@Tugba Çok teşekkür ederim.
-
@detones bahsettiğim, wat programınızla ilgili sıkıntıyı dile getirip sormanız.
cevabı konsolosluğun verdiğini biliyorum. -
@emreb17 merhaba, yaşadığınız sürecin bir benzerini ben yaşadım. olabildiğince özetlemeye çalışarak sizin sorularınıza kendi yaşadıklarımı yazayım diyorum 🙂
İlk girişte, 6 ayı geçmemek kaydıyla tabii, ne zaman girdiğinizin bir önemi yok. Ben de 5. ayımda illk girişimi yapmıştım. Size tavsiyem giriş yaptıktan sonra vakit kaybetmeden USCIS'e gidip GC'ınızın yollanacağı adresi netleştirmeniz, teyit etmeniz. Zannettiğiniz gibi olmayabiliyor, siz doğru adresi verdim zannedebiliyorsunuz ama sistem öyle anlamamış olabiliyor. Teyit etmekte fayda var 🙂
** Türkiye'de doktora öğrencisiyim.
2) ilk 6 aylik vize verildikten sonra 5. Ayinda ABD ye girmeyi dusunuyoruz. 2 3 hafta kaldiktan sonra kartlarimiz gelmez ise geri donmeyi dusunuyoruz. Kartlarimizi arkadasimiz araciligi ile Singapur a postalatacagiz.Yanlış hatırlamıyorsam DS 260 formunu doldururken GC issue etme ile ilgili bir bölüm vardı. Ben "havaalanından giriş yapar yapmaz işlemlere başlansın ve belirttiğim adrese gönderilsin" gibi bir seçenek vardı diye hatırlıyorum, onu seçmiştim. Ancak günler günler geçti, tık yok. USCIS'e gidip sorduğumda böyle bir işlem yapmadıklarını, GC basılabilmesi için benim oraya gidip başvuruda bulunmamın gerektiğini söylemişlerdi. Başvuru yaptıktan 3-4 hafta sonra GC beyan ettiğim adrese gönderildi (ama ben çoktan Türkiye'ye dönmüştüm maalesef) (Sene 2018, şimdi ortalama süre ne kadardır bilemiyorum).
3)Sonraki girisimizi 1 yildan erken (10-11. Aylarda) green cardlarimizi kullanarak yapmayi dusunuyoruz. Yine 2 - 3 hafta kaldiktan sonra donmeyi dusunuyoruz.
Buraya dikkat. Her ne kadar teoride 1 seneye kadar ülke dışında kalmaya izin verdiklerini söyleseler de, bundan sonraki süreçte esas olanın giriş kapısındaki CBP ve onun yataktan ne taraftan kalktığı olduğunu unutmamanızı rica ederim. CBP 6 aydan fazla kalan her göçmenin ABD'ye göçme gibi bir niyeti olmadığını, bu GC'ı da turist vizesi gibi kullandığını düşünüp ona göre davranıyor. Yani, sizi sorgulayabilirler, negatif davranabilirler, bekletebilirler vs. vs. Psikolojiniz bu süreci kaldırabilirse süper.
Ben de 11. ayda girdim çünkü çok önemli bir mazeret olarak doktora derslerimi tamamlamamı kabul edeceklerini düşündüm. Ama beklediğim gibi olmadı 😕 Epey terlettiler. Bir daha ABD dışına çıkmayacağıma, çıkacaksam da re-entry permit alacağıma ikna ederek sorgularını bitirdim. Doktora çalışmalarım nedeniyle Türkiye'ye dönmem gerektiği ve 6 ay olmadan ABD'ye giriş yapamayacağımı öngördüğüm için re-entry aldım. Türkiye'ye döndükten 4 gün sonra Çin'de ilk covid 19 vakası görüldü 😛 neye niyet neye kısmet oldu biraz yani :p
4)En son kalici olarak 7-8 ay sonrasinda ABD ye yerlesmeyi dusunuyoruz.(Doktora tezimi submit edip bitirdikten sonra) CBP ile sıkıntı yaşamamak adına giriş - çıkış planlarınızı 6 ayı aşmayacak bir şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Biz akademiklere göre doktora çok aşırı önemli bir mazeret olabilir, ama kapıdaki CBP bunu pek iplemiyor 😛Hayırlı olsun şimdiden, kolaylıklar diliyorum 🙂
-
@eRa 6 ay / 1 yıl durumu ülkeden ülkeye farklılık gösterir. ( @Barsamagic )
mesela ingiltere için bu kural 6 aydır ama; nereydese bütün avrupa ülkeleri için 1 yıldır.
bu başlığın ilk iletisini dikkatlice okumanızı rica ederim. -
-
Ikinci sorum ise bu formalarin ciktisini alip doldurup ablamin konsolosluk gorusmesine giderken goturmesi yeterli midir? yoksa USCIS sayfasindan online olarak doldurmak ta gereklimidir?
-
IR5 vize alanlara sarı zarf ve üzerine iliştirilmiş kağıt verilmiyor.
Bilgilerin elektronik olarak iletildiğine dair bir broşür vize basılı pasaportla gönderiliyor.DOS Case ID vize sürecinde kullanılan NVC Case Number değil mi?
USCIS hesabım "I-551 Contact Information" bölümünde Mailing Address kısmı mülakatta verdiğim adresi gösteriyor, Physical Address kısmı ise boş. Sadece mailing address kısmını güncellemek istediğimde Physical Address kısmını da zorunlu doldurtuyor, her ikisine de green kartın gönderilmesini istediğim yeni adresi girdiğimde bir türlü güncelleme olmuyor. Bu kısımları sorun yaşamadan güncelleyebilenler varsa nasıl güncelleyebildiklerini paylaşabilir mi?Sadece online Form AR-11 doldurarak adres güncelleme talebimi gönderdim.
-
Merhaba, ben f2a vizesi ile ülkeye giriş yaptım. Ama büyük bir hata yapmışız ve girişten önce ödenmesi gereken green card fee yi görmemişiz. 1.5 aydır kartı beklerken bugun mail geldi ve ücreti ödemeden göndermeyeceğiz yazmışlar. Hemen ödedik tabi. Benim sorum ödemeden sonra green kart ne zaman elimize ulaşır? Başka yapmamız gereken bir şey var mı ? Bir de uscis sayfasında benim isim soyisim kısmı doğru ama ikinci nwn diye bir isim eklemişler. Düzeltemiyorumda…
-
AOS İle I-130, I-131 den önce sonuçlanacakmış gibi görünüyor. Çelişkili bir durum değil mi?
-
@materialist, içinde söyledi: CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)
Mülakatı Eylül 2023 e mecburen aldım. sonradan kendileri Eylül 2022 ye çektiler. daha da boşluk yok öne çekemiyorum.
Mulakattan sonra kontrol etmelisiniz. B/F/J gibi gocmen olmayan vizelerde dosya transferi olmadigindan ancak mulakat sonrasi statunuzde degisikligi gorebilirsiniz 👍
Simdiden bol sanslar. -
Bu haftada gelmedi güncelleme
-
Merhaba, yaklaşık 3 ay önce bebeğimiz ile Amerika'ya giriş yapıp 2.haftanın sonunda Green Card'ını almıştık. Bebeğin SSN'i de akabinde geliyor mu yoksa biz mi başvuracağız, bu konuda bilginiz var mı?
-
Herkese merhaba,
En son 18 kasımdan parmak izi vermistim daha once i90 formunu doldurdugum için ancak benim greencardtan hala bir haber yok malesef. Bir sonraki adim olarak ne yapmam gerekiyor acaba? -
@Tugba evet, bu uygulama durduruldugu icin artik I-944 formunu doldurmaya gerek yok. 👍
-
@crazycells Bir keresinde I-20'yi imzalatmayi unutmustum da (ki benim kafasizligim, kabul ediyorum), geri donuste kapida cok sert sorgulamislardi. Dini, siyasi, sosyal, bilimsel her acidan cok korkunc sorulara maruz kalmistim. Ondandir korkum.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
-
Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
-
-
-
-
@zehrat, içinde söyledi: USCIS Randevulari (InfoPass Appointment)
@Firuze-Okur firuze hanım 5 şubat gidişinizde yeni green card için parmak izi de verdiniz mi
Bunu bende merak ediyorum aynı durumdayım. Parmak izi veriliyor mu ve green kartı yolluyorlar mı? yoksa sadece I 551 stamp i mi basıyorlar?
Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver
-
Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule
Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz.
Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi.
Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim.
Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim...
Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil)
yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminimNot: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Benzer Başlıklar
139
21.1k
Users
4.0k
Topics
281.3k