• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. rigsmaer
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 57
    • En İyi 28
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

rigsmaer

@rigsmaer

81
    İtibar
    182
    Profil Görüntülemeleri
    57
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

rigsmaer Takip etme Takip Et

rigsmaer tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

dün vizemiz onaylandı arkadaşlar. detayları anlatmadan önce, bugüne kadar takıldığımız her konuda yardımlarını esirgemeyen bütün arkadaşlara teşekkür etmek isterim. bu siteyi keşfetmemiş olsaydım inanın bu süreci idare ettiremezdim.

gelelim mülakata;

sabah 8'deki görüşme için 7:20'de büyükelçiliğin önündeydik. (ben, eşim, kızım, oğlum). bebek arabasını içeriye aldılar. bebeğin eşyalarıyla ilgili çantaya ırın kırın edip içeri aldılar ama güvenlik kısmında kaldı. lazım olursa gelirsiniz dediler. ben evrakları bir sırt çantasına koymuştum, onu almayız artık deyip karşıdaki büfeye verdirdiler.

güvenlikten geçtikten sonra hemen sol tarafta bir banko var. size hoşgeldiniz deyip pasaportlarınızı alıyor ve size bir numara veriyor. beklemeye başlıyorsunuz. ilk numaramız yandığında evraklarımızı teslim etmeye gittik. ilk önce ben tek gitmiştim, diğer aile bireyleri de gelsin dediler. aileyi gördükten sonra onları gönderdi benden evrakları talep etmeye başladı. pasaportlar, kcc'ye gönderilen belgeler, güncelleri (sadece nüfus kayıt örneğini aldı güncel belgelerden), diploma ve fotokopisi (eşimin diplomasını da vermek istedim kabul etmedi), ve mali dökümleri istedi. 7 ayrı hesapta param vardı (14 bin $,3 bin$, 3 bin £, 39 bin tl, 14 bin tl, 1200 tl ve 2300 tl olarak). dosyanın sonunda bireysel emeklilik birikimim vardı 36200 tl onu almadı. ben onu da almasını söyledim. gerek yok mali durumunuz yeterli gibi görünüyor dedi ama ben riske atmak istemiyorum dedim ve aldı onu da. ama tapu ve ruhsatı veremedim. böyle bir uygulamamız yok dosyaya ekleyemem onları dedi. ısrarlarıma rağmen de eklemedi.

ikinci kez numaram yandığında para ödemeye gittim. 4 kişi için 1320 dolar dediler. çokmuş bir şeyler yapamaz mısınız diye bir konuşma yaptık oradaki beyefendiyle. turist alsaydın 160 dolardı dedi o da 🙂

üçüncü kez numaram yandığında kucağımda bebekle ortalarda dolanıyordum. gişenin önüne geldim. bütün aile fertlerini mi istiyorsunuz (bunu ingilizce sorduğum için sanırım mülakatı türkçe mi istiyorsunuz diye bir soru sormadan direk ingilizce devam ettik) dedim. evet dedi sarışın bayan. ilk önce yemin ettirdi. sonra parmak izlerimizi aldı. çocuklar için de yine benim parmak izlerimi aldı. ne iş yapıyorsunuz, hala o işte mi çalışıyorsunuz, amerikada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz, nereye gideceksiniz, kim var orada, o ne iş yapıyor, gidince ilk onun evinde mi kalacaksınız sorularını sordu. eşime de siz ne işle uğraşıyorsunuz dışında bir soru sormadı. vizenizi onaylıyorum tebrik ederim dedi. teşekkür ettik ve konsolosluktan ayrıldık.

elçilikten çıktıktan sonra geri verilen evrakların arasında (diplomam ve eski pasaportlar geri verildi) dr. ungan'dan aldığımız kapalı zarfın olmadığını farkettim. biraz sordum soruşturdum galiba onu pasaportlarla beraber gönderiyorlarmış. yani inşallah öyledir. öyledir değil mi? bakın kıllandırmayın 🙂

sonra çıktım anıtkabir'e gidip ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundum ve ankarayı terk ettim 🙂

dün akşam vize durumum ap görünüyordu. bugün issued olmuş. mail de geldi tebrikler diye. postaya vermişler pasaportları.

herkes umarım bu süreci en mutlu şekilde atlatırlar. hepinizin gönlüne göre olsun.

ps: sağlık zarflarım gelecek değil mi? 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      rigsmaer
      rigsmaer

@crazycells sizin yeriniz çok ayrı bende 🙂 insanlara karşılık beklemeden bu kadar yardım etmek için koşturmanız insanlık için ümitlerimi arttırıyor. öeehh kurduğum cümleye bak 🙂 şaka bir yana yaptığınız şeye gerçekten çok saygı duyuyorum. Allah sizi amerikaya gideceklerin başından eksik etmesin 🙂

rigsmaer
      rigsmaer

hepinize teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. şimdilik yolumuz Tampa gibi görünüyor. oraya gelecek ya da orada olanlarla irtibat halinde olabiliriz.

rigsmaer
      rigsmaer
    • RE: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

dilekçenin sonunda adli sicil kaydı silindi arkadaşlar. 7 kasımda dilekçeyi vermiştim bugün e devlete baktığımda kayıt yoktu. normalde 30 gün diyorlar ama elden takip ederseniz (ankara'ya gidip evrağı elden vermek gibi) süreniz biraz daha hızlanıyor. aynı durumda olabilecek arkadaşları bilgilendireyim istedim.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      rigsmaer
      rigsmaer

@stras ben mimarım, eşim de fransızca öğretmeni. ben mimarlık yapacağım dedim. ona sadece işini sordu ne yapacaksın diye soru sormadı.

rigsmaer
      rigsmaer
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@esbay79 benim de turist vizesinden reddim vardı. bunu ds 260 formunda zaten belirttim. mülakatta sormadılar bile. sorun olmuyor.

rigsmaer
      rigsmaer

@Adama-Coulibaly, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

enimde eşim M

hangi bilgilere ihtiyacınız varsa söyleyin yardımcı olmaya çalışayım tabi ki.

sorularılarınızdan ilkine cevap verebilirim. mülakat gününde kcc'ye gönderdiğiniz evraklarınızı istiyorlar. bu gönderdiğiniz evraklar genelde 1 ay geçerli olduğu için mülakattan hemen önce alınmış yenilerini istiyorlar. diplomanızın aslını ve fotokopisini istiyorlar (sadece talihlinin, eşiminkini istemediler). herkesin 2'şer fotoğrafını istiyorlar (5x5). eski ve yeni pasaportlarınızı istiyorlar. mali dökümlerinizi istiyorlar. başka bir belge istenmedi benden. hatta daha önce de yazdım. tapu ve ruhsatımı bile almadılar.

rigsmaer
      rigsmaer
    • RE: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@VolkanU orlandoya da baktım hatta new york'a bakıp oradan geçsem mi diye bile düşündüm. az kaldı fiyat kalite dengesini yakalayacağım diye sıyırmama 🙂

Yolculuk içinde yayımlandı
      rigsmaer
      rigsmaer
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

arkadaşlar ben daha önceki iletilerimde de belirttiğim gibi 2020 yılının temmuz ayında 2 günlüğüne giriş yapıp green cardımı elime almıştım. 3,5 sene sonra 1 şubatta tekrar giriş yaptım, deneyimlerimi kısaca anlatayım.

Jfk havaalanından giriş yaptım, pasaport kontroldeki görevli pasaporta bakıp ne kadar süredir gelmiyorsunuz dedi, 3 seneyi biraz geçti dedim. Neden gelmediniz dedi, öncelikle en büyük etken covid dedim, sonra sürecimi anlattım, inşaat yaptım, inşaat bittikten sonra yangın çıktı bir daha yaptım, sonra deprem oldu vs vs diye süreci anlattım. Adam covid biteli 2 yıl oluyor dedi önce, sonra madem amerikaya yerleşeceksiniz neden kendi işinizi kurdunuz dedi. Ben de bu süreçte iş bulamıyordum aç mı gezeyim dedim 🙂 sonra ne kadar kalacaksınız burada dedi, 2 hafta dedim. Sen yine yerleşmiyorsun 2 haftalığına mı geldin dedi, ben de iş ayarlamak için ilk önce görüşmeler yapmam gerekiyor, eşim ve iki çocuğum türkiyede dedim.

Sonra bu arkadaş aldı beni arka odadaki görevlilerin oraya götürdü. Oradaki görevli biraz daha insaflı bir adamdı, kapıdakine kalsaydım muhtemelen almayacaktı ama bu da green cardın ayrıcalıklarından bahsetti, neden aileyi getirmediğimi sordu, onlar ilk girişi yapamadılar covid yüzünden dedim. O da covid yüzünden green cardlarını mı yaktın onların dedi. Ben de benim sayemde alırlar diye düşündüğüm için getirmedim onları dedim, ama o süreç çok yıllar alır dedi görevli de bana, sonra onayladı pasaportu ve giriş yaptım. Arkama bile bakmadan kaçtım hemen ordan air traine atladım hemen 🙂

Bu arada crazycell de bir problem yok değil mi, foruma 1,5 aydır girmiyor görünüyor?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      rigsmaer
      rigsmaer
    • RE: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@ayvalik10 @VolkanU vazgeçtim aktarmasız gideyim en iyisi 🙂 miami'den otobüsle falan geçeriz artık tampa'ya.

Yolculuk içinde yayımlandı
      rigsmaer
      rigsmaer

rigsmaer tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green Card iade etme koşulları

@crazycells

merhabalar, green card iade etme işleri için başlığı okudum, biraz bilgi sahibi oldum ama sormak istediğim bir iki soru olacak.

1- green cardımız kayıpsa iade süreci nasıl oluyor, direk turist vizesine döndürebiliyor muyuz konsolosluktan randevu alıp?
      2- bu işlem için ücret var mı, bulamadım.
      3- eşim ve iki çocuğum ilk girişlerini yapamadığı için green cardlarını alamadılar ama pasaportlarında göçmen vizeleri basılı. onların vizeleri de otomatik turist vizesine çevrilebilir mi, bunun için bir ücret var mı?

rigsmaer
      rigsmaer

@crazycells

rigsmaer
      rigsmaer

ben tam tersi ile ilgili bir başlık bulamadım, green card ımı iptal edip turist vizesine başvurmak istesem nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

rigsmaer
      rigsmaer

@miraycav ben ilk girişimde 2 gün kaldım, önemli değil ne kadar kalmış olmanız, giriş yapıp 5 saat sonra çıksanız bile olur.

rigsmaer
      rigsmaer

@miraycav 6 aydan daha uzun süre amerika dışında kalmazsanız pek bir problem olmaz ama bu giriş çıkışları çok fazla yaptığınızda vatandaşlık zamanı sorun çıkartabilirler diye okumuştum, şahsi bir deneyimim yok ama bu konuda. İlk 2,5 seneyi iyi kötü giriş çıkışlarla halledip son 2,5 sene orada yaşarsan vatandaşlığı alırsın diye tahmin ediyorum. Ondan sonrası değmeyin keyfinize olur sanırım 🙂

rigsmaer
      rigsmaer

@charon işin enteresanı gerçekten yerleşmeyeceğim heralde, re entry permit doldurup, 2 sene daha yırtayım diyorum ama en sonunda benim vizeyi turist vizesine döndürün diyecek gibiyim 🙂

Bu arada bilgisi olan var mıdır, re entry permitteki 2 yıllık süre başvuruyu yaptığımız tarihten itibaren mi, ülkeye girdiğimiz tarihten itibaren mi yoksa çıkış yaptığımız tarihten itibaren mi 2 yıl geçerli?

rigsmaer
      rigsmaer

arkadaşlar ben daha önceki iletilerimde de belirttiğim gibi 2020 yılının temmuz ayında 2 günlüğüne giriş yapıp green cardımı elime almıştım. 3,5 sene sonra 1 şubatta tekrar giriş yaptım, deneyimlerimi kısaca anlatayım.

Jfk havaalanından giriş yaptım, pasaport kontroldeki görevli pasaporta bakıp ne kadar süredir gelmiyorsunuz dedi, 3 seneyi biraz geçti dedim. Neden gelmediniz dedi, öncelikle en büyük etken covid dedim, sonra sürecimi anlattım, inşaat yaptım, inşaat bittikten sonra yangın çıktı bir daha yaptım, sonra deprem oldu vs vs diye süreci anlattım. Adam covid biteli 2 yıl oluyor dedi önce, sonra madem amerikaya yerleşeceksiniz neden kendi işinizi kurdunuz dedi. Ben de bu süreçte iş bulamıyordum aç mı gezeyim dedim 🙂 sonra ne kadar kalacaksınız burada dedi, 2 hafta dedim. Sen yine yerleşmiyorsun 2 haftalığına mı geldin dedi, ben de iş ayarlamak için ilk önce görüşmeler yapmam gerekiyor, eşim ve iki çocuğum türkiyede dedim.

Sonra bu arkadaş aldı beni arka odadaki görevlilerin oraya götürdü. Oradaki görevli biraz daha insaflı bir adamdı, kapıdakine kalsaydım muhtemelen almayacaktı ama bu da green cardın ayrıcalıklarından bahsetti, neden aileyi getirmediğimi sordu, onlar ilk girişi yapamadılar covid yüzünden dedim. O da covid yüzünden green cardlarını mı yaktın onların dedi. Ben de benim sayemde alırlar diye düşündüğüm için getirmedim onları dedim, ama o süreç çok yıllar alır dedi görevli de bana, sonra onayladı pasaportu ve giriş yaptım. Arkama bile bakmadan kaçtım hemen ordan air traine atladım hemen 🙂

Bu arada crazycell de bir problem yok değil mi, foruma 1,5 aydır girmiyor görünüyor?

rigsmaer
      rigsmaer

@crazycells I am a 2020 green card winner. As a result of my appointment at the consulate in February 2020, me, my wife, my son and my daughter received our visa. My plan was to move to United States in March and have my family move in with me in June.
      I bought a ticket to Tampa for March 16, 2020. In accordance with the presidential decree issued on March 13, 2020, I could not come to America from Europe because the entrances were closed due to Covid. I bought a flight ticket directly from Turkey to Miami on March 19, 2020. At that time, I was working in Antalya Municipality and I was resigned. My resignation date would be effective on April 4, 2020. I was going to take 3 weeks annual leave between March 16th and April 4th and not return to work. Since a decree issued in Turkey imposed a travel ban on public personnel, I could not get on the second flight.
      I bought a new ticket to New York to make my first attempt on July 12, 2020. Due to Covid, the flight was canceled on the last day. On July 15, 2020, I could only come to New York by myself.
      At the time I entered, there were approximately 6000 deaths each day in United States. That's why I didn't want to bring my 1 and 5 years old children to America. Besides, on these dates, ticket prices increased to $2500 for per person. So I came for 2 days to just to check in. I knew I couldn't move there during Covid. Because the opportunities to find a job and work in America have decreased due to the pandemic, and my daughter is too young, I could not leave her and come.
      I founded my own company on September 8, 2020, because I resigned from my job and had to earn money. After completing a few projects, I made an agreement for the project and construction of a villa on March 22, 2021. I received the construction permit on April 21, 2021. I received the construction completion permit on December 31, 2021. The construction was totally completed on April 15, 2022. But a fire broke out on August 15, 2022. The upper floor was completely burned and the lower floors became unusable due to the fire brigade's water. I completed the construction again in 4 months.
      I started making preparations to come again in the first months of 2023. But as you know, there was a major earthquake in Turkey on February 6, 2023, and according to official sources, 50.000 people died, and according to unofficial sources, 250.000 people died. As an expert architect, I attended in studies on collapsed buildings in the region.
      Then, I waste time to finish the projects I was working on again. I completed the projects by obtaining permissions on January 5, 2024.
      Throughout this process, I applied for jobs in America. I created a detailed portfolio on my Linkedin profile, but I could not receive any positive response.
      Now I'm here to check the employment status, and if I can achieve employment opportunities, I want to start making arrangements for my family to live legally in United States again.

bu şekilde bir yazı hazırladım. şirketlerin evrakları, inşaat izinleri, yangının fotoğrafları ve videolarıyla deprem bölgesinde çalıştığıma daire mimarlar odasından aldığım yazılarla beraber bunu sunayım diyorum. orada konusurken gergin ortamdan tam ifade edemeyebilirim belki diye yazıya döküp gitmeye karar verdim. 🙂

rigsmaer
      rigsmaer

@crazycells
      selamlar herkese, ben 2020 talihlisi olarak temmuz 2020'de ilk girişimi yapıp fiziki olarak gc elime aldım. malesef aile bireylerim pandemiden dolayı ilk girişlerini yapamadı. ben de o günden beri hem pandemi hem işlerim sebebiyle tekrar gidemedim. pandemi sürecinde burada bir inşaata başladım, tam inşaat bitti yangın çıktı, tekrar yapmak zorunda kaldım vsç şimdi subat ayında tekrar giriş yapmak istiyorum. resimleri ve yapı ruhsatlarıyla beraber giriş yapmak istesem, pandemi ve bu sebeplerle girişte sorun yaşar mıyım, yoksa bahanem kabul edilebilir mi şansımı denemeli miyim? bir de oldu da sıkıntı cıktı, beni ilk uçakla geri mi gönderecekler böyle bir durumda, o süreç nasıl oluyor? teşekkürler...

rigsmaer
      rigsmaer
    • RE: Türkiye'den gelen gelir için vergi

sayın @crazycells 2020 gc talihlisiyim. Pandemiden dolayı ailem ilk girişini yapmadı ama ben geçen temmuzda girişimi yaptım ve fiziki olarak gc elimde artık. Bu süreçte Amerika'ya yerleşmeyi düşünmüyorum ve burada şirket kurdum, ama ileride çocuklar belki orada okumak ya da yaşamak isterlerse diye 6 ayda bir giriş çıkış yaparak kartımı muhafaza etmek istiyorum.
      Bu süreçte şirketimin karını bildirmek zorunda mıyım, vergi vermek zorunda mıyım, vergi beyanı yapmazsam bir giriş çıkış esnasında tutuklanma gibi bir durum olur mu? Vergi vereceksem nasıl ve ne kadar vereceğim ve formu nasıl dolduracağım?
      Bunun gibi bazı kafama takılan sorularla ilgili bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar...

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      rigsmaer
      rigsmaer