deleted! -
@mukeya elinize 10 yıllık Green Card gelmiş oluyor. 1 yılını firmada çalışıyorsunuz kalan 9 yılda istediğiniz yerde çalışabilirsiniz. Green Card elinize geldikten 4 yıl 9 ay sonra da vatandaşlık için müraacat edebilirsiniz.
-
@Mehmetyanik Hukuki Danışmanlarımızın bilgilerine aşağıda bulunan linkten ulaşabilirsiniz. Süreçlerinizi bu avukatlarımız takip etmektedirler.
-
Arkadaşlar tercih etmeli miyiz bu tarz durumları. Güvenilir mi? Deneyen var mı EB3 vizesii olanlar yazabilir mi
-
@eb3vize-com başarılar dilerim.
-
@Mehmetyanik ben şuan eb3 sürecindeyim ama tek tip eb3 yok 3 çeşit benimki farklı ilerliyor.
-
@Rhonster teşekkür ederiz.
-
@Rhonster nasıl farklı ilerliyor? İş olarak mı? anlatır mısınız? cidden işletmemi vs devredip uzaklaşmak istiyorum buralardan siz bu süreci yaşıyorsanız bana yazar mısınız buradan ya da özelden
-
@Mehmetyanik benimki hemşirelik EB3 ün 3 farklı kategorisi var ben vasıflı olarak sürecimi ilerletiyorum çok farklı ikimizin ki.
-
@Rhonster ücret vs ödemediniz o zaman siz bu 20k dolar vs
-
@Mehmetyanik tek kalemde ajansa ödeme yapmadım talepte etmiyorlar ama sürecin masrafları bana ait o yüzden. onların talebi nitelikli işçi olduğundan şartlar farklı ilerliyor ödemeyi yapmamam karşılığında 3 yıl onlarla çalışacağım sözleşmeyi bozarsam 32 bin dolar ödeme yapmam gerek masraflar aşağı yukarı bu kadar diye.
-
Bu parayı vermek mantıklı mı ya bide süre çok uzun o üzücü. Green card çıksın diye beklemek de üzücü
-
@Mehmetyanik Greencard'a giden her yol uzun ve masraflı baktığınız zaman. Çekilişten çıkmadığı sürece her anlamda uğraşıyorsunuz.
Benzer Başlıklar
132
31.6k
Users
5.1k
Topics
362.2k