• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. lavita
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    L
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 7
    • Konu 0
    • İleti 198
    • En İyi 72
    • Tartışmalı 5
    • Gruplar 0

lavita

@lavita

99
    İtibar
    477
    Profil Görüntülemeleri
    198
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Las Vegas

lavita Takip etme Takip Et

lavita tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Maalesef diyecek söz bulamıyorum. Zaten son zamanlarda süreçlerde her adımda gizli bir uğraştırmaya çalışma durumu vardı ama bu son karar da son noktası oldu.

Yaklaşık 3 yıl önce marriage based AOS serüvenimize başladık. Bu süreçte bir kez expire olan EAD’yi yeniledik, iki kez sağlık raporu aldık. Her ay bülten takip ettik. Bizim için çok uzun ve yıpratıcı bir süreç oldu.

20 Nisan’da artık bitiş çizgisine vardığımıza inanarak AOS mülakatına girdik. Dosyamız son derece temiz ve mülakat da sıkıntısız geçmesine rağmen mülakat sırasında hemen onay alamadık. Dosyada sorun olmadığını ve sonucu 2-3 hafta içinde alacağımızı belirttiler. 3 hafta geçtikten sonra bizimle mülakat yapan officer telefonla arayarak ek birkaç sorusu daha olduğu için bizi tekrar ofise çağırmak istediğini belirten bir voice mail bıraktı. Maalesef o an telefonu açmak için müsait olmadığımızdan voicemaile düşmüştü. Tekrar arayacağını belirtmişti. Bu tarz bir şey çok nadiren olan bir şey olduğu için ve dosyamıza çok güvendiğimiz için neden tekrar çağırmak istediğini anlayamadık ve çok şaşırdık.

O günden beri de yaklaşık 2 haftadır tekrar aramasını bekliyoruz. Beklerken bugün de malum haberi aldık maalesef.

Şu an bu 3 yıllık bekleyişin sonunda ret alıp, sürece sıfırdan Türkiye’den mi başlamamız gerekecek bilmiyoruz. Eğer öyleyse tekrar başlamak ister miyiz onu da bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz maalesef. Bizim durumumuzda olan çok kişi var biliyoruz, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      L
      lavita
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@bernat Green kartlı eşi olarak süreci AOS ile Amerika’da başlattık. Ancak biz süreci başlatırken AOS başvurusu için bülten current’tı. Şu anda değil, aylardır Eylül 2023’te kalmış durumda. Bu durum böyle devam ederse, eşiniz Amerika’ya geldiğinde bülten current olana kadar statüsünü koruması out of status duruma düşmemesi gerekir. Yoksa out of statusken başvurursanız AOS başvurusu reddedilir. O nedenle statüyü koruyabilmek adına A B C planlarını şimdiden planlamanız hatta avukatınıza danışmanız faydalı olacaktır. Arkadaşlar bu konuda uyarmaya çalışıyorlar sizi.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      L
      lavita
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@charon “Vize memuru belgeye bakmaz.” ile “Vize memuru GENELDE belgeye bakmaz.” birbirinden farklı ifadeler yalnız. İlki kesin bir ifade içerirken, öteki ihtimal içeriyor. Ben hayatımda bir kez Amerika turist vizesi aldım. Profilim de güçlüydü, daha önce alınmış Schengenlerim de vardı, fuara değil turist olarak gezmeye gidiyordum. Benden belge istediler mesela. Vize görüşmesine gideceğim zaman forumu biliyor olsaydım ve bir şekilde sizin yaptığınız gibi yorumlar okusaydım belki ben de belge götürmeyecektim. İyi ki öyle olmamış.

Bu gibi durumlarda kesin ifadeler kullanmayı yanlış buluyorum. Herkesin deneyimi farklı olabilir, yanlış yönlendirmeler yüzünden insanların sıkıntı yaşamasına neden olabilirsiniz.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      L
      lavita

@bernat Kredi kartı için sadece şöyle bir araya not düşeyim istedim: Eğer kredi kartından çekmeyi deneyip çekemezlerse tekrar tekrar deneme yapmıyor, dosyayı tekrar iletmenizi ve tekrar başvurmanızı bekliyorlarmış diye okumuştum. O nedenle çekin biraz daha safe olduğunu düşünüyorum ben açıkçası. Ki 10 yıldan fazla kredi kartı alanında IT’de çalıştım, bu sistemsel bir nedenle zaman zaman olabilir. Örneğin geçen gün online alışveriş yaparken daha önce hiç sorun yaşamadığım discover kartım hata verdi.

L
      lavita
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Redbeard İnsan ona üzülüyor zaten. Sen git dünya devi ol, sonra küçük çakallıklarla uğraş, yakışmıyor bence de.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      L
      lavita
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Samet-Ünlü Anladığım kadarı ile eşi Amerika’dan Türkiye’ye taşınırsa Amerika’da artık geliri olmayacağından, Türkiye’de green card bekleyen eşin sürecinin devamı için Amerika’dan başka bir sponsor gerekecek. Ondan bahsediyorlar.

L
      lavita

@tufank Size katılıyorum. Tam da bu noktada ben yaşadığım örneği paylaşmak istiyorum. Zamanında (10 yıl kadar önce) B1/B2 vizesi başvurusunda bulundum, İstanbul konsolosluğunda mülakata girdim. Hangi evraklar lazım belirsiz olduğu için Schengen vizesine defalarca başvurmuş birisi olarak Schengen için toparladığım evrakların aynısını toparlayıp gittim.

Mülakat esnasında konsolosluk görevlisi maaş bordromu görmek istedi. Dosyamda hazırladığım evrakların arasından çıkarıp vermek üzere dosyama bir baktım ki ne göreyim tüm evraklar yerli yerinde duruyor, bir tek maaş bordrom eksik. (İşyerindeki çekmecemde unutmuşum meğer) O an ne yapacağım diye düşünürken dosyamdaki maaş hesabıma ait banka hesap hareket dökümü aklıma geldi. Görevliye onu gösterdim ve maaş hesabım olduğunu, hesaba yatan maaş tutarını burdan görebileceklerini belirttim. Görevli evrağı inceledi ve geri verdi.

Sonuç olarak vize başvurum olumlu sonuçlandı. Sizin de dediğiniz gibi hiçbir evrağa bakmıyorlar diye bir şey yok. Yüzde bir olasılıkla bile evrağa bakma olasılıkları varsa riske atmaya değmez. Üstelik şu an 10 yıl öncesine göre mülakatlarda daha çok zorladıkları bir gerçekken.

L
      lavita

Bugün akşam üstü USCIS’ten bir mail aldım: “We have taken an action on your case” yazıyordu. Bir süredir bültende current olduğum için artık onay beklediğim bir dönemdeyim. O nedenle heyecanla USCIS hesabıma girdim. Ama I-485 dosyama onay vermek yerine, yaklaşık 1,5 yıl önce closed olan I-131 dosyama şu şekilde bir güncelleme geçmişler: “Immigration Parole Fee Notice Issued”. Dokümanlar tabına da bununla ilgili bir notice dokümanı eklemişler. Özetle parole sürecinin devam etmesi için 1000 dolar bir fee ödenmesi gerekiyormuş.

İnternetten biraz araştırdığım kadarıyla bugün çok fazla insana bu notice gitmiş, hatta green kartı onaylananlara bile gitmiş. Dokümanı biraz inceledim. Ücretten muaf olacaklar için bir exception listesi kısmı var, orada 7 numaralı exceptionda şöyle bir ifade var: “You are (A) a lawful applicant for adjustment of status under INA section 245 (8 U.S.C. 1255); and (B) returning to the United States after temporary travel abroad;” Bu ifadeye göre adjustment of status bekleyenler ücretten muaf gibi görünüyor. Ama yine de bir şey yapmak lazım mı bilemiyorum. Avukatıma da bir danışacağım.

Benzer bir durum yaşayan var mı arkadaşlar? Görüşlerinizi alabilir miyim?

L
      lavita
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Seyfi-Tonguc Amerika’daki konsolosluklar üzerinden adres kaydınızı Amerika olarak güncellemiş miydiniz? Adresi e-devlette Türkiye olarak kalanlar bu sorunu yaşıyor diye biliyorum.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      L
      lavita

@bernat Bültende tarih ilerleyebilir ama ilerlemeye de bilir, bunun için kimse net bir şey söyleyemez. O nedenle her türlü B planı belirlemekte fayda var. En azından hazırlıklı olmuş ve ona göre aksiyon almış olursunuz. Ben zamanında master yapmayı düşünüp okullarla bile görüşmüştüm ama sonra bülten uygun olduğu için avukatımızla buna gerek olmadığına karar vermiştik. Belki eşiniz ordayken okul araştırıp statüsünü öğrenciye çevirebilir, ya da avukatınız farklı bir yol gösterir. Her ihtimale hazırlıklı olmakta her türlü fayda var. Sonra pişman olmak daha kötü.

L
      lavita

lavita tarafından gönderilen son iletiler

@chemistontheroad Ben de tarih değiştirmek için sürekli takip ediyorum aynı şekilde çift olarak. İstanbul’da en erken Ekim 2027 görünüyor. İlerilere baktınız mi, oralarda da mı görünmüyor?

L
      lavita

@Merve-Candemir Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile sözlü onay aldınız, USCIS online sisteminde de approved görünüyor mu?

Turist vizesinden mi adjustment of status yaptınız? Çünkü ilk ülkeye giriş yaptığınız statü de bu aralar bir şeyleri değiştiriyor anladığım kadarı ile.

Bizim EAD, advance parole ve I-130 çoktan onaylandı. I-130’umuz mülakatsız onaylanmıştı. O yüzden sizin ilk mülakat ne içindi sormak istedim.

I-485 için de 20 Nisan’da mülakata girdik. Dosyamızda herhangi bir pürüz bulunmuyor. Gelirimiz sınırın oldukça üstünde, tax returnlarımız vs her şeyimiz tam. Overstay yok, herhangi bir ceza kaydı vs de bulunmuyor. Officer mülakatta her şey normal, 2-3 hafta içinde sonuç postanıza gelir dedi ama approved demedi. Açıkçası bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorduk, hızlıca onay alacağımıza çok emindik. Ama iki ay oldu ve hala ses yok. Sizin gibi onaylanmış dosyaları duymak biraz umut veriyor.

L
      lavita

@Merve-Candemir Hayırlı olsun. Adjustment of Status yaptınız diye anlıyorum. Eğer öyleyse turist vizesinden mi statü değişikliği yapmıştınız? İlk mülakat da I-485 için miydi? Son mülakatta yeni memo ile ilgili sorular geldi mi? Mülakattan ne kadar süre sonra onay geldi?

L
      lavita

@chemistontheroad Site maalesef çok sorunlu o yüzden çok uğraştırıyor. Benim gözlemim hızlı hızlı tıklayınca daha çok hata alıyor, biraz yavaş hareket etmek gerekiyor. Bir de eğer Amerika’dan başvuruyorsanız VPN ile konumunuzu Türkiye yapıp deneyebilirsiniz.

L
      lavita

Maalesef diyecek söz bulamıyorum. Zaten son zamanlarda süreçlerde her adımda gizli bir uğraştırmaya çalışma durumu vardı ama bu son karar da son noktası oldu.

Yaklaşık 3 yıl önce marriage based AOS serüvenimize başladık. Bu süreçte bir kez expire olan EAD’yi yeniledik, iki kez sağlık raporu aldık. Her ay bülten takip ettik. Bizim için çok uzun ve yıpratıcı bir süreç oldu.

20 Nisan’da artık bitiş çizgisine vardığımıza inanarak AOS mülakatına girdik. Dosyamız son derece temiz ve mülakat da sıkıntısız geçmesine rağmen mülakat sırasında hemen onay alamadık. Dosyada sorun olmadığını ve sonucu 2-3 hafta içinde alacağımızı belirttiler. 3 hafta geçtikten sonra bizimle mülakat yapan officer telefonla arayarak ek birkaç sorusu daha olduğu için bizi tekrar ofise çağırmak istediğini belirten bir voice mail bıraktı. Maalesef o an telefonu açmak için müsait olmadığımızdan voicemaile düşmüştü. Tekrar arayacağını belirtmişti. Bu tarz bir şey çok nadiren olan bir şey olduğu için ve dosyamıza çok güvendiğimiz için neden tekrar çağırmak istediğini anlayamadık ve çok şaşırdık.

O günden beri de yaklaşık 2 haftadır tekrar aramasını bekliyoruz. Beklerken bugün de malum haberi aldık maalesef.

Şu an bu 3 yıllık bekleyişin sonunda ret alıp, sürece sıfırdan Türkiye’den mi başlamamız gerekecek bilmiyoruz. Eğer öyleyse tekrar başlamak ister miyiz onu da bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz maalesef. Bizim durumumuzda olan çok kişi var biliyoruz, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

L
      lavita

@efsun
      Biz süreci Amerika içinden yürütüyoruz. Vize alırkenki profiliniz de önemli, acaba hangi gerekçe ile ret vermişlerdi. Önce öğrenci vizesinden ret alıp turist vizesine döndüyseniz her yolu deniyorsunuz algısı oluşmuş olabilir belki.

@Aziz-KILIÇ
      Bizim durumumuza gelince, kesinlikle Amerika içinden de bu süreç çok çok zor. Özellikle yeni yönetim ile daha da zorlaştı. Amerika vatandaşlarının eşleri 2-3 ayda green kartlarını çatır çatır alırken, green kartlı eşi olarak yıllarca beklemek insana çok koyuyor. Süreci eşinizle birlikte onun yanında geçirmek tek teselliniz oluyor. Yaklaşık bir ay önce mülakata girdik, hala bir gelişme yok bekliyoruz. Her adımda bir çetrefil çıkıyor maalesef, sabrınızın çok sağlam olması gerekiyor.

Yine de her şeye rağmen yine seçme şansım olsa yine süreci Amerika’dan yürütmeyi seçerdim. Çünkü o esnada hayatımızı düzene koyduk. Ev aldık. Evliliğimiz oturdu. Buradaki yaşama beraber adapte olduk. Uzaktan olsaydı bunların henüz hiçbirini gerçekleştirememiş olacaktık.

Benim herkese tavsiyem konsolosluk sürecine de girecekseniz AOS de yapacaksanız sürece başlamadan önce her adımı hesaplayıp ona göre bir plan çıkarın. Planlı ve programlı başlayın sürece. Yoksa en ufak bir eksiklik ya da hata dosyanızı çok çok gerilere atıp ekstra uğraşmanıza neden olabiliyor.

L
      lavita

@bernat Mülakatı I130 için mi I485 için mi bekliyorsunuz? Referans için benim timelineıma bakabilirsiniz. Biz Ağustos 2023’te başvurmuştuk, 1 Kasım 2023’te mülakatsız bir şekilde I130 onayını aldık. Sizin biraz uzun sürmüş, belki bu dönem kaynaklı olabilir. Yurtdışı kaynaklarda bu dönemde onay durumları nasıl oradan kontrol edebildiniz mi?

L
      lavita

@özlem-GÜZEL AOS tek bir kategoride olmuyor. Benim kategorim family based, DV değil. Her kategori kendi durumunu kategorisine göre takip etmeli.

L
      lavita

Merhabalar herkese. Kendi sürecimle ilgili güncelleme geçmek isterim. Kategorim family based F2A. Sanıyorum geçtiğimiz Ekim’den bu yana current idik. O zamandan beri dosyamızda bir gelişme bekledik ama beklediğimiz gelişme ancak Şubat ayında geldi.

Şubat ayında USCIS’ten bir mektup aldık. Dosyamla ilgili karar verebilmek için tekrar bir sağlık raporu göndermemi belirtiyorlardı. Daha önce USCIS’e göndermiş olduğum raporumu 31 Ekim 2023’ten önce gönderdiğim ve bu tarihten önce gönderilen raporların yenilenmesi gerektiği için sağlık raporumu yenileyip tekrar göndermemi istediler. Maalesef daha önceki sağlık raporunu da RFE istedikleri için o tarihte göndermiştik. Keşke daha sonra gönderme opsiyonumuz olsaydı tekrar uğraşmazdık.

Bu nedenle sağlık raporu için civil surgeon’dan tekrar randevu aldık. Bu sefer yanımda önceki aşı kayıtlarımı ve yakın tarihli kan tahlili sonuçlarımı götürdüm. Ek olarak tekrar bir tüberküloz kan tahlili, polio ve grip aşısı istendi sadece. Bu istenenleri temin ettikten sonra raporu aldım ve 27 Şubat tarihinde hızlıca avukatımıza yolladık. Onlar da raporu USCIS’e iletti, rapor 6 Mart tarihinde ellerine ulaştı.

Bugün yani 16 Mart’ta USCIS dosyamın statüsünü güncelledi ve “Interview scheduled” olarak revize etti. 20 Nisan tarihinde USCIS lokal ofisinde mülakatım var. Açıkçası mülakat atandığını ilk gördüğümde şaşırdım, çünkü dosyamız son derece sağlamdı ve Emma’ya her bağlandığımda mülakatın waive edildiğini söylüyordu. Ülkedeki güncel son durumlar nedeniyle böyle olduğunu düşünüyorum.

Artık son düzlükteyiz, mülakata da girip çıkarak bu süreci en güzel şekilde noktalamak istiyoruz. Çünkü çok yıpratıcı ve zorlu bir süreçti. Umarım dileyen herkes beklediği haberlere en kısa zamanda ulaşır.

L
      lavita

Merhabalar herkese. Kendi sürecimle ilgili güncelleme geçmek isterim. Sanıyorum geçtiğimiz Ekim’den bu yana current idik. O zamandan beri dosyamızda bir gelişme bekledik ama beklediğimiz gelişme ancak Şubat ayında geldi.

Şubat ayında USCIS’ten bir mektup aldık. Dosyamla ilgili karar verebilmek için tekrar bir sağlık raporu göndermemi belirtiyorlardı. Daha önce USCIS’e göndermiş olduğum raporumu 31 Ekim 2023’ten önce gönderdiğim ve bu tarihten önce gönderilen raporların yenilenmesi gerektiği için sağlık raporumu yenileyip tekrar göndermemi istediler. Maalesef daha önceki sağlık raporunu da RFE istedikleri için o tarihte göndermiştik. Keşke daha sonra gönderme opsiyonumuz olsaydı tekrar uğraşmazdık.

Bu nedenle sağlık raporu için civil surgeon’dan tekrar randevu aldık. Bu sefer yanımda önceki aşı kayıtlarımı ve yakın tarihli kan tahlili sonuçlarımı götürdüm. Ek olarak tekrar bir tüberküloz kan tahlili, polio ve grip aşısı istendi sadece. Bu istenenleri temin ettikten sonra raporu aldım ve 27 Şubat tarihinde hızlıca avukatımıza yolladık. Onlar da raporu USCIS’e iletti, rapor 6 Mart tarihinde ellerine ulaştı.

Bugün yani 16 Mart’ta USCIS dosyamın statüsünü güncelledi ve “Interview scheduled” olarak revize etti. 20 Nisan tarihinde USCIS lokal ofisinde mülakatım var. Açıkçası mülakat atandığını ilk gördüğümde şaşırdım, çünkü dosyamız son derece sağlamdı ve Emma’ya her bağlandığımda mülakatın waive edildiğini söylüyordu. Ülkedeki güncel son durumlar nedeniyle böyle olduğunu düşünüyorum.

Artık son düzlükteyiz, mülakata da girip çıkarak bu süreci en güzel şekilde noktalamak istiyoruz. Çünkü çok yıpratıcı ve zorlu bir süreçti. Umarım dileyen herkes beklediği haberlere en kısa zamanda ulaşır.

L
      lavita