Bu "Dependent Visa" tam olarak nedir ? Nasil basvurulur ? Ir5 ile gelen Gc sahibinin 21 yas alti bekar cocugu faydalanabilir mi ? Konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Cok tesekkur ederim.
-
Bu sorunu yaşayıp kişi silebilen var mı?
-
14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci başlığındaki güncel deneyimlere bakacak olursanız son zamanlarda sanal kuyrukta bekleme süresinin 6 haftayı geçtiği bazı başvurular mevcut, sizin durumunuza özel değil.
Çocuğunuzun mülakatsiz vize talebi uygun görülurse ve onaylanırsa kendisinin vizesi de 10 yıllık olarak uygulanacak. Bol şans
-
Herkese merhaba,
F2A vize kategorisi üzerinden Yeşil Kart alma sürecimin son aşamalarındayım ve yakında ABD’ye taşınacağım. Kız arkadaşımla henüz evli değiliz. Kendisi turizm sektöründe aktif olarak çalışıyor, son 6-7 yıldır bu alanda deneyimi var, önlisans mezunu ve İngilizce bilmiyor.
Eğer ABD’ye gittikten sonra onun için F2A başvurusu yaparsam süreç çok uzun sürecek ve yıllarca ayrı kalabiliriz. Bu yüzden onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmenin alternatif yollarını araştırıyorum.
Bu profil göz önüne alındığında, hangi vize türü onun için en uygun olur? Turist vizesi (B1/B2), öğrenci vizesi (F1) veya turizm sektörüne yönelik bir çalışma vizesi uygun bir seçenek olabilir mi?
Her türlü tavsiye ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum!
Şimdiden teşekkürler!
-
Merhabalar, size mesaj attım bilginiz olsun, teşekkür ederim
-
@Mehmetyanik ChatGPT ile gorusmenizi tavsiye ederim. icinde bulundugunuz durumu sanki bir uzmanla gorusuyormus gibi anlatin. Durumunuzun uygunlugunu size soyleyecektir.
Ben, 2018'de yeni ofis basvurusuyla L1A vizesi aldim. 3 kez extension aldim. Sadece ilk calistigim amaerikali avukattan mmnun kaldim. 3 ayri (Grape degil hic birisi) avukatin hepsi Turk avukatlardi ve omrumu yediler. Erken yaslandirdilar beni. Cogunlugu E2 ve O-1 biliyor ki bu ikisi en kolay dosya sureci olan ve hatlari kesin olan vize turleri. L1A biraz zor, her avukat anlamiyor. Kimisi ilk parayi alabilmek icin 'uygunsunuz" diyor, kimisi L1A bilmedigini soyleyemiyor 'uygun degil' diyebiliyor. Bana denk gelen turk avukatlar, bu konunun sizler icin hayati onem tasidigini umursamiyor. Eger sizi E2'ye yonlendirmeye calisan avukatla karsilasirsaniz, bilin ki o sizin iyiliginiz icin degil, kendi cebini dusunuyordur. L1A'ya uygun olup olmadiginizdan emin olmadan E2'yi dusunmeyin.
I-140 ve I-485'imi kendim doldurdum ve su an green card sahibiyim. Lutfen dikkat edin, amerikali turk avukatlarin bir cogu profesonellikten uzaklar. ChatGPT'nin $20'lik parali surumu size hepsinden daha faydali olacaktir. -
@erenist, içinde söyledi: Göçmen vize ve I-94 Güncellenmesi
Bu ı-94 belgesi acil lazım ev tutmak için bunu öğrenirken document number isteniyor bu nedir bilgisi olan var mı ?
Sizin I94 kaydınız olmaz, göçmen olarak giriş yaptığınız için, pasaportunuzda giriş damgası yani I551 var sadece. Bu damgayı ve bu damganın ne olduğunu açıklayan USCIS yazısı paylaşabilirsiniz.
Kas 27, 2020Temporary I-551 Stamps and MRIVs | USCIS Temporary I-551 Stamps and MRIVs | USCIS
A machine-readable immigrant visa (MRIV) usually has the following text on it: “UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.” When a new immigrant first
-
@Aslıhan-Bilge-Solak Vzie ucretleri icin odenenen tutarin, odeme tarihinden itibaren 1 sene gecerligi var. sık sık kontrol ederek one cekebiliyorsunuz. en fazla 20 defa degisiklik yapabiliyorsunuz. olaki 1 seneniz doldugunda, o tarihten itibaren degisiklik yapamiyorsunuz ve randevu tarihiniz o tarihte kaliyor. O zaman ki tarih sizin icin uygun olursa katilrisiniz yada iptal edersiniz. 1 sene doldugunda iptal ederseniz de, yeni bir randevu icin tekrar ucret odemeniz gerekir.
devamli kontrol edin, slotlar aciliyor. Muhakkak one cekersiniz.
yine de sorunuz olursa cekinmeyin. Bol sanslar simdiden. -
Eşim Amerika Birleşik Devletleri'nde 20 yıldır Green Card ile ikamet eden birisi(Amerikan vatandaşı değil) Vatandaşlık başvurusunda bulundu fakat henüz sonuçlanmadı. Eşimle Türkiye'de evlendik ve bir yıldır evliyiz. Ben onun yanına kalıcı olarak yerleşmek istiyorum. Bu noktada en hızlı şekilde onun yanına gidebileceğim ve green card başvuru sürecimi onun yanında sürdürebileceğim bir vize türü ya da yöntem var mıdır? Siz değerli forum üyelerinin fikirleri beni çok memnun edecektir.
-
Merhabalar
Ben J1 ile ülkeye girip 6 ay sonra işi bırakmadan önce cos yaptım. j12Dan turiste başvuru yaparken j1 to j1 yapmaya çalıştım 10 ay sonra deny mektubu geldi. 180 gün içinde terkedin yazıyordu bende 150. gün çıktım. Şimdi türkiyedeyim 7 ay oldu. Bir süre daha burdayım ama turist başvurusu için sence ne kadar beklemeliyim. Bilgiğim kadarıyla evlenip işimi gücümü düzene koymam gerekiyor ama bu red sürecinden sonra mı 180 gün sayılıyor yoksa j1 den turiste başvurduğum andan itibarenmi 180'ni saymaya başlıyorlar merak ettim. 180 ni mektuptan sonra geçmedim sonuçta 3 yıl ban yemedim.. Ama eğer cos yaptığım andan itibaren sayılıyorsa kötü tabi -
J2 olan eşimin mevcut calisma vizesi H4’e geçerse iptal olur mu, yoksa son geçerlilik tarihine kadar geçerliliğini korur mu?
-
@EmirhanKurt Merhaba, bu konuda bilgim veya fikrim yok ancak bazi insanlar konsolosluklarin change of statu olayini sevmedigini soyluyor. Bununla birlikte burada universite icin change of statu yapip sonrasinda Tr de vize almis birisini taniyorum, yazlari gidip gelebilmek icin.
-
-
@Cihan Merhaba, ben şu an L1-A sürecindeyim. Bir avukatım var. araştırmışsınız az çok, eğer Tr deki ortağı olduğunuz şirket şartları karşılıyorsa ki en büyük şart en az 15-20 çalışanı olmalı, yasal olarak tüm gereklilikleri yerine getiren bir şirket ise evet daha mantıklı L1
siz bir avukata anlattıysanız şartları da karşılıyor olsanız sizi bu şekilde yönlendirirdi. hakkınızda hayırlısı olsun. -
@Fatig-Terim calisma izni saglamaz F1 vizeleri nurse aide olarak egitimi ABD de tamamlasaniz bile bir yolu yok malesef sadece cekilisi kazanmaniz ya da baska yollarla greencard sahibi olmaniz durumunda mumkun
-
Ilk is Sponsor bulmaniz. Facebook Gruplarina bakabilirsiniz,
Sponsorunuz USCIS web sitesinde yazan formu dolduracak. numarasi degisti sanirim. eskiden I134 tu. siteden guncel forma ulasabilirsiniz.
Sponsorunuzun basvurusu onaylandiktan sonra side USCIS web sitesinden uyelik acacaksiniz. Sponsor formu doldururken sizden bir mail adresi isteyecek. Hesap acarken mail adresinin ayni olmasina dikkat edin.
Siz USCIS ten hesap aciktan sonra hatirladigim kadariyla case numaranizi kendi hesabiniza tanimlamaniz gerekiyor. Nasil oldugunu hatirlamiyorum. ama zor birsey degildi. web sitesinizi kurcalayarak bulabilirsiniz.
Daha sonra seyahat iznine basvuruyorsunuz. Bu bir vize degil. ama siz vizez gibi dusunebilirsiniz. Ucaga binmenize ve Ulkeye girmenize bu evrak yardimci olacak.
Size tavsiyem seyahat izniniz onaylandiktan sonra 1-2 gun Amerikaya gelmeye calisin. Bazilarinin seyhat izinleri iptal oldu diye duydum.
Amerikaya girdiginizde sponsorunuzun oldugu yerde kalmak zorunda degilsiniz ama kendi basinasiniz.
Sponsordan rica edip size kefil olmasini saglayin ve ilk evinizi kiralayin. Yoksa kimse kolay kolay ev vermez.
Giriste I-94 formunuz oluyor. bu form ayni zamanda sizin gecici calisma izniniz. Ama siz yinede hemen ehliyet,ID, calisma izni gibi butun evraklara hemen basvurun.
Devlet yardimlarina basvuru yapin. Her eyalete gore degiskenlik gosterir. Size uygun olan bir devlet yardimlarina basvurun. Yemek parasi, cash para, saglik yardimi gibi yardimlari alabilirsiniz. Size bu konuda tavsiyem, yillik 25-30k$ kazanmaya basladiktan sonra yardimlarinizi iptal ettirin. Belki ilerde green card ta sorun cikartabilir.
burada 2 yil kalma hakkiniz var. 2 yil sonra biz 2 yil daha uzattik. ama yeni gelenler icin buna gerek kalmayabilir.
*https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/3911/all-actions?q={"action-by"%3A"all"%2C"house-committees"%3A"all"}
yukaridaki linkte bizim icin bir yasa tasarisi sunuldu. onaylanirsa green card verecekler.Sanirim tum sureci anlattim.
-
-
-
vize reddi sonrası ais'te ki daha önce vize reddiniz var mı sorusuna hayır seçip randevuya giden oldu mu?
sanırım ds-160 formunda red olduğunu belirtip randevu sitesinde belirtmeyenler var. randevulara nasıl yansıyor merak ettim.
-
Amerika ve Kanada, birbirinin reddini ve onayını görür.
Amerika ve Kanada, Meksika ile sınır dışı edilen kişilerin bilgilerini paylaşır. Anlaşma gereği Meksika o kişilere bir daha vize vermez.
Amerika ve Kanada, Schengen vizesi için verilen retleri göremez. Spesifik olarak talepte bulundukları takdirde Schengen ofisi bilgi paylaşabilir.
Schengen bölgesine üye ülkeler, tüm bilgileri AB Parlamentosu tarafından oluşturulan Schengen Veri Sistemine girmekle yükümlüdür, dolayısıyla her ülke tüm Schengen başvurularını görür.
-
ABD vize başvuru hizmetlerimizde uyguladığımız ücret tarifemiz aşağıdaki gibidir:
Genel Danışmanlık Hizmeti: 100$
(Nuray hanım ile 30 dakikalık kompleks dosyaların incelenmesi ve görüşülmesi.)
Kapsamlı Danışmanlık Hizmeti: 300$
(DS-160 Vize Başvuru Formu doldurma, Randevu alma ve Emekli ABD Konsolosluk Memuru Nuray Hanım ile Vize Mülakatına Hazırlık dahildir.)Vize Randevusunu Erkene Alma Hizmeti: 300$
(120 gün içerisinde alınamayan randevular için ödediğiniz ücret iade edilir.)Sürecin daha hızlı ilerlemesi için ABD vize başvuru ücreti olan 185$'ı sizden alıp, ödemeyi konsolosluğa biz yapmaktayız.
300usd + 185 usd kişi başı için çok yüksek bir bedel

Visapeer Amerika Vize Danışmanlığı
-
Merhaba değerli forum üyeleri, bildiğiniz üzere Amerika vize başvurularında ufak bir ayrıntı bile başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabiliyor. Üstelik bir kez ret aldıktan sonra gelecek başvurularda bunların sistemde kalması nedeniyle büyük bir risk oluşabilmekte.
Visapeer olarak bu riski en aza indirmek ve size uygun bir başvuruyu nasıl gerçekleştirmeniz gerektiği konusunda rehberlik etmek üzere eski Amerikan konsolosluğu çalışanı danışmanımız Nuray hanımın da bulunduğu bir ekip oluşturduk.
Ret almanın vereceği hayal kırıklığının, zaman ve para kaybının farkındayız. Bu nedenle kabul almaya yeterli kriterleri karşıladığınızdan emin olmak için başvurunuzu ilk olarak titizlikle değerlendiriyoruz. Onay almak için yeterli olmayan taleplerde herhangi bir ücret talep etmeden gereklilikleri belirtiyoruz.
Şu anda başlıca hizmet verdiğimiz vize türleri B1/B2 turist, ziyaretçi vizesi ve F1 öğrenci vizesidir.
Aşağıdaki Ön Bilgi formunu doldurabilirseniz, uygunluğunuzu kontrol ederek size en kısa zamanda geri dönüş sağlayalım.
https://panel.visapeer.com/on-bilgi-formu.html
B1/B2 Turist ve Ziyaretçi Vizesi için Danışmanlık
Travel State tarafından paylaşılan en son verilere göre (FY 2022) dünya genelinde B1/B2 vizesi için toplam 3,228,199 başvurudan 835,003 tanesi ret almıştır. Aynı tarihteki tüm göçmen olmayan vizeler için toplam reddedilen başvuru sayısı ise 1,276,193'tür.
Kriterleri karşılayıp karşılamadığınızı belirleyebilmek adına ücretsiz doldurabileceğiniz bir form oluşturduk. Formu doldurmanız halinde sizinle en kısa sürede iletişime geçiyor olacağız.
F1 Öğrenci Vizesi için Danışmanlık
Travel State tarafından aynı verilere göre dünya genelinde F1 öğrenci vizesi için toplam 411,131 başvurudan 220,676 tanesi ret almıştır.
Her iki başvurudan birinin ret ile sonuçlandığı F1 öğrenci vizesinde bazı durumlarda çok ufak hatalar nedeniyle olumsuzluklar yaşanabilmektedir.
Oluşturduğumuz ücretsiz F1 öğrenci vizesi formunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede gereklilikleri karşılayıp karşılamadığınızdan emin olabilir ve sonrasında danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Hangi Konularda Hizmet Veriyoruz?
Başlıca hizmetlerimiz DS-160 formunun doldurulması, başvurunuza uygun olarak gerekliliklerin belirlenmesi ve konsoloslukta size sorulacak sorular üzerinden mülakat hazırlığıdır. Daha ayrıntılı bilgi almak için Visapeer Amerika Vize Başvuru Danışmanlığı sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıca diğer vize türleri ve sorularınız için de sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ekibimiz
Muhammed Üzüm
ABD Göçmenlik AvukatıAtakan Sakallı
AvukatGörkem Çağlar
Vize Uzmanıİletişim Bilgilerimiz
Türkiye Ofisimiz:
Beştepe Mah. 31.Sok No: 2/B Oda: 206 Yenimahalle / Ankara 06560
Amerika Ofisimiz:
190 Moore St, Suite 201 Hackensack, NJ 07601
Eposta & Telefon
[email protected]
+1 (973) 995-9977 (US)
+90 (850) 304 18 78 (TR) -
admin
-
Doldurdum Ve Her Ne Kadar Umudum Kırık Olsa Bile Dönüş Bekliyorum Efenim...
-
This post is deleted! -
Merhaba annem 75 yasinda ben amerikada H4 vizesi ile kaliyorum annemin 10 yillik turist vizesi var ben bir okulda ogretmenlik yapiyorum annem de cocuguma bakmak icin yanima ziyaretci olarak geliyor annem 6 ay kaldiktan sonra Turkiyeye gidip iki ay kalip geri donup tekrar 6 ay kalabilir mi ? Yani 6 ay sonunda kalisi uzatma icin bir form var benim merak ettigim bu form ile ( uzatma ile birlikte ) toplamda 1 yil oluyor bunu ocak ayindan itibaren mi hesapliyorlar ya da boyle bir hesap yok mu
-
Vize öne çekme işlemi için orçun beyden destek aldık 6 günde istediğimiz tarihe çekildi. Ortalıkta bu kadar kirli bilgi gezerken işini Profesyonel ve kendinden emin bir şekilde yapan orçun beye çok teşekkür ederim.
-
@Doğukan-UTKU Hayırlı olsun yeni vize tarihleriniz. İnşallah vizelerinizi de kolay bir şekilde alırsınız.
-
ABD vize başvuru hizmetlerimizde uyguladığımız ücret tarifemiz aşağıdaki gibidir:
Genel Danışmanlık Hizmeti: 100$
(Nuray hanım ile 30 dakikalık kompleks dosyaların incelenmesi ve görüşülmesi.)
Kapsamlı Danışmanlık Hizmeti: 300$
(DS-160 Vize Başvuru Formu doldurma, Randevu alma ve Emekli ABD Konsolosluk Memuru Nuray Hanım ile Vize Mülakatına Hazırlık dahildir.)Vize Randevusunu Erkene Alma Hizmeti: 300$
(120 gün içerisinde alınamayan randevular için ödediğiniz ücret iade edilir.)Sürecin daha hızlı ilerlemesi için ABD vize başvuru ücreti olan 185$'ı sizden alıp, ödemeyi konsolosluğa biz yapmaktayız.
300usd + 185 usd kişi başı için çok yüksek bir bedel

Benzer Başlıklar
61
53.0k
Users
4.8k
Topics
480.6k