Diğer tüm deneyimler gibi endişeli belki de biraz fazla sancılı geçen bir süreç oldu.
Öncelikle bu süreçte geç akıllanmanın, tuzaklara düşmenin ve tembelliğin neden olduğu sıkıntıları açıkça belirtmek istiyorum. Belki böylece aşağıda yazdığım kelimeler üzerinden arama yapan arkadaşlar aynı sıkıntıları çekmez ve kendi göbek bağını kesecek yetkinliğe erişebilir.
Özellikle hemen aşağıya yazdığım danışman eleştirisini mazur görün lütfen. Olur da aşağıdaki gibi danışmanlara bulaşmadan buraya erişen arkadaşların birine bile faydası olursa ne mutlu!
( ***, ******, **********, ....) Buraya kendime hakaretler yazmak isterdim. Zira geç akıllandım. Sürecin başında parça pinçik bilglilerle bana 8000'ler ile kesin sıra gelir diye işi oluruna bırakmış forumla ise anca Ekim ayından beri ünsiyet peyda etmiştim. İlk başvurum olduğu, daha önce greencard sürecini bilmemem ve bu şansı kaçırmamak için maalesef bana hiç bir yardımı olmayan danışmana para kaptırdım. "İlgilenmeyenuzmani" (G isimli ve T soyadlı) adlı hanımefendiye boştan yere 1000 dolar para ödedim. Bu arada DS-260 formunu da youtubeden adım adım kendim doldurmuştum. Danışmanın bana neredeyse hiç bir yararı olmadı, kendisine ne ulaşabildim ne de telefonlarıma cevap aldım. Hatta buraya gelirken bakın ben dosya taşımaya gidiyorum açın telefonu, konuşmam lazım minvalinde mesaj atmama rağmen hiç bir dönüş alamadım. Defalarca aradım...Şimdiye kadar kendileriyle 2 kere en fazla 3 kere konuşmuşumdur. Bana mülakat gelince haber vereceklerini hatta dosya transferi gerekirse yardımcı olacaklarını belirtmişlerdi. Son görüşmemizde hiçbir şekilde transfer konusunda yardımcı olamayacaklarını anladım. Ne bana ülkelerin mail adreslerini verdiler ne nasıl mail atacağımı belirttiler. [Aslında son görüşmemiz olan Mart ayında ben çoktan nasıl ve nereye mail atılacağını çözmüştüm ama yine de onların da çabalamasını istedim. Bana sadece elle 5, 6 tane konsolos adreslerini yazdıkları bir kağıdın resmini attılar. Siz mail atın neyi nasıl yazdığınız önemli değil dediler (bunu da görüşmeden 1 hafta sonra zar zor yazdılar...)]
Bana bu daınşmanlığın tek yararı hayatımı değiştiren bir cümlesiyle oldu; *"Eğer aklınıza takılan bir şey olursa yeşilkartforma bakın..." *
Bu arada 202 Mülakat Aşamaları* sayfasının ilk gönderilerini anlayarak okumak neredeyse tüm sürece hakim olmanızı sağlayacaktır. Hatta gerekli bilgilerin %99'u o sayfada ( ve oranın yönlendirdiği mülakat deneyimlerinde) mevcut.
Formla tanışmam Ekim ayına doğru gerçekleşti. Şubat ayında dağıtımların olmaması yavaş yavaş endişelendirmeye başladı. Verileri karşılaştırınca Ankara'nın bir ay 500 diğer ay 1000 kişi'ye mülakat dağıttığını gördüm. Son dağıtım Temmuz ayına bu şekilde gitse ya da arada 1 kere bile teklese dosya numaramın tam sınırda olduğunu gördüm. Artık 2. plan olan dosya taşıma işlerini yavaştan araştırmaya başladım. Hatta çok geç bile kaldığımı düşündüm. Nitekim ilk Viyana taşımalarına geç kalmıştım. @gucarslan Beyin "En doğru zaman dündü" mesajını görünce zaten artık kendimden özge kimsenin bana yardımcı olamayacağını anladım.
Mart ayı dağıtımlarını bekliyordum. 28 Şubat 04 Mart arası Viyana'ya dosya taşıma furyası başladı. Ben o günler hep aktiftim. Ankara'nın geleneği olan her yeni ayın 2. haftasının Cuma günü için 14-15 Mart'ı bekledim. O gün mail gelmeyince ben de maillerimi atmaya başladım. Nitekim ilk mail tarihim 14-15 Mart olarak geçekleşti.
Öncelikle https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html sitesinden benden vize istemeyen/kolay kapıda vize alınan ülkelerin 2024 DV için performanslarını inceledim. (Nerenin vize istemediğini googledan arattım ) Eğer EU'ya ya da diğer Asya gibi bölgelere bültenle paralel şekilde mülakat veriyorsa o ülkere mail atacaktım. Mail atacağım ülke konsolosluklarını ise https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html adresinden buldum. Her konsolosluğun üstüne tıklayıp sağ taraftaki web bilgilerinden ya mail üzerinden ya da Inqury form aracılığıyla transfer mailleri iletmeye başladım. Çoğu site ne için nasıl mail atılacağını navigatör üzerinden bizlere iletiyor. Mesela M77 -ISIM SOYISIM -TRANSFER REQUEST - CASE NUMBER, M99 - OTHER QUESTION - SOYISIM vb. gibi.
Mail içeriklerini yine navigatörde yer alan sıralamaya göre yazdım. Bunlar benim mail örneklerim.(https://docs.google.com/document/d/1yLPlmhMcudLc3HLVrZFUOUiVpaRrFzJ3XMXV60D65pY/edit?usp=sharing)
Bunlar da mail attığım konsoloslukları gösteren kendi oluşturduğum excel kaydım.
2.pdf
1.pdf
Ben onlara ne zaman mail attım, nasıl ve kaç kere dönüş yaptılar gibi bilgilerle süreci ilerlettim. Maalesef 60 küsür ülkeye attığım maillerden hiç bir aşama kaydedememiştim. Excel listeme kaydettiğim ülkelere 10 günde bir mail atıyordum. Viyana, 28 Şubat-4 Mart sonrası ilkinci kez Nisan 15 ve 23'te de dosya kabul edince onlara da maillerimi biraz sık attım. 15 gün içinde 6 mail atınca bir ara banlandım zannettim. Fakat uygunlukları olmadığı için maalesef daha fazla dosya kabul edemediler. Bunlara rağmen kaç yıldır bizlere yardım eden Viyana'ya ayrıca teşekkür etmek lazım. Bununla beraber konsolosluklara sorularımıza cevap vermeden/10, 15 gün geçmeden mail atmak da iyi değil. Mail adresimizi spam kutusuna düşürebilirler. O yüzden telaş yapıp iyice işleri batırmamak gerekir diye düşünüyorum.
Özbekistan müsaitlik olursa sizinle iletişime geçeriz, Türkmenistan vizeniz varsa taşırız demesi dışında hiç bir şekilde olumluya yakın haber alamamıştım. Her yer oranın vatandaşlığını, oturumunu istiyordu. Haziran ayına girerken Güney Amerika'dan Bogota maillerime yaptığı dönüşü değiştirdi. Önceden sadece A, B,C Adaları, Venezuella ve Kolombiya vatandaşlarının ve oturum sahiplerinin dosyalarını taşıyacaklarını belirtirken artık burada bulunmanızın yasal kanıtını iletirseniz taşıyabiliriz dediler. Fakat Amerika'ya kaçak girişler yüzünden Güney Amerika'ya giden yolcular direkt profilling'e tabi tutularak engelleniyordu. Muhtemelen benim için de o risk vardı. Fakat olur da konsolosluk çağırırsa/mülakat verirse o belgeyle giderim diye düşünüyordum.
Ben de bu farklı cevap üzerine "3 Ay vizeden muafım isterseniz hemen gelebilirim" tarzında mail attım onlar ise 3 aylık sürecin yeterli olmayacağını belirttiler. Yine yazmaktan vazgeçmedim "o zaman eğer kararınız değişmezse 3 Temmuz'da Bogota'da olmak istiyorum, ki bu tarih hem 2024 sürecini sonuna kadar kapsıyor hem de benim orada olabileceğim en fazla süre olacaktır" diye ifade edince onlar da siz gelince bize yasal olarak bulunduğunuz kanıtını iletin biz ise değerlendirmeden sonra size haber vereceğiz dediler" ben bu haberi şimdiye kadarki en olumlu dönüş olarak görmüştüm. Fakat havayollarının bir alt firmasında çalıştığım için kimsenin Güney Amerika seferlerine alınmadığını biliyor bu nedenle gitme kararını veremiyordum.
Tarih haziranın başıydı, zaman az kalmıştı. Bundan sonra 2 en fazla 3 dağıtım yapılacaktı. Tam bu anda DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları bölümünün 682. sayfasına yazdığım yazı ile Hong Kong'a gitmeye karar verdim. (https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları/13636?page=682)
Forumda aktif olduğum sırada daha önce hiç konuşmadığımız @peralta97 adlı hocamın "ben Hong Kong'dan böyle bir yanıt aldım acaba doğru mu anlıyorum" demesiyle benim için Greencard süreci gerçeğe dönüşmeye başladı. 5 Haziran'da bana mesajını iletti. Ben de aynı gün gece Hong Kong'a yazdım. Ertesi gün aynı cevabı; "fiziksel olarak burada bulunursanız dosyanızı taşıyabiliriz ancak bu işlem dosya numarasına göre olacak ve sürecin garanti olmadığını bilin" aldım. Hemen iş durumlarını hallettim. 682. Sayfada belirttiğim belgeleri çevirttirdim.
Maalesef banka yüzünden az kalsın gitmekten vazgeçecektim. Sonunda 11 Haziran'da yola çıkıp 12'sinde Hong Kong'a vardım.
Avuç boyutunda ülkeye girerken doldurmamız gereken 3 sayfalık (2 sayfası kopyası olan) evrağı hemen doldurup sınır memurunun yanına geldim. Özel bir soru sormadı. Sadece gerçekten burada 3 ay mı kalacaksın dedi. Ben de hayır fakat görüşme için geldiğimi ne zamana mülakat vereceklerini bilmediğimi o yüzden en geniş aralıkta dönüş uçağımı aldığımı bunu da sonra değiştireceğimi" söyledim.
Sınır memurundan geçince henüz bavulumu alalı 30sn dahi olmamışken laptop'u bavulun üstüne koyup önceden taslak olarak hazırladığım "Nemli bir Hong Kong akşamından merhaba ben geldim, lütfen dosyamı taşır mısınız" mailini ilettim. Havalimanından çıkmadan burada kullanılan Octupus kartını 200 HKD'ye aldım.(içinde 50 HKD'lik kredi mevcut. Ülkeden çıkarken bunun iade edilerek geri kalan tutarın alınabileceğini öğrendim.) Daha havalimanındayken acil gerekebilir diye kur düşük olmasına rağmen 200-300 Dolar para bozdurdum. 88 HKD ile 80 GB internet, 1000 dk konuşma ve 5 SMS hakkı veren China Mobile'dan bir hat satın aldım. Konsolosluğun bulunduğu adada tuttuğum AirBnb'ye gitmek için A11 numaralı otobüse bindim. Tam annemi arayacakken 30dk önce yazdığım maile şu cevap geldi. Dosyamı taşıdıklarını kabul ettiklerini ancak bazı bilgilerimle bu taşıma talebini KCC'ye göndermemi belirttiler. Sevinç bir anda şaşkınlığa döndü. Normalde bu işleri bültende aktif olan dosya numaraları için konsolosluk yapar ve kendi adına o dosyayı KCC'den isterdi. Fakat bize, hem bunu kendimizin yapması gerektiğini hem de bizler adına Hk'nın KCC'ye talepte bulunamayacağını yazmışlardı. Belki de hayatımın en stressli dönemiydi. İşten aldığım izin 17 Haziran'da bitiyor, dönmezsem istifa etmem gerekiyordu. KCC ise hiç bir şekilde bizlerden giden dosya taşıma talebine olumlu dönüş yapmıyordu. Hatta HK'ye işini öğretmek için Viyana'ya bu sefer nasıl dosya taşındığını bana yazarsa ben de bunu HK'ya göndererek emsal olarak göstermek istediğimi belirttim. Onlar da sağolsun bir kaç gün içinde pat diye cevap verdiler. (Dosya taşıma mesajlarım hâlen yanıtsız bu arada )
Bu ve forumdaki bilgileri, FAM yönergesini toparlayarak resmen HK'ya işini öğretme çabasına girdik. 1 kez daha reddedildik, gün içinde cevap veren HK, 14 Haziran Cuma günü hiç cevap vermedi. Araya haftasonu girmiş ben ise buraya kadar gelmişken artık dönmekten vazgeçmiştim. 17 Haziran Pazartesi ise mecbur istifamı vermiş olacaktım. Tüm bu sıkıntılarla haftaya başlarken @Hanhun hocamın dosyasını KCC'den istediklerini (taşımanın tamamlandığını) belirten mesajla uyandık, bana da mesaj gelmişti. Fakat dosya numaramı iletmemi istiyorlardı; Ben o kadar adamlara yönerge, emsal karar maili atarken kendi case number'ımı eklemeyi unutmuşum. istifa ettiğim gününün ertesi sabahı benim de dosyam taşındı. Bu içimizi rahatlatan haberi akşam yemekte kutlamak istedik. @Hanhun hocam ve G Hanım'la yerel yemeklerden sayılan ramen yerken birden ikimizin de telefonu titredi. O ünlü 2nl maili NoReply başlığıyla gelmişti. 2 Ağustos olarak mülakatımı orada öğrendik ^^.
Bu süreçten sonra 3 arkadaşımın daha dağıtımı yapıldı. Fakat 18 Haziran'dan sonra gelen hiç bir arkadaşımın maalesef dosyası kabul edilmedi. Bununla alakalı bir çok insana yardımcı olmak istedim ancak insan suçluluk duygusu taşımadan edemiyor maalesef. Onların da gelip mülakat almalarını, buraya uçmalarını istedim. Bana iletilen mesajları gösterdim fakat durum değişmedi... Bir çoğu hayal kırıklığıyla ülkeye döndü burada olanların bir kısmına da KLnin de dosya taşıyor haberini verdim. @iammiismerv @betulxk ve @esra-siren @ferhatdemirhan ve niceleri HK'ya gelmişken oraya da uğradılar. Arkadaşlarımın cesaretini takdir ediyorum. İnşallah kendileri de bu sıkıntılı bekleyişi huzura erdirecekler. Dosyalarını KL'ye taşıdılar, henüz süreç bitmedi umarım en yakın zamanda onlar da mülakatlarını alırlar. Onlar adına ayrıca mutlu olduğum nokta ise keşke demeyecek olmaları; çünkü ellerinden geleni yapıp 8000 km öteye geldiler.
SAĞLIK RANDEVUSU
Bundan sonra evrakları zaten önceden hazırladığım için mülakatı bekleme süreci kaldı. Mülakat mailinden 2 gün sonra Sağlık randevusu için Dr.Nicholson'a şu şekilde bir mail attım. (mail örneği için bakınız: https://docs.google.com/document/d/1h_Ru4SmgerbQkF54cePxh39b9wJAfTpEiMWPOC6mDOw/edit?usp=sharing)
Mülakatımdan en erken 10 gün öncesine alabileceğim söylendi, ben ise 15 gün öcesinden aldım. Ayrıca DS-260 Formunda eklemeyi unuttuğum yurt dışındaki adresler kısmını güncelledim, ailemle alakalı eksik olan yeri doldurdum. İstifa ettiğim için bu bilgiyi sisteme girmek istediğimi ancak devletten alınan çalışma belgesinde hâlâ çalışıyor olarak görünmem dolayısıyla nasıl bir yol izlemem gerektiğini sorunca "Ds-260'ı bununla güncellemeyelim, sözlü ifadeniz yeterlidir" denildi. AirBnb'de kaldığım ve önceden 1 aylık ödeme yaptığım için 2 Ağustos'a kadar yaklaşık 2 ay bekleme süreci, Türkiye'ye git gel yapmaktan daha ucuza mâl oldu. O nedenle 50 gündür buradayım.
Sağlık Randevusu (Dr. Nicholson) için Central Metro istasyonunun C kapısından çıkıp karşıya geçtikten sonra yaklaşık 1 dk sola (Batı'ya) doğru yürüyerek Wing on House binasına gitmeniz gerekiyor.14. Kata çıkıp kliniğin girişinde kapıda sıra numarası aldım. Numarayı bana özel hazırladıkları dosyaya koydular. Türkiye'de yaptırdığım ve e-nabızdan çıktısını aldığım antikor testimde virüslerin yarısına karşı bağışıklığım verken diğer kısmı da negatif; bağışıksızdım. Hemen Türkiye'den ayrılmak durumunda kaldığımdan tüm belge toplama ve antikor testi, covid aşı işlemlerini 2 günde anca bitirmiş ekstra aşı olmaya zamanım kalmamıştı. Bu Antikor testini renkli çıktı alıp aile hekiminden kaşeli/imzalattırdım. Fakat bu gereksizmiş. Hatta bu belgede latince isimler, ingilizce virüs adları yazsa dahi Türkçe isimler de mevcuttu (Kızamık, Kabakulak). Yarısı ingilzice olduğu için çeviri yaptırmamıştım. Türkçe kısımları bildiğiniz kurşun kalemle ok ile işaretleyip karşılarına İngilizcesini yazdım ve kabul ettiler. (Benden önce giren U Beyler de öyle yapmıştı.) Getirdiğim tüm evrakları kendileri fotokopi çektirip orjinallerini bana verdiler.
Pasaport fotokopisinin arkasına isim, soy isim, Amerika'daki adres ve Türkiye'deki adres ile mail ve cep iletişim adreslerimi istediler. Sonuçlarım hazır olunca WP üzerinden mesaj atacaklarını belirtmişlerdi. Sağlık randevusu için son 1 yılda yapılmış covid 19 aşısı, antikor testi, varsa aşı kaydı, confirmation page, mülakat tarihinin yazılı olduğu sayfa, ameliyat kayıtlarınız (varsa), 5 tane 1x 1.5 inç fotoğraf dışında bir şey istemediler. Önce boy kilo ölçtüler, sonra hemen röntgen çekip kan aldılar, daha sonra hastalık geçmişine dair doldurduğumuz bir formu doktor tekrar madde madde sorarak doğruladı. En son kaç tane aşı yapılacağını belirtti ve bizden onay/imza alınca aşılar sonrası süreç tamamlandı. Toplam 3030 HKD ödemesi yaptım. 2 gün sonrasında sağlık raporumun çıktığını belirttiler.
MÜLAKAT DENEYİMİ
Mülakat gününe ise 682. sayfada belirttiğim evraklarda bir değişiklik olmadan gittim. İçeri 5dk önce aldılar. Sadece telefon sokabiliyoruz. Onu da gösterdikleri bölmeli bir alana koyabiliyoruz. Bize telefonu koyduğumuz kasayı gösteren bir kart veriyorlar çıkarken buradan o numara ile görevliden rica edip telefonumuzu alabiliyoruz. Fakat çanta vs. sokulmuyor içeri. Ayrıca metal eşyaların ise bulunmaması gerekiyor. Kemer ya da demir tokalı ayakkabı sıkıntı çıkarıyor. Buradan geçtikten sonra 1. kata çıkıp 4 bölmeli alana girdim. Önce evraklarımı teker teker soru sorarak benden istediler. Evraklarımı teslim ettikten sonra 330 dolar ödemek için hemen aynı katta kasaya gittim. Ödeme bitince aynı yere dönüp bu sefer evrakları kontrol eden Çinli çalışanlar dışında Amerika asıllı olduğu anlaşılan farklı bir beyefendi ile mülakat süreci hemen başladı. Önce yemin ettirdi. Bir yandan parmak izimi aldı bir yandan da evraklarımı kontrol ederek arada sorular sordu;
Görevli; Nereye gideceksin?
Ben: North Carolina
Görevli: Gideceğin Adres değişemdi değil mi DS-260 formundakiyle aynı?
Ben: Evet değişmedi.
Görevli: Hangi Bölümü Okudun Yüksek Lisans mı yaptın?
Ben: Evet ikisini de aynı bölümde aynı okulda yaptım.
Görevli: Yurt Dışında Bulundun mu? Amerika'ya daha önce gittin mi?
Ben: Amerika'ya daha önce gitmedim. İtalya, Fransa ve İrlanda'da bulundum.
Görevli: I approve your visa.
Ben: (Anlamadı) (Anladı)
Benden yanımda getirdiğim tüm evrakları almadı. Hatta Türkiye Cumhuriyeti kimliğimi, fotokopisini, pasaport fotokopisini istemedi. Daha sonra kimlik ve pasaport kopyasını zorla verdim. Atlas kaydı yaptırmıştık fakat elden alma olayı olduğu için onu tercih ettiğimi belirttim. Görevli kaydı yaptırıp yaptırmadığımızı sormuştu.
Hiç bir belgeye noter ya da apostil yaptırmadım sadece e devletten alınan ve Türkçe olanları ingilizceye çevirttirdim.
Verdiğim Evraklar:
Sağlık Evrağını Verdim.
1 Tane Biyometrik Fotoğraf
Formul A Doğum Sertifikası
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Yeminli Tercüme)
Adli Sicil Kaydı
Askerlik Belgesi
Lise, Lisans ve Yüksek Lisans Diplomaları ve Fotokopileri (Transkriptleri almadı; Lise Diplomam sadece Yeminli Tercüme idi)
Almadıkları Evraklar:
SGK Hizmet Dökümü
Çalışma Belgesi
Transkript (2 Üniversite ve YL Transkiript'ini almadı.)
Banka Hesap Dökümünü Almadı
Ayrıca görevli verecekleri sarı zarfın asla açılmaması gerektiğini sıkıca tembihledi. 2 iş günü içinde pasaportumun çıkacağını en geç 7 Ağustos'ta mail ileteceklerini belirttiler. (Tam bu cümleyi bitiriyordum ki HK'dan mail geldi. Bugün 02 Ağustos itibariyle girdiğim mülakatta pasaportumla işlerinin bittiğini 05 Ağustos 08.30'da alabileceğimi belirttiler. Araya haftasonu girmeseydi ertesi gün de alabilirdim ^^ )
Hong Kong'a dair notlar:
@mehmetizmirli Ağabey'in o kadar güzel bir deneyimi varki (bknz) onların yanına çok az şey eklemek kalıyor.
Ben farklı olarak welcome'dan dahi daha ucuz yerel marketler keşfettim. Bunu da mülakat beklerken avere avere dolaşırken buldum. Özellikle Wan Chai'de kalacak ya da buraya yakın arkadaşlar bakabilir. (35 Spring Garden Ln Wan Chai). Şehrin ise bir çok yerini metroyla, yürüyerek gezdik. Çok pahalı fakat uygun yerler de mevcut. Konaklama bu listeye pek dahil edilemez sadece.
20 HKD'ye 5 litrelik su, 800 gram dana etinin 50 HKD olması, 2 kilo tavuk kanadını 25 HKD'ye almak gibi bir takım faaliyetler beni 2 ay için 67 Bin TRY ödediğim AirBnb kira ücretini bir nebze tahammül sınırları içine soktu. Otelde kalsam yemek yapacak yerim olmayacaktı. O yüzden Hennesey Road Wan Chai'de yer alan Airbnb seçtim. Tsim Sha Tsui'ye geçmek, kıyı boyunca yürümek, Tian Tan Buddha heykelini görmek, Kowloon gibi parkları gezmek çok güzeldi. Eğer gelecekseniz bir yere bağlı olmadan keşfetmenizi öneririm.
67 Bin TRY 2 aylık kalacağım yere, 45 Bin TRY git gel uçak biletine, 5 Bin TRY yeme ve içme (Yemeklere alışamadım. Her birini evde yaptım. en fazla 1 öğün yemek tükettim ve 20 günlük yemeğimi Türkiye'den getirmiştim.) masrafına, 11 Bin TRY vize ücretine (330 USD) gitti. Toplam masrafım 4 Bin dolara yaklaştı.
Öyle yorucu, masraflı ve usandırıcı bir süreç oldu ki.. Sonunun mutlulukla bitmesi tamamen bu formun insanlara sağladığı yardım ve bilgiler sayesinde oldu. Forum süreci boyunca her bir soruma cevap veren @gucarslan Bey ve @lumos Tuğba Hanım, @emre-kurtulmuş Bey @Serapp Hanım @Revolter Fatih Bey @atalardankalanbirben özellikle teşekkür ederim.
Hong Kong'a gideceğimi gruba yazdıktan sonra arayarak, sorarak her bir adımda benle birlikte ilerleyerek yardımlarını esirgemeyen @mehmetizmirli Ağabey'ime çok çok teşekkür ederim.
Bu süreçte forumda konuşarak bir birine destek olan bir çok değerli arkadaş edindim o kadar çoklar ki hangisini yazsam birisi eksik kalacak lütfen beni mazur görün ^^.
KL'den ya da diğer ülkelerden hâlâ mülakat bekleyen diğer cesur arkadaşlarıma selam olsun. İnşallah sizler de buraya deneyimlerinizi yazacaksınız. Ne olursa olsun keşke dememek bile çok güzel.
Sağlıcakla kalın lütfen.