Maalesef diyecek söz bulamıyorum. Zaten son zamanlarda süreçlerde her adımda gizli bir uğraştırmaya çalışma durumu vardı ama bu son karar da son noktası oldu.
Yaklaşık 3 yıl önce marriage based AOS serüvenimize başladık. Bu süreçte bir kez expire olan EAD’yi yeniledik, iki kez sağlık raporu aldık. Her ay bülten takip ettik. Bizim için çok uzun ve yıpratıcı bir süreç oldu.
20 Nisan’da artık bitiş çizgisine vardığımıza inanarak AOS mülakatına girdik. Dosyamız son derece temiz ve mülakat da sıkıntısız geçmesine rağmen mülakat sırasında hemen onay alamadık. Dosyada sorun olmadığını ve sonucu 2-3 hafta içinde alacağımızı belirttiler. 3 hafta geçtikten sonra bizimle mülakat yapan officer telefonla arayarak ek birkaç sorusu daha olduğu için bizi tekrar ofise çağırmak istediğini belirten bir voice mail bıraktı. Maalesef o an telefonu açmak için müsait olmadığımızdan voicemaile düşmüştü. Tekrar arayacağını belirtmişti. Bu tarz bir şey çok nadiren olan bir şey olduğu için ve dosyamıza çok güvendiğimiz için neden tekrar çağırmak istediğini anlayamadık ve çok şaşırdık.
O günden beri de yaklaşık 2 haftadır tekrar aramasını bekliyoruz. Beklerken bugün de malum haberi aldık maalesef.
Şu an bu 3 yıllık bekleyişin sonunda ret alıp, sürece sıfırdan Türkiye’den mi başlamamız gerekecek bilmiyoruz. Eğer öyleyse tekrar başlamak ister miyiz onu da bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz maalesef. Bizim durumumuzda olan çok kişi var biliyoruz, Allah hepimizin yardımcısı olsun.