Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Green Card'iniz sizin ABD'deki kalici oturumunuzun kanitidir.

    Suresi bitmek uzere olan, kaybolan, calinan kartlarinizi yeniden alabilmek ya da CR1 / K1 / EB5 vizeleri sonrasi verilen kosullari kaldirmak icin Green Card degisikligi formu doldurmaniz gerekmektedir. Doldurmaniz gereken form, statunuze ve amaciniza gore degisiklik gosterir.
    Ayrica Green Card'inizi kaybettikten sonra acilen bu statunuzu kanitlamaniz gerekiyorsa (is basvurulari, yurtdisi seyahati vs. icin) pasaportunuza bir "I-551 stamp" vurdurabilirsiniz, eger Green Card'inizi yurtdisindayken kaybederseniz size en yakin ABD konsoloslugu ile iletisime gecip bir "Boarding Foil" almaniz gerekir.

    I-90 formu (Application to Replace Permanent Resident Card)

    Green Card'inizi herhangi bir nedenden dolayi yenilemek ya da kaybolma, calinma gibi durumlarda tekrardan cikartabilmek icin I-90 formunu kullanmalisiniz.

    • Kaybolma ya da Calinma Sonrasi:

      Bu tur durumlarda ilk yapmaniz gereken sey, en yakin karakola gidip bir polis raporu hazirlatmaktir. Boylelikle daha sonra bir problem cikmasi halinde Green Card'inizin kayboldugunu ya da calindigini kanitlayabilirsiniz. Kaybolma, calinma, kartin zarar gormesi ya da bir sekilde kullanissiz hale gelmesi nedeniyle yeni karti almaniz icin I-90 formunu doldurmalisiniz. Bu durumlarin herhangi birinde hem form ucretini hem de biyometrik ucreti odemeniz gerekmekte.

    • Hatali basilan ya da size ulasmayan Green Card'lar:

      Bu tur durumlarda da I-90 formunu doldurmaniz gerekiyor. Fakat sizden kaynaklanmayan hatalardan dolayi (USCIS bilgileri yanlis yazmissa) ya da kartiniz basildiysa ama size hic ulasmadiysa (adresinizi degistirmemenize ragmen) ne form ucretini ne de biyometrik ucreti odemenize gerek yoktur.

    • Yenileme:

      Eger 10 yillik GC aldiysaniz ve suresi biteceginden dolayi yenilemeniz gerekiyorsa, son tarihinin bitimine 6 ay kala kartinizi I-90 formunu doldurarak yenileyebilirsiniz. Ayrica bilgilerinizde bir degisiklik olduysa (misal, evlilikten dolayi soyadi degisikligi) yine ayni sekilde I-90 formunu doldurmalisiniz. Bu gibi yenileme durumlarinda hem form ucretini hem de biyometrik ucreti odemelisiniz.

    • Yenileme (14 yasindaki yenileme):

      Eger 14 yasindan once GC sahibi olduysaniz, 14 yasina geldiginizde Green Card'inizi yenilemek zorundasiniz (16 yasina gelene kadar). Bu gibi durumlarda sadece biyometrik ucreti odemeniz yeterlidir, form ucreti odemenize gerek yoktur.

    I-90 formunu doldurmak:

    I-90 formuna su sayfadan ulasabilirsiniz. Formu ya bilgisayarda doldurup ciktisini alabilirsiniz ya da direkt ciktisini alarak siyah bir kalemle doldurabilirsiniz. Bu formda yer alan kisisel bilgilerinizi, es ve varsa cocuk bilgilerinizi, posta ve fiziksel adres bilgilerinizi ve basvuru amacinizi doldurmalisiniz.14 yasindan kucuk cocuklarin formlarini kendileri yerine ebeveynleri imzalayabilir. Formu doldururken neden formu doldurdugunuzu ilgili kisimda secmelisiniz (kayip, calinti, suresi bittiginden yenileme, bilgi guncellemeden dolayi yenileme vs.). Eger varsa Green Card'inizin kopyasini, eger yoksa hukumet tarafindan verilmis pasaport, ehliyet gibi belgelerinizin kopyasini gonderebilirsiniz (ya da eger online gonderiyorsaniz siteye yukleyebilirsiniz). Ne kadar ucret odeyeceginiz, ne icin I-90 formunu doldurdugunuza gore degisebilir.

    Formunuzu doldurup ve imzalayip

    USCIS
    P.O. Box 21262
    Phoenix, AZ 85036

    adresine gondermelisiniz. Eger odemeniz gerekiyorsa, formla beraber $455 form ucreti + $85 da biyometrik ucreti de gondermelisiniz. Iki ucreti toplu bir sekilde $540 olarak check ya da money order(postahanelerden) ile odeyebilirsiniz.

    Ayrica formu suradan online da doldurabilirsiniz, eger online doldurursaniz tum bilgileri yazip, belgeleri upload edip, odemeyi de online bir sekilde yapabilirsiniz (kredi karti ya da debit kart ile).

    I-90 formunu gonderdikten sonra kartinizin size ulasmasi 120 gun surebilir.

    Not: Guncel fiyatlari icin ilgili USCIS sitesini kontrol etmeyi unutmayin!

    I-751 formu (Petition to Remove Conditions on Residence)

    CR1 evlilik vizesi sonrasi ya da K1 nisanlilik vizesi ve evlilik ardindan yapacaginiz AOS sonrasi Green Card'iniza verilen kosulu kaldirmak icin su adresteki I-751 formunu doldurmalisiniz.

    I-751 formunu statunuz bitmeden son 90 gun icinde doldurabilirsiniz. Eger kartinizin son tarihi gecmeden formu doldurup gondermezseniz, Green Card statunuzu kaybedebilirsiniz. (Eger karti onemli ve ciddi nedenlerden dolayi zamaninda gonderemezseniz, makul bir sure icin formu gonderip belgelerle neden zamaninda gonderemediginizi kanitlayabilirseniz Green Card statunuzu devam ettirebilirsiniz).

    Eger Green Card'iniz suresi bitmeden zarar gorduyse kartinizi degistirmek icin I-90 formunu doldurabilirsiniz ama I-90 formunu kartinizdaki kosulu kaldirmak icin kullanamazsiniz. I-751 formunu dogru bir sekilde doldurup USCIS'e gonderdikten sonra, USCIS otomatik olarak statunuzu uzatacaktir. Bu surecte size gonderilecek I-797 Receipt Notice'i GC statunuz olarak kullanabilirsiniz.

    Daha sonra bulundugunuz eyalete gore I-751 formunu ya California ya da Vermont Service Center'a gondermelisiniz.

    Doldurma ucreti: $595
    Biyometrik ucreti: $85

    (Guncel fiyatlari icin ilgili USCIS sitesini kontrol etmeyi unutmayin!)

    Ayrica forumdaki su konuyu da inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/267/i-751-icin-acil-yardim-lutfen

    I-829 formu (Petition by Entrepreneur to Remove Conditions on Permanent Resident Status)

    EB-5 Girisimcilik/Yatirim Vizesi sonrasi verilen kosullu "conditional" Green Card suresi biterken yenilenemez, kosulu kaldirilabilir. I-829 formunu statunuz bitmeden son 90 gun icinde su siteden doldurabilirsiniz. Eger kartinizin son tarihi gecmeden formu doldurup gondermezseniz, Green Card statunuzu kaybedebilirsiniz.

    Eger Green Card'iniz suresi bitmeden zarar gorduyse kartinizi degistirmek icin I-90 formu doldurabilirsiniz ama I-90 formunu kartinizdaki kosulu kaldirmak icin kullanamazsiniz. I-829 formunu dogru bir sekilde doldurup USCIS'e gonderdikten sonra, USCIS otomatik olarak statunuzu uzatacaktir. Bu surecte size gonderilecek I-797 Receipt Notice'i GC statunuz olarak kullanabilirsiniz.

    Formu doldurup imzaladiktan sonra, su sayfada bulunan USCIS California Service Center adresine gonderebilirsiniz.

    Doldurma ucreti: $3750
    Biyometrik ucreti: $85 (basvuran kisi, esi ve cocuklari icin ayri ayri)

    (Guncel fiyatlari icin ilgili USCIS sitesini kontrol etmeyi unutmayin!)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    I-551 Stamp (Acil Durumlar icin)

    Green Card'iniz (yani I-551) size ulasmadiysa ya da kartinizi kaybettiyseniz fakat acilen statunuzu belgelemeniz gerekiyorsa (misal ABD disina cikmaniz gerekiyorsa ya da bir ise baslamak icin bu statunuzu kanitlamaniz gerekiyorsa) Green Card'iniz gelene kadar USCIS ofislerden pasaportunuza "I-551 stamp" bastirabilirsiniz. Bunun icin InfoPass'tan randevu almaniz gerekmektedir, bu nedenle su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/302/uscis-randevulari

    Boarding Foil (ABD disindayken)

    Eger siz ABD disindayken Green Card'iniz kaybolursa, calinirsa ya da suresi gecerse, ve yurtdisinda 1 yildan daha kisa bir suredir bulunuyorsaniz size en yakin ABD konsolosluguyla iletisime gecip bir "Boarding Foil" hazirlatmaniz gerekir.

    Bunun icin oncelikle;

    Mulakat sonrasi konsolos size boarding foil duzenleyecektir.


  • Oğlum green kartını 14 yaşından önce aldı. 14 yaşına girince yenilenmesi gerekir diyor yukarıda. Uscis e gittik. Bize kartınız 10 yıl geçerli değiştirmenize gerek yok dendi. 16 yaşına kadar mı d ğiştireceğiz dedik. Hayır süresi dolana kadar değişmeyecek dediler.
    Ama sitelerinde öyle yazmıyor. Kartta oğlumun parmak izi de yok.
    Ne yapmalıyız?
    Hava akanından girişte bir sorun yaşar mıyız?
    Görevli memura tekrar tekrar sorduk, kartın değişmesi lazım dedik. Kartı ekrana giriş yapıp kontrol etti, sorun yok dedi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @divionyedi Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:

    Oğlum green kartını 14 yaşından önce aldı. 14 yaşına girince yenilenmesi gerekir diyor yukarıda. Uscis e gittik. Bize kartınız 10 yıl geçerli değiştirmenize gerek yok dendi. 16 yaşına kadar mı d ğiştireceğiz dedik. Hayır süresi dolana kadar değişmeyecek dediler.
    Ama sitelerinde öyle yazmıyor. Kartta oğlumun parmak izi de yok.
    Ne yapmalıyız?
    Hava akanından girişte bir sorun yaşar mıyız?
    Görevli memura tekrar tekrar sorduk, kartın değişmesi lazım dedik. Kartı ekrana giriş yapıp kontrol etti, sorun yok dedi.

    demek ki yeni bir sisteme gecis yapiyorlar. Zaten Green Card'lar 2017'de degisti, sanirim yeni ozellikler eklemislerdir, o nedenle ustundeki tarihe kadar gecerlidir. Eger gorevliler de oyle dediyse bence de bir sey yapmaniza gerek yok. Soru sorulursa, kartin ustundeki gecerlilik tarihini gosterirsiniz.


  • Teşekkür ederim crazycells.
    Sizlerle tekrar birlikte olmak büyük mutluluk.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @divionyedi Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:

    Teşekkür ederim crazycells.
    Sizlerle tekrar birlikte olmak büyük mutluluk.

    hosgeldiniz 🙂 bilmukabele...


  • Merhaba,
    Green kartimda cinsiyet farkli basilmis, I90 formu doldurmak gerekiyor, fakat bi kac hafta sonra randevu alip parmak izi vermek gerekiyormus. Suan Amerika disindayiz. Ilk girisi kasim 2017 de yaptik. 2 sene icinde Amerika ya yerlesemeyecegiz. Green karti degistirmeden ( cinsiyet hanesi tek yanlis) giris yapabilir miyim 1-2 defaya mahsus.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wahap Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:

    Merhaba,
    Green kartimda cinsiyet farkli basilmis, I90 formu doldurmak gerekiyor, fakat bi kac hafta sonra randevu alip parmak izi vermek gerekiyormus. Suan Amerika disindayiz. Ilk girisi kasim 2017 de yaptik. 2 sene icinde Amerika ya yerlesemeyecegiz. Green karti degistirmeden ( cinsiyet hanesi tek yanlis) giris yapabilir miyim 1-2 defaya mahsus.

    saniyorum ki sorun olmaz, kapida aciklama yaparsiniz; ama en yakin zamanda degistirmeye calismalisiniz.


  • Bakalim nasil olacak, bi sikinti cikmaz umarim. Zaten kasima kadar pasaporta basili vizem oldugu icin bundan sonraki ilk girisimde isin rengini anlariz.
    Cok tskler tekrardan.


  • Merhaba, 10 yıllık kartımın süresi doldu yaklaşık 1 yıl önce. Türkiyedeyim kartımı buradan yenileme şansım varmıdır?abim amerikada ikmet ediyor bana bu konuda ne gibi yardımları olabilir? Süresi dolmuş greenkart ile amerikaya giriş yapabilir miyim? Türkiyeden çıkışımda sorun teşkil eder mi? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @monchere Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:

    Merhaba, 10 yıllık kartımın süresi doldu yaklaşık 1 yıl önce. Türkiyedeyim kartımı buradan yenileme şansım varmıdır?abim amerikada ikmet ediyor bana bu konuda ne gibi yardımları olabilir? Süresi dolmuş greenkart ile amerikaya giriş yapabilir miyim? Türkiyeden çıkışımda sorun teşkil eder mi? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim.

    Durumunuza gore, bazi problemler yasayabilirsiniz. Ben olasiliklari yazayim. Oncelikle Green Card'inizin suresinin bitmis olmasi sizin gocmenlik statunuz olmadigi anlamina gelmez, fakat bu sadece 1 yildan uzun ABD disinda kalmazsaniz gecerli. Eger 1 yildan daha uzun ABD disinda kaldiysaniz ve Green Card'inizin suresi gectiyse gocmenliginizi biraktiginiz kabul edilir. Eger boyle bir durumda ABD'ye tekrar girmek isterseniz SB1 basvurusu yapmaniz gerekiyor, lakin deneyimli bir avukatla calismaniz lazim ve neden 1 yildan uzun ABD disinda kaldiniz (neden sizin elinizde degildi?) bunu cok iyi anlatmaniz lazim konsolosluga. SB1 ile ilgili bilgiye su konudan ulasabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi

    (Bu yukarida anlattigim durumda, eger ABD'den cikmadan re-entry permit yani I-131 basvurusu yaptiysaniz ABD'ye girerken sorun yasamayabilirsiniz)

    Eger ABD disinda 1 yildan az kaldiysaniz, fakat GC'nizin suresi bittiyse isiniz biraz daha kolay. Boyle bir durumda ABD'ye giris yapmayi hala deneyebilirsiniz. Teorik olarak GC'nizin suresi gecmis olsa da, 1 yildan uzun olmadigi icin havayolu sirketleri sizi ucaga almalilar (bunu onceden onaylayip bir belge alin, ki daha sonra sorun yasamayin). Fakat ABD'ye girerken CBP gorevlilerine neden kartinizin iptal oldugunu (zamaninda yenilemediginizi) ve ABD disinda kaldiginizi iyi nedenlerle aciklamaniz lazim. Ayrica uzun bir suredir gocmen olup hala ABD disinda bu kadar uzun yasamaniz dosyanizda kotu gorunecektir. Fakat eger CBP gorevlisini ikna edebilirseniz ABD'ye giris yapabilirsiniz. Eger ikna edemezseniz sizi ilk ucakla maalesef geri gonderirler.

    Her halukarda size en yakin ABD konsolosluguna ulasmanizi ve durumunuzu aciklayip bilgi almanizi tavsiye ederim. Turkiye'de oldugunuz icin direkt Ankara'daki konsoloslukla iletisime gecin, kendileri gocmen vizeler ve Green Card'lar konusunda Istanbul veya Adana konsolosluklarina gore daha tecrubeliler. https://tr.usembassy.gov/tr/

    Maalesef ABD disindayken Green Card'in yenilenmesi icin basvuru yapamazsiniz, abiniz de bu durumda etkili olmaz.

    Eger gocmen statunuzu kaybederseniz, maalesef tekrar Green Card basvurusu yapmaniz gerekiyor.


  • @crazycells öncelikle bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Greenkartımı aldıktan sonra bir kaç yıl orada yasadım daha sonra üniversite okumak için ülkeye döndüm ve bu eğitim sürecinde tekrar gidip re-entry permit yaptım. Eğitim sonunda tekrar gittim ve bir iş görüşmesi için türkiyeye geldim ve askere gitmem gerekti tekrar dönemedim. Sb1 başvurusu için geçerli sebepmidir bilmiyorum. Peki teorik olarak 1 yıl içinde uçağa biniş yapabilirsiniz dediniz. Bu durumu nasıl öğrenebilirim ve bu belgeyi bilet aldığım uçak firması mı veriyor? Bir diğer sorum ise greenkartımdan vazgeçtiğim taktirde turist vizesi verilebildiğini duydum gerçekliğı var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @monchere Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:

    @crazycells öncelikle bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Greenkartımı aldıktan sonra bir kaç yıl orada yasadım daha sonra üniversite okumak için ülkeye döndüm ve bu eğitim sürecinde tekrar gidip re-entry permit yaptım. Eğitim sonunda tekrar gittim ve bir iş görüşmesi için türkiyeye geldim ve askere gitmem gerekti tekrar dönemedim. Sb1 başvurusu için geçerli sebepmidir bilmiyorum. Peki teorik olarak 1 yıl içinde uçağa biniş yapabilirsiniz dediniz. Bu durumu nasıl öğrenebilirim ve bu belgeyi bilet aldığım uçak firması mı veriyor? Bir diğer sorum ise greenkartımdan vazgeçtiğim taktirde turist vizesi verilebildiğini duydum gerçekliğı var mı?

    SB1 biraz sorunlu bir vize turu. Ben de kabul edilip edilmeyecegini bilmedigimden bir avukata yonlendirdim.

    ABD'yi terketme amacinizin kalici olduguna ve sonunda ABD'ye donus planiniz olduguna ikna etmeniz lazim ama is basvurusu icin Turkiye'ye gelmisseniz bu bir problem.

    Eger sizi flight manager'in almasi lazim ucaga, cunku kontrol sirasinda gecerli bir green card'inizin olmadigini farkedecekler. Fakat genelde boyle durumlarda, ben durumu arastirdim zaten daha once de sizin ustunuz olan su su kisilerle konusmustum, ben ucaga binebilirim derseniz ancak girebilirsiniz. Bu artik sizin ikna gucunuze kalan bir sey. Fakat elinizde onceden alinmis sozler, cumleler ya da internet sitelerinden sayfalar vs. olursa ucaga alinma ihtimaliniz artar.

    Green Card'i birakmak size otomatik olarak bir turist vizesi saglamaz maalesef. ABD'ye gidisinizin gecici olduguna ve tekrar ulkeye geri doneceginize konsolosu ikna etmeniz gerekir.


  • @crazycells teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.


  • @crazycells tekrar merhaba 🙂 biraz araştırma yaptım malesef benim durumum pek kolay görünmüyor. Size birkaç soru daha sormak istiyorum ve tecrübesi olan arkadaşlarda cevap yazarsa sevinirim.

    1-greencard sahibiyim, bu kartın süresi dolmuş ve ülke içinde yenileme şansım yok çünkü büyükelçilikte geçici izin için istenen evraklardan eksiklerim var son uçuş kartım mevcut değil vs.. İçinde bulunduğum durum beni sb1 başvurusu yapmaya yönlendiriyor. Ama bunu alma şansım çok düşük görünüyor eğitim sürecimi tamamladım sonrasında askere gittim geldim(askerden önce amerikaya giriş yapmıştım) ve babamın sağlık problemleri oldu. Sb1 için tek olumlu görünen askere gitmem ama diğer bakımdan eğitimi burada devam ettirmem benim kararım ve babamın sağlık sorunlarıda anladığım kaadarıyla sb1 vizesi için yeterli değil.
    -Sb1 olumsuz sonuçlanırsa bir turist vizesi vs.. almam çok zormuş doğruluğu nedir?

    -Yada sb1 başvurusu yapmadan tarihi geçmiş bir greencardım mevcutken turist vizesine başvuru yapabilir miyim? Ve bu vize ile seyehat edebilir miyim? Veya turist vizesi almak için nasıl bir yol izlemeliyim?

    -bu durumdayken yeniden greencard çekilişine başvursam çıktığı taktirde ne gibi problemlerle karşılaşabilirim? Yada yeniden çekilişe başvurmam için mevcut durumda ne yapmam gerekiyor?

    -abim vatandaş olduğu için kardeşlikten dolayı f4 katagorisinde göçmenlik başvurusu yapabilir miyim? Gerçi bu durum çok uzun sürecek gibi görünüyor şuanda 2004 yılı başvuruları değerlendiriliyormuş.

    —Yine abimden dolayı babam için vatandaşlık başvurusu yapsak sonra babamın greenkart sürecinde ben oğlu olduğum için yeniden greenkart sahibi olabilir miyim? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?

    2-Abim yaklaşık 8-9 yıldır türkiyeye gelmedi onun oradaki mücadelesi eğitim süreci sonrasında iş hayatı ve burada onu bekleyen askerlik sorunu var. çalıştığı yerde işten çıkarmalar oluyor. Babam 72 yaşında çok uzun süredirde oğluna ve torunlarına hasret ziyaret etmeyi çok istiyor. Ama babamın gözleri çok iyi görmüyor vize başvurusu yapacağız babam için sonrasında tek başına gitmesi zor ben onu götürmek istiyorum ve ilk soruda benim problemlerimden bahsettim. Çok soru sorduğumun farkındayım değerli bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @monchere Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:

    @crazycells tekrar merhaba 🙂 biraz araştırma yaptım malesef benim durumum pek kolay görünmüyor. Size birkaç soru daha sormak istiyorum ve tecrübesi olan arkadaşlarda cevap yazarsa sevinirim.

    1-greencard sahibiyim, bu kartın süresi dolmuş ve ülke içinde yenileme şansım yok çünkü büyükelçilikte geçici izin için istenen evraklardan eksiklerim var son uçuş kartım mevcut değil vs.. İçinde bulunduğum durum beni sb1 başvurusu yapmaya yönlendiriyor. Ama bunu alma şansım çok düşük görünüyor eğitim sürecimi tamamladım sonrasında askere gittim geldim(askerden önce amerikaya giriş yapmıştım) ve babamın sağlık problemleri oldu. Sb1 için tek olumlu görünen askere gitmem ama diğer bakımdan eğitimi burada devam ettirmem benim kararım ve babamın sağlık sorunlarıda anladığım kaadarıyla sb1 vizesi için yeterli değil.
    -Sb1 olumsuz sonuçlanırsa bir turist vizesi vs.. almam çok zormuş doğruluğu nedir?

    -Yada sb1 başvurusu yapmadan tarihi geçmiş bir greencardım mevcutken turist vizesine başvuru yapabilir miyim? Ve bu vize ile seyehat edebilir miyim? Veya turist vizesi almak için nasıl bir yol izlemeliyim?

    -bu durumdayken yeniden greencard çekilişine başvursam çıktığı taktirde ne gibi problemlerle karşılaşabilirim? Yada yeniden çekilişe başvurmam için mevcut durumda ne yapmam gerekiyor?

    -abim vatandaş olduğu için kardeşlikten dolayı f4 katagorisinde göçmenlik başvurusu yapabilir miyim? Gerçi bu durum çok uzun sürecek gibi görünüyor şuanda 2004 yılı başvuruları değerlendiriliyormuş.

    —Yine abimden dolayı babam için vatandaşlık başvurusu yapsak sonra babamın greenkart sürecinde ben oğlu olduğum için yeniden greenkart sahibi olabilir miyim? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?

    2-Abim yaklaşık 8-9 yıldır türkiyeye gelmedi onun oradaki mücadelesi eğitim süreci sonrasında iş hayatı ve burada onu bekleyen askerlik sorunu var. çalıştığı yerde işten çıkarmalar oluyor. Babam 72 yaşında çok uzun süredirde oğluna ve torunlarına hasret ziyaret etmeyi çok istiyor. Ama babamın gözleri çok iyi görmüyor vize başvurusu yapacağız babam için sonrasında tek başına gitmesi zor ben onu götürmek istiyorum ve ilk soruda benim problemlerimden bahsettim. Çok soru sorduğumun farkındayım değerli bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

    • ABD'de gocmen iken ABD disinda cok uzun sure kalmissiniz. SB1 basvurusu yaparsaniz, hala gocmenlik isteginiz oldugunu belirtmis olacaksiniz. Dogal olarak bu kadar cabadan sonra turist vizesi basvurunuz reddedilir. Turist vizesini sadece ABD'de gecici olarak kalip, sonrasinda donecekseniz alabilirsiniz. Fakat sizin durumunuzda boyle bir konu soz konusu degil, konsolosu da bu yonde ikna edemezsiniz maalesef.

    • Bu arada neden turist vizesi basvurusu yapmaya calistiginizi tam anlayamadim? Turist vizesi ile ABD'ye giris yaparsaniz sonra gocmenlik basvurusunda sorun yasarsiniz. O durumda Green Card'i da yenilemeye calismaniz sirasinda yine problem yasarsiniz, diyelim ki problem yasamadiniz, bu sefer vatandaslik basvurunuzda bu durum farkedilir ve basvurunuz reddedilir.

    • Eger gocmenlik statusunden vazgeciyorsaniz bu durumda Green Card'inizi konsolosluga teslim etmeniz bir yol olabilir, sonrasinda turist vizesi icin basvuru yapabilirsiniz ama Turkiye'ye donus icin cok iyi nedenlerinizin olmasi gerekiyor ki turist vizenizi alabilin.

    • Green Card ile 1 yildan uzun sure ABD'de kaldiktan sonra yeniden DV basvurusu yapabilirsiniz, eger cikarsa sorun olmadan Green Card alabilirsiniz.

    • Hem abinizden hem de babanizdan dolayi Green Card basvurusu yapabilirsiniz, bu konuda su konuyu okumanizi tavsiye ederim:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak
      izlemeniz gereken butun asamalar yukaridaki konuda yazili. Fakat babaniz icin once Green Card basvurusu yapmalisiniz, sonra Green Card'i alip ABD'ye girmeli ve sonrasinda sizin icin Green Card'a basvurmali.

    1. Abiniz basvuru yapmak icin Turkiye'ye gelmek zorunda degil. Babaniz icin oncelikle gecmis olsun, maalesef babanizin durumu sizin vize almaniz icin yeterli degil. Sadece babaniza refakatci olmak icin vize alamazsiniz.

  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells çok teşekkür ederiz.

    Sorunuza cevaben:
    SB1 için benim mazeretim yeterli olmayabilir. başvuruda bulunduğum taktirde red cevabı alma durumum çok yüksek ve sb1 başvurusu yaptığım taktirde olumsuz sonuçta herhangi bir vize almamın daha zor olacağı durumu doğuyor. (Sizin yazdıklarınız ve araştırmalarım sonucunda) Bende en azından turist vizesi alarak ailemi görmeye gidebilmeyi istiyorum. Şuanda elimde son kullanım tarihi geçmiş bir greencard var. Ama bununla amerikaya gidemiyorum. Sb1 vizesine başvurmak beni daha olumsuz bir duruma sokacakmış gibi geldi.

    Greencardımı iade ettiğim taktirde daha sonra babam veya abim aracılığı ile tekrar başvuruda bulunarak yada çekiliş yolu ile greencard kazandığımda siz daha önce iade etmişsiniz bu yüzden greencard alamazsınız derler mi? Böyle bir durumla karşılaşmak korkutuyor beni.

    Şu cevabınızı anlamadım: > * Green Card ile 1 yildan uzun sure ABD'de kaldiktan sonra yeniden DV basvurusu yapabilirsiniz, eger cikarsa sorun olmadan Green Card alabilirsiniz.

    1 yıldan uzun süre ABD “dışında” kaldıktan sonra mı demek istediniz? Çünkü ben türkiyedeyim ve ekimde dv çekilişine başvuruda bulunabilir miyim? Çıktığı taktirde başarılı bir şekilde greencard alma şansım olur mu yoksa eski greencard’ım sorun yaratır mı? Bunu sormak istemiştim. Biraz daha açabilir misiniz acaba bu konuyu.

    Son olarak süresi dolmuş bir greencard ile ekstra bir izin belgesi almadan uçağa binmeyi tecrübe edinmiş kimseler var mıdır?

    Sabrınız ve anlayışınız için çok teşekkür ediyorum farkındayım çok soru sorduğumun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @monchere Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma) içinde söyledi:

    @crazycells çok teşekkür ederiz.

    Sorunuza cevaben:
    SB1 için benim mazeretim yeterli olmayabilir. başvuruda bulunduğum taktirde red cevabı alma durumum çok yüksek ve sb1 başvurusu yaptığım taktirde olumsuz sonuçta herhangi bir vize almamın daha zor olacağı durumu doğuyor. (Sizin yazdıklarınız ve araştırmalarım sonucunda) Bende en azından turist vizesi alarak ailemi görmeye gidebilmeyi istiyorum. Şuanda elimde son kullanım tarihi geçmiş bir greencard var. Ama bununla amerikaya gidemiyorum. Sb1 vizesine başvurmak beni daha olumsuz bir duruma sokacakmış gibi geldi.

    Greencardımı iade ettiğim taktirde daha sonra babam veya abim aracılığı ile tekrar başvuruda bulunarak yada çekiliş yolu ile greencard kazandığımda siz daha önce iade etmişsiniz bu yüzden greencard alamazsınız derler mi? Böyle bir durumla karşılaşmak korkutuyor beni.

    Şu cevabınızı anlamadım: > * Green Card ile 1 yildan uzun sure ABD'de kaldiktan sonra yeniden DV basvurusu yapabilirsiniz, eger cikarsa sorun olmadan Green Card alabilirsiniz.

    1 yıldan uzun süre ABD “dışında” kaldıktan sonra mı demek istediniz? Çünkü ben türkiyedeyim ve ekimde dv çekilişine başvuruda bulunabilir miyim? Çıktığı taktirde başarılı bir şekilde greencard alma şansım olur mu yoksa eski greencard’ım sorun yaratır mı? Bunu sormak istemiştim. Biraz daha açabilir misiniz acaba bu konuyu.

    Son olarak süresi dolmuş bir greencard ile ekstra bir izin belgesi almadan uçağa binmeyi tecrübe edinmiş kimseler var mıdır?

    Sabrınız ve anlayışınız için çok teşekkür ediyorum farkındayım çok soru sorduğumun.

    Anliyorum, ama sorularinizdan anladigim kadariyla amaciniz gocmenlik, o nedenle turist vizesi alirken dikkat edin lutfen. Turist vizesini gocmen amacla almaniz ilerde "visa fraud" suclamasiyla karsi karsiya kalmaniza neden olabilir ve islerinizi karistirabilir.

    Evet, ben yanlis yazmisim ama siz dogru anlamissiniz, 1 yildan uzun ABD disinda demek istedim 🙂

    1 yili gecmedigi zaman teorik olarak hala gocmen oluyorsunuz. Bu durumda konsolosluk vize verir mi emin degilim, Green Card'li iken Green Card alamazsiniz 🙂 Green Card'inizin suresinin gecmis olmasi sizin gocmen olmadiginiz anlamina gelmiyor, su an ABD icinde olsaydiniz Green Card'inizi degistirebilrdiniz. Fakat teorik olarak 1 yili gecince, "green card abandonment" yapmis oluyorsunuz. O nedenle oyle dedim. Ama Green Card cekilisini kazanirsaniz dediginiz gibi, green card alabilirsiniz tekrardan.

    Benim cevremde dediginiz tecrubeyi yasamis kimse yok maalesef. Cevrenizdeki avukatlarla konusmayi denediniz mi? Onlar bu durumda ne oneriyorlar, merak ettim.


  • Merhaba 🙂 Evlilik yoluyla green kartimi aldim. Evliligimde 2 yılın dolmasına da 3 ay var kart içinde uscise herhangi bir ücret yatirmadim. Kart basvurusu yapıp sonra tekrar koşul kaldirmak için uğramak istemiyorum abd ye giriş yaptıktan 3 ay sonra sadece statü değişikliği için form doldursam yeterli olurmu sizce?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum