• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. avc
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 9
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 94
    • En İyi 36
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

avc

@avc

59
    İtibar
    453
    Profil Görüntülemeleri
    94
    Takipçiler
    9
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

avc Takip etme Takip Et

avc tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Ben bugün ilk defa TR'den ABD'ye para gönderdim. Detayları, birine faydası dokunur düşüncesiyle aşağıda paylaşıyorum.

Enpara->BofA
      BofA Hesap no ve Swift kodu (BOFAUS3N) kullanarak gönderdim.
      Gönderdiğim tutar: TL karşılığı 1mil TL den az olmak üzere USD
      İki hesap da kendi adıma.
      Enparada işlemi gerçekleştirdim. Hemen akabinde 2 kez aradılar ancak dual sim (Turkcell fiziksel, amerikan eSIM), olduğundan mıdır bilmiyorum arama görünüp kayboluyordu, cevaplayamadım. Bunu üzerine müşteri hizmetlerine Enpara uygulamasından ulaştım ve durumumu anlattım. Sağolsunlar hemen ilgilendiler.
      Yaklaşık 1 saat sonra uygulamadan bildirim geldi işlemin gerçekleştiğine dair. Swift vs. detayları görebiliyordum.
      Yaklaşık 2 saat sonra falan da BofA hesabımı kontrol ettim, para hesaba geçmişti.

Kesintiler
      Enpara 247 TL swift ücreti
      BofA 33 USD (henüz bankada göremiyorum ne kadarı muhabir banka ne kadarı işlem ücreti ancak statement gelince görebilirsem güncellerim).

Güncelleme: kesilen 33 USDnin 15ini BofA gelen wire ucreti olarak kesmis. @mutlu234 ile kısa bir sohbet sonrası BofAnın web bankaciligina girdigimde sag altta beliren canli yardima yazarak iade aldim. Tekrardan yardimin icin tesekkur ederim @mutlu234 🙂

Bankacılık içinde yayımlandı
      A
      avc
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Herkese merhaba,
      bu seneyi de acısıyla tatlısıyla tamamlamak üzereyiz. Greencardını alan herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca süreçte zaman zaman iletişim halinde olduğum @steward59, @Redbeard, @erenotti ye de teşekkür ediyor, greencardlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım hepimizin hayatında mükemmel bir dönemin başlangıcı olur. Şansı yaver gitmeyen ve bu süreçte sorunlar yaşayan arkadaşlar için de gerçekten çok üzgünüm. Yeni dönemler için herkese bol şans diliyorum. Umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur.
      Önümüzdeki dönemde başvuru yapacak arkadaşlar için de bir nebze olsun fikir vermesi açısından ben de AOS sürecimi ana hatlarıyla paylaşmak istedim. Aşağıda 3 bölümde özetlemeye çalıştım:

1. BAŞVURU:
        13 Şubat tarihinde ilk ödememizi gerçekleştirdik. Onun makbuzunu beklerken çeviriler, fotoğraf vs gibi başvuruda gerekli diğer belgelerimizi toplarladık, 9 martta başvuru dosyamızı gönderdik. Mart bitmeden bütün noticelerimiz ulaştı ve hatta parmak izin randevumuzu da aldık. Nisanın 2.haftası parmak izi verdik ve beklemeye başladık. Bu süre içerisinde bir kaç kez dosyanın durumunu sorduk. Son olarak haziran sonu maalesef red cevabı aldık. Gerekçe early filing. Maalesef bu senenin modası/dinamiği (artık ne derseniz diyin) de buydu ve benim gibi bir çok başvuru sahibi de bu sebeple bence haksız yere red aldılar.

2. BAŞVURU:
        Hemen Temmuz başında vakit kaybetmeden tekrar başvurduk. Diğer her konuda olduğunu gibi bu konuda da Figen hanımın desteği ve pozitif bakışı inanılmaz yardımcı oldu. Süreç çok hızlı ilerledi, bütün belgeler hızlıca geldi ve parmak izinden henüz yeni vermiş olduğum için muaf sayıldım. Temmuz sonu gelmeden ilk dosyada kaldığımız yere geri gelmiştik, yani mülakat yada karar bekliyorduk.

1.BAŞVURU (tekrar)
      2.başvurunun tetiklemiş olabileceği birşeylerden dolayı olsa gerek 15 Ağustos gibi 1. başvurumuzu geri açtıklarını söyleyen bir bildirim geldi kullandığım uygulamadan. Akabinde Ağustosun son günlerinde kart üretildiğine dair bir bildirim geldi, ve bir kaç gün içinde de postayla elimize onay ulaştı. Eylülün ilk günlerinde GC ve SNN elime ulaşmıştı ve böylelikle bu süreç benim için de mutlu sonuçlandı.

Bitirmeden önce, bu süreci birlikte yürüttüğümüz @Figen hanıma sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendisi gerek süreçle ilgili olsun, gerek psikolojik destek olarak olsun, gerekse süreçle alakasız konularda desteğini asla esirgemedi, ne zaman ulaşsam bana çok faydalı bilgiler verdi ve içimi rahatlattı. Sizlerin de huzurunda tekrardan @Figen hanıma çok teşekkür ederim.

Yeni başvuracak arkadaşlara şimdiden kolaylıklar ve bol şans diliyorum. Ayrıca mükemmel insanlarla tanışmama vesile olan, ve çok değerli bilgilerin paylaşıldığı yeşilkartforuma da bunu mümkün kıldığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla...

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      A
      avc

@Redbeard Evet aynısını ben de okudum ama sanırım o biraz olur da memur girişte belgeleri görür ve irdelerlerse diye. Tabi risk almaya gerek yok ama aslında çok belge de göremedim Türkiye'den. Türkiye'den ihtiyacımız olabilecek yegane şey para gibi duruyor onu da bir yerde özetle şu şekilde okudum:

"9000 USD nakit getirmiştim (ki girişte memur bunu da görse şüphenelebilir) sonra da bir miktar SWIFT ile gönderdim. " Zaten hesap dökümünü de parayı amerikadaki bankaya yatırdıktan sonra alıyoruz anladığım kadarıyla, Türkiye'deki hesaplardaki para pek bişey ifade ediyor mu emin değilim.

Onun dışında başka Türkiye'den alınacak pek bir şey göremedim en azından crazycells'in sabit konusunda.

A
      avc

@Figen Figen hanım bilgiler için teşekkürler. CP süreci anladığım kadarıyla konsolosluk ile işlemlere devam etmek, değil mi? Ankara yada başka konsolosluğa dosya taşıma işlemine mi deniyor genel olarak CP? Bu konuyu tam bir netleştiremedim kafamda.

Bir de anladığım kadarıyla DS-260'ın bir önemi kalmıyor AOS sürecinde. Yine de oradaki DS-260 açtırıp interview location değiştirmek gerekiyor mu eğer AOS yapmaya karar verirsek?

Daha önce de forumda benzer sorular sormuş olabilirim, affınıza sığınıyorum eğer öyle olduysa.

30 Eylül istatistiklerinizi dört gözle bekliyoruz. Ayrıca eğer yardımcı olduğunuz arkadaşlar varsa hangi field office'den başvurduklarını da paylaşabilirseniz AOS yapacaklara ekstra iyilik yapmış olursunuz. Tekrardan teşekkürler.

A
      avc
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

@Turco çok teşekkür ederim. Evet ben de tam olarak o nedenden dolayı mevcut olanları öğrenmek, hazır olmak istiyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      avc

@Redbeard değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

1. Evet 3 aylık süreyle ilgili çok bir bilgi bulamadım ben de ama öyle söylemişti yakın zamanda Amerikadan GC alan bir arkadaşım.
      2. AOS ve CP hakkında bilgisi olan forumdaşlar var ise, çok yardımcı olur.
      3. Anladım, o halde I-485 bir nevi yepyeni bir süreç gibi işliyor.
      4. Aynı düşüncede olmamıza sevindim.
      5. Eğer bu süre Eylül 2024'e kadar bitmezse GC hakkımız yanıyor sabit konudan anladığım kadarıyla. Aslında biraz da o yüzden CP hakkında bilgi edinmek istiyorum.
      6. Evet uzunca bir süre, ancak bu benim için çok problem olmayacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta bu büyük bir karar ve bu riski almaya değer. Daha önce 3 kez gittim Amerika'ya turist olarak. Hepsinde de 6 aylık kalma süresi verdiler. İlk ikisinde 1'er ay, son gittiğimde 3 ay kaldım. Herhangi bir ihlal yapmadım. O sebeple kalma süresiyle ilgili bir sorun yaşamam diye düşünüyorum. Emin olun yanlış yada doğru hepimiz birbirimize yardımcı olmaya, bir bakış açısı sunmaya çalışıyoruz. Bu süreç oldukça sancılı, ve fikirleriniz benim için oldukça değerli. Tekrardan teşekkür ederim, eğer başka arkadaşlar da fikir sunmak yada tecrübe paylaşmak isterse memnuniyet duyarım.

Son olarak avukat görüşlerinden bahsetmişsiniz. Çalıştığınız bir avukat var mı yoksa süreci tamamen bireysel mi yürütüyorsunuz?

Ayrıca 10XXX oldukça iyi bir CN. Umarım hiç gerek kalmadan Ankara'dan mutlu sona ulaşırsınız.

A
      avc

Ayrıca sormak istediğim bir konu var. Örneğin ben AOS için Ocak 2024'te Amerikaya turist vizesiyle giriş yaptım ama beklediğim gibi Mart-Nisan gibi current olamadım da Mayısa kaldı. Bildiğim kadarıyla I-485'i de current olduktan sonra doldurmamız gerekiyor. Bu durumda Ocakta girdiğim için (6 ay kalış verildiğini varsayarsak) Temmuzda kalış sürem bitiyor. O zamana kadar current olunca gönderdiğim I-485'ten bir haber gelmezse dönmek zorunda mıyım? Bir arkadaşımın dediğine göre I-485'i gönderdikten sonra status'um pending oluyor ve ilk girişte verilen kalış süresinin bir önemi kalmıyor. Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

A
      avc

@Redbeard Teşekkürler. Ben de acaba bir profesyonel ile çalışmam gerekir mi diye düşünüyorum. Tabii bu Amerika'da ve tecrübeli bir profesyonel olsa daha iyi olur gibi duruyor. Ancak şunu da belirteyim her ne kadar avukat yada bu konuda birinden danışmanlık alsak bile bilgileri bizim de dikkatlice kontrol etmemiz ve hatta aklımıza yatmayan yerleri sorgulamamız gerekiyor. Zira bir çok videoda avukat yanlış bilgi girmiş şeklinde serzenişler duydum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Umarım bu süreci minimum stresle atlatırız.

A
      avc

@erenotti Evet benim anladığım tam olarak o. Giriş yaptınız, ezkaza havaalanından çıkarken valizinizi açmak istediler ve belgeleri gördüler. Eğer memur irdelerse sorun olabilir. Bu konuya Figen hanımın da değindiğini görmüştüm okuma yaparken. Ama kargo da bir risk bakıldığı zaman, o yüzden hangisi daha mantıklı ben de emin değilim.

Amerikaya girişinizden bahsettiğiniz için teşekkür ederim. Ben de daha önce 3 kez girdim. İnşallah hiç bişey sorulmadan 6 ay girişimizi alırız.

Ben DS-260da Ankara seçtim çünkü ozamanlar bu durumdan emin değildim ama anladığım kadarıyla I-485'ten sonra DS-260 çok bi önemi kalmıyor.

Dediğiniz gibi, gidişi current olacağımız aya göre ayarlamak en mantıklısı.

Eğer SWIFT ücretleriyle ilgili fiyat aldığınız banka olursa, paylaşırsanız sevinirim. Ben normalde iş bankasıyla çalışıyorum ve sormayı düşünüyorum. Bilgi alınca ben de burada paylaşırım. Malum bazı bankalarda oldukça yüksek olabiliyor bu meblağ.

Diploma olarak sadece lisans götürüyorsunuz, değil mi? Lise ve öncesi eğitimler yok. Ayrıca buna ek Türkiye'den götürmek/istemek zorunda olacağımız belgelerin bir listesini görebildiniz mi? Örneğin Askerlikle ilgili belge gibi. Eğer böyle bir liste varsa, linki paylaşırsanız çok memnun olurum.

Umarım hepimiz için sorunsuz bir süreç olur.

A
      avc
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, 2024 talihlisiyim ancak aşağıdaki bazı konularda fikir almak istiyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

1. 16 yaşından önceki tarihler için e-devletten TARİHÇELİ YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ şeklinde bir tablo indirdim. Ancak tabii üniversite için başka şehirde yurtta kalırken ikametgah adresim memleketteki şekliyle kaldığı için öyle gözüküyor. Erasmusla yurt dışına da gitmiştim. Bu durumda adresleri tabloda gösterildiği gibi mi doldurmak daha doğru olur yoksa yurt adresini ve erasmusta kaldığım yerleri de yazmam gerekir mi?
      2. Eğer başvuruyu tamamladıktan sonra şirket değiştirme durumum olursa DS-260 formunu güncellemek zorunda mıyım?
      3. kısa süreli bedelli askerlik yaptım ancak speciality kısmına "not applicable" yazdım çünkü er olarak yaptım. Aynı durumda olan varsa görüşlerini merak ediyorum.

Umarım herkes sorunsuz bir şekilde greencard'ına kavuşur. Ayrıca şansı yaver gitmeyen arkadaşlara da bir sonraki çekilişte bol şans diliyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      avc

avc tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Türkiye'deki Mülklerin Amerika'da Vergilendirilmesi

@michalejones Merhaba, kısa ve öz yazınız için teşekkürler. Benim sorum Türkiyedeki hesaplarımızdaki birikimlerimizle ilgili olacak. Sanırım bu 3.maddedeki FATCA ile ilgili (ve hatta CRS). Türkiyede birden fazla yıldır çalışıp biriktirdiğimiz ve kazanırken vergisini de ödediğimiz TL, döviz, altın vs gibi mevduat hesaplarından vergi kesilmesi söz konusu oluyor mu? Belli sınırı aşan tutarların bildirilmesi gerektiğini okudum ve hatta bankalar bu konuda müşterilerinin vergi mukimlik bilgilerini güncellemeye zorluyorlar ki bu hesapları rapor edebilsinler. Bu konuyla ilgili genel bilgiler olsa da net bir şekilde vergi ödenip ödenmeyeceğiyle ilgili sadece forumda değil yabancı kaynaklarda da pek bişey bulamadım.
      Bu konuda bilgisi yada geçmiş tecrübesi olan birileri aydınlatırsa çok faydalı olacağına inanıyorum. Teşekkürler.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      A
      avc

Herkese merhaba,
      bu seneyi de acısıyla tatlısıyla tamamlamak üzereyiz. Greencardını alan herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca süreçte zaman zaman iletişim halinde olduğum @steward59, @Redbeard, @erenotti ye de teşekkür ediyor, greencardlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım hepimizin hayatında mükemmel bir dönemin başlangıcı olur. Şansı yaver gitmeyen ve bu süreçte sorunlar yaşayan arkadaşlar için de gerçekten çok üzgünüm. Yeni dönemler için herkese bol şans diliyorum. Umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur.
      Önümüzdeki dönemde başvuru yapacak arkadaşlar için de bir nebze olsun fikir vermesi açısından ben de AOS sürecimi ana hatlarıyla paylaşmak istedim. Aşağıda 3 bölümde özetlemeye çalıştım:

1. BAŞVURU:
        13 Şubat tarihinde ilk ödememizi gerçekleştirdik. Onun makbuzunu beklerken çeviriler, fotoğraf vs gibi başvuruda gerekli diğer belgelerimizi toplarladık, 9 martta başvuru dosyamızı gönderdik. Mart bitmeden bütün noticelerimiz ulaştı ve hatta parmak izin randevumuzu da aldık. Nisanın 2.haftası parmak izi verdik ve beklemeye başladık. Bu süre içerisinde bir kaç kez dosyanın durumunu sorduk. Son olarak haziran sonu maalesef red cevabı aldık. Gerekçe early filing. Maalesef bu senenin modası/dinamiği (artık ne derseniz diyin) de buydu ve benim gibi bir çok başvuru sahibi de bu sebeple bence haksız yere red aldılar.

2. BAŞVURU:
        Hemen Temmuz başında vakit kaybetmeden tekrar başvurduk. Diğer her konuda olduğunu gibi bu konuda da Figen hanımın desteği ve pozitif bakışı inanılmaz yardımcı oldu. Süreç çok hızlı ilerledi, bütün belgeler hızlıca geldi ve parmak izinden henüz yeni vermiş olduğum için muaf sayıldım. Temmuz sonu gelmeden ilk dosyada kaldığımız yere geri gelmiştik, yani mülakat yada karar bekliyorduk.

1.BAŞVURU (tekrar)
      2.başvurunun tetiklemiş olabileceği birşeylerden dolayı olsa gerek 15 Ağustos gibi 1. başvurumuzu geri açtıklarını söyleyen bir bildirim geldi kullandığım uygulamadan. Akabinde Ağustosun son günlerinde kart üretildiğine dair bir bildirim geldi, ve bir kaç gün içinde de postayla elimize onay ulaştı. Eylülün ilk günlerinde GC ve SNN elime ulaşmıştı ve böylelikle bu süreç benim için de mutlu sonuçlandı.

Bitirmeden önce, bu süreci birlikte yürüttüğümüz @Figen hanıma sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendisi gerek süreçle ilgili olsun, gerek psikolojik destek olarak olsun, gerekse süreçle alakasız konularda desteğini asla esirgemedi, ne zaman ulaşsam bana çok faydalı bilgiler verdi ve içimi rahatlattı. Sizlerin de huzurunda tekrardan @Figen hanıma çok teşekkür ederim.

Yeni başvuracak arkadaşlara şimdiden kolaylıklar ve bol şans diliyorum. Ayrıca mükemmel insanlarla tanışmama vesile olan, ve çok değerli bilgilerin paylaşıldığı yeşilkartforuma da bunu mümkün kıldığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla...

A
      avc

@Sini-sini merhaba, DV fee icin olan bir bilgi bulamadim ancak I-485 icin anladigim kadariyla posta damgasi basildigi tarih esas aliniyor. Soyle bir ibare mevcut.

“The new filing fee is effective for filings postmarked April 1, 2024, and later. If you are filing an acceptable prior form edition on or after April 1, 2024, you must include the new filing fee.“

Link:

Nis 23

Application to Register Permanent Residence or Adjust Status

Application to Register Permanent Residence or Adjust Status

Use this form to apply for lawful permanent resident status if you are in the United States.

A
      avc
    • RE: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@suzmanoglu @suzmanoglu cevabiniz icin tesekkurler. Evet, aynen dediginiz gibi oldu, 30 ocakta actigim hesabin ilk duzgun statement i 9 mart gibi geldi, payment due date, statement balance vs hepsi gorunmeye basladi. Tabi ben oncesinde bankayla gorustum bir iki kez ama bi etkisi olmamistir diye dusunuyorum. Kredi karti kullanimi olarak da ilk ay cok harcadim ama bundan sonra limitin %30u civarinda harcayip statement borcu odemeyi dusunuyorum her ay. Bakalim nasil bi skor olusacak. Baska siteden kontrol edebilecegimi bilmiyorum tesekkurler paylastiginiz icin. Ayrica yorumlara katiliyorum, bankacilik Turkiyede cok cok daha ileri suanda.

A
      avc

@Henry-bloor Cevabınız için teşekkürler. Açıkcası ben de hiç beğenmedim BofAyı. Ancak şuan GC sürecindeyim, Bana yakın olduğu için ve hesap açmak kolay olduğu için BofAdan açtım, şimdilik işlerimi halledeyim diye. SNN vs henüz yok. Düzenimi kurar kurmaz başka bankaya geçmeyi düşünüyorum. Şuanki durumda diğer bankalar bana kredi kartı vermek ister mi emin değilim ama tavsiyelerinizi değerlendireceğim. Teşekkürler.

A
      avc

Merhaba, ben sırf fico score'um oluşmaya başlasın diye geldikten kısa bir süre sonra BofA'dan secured credit card aldım. 30 ocakta aldım kartı ve ondan beridir bi kaç harcama yaptım ancak hala ne bi statement geldi ne de payment due date görebiliyorum. Statement balance her zaman $0. Online bankacılıkta (web yada mobile app farketmiyor), sadece closing date görünüyor. İlk aldığımda 9 Şubattı şimdi 9 Mart. Son ödeme tarihi ve minimum tutar gözükmediği için tam olarak ne zaman ve ne kadar ödemenin ficoya olumlu etkisi olacağını kestiremiyorum. Bunun kartın çok yeni olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum ancak tam 1 ay 5 gün oldu hala doğru düzgün statementa dair bilgi yok. Müşteri hizmetlerini de aradım (baya bekledim) ama onlar benden cahil diyebilirim bu secured credit card konusunda. Daha önce benzer tecrübesi olanlar varsa sizden akıl almayı çok isterim. Dediğim gibi tek amacım fico oluşmasını sağlamak. Teşekkürler.

A
      avc

Ben bugün ilk defa TR'den ABD'ye para gönderdim. Detayları, birine faydası dokunur düşüncesiyle aşağıda paylaşıyorum.

Enpara->BofA
      BofA Hesap no ve Swift kodu (BOFAUS3N) kullanarak gönderdim.
      Gönderdiğim tutar: TL karşılığı 1mil TL den az olmak üzere USD
      İki hesap da kendi adıma.
      Enparada işlemi gerçekleştirdim. Hemen akabinde 2 kez aradılar ancak dual sim (Turkcell fiziksel, amerikan eSIM), olduğundan mıdır bilmiyorum arama görünüp kayboluyordu, cevaplayamadım. Bunu üzerine müşteri hizmetlerine Enpara uygulamasından ulaştım ve durumumu anlattım. Sağolsunlar hemen ilgilendiler.
      Yaklaşık 1 saat sonra uygulamadan bildirim geldi işlemin gerçekleştiğine dair. Swift vs. detayları görebiliyordum.
      Yaklaşık 2 saat sonra falan da BofA hesabımı kontrol ettim, para hesaba geçmişti.

Kesintiler
      Enpara 247 TL swift ücreti
      BofA 33 USD (henüz bankada göremiyorum ne kadarı muhabir banka ne kadarı işlem ücreti ancak statement gelince görebilirsem güncellerim).

Güncelleme: kesilen 33 USDnin 15ini BofA gelen wire ucreti olarak kesmis. @mutlu234 ile kısa bir sohbet sonrası BofAnın web bankaciligina girdigimde sag altta beliren canli yardima yazarak iade aldim. Tekrardan yardimin icin tesekkur ederim @mutlu234 🙂

A
      avc

@gkmn merhabalar, o gün geldi ve ben de bir iki gün içinde para göndereceğim. Limitleri kontrol ettim 5mil TL günlük transfer limiti görünüyor, müşteri hizmetleri USD için limitin de bu tutar karşılğı şeklinde olacağını söyledi. Haliyle ondan çok daha az göndereceğim. Ancak acaba önce deneme için gönderme yapmak mantıklı mı, onu düşünüyorum. Keza işlem başına swift ve muhabir banka masrafı alacaklarından tek seferde göndermek maddi olarka İşime geliyor. Siz ne kadar ve en son ne zaman göndermiştiniz, bir mahsuru yoksa sorabilir miyim?

A
      avc

@onami Çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi hayat devam ediyor, yeter ki sağlığınız yerinde olsun. Bu süreçte bir çok mesajını da okumuştum. Tecrübeleriniz aktardığınız ve önemli noktaları paylaştığınız için ayrıca tekrardan teşekkür ederim.

A
      avc

@gkmn teşekkürler. BofA kesintileri için @divionyedi nin mesajına göre BofA talep edilirse kendileri tarafından yapılan kesintileri iade edebiliyormuş.

@divionyedi, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Bofa 15$ alıyor. Diğerini aracı banka alıyor. Bofa’ya gidip konuşun. 15$ ‘ı hemen iade ediyorlar.
      Bugüne kadar yaptığım tüm transferlerde kesilen 15$’ı iade ettiler.

A
      avc