Arkadaslar merhaba,
Suan ABD’de icerisindeyim. 2022 yili Ekim ayinda EB3 Skills kategorisinde greencard basvurusu yaptik. Kendim normalde muhendisim ve 5.5 sene Turkiye’de muhendislik yaptim. EB3 isini ise hizmet sektoru uzerinden goturuyoruz. Yillar once ogrenciyken 4 sene hizmet sektorunde bu isi yapmistim ve ABD’de bu yonde sponsor buldum. 2022 Haziran’da ABD’ye yerlestim ve 2022 Ekim ayinda sponsorluk surecini baslattik. Lakin sure cok uzun suan 9089 u iceriye vereli 6 ay oldu ve daha cevap yok. Kiz arkadasimin da greencard alabilmesi icin Turkiye’ye donup surece konsolosluk uzerinden mi devam etsem diye dusunuyorum lakin mulakat olmasi beni cekindiriyor. Zira ABD icinde mulakat soz konusu degil. Asiri kararsiz durumdayim, mulakatta sorun yasadigi icin greencardini alamayan oldu mu aranizda? Ve mulakat zorlayici oluyor mu? Sen muhendissin sponsorluk hizmet sektoru uzerinden oldugu icin bag kuramadik deyip sorun cikmasindan cekiniyorum. Icinizde benim yapmaya dusundugum gibi yapan oldu mu ve sonucu nedir? Ayrıca vize bülteninde priority date uygunsa konsolosluk ortalama ne kadar sonraya süre veriyor? Tesekkurler.