• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. oyku onen
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

oyku onen

@oyku onen

4
    İtibar
    13
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

oyku onen Takip etme Takip Et

oyku onen tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Herkese merhaba,
      02.05.2024 Ankara'daki turist vizesi mülakatımı paylaşacağım..

Edit**** DS-160da İstanbulda yaşadığım için mülakat konumu olarak istanbul yazmıştım, İstanbul'da yakında yer olmadığı için Ankara'dan aldım randevuyu kafama takılmıştı problem olur mu diye, hiçbir sorun çıkmadı.

G: Ne için gitmek istiyorsunuz?
      B: Ablamla yaz tatili için gideceğiz.
      G: Ablanız (isim)?
      B: Evet
      G: Ne iş yapıyorsunuz
      B : (Burada Ar-ge'yi bilmez diye panik olup ingilizceye geçtim mülakatın kalanı ingilizce devam etti) Chief of R&D
      G: .......'da mi çalışıyorsunuz?
      G: Yeni mi başladınız?
      B: Bir yılı geçti
      G: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
      B: Evet Sırbistana gittim geçen sene
      G: Şirketiniz ne iş yapıyor.
      B: ........ yapıyor.
      G: Ablanız ne iş yapıyor
      B: .......'da Product Owner, Endüstri mühendisi
      G: ........... Arkadaşınız mı (Amerika'da kontakt olarak paylaştığım kişiyi sordu)
      B: Evet liseden arkadaşım
      G: Anneniz nerede çalışıyor (Annemi sponsor gösterdiğim için)
      B: ........'da çalışıyor
      G: Ne iş yapıyor
      B: Yönetici asistanı
      G: Vizeniz onaylanmıştır
      B: Teşekkürler kaç güne gelir?
      G: 1 haftaya
      B: Tamamdır iyi günler.

Elimde getirdiğim bir tomar belgenin birine bile bakmadı. Gerçekten de konsolosluğun sitesinde söyledikleri 3 belge dışında bir şeye bakmadılar doğru söylüyorlarmış; DS-160 onay sayfası, 1 Adet Foto, Pasaport. Sonradan düşününce şu açıdan mantıklı geldi, getirdiğimiz belgelerden barkodlu olanlar dışında hepsi sahte veya üzerinde oynanmış olabilir, ıslak imzalar kaşeler dahil. Adamların muhtemelen onu kontrol edebilecek yetkisi de vakti de yok. Zaten belge eksikliğinden red vermiyorlar anladığım kadarıyla, tamamlamanızı istiyorlar genelde bir iki saat içinde. Bence profile bakıyorlar siz mülakata gelmeden de sonuç aşağı yukarı bellidir diye düşünüyorum. Bana sorduğu neredeyse her soru önündeki DS160ta yazıyordu çünkü.

Ertesi gün vize statüme baktım "Approved" görünüyordu, altında da vizemin konsolosluk görevlisi tarafından kabul edildiği ancak şuanda ikinci bir onay daha beklediği ve hala reddedilme ihtimali olduğu yazıyor bu statü durumunda. Vizenizin basılma durumunda da "issued" olarak güncelleneceği yazıyor. Ancak mülakatın ertesi günü benim pasaportumun kargoya teslim edildiği mesajı geldi statu hala "Approved" dururken. Pasaportum vizem basılmadan geliyor olabilir mi "Issued" olmadan yollandığı için. Bu konuda bilgisi olan dönüş yapabilirse çok sevinirim.

Edit 2 **** Pasaportum cuma günü vize durumum "Approved" iken kargolanıp Ankara'dan İstanbul'a gelmiş olmasına rağmen, Pazartesi günü vize durumum daha yeni "issued" a döndü, aynı durumu yaşayanlar varsa endişelenmeyelim... CEAC anlık güncellemeyebiliyormuş demek ki en azından non-immigrant vizeleri.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      oyku onen
      oyku onen

Teşekkür ederim ama alamamış olabilirim... Pasaportum ertesi gün kargoya verildi ve vize basıldıktan sonra geçmesi gereken "issued" statüsüne geçmeden verildi. Hala "approved" olarak ilk mülakat çıkışı onay aldığım statüde duruyor. Umarım ekstra belge vs. talep etmişlerdir ve reddedilmemiştir.

oyku onen
      oyku onen

oyku onen tarafından gönderilen son iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar, Nisan ayında 15 Haziran'da Miami'den giriş yapacağımı bildirerek turist vizesi aldım. Ancak ablamın işi sebebiyle planımız iptal oldu Eylül gibi New York'a gitmek istiyorum. New York'ta yaşayan bir arkadaşım var formda US point of contact olarak bildirmiştim onun yanına gideceğim. Seyahat planı gibi bilgilere havaalanındakilerin erişimleri oluyor mu ve girişte bir problem yaşar mıyım bilgisi olan var mıdır? Teşekkür ederimm

oyku onen
      oyku onen

@forgondor Merhaba randevu almak için DS-160 ödemesi yapmaya gerek yok hatırladığım kadarıyla. Sadece DS-160 formunu açıp bir sayfayı rastgele doldurup kaydettiğinizde size bir DS-160 numarası veriliyor. O numarayla Ais.visa'dan mülakat randevusu alma kısmına girip e mail ve şifre oluşturup randevu alabiliyorsunuz. Henüz seyehat detaylarınız vs vs hazır değilse böyle bir sallamasyon form ile randevu alabilirsiniz önceden sonrasında işleriniz kesinleştiğinde DS160'ı tamamlayıp ödemeyi yapabilirsiniz demişti biri bana.

oyku onen
      oyku onen
    • RE: CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)

@gucarslan Teşekkür ederimm, umarım bir sorun yoktur

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      oyku onen
      oyku onen
    • RE: CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)

Merhabalar, 02.05.2024 sabah 8'de turist vizesi mülakatından onay aldım. Sistemde vizemin statüsü aynı gün "Approved"a döndü. Ertesi gün 03.05.2024 saat 16.17'de PTT pasaportumu teslim aldığına dair mesaj atarak takip numarası paylaştı. Ancak statüm "Issued"a dönmedi. Vize durumumun "Approved" olarak kalmasının vizemin henüz basılmadığı ve belki ekstra belge vs talep edecekleri gibi bir kesin anlamı var mı? Yoksa sistemde güncellemede sorun olmuş vizem aslında "issued" ya da "refused" olmuş şekilde bana kargolanmış ve daha sistemde güncellenmemiş olabilir mi? Teşekkürler

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      oyku onen
      oyku onen

Teşekkür ederim ama alamamış olabilirim... Pasaportum ertesi gün kargoya verildi ve vize basıldıktan sonra geçmesi gereken "issued" statüsüne geçmeden verildi. Hala "approved" olarak ilk mülakat çıkışı onay aldığım statüde duruyor. Umarım ekstra belge vs. talep etmişlerdir ve reddedilmemiştir.

oyku onen
      oyku onen

Herkese merhaba,
      02.05.2024 Ankara'daki turist vizesi mülakatımı paylaşacağım..

Edit**** DS-160da İstanbulda yaşadığım için mülakat konumu olarak istanbul yazmıştım, İstanbul'da yakında yer olmadığı için Ankara'dan aldım randevuyu kafama takılmıştı problem olur mu diye, hiçbir sorun çıkmadı.

G: Ne için gitmek istiyorsunuz?
      B: Ablamla yaz tatili için gideceğiz.
      G: Ablanız (isim)?
      G: Ne iş yapıyorsunuz
      B : (Burada Ar-ge'yi bilmez diye panik olup ingilizceye geçtim mülakatın kalanı ingilizce devam etti) Chief of R&D
      G: .......'da mi çalışıyorsunuz?
      G: Yeni mi başladınız?
      B: Bir yılı geçti
      G: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
      B: Evet Sırbistana gittim geçen sene
      G: Şirketiniz ne iş yapıyor.
      B: ........ yapıyor.
      G: Ablanız ne iş yapıyor
      B: .......'da Product Owner, Endüstri mühendisi
      G: ........... Arkadaşınız mı (Amerika'da kontakt olarak paylaştığım kişiyi sordu)
      B: Evet liseden arkadaşım
      G: Anneniz nerede çalışıyor (Annemi sponsor gösterdiğim için)
      B: ........'da çalışıyor
      G: Ne iş yapıyor
      B: Yönetici asistanı
      G: Vizeniz onaylanmıştır
      B: Teşekkürler kaç güne gelir?
      G: 1 haftaya
      B: Tamamdır iyi günler.

Elimde getirdiğim bir tomar belgenin birine bile bakmadı. Gerçekten de konsolosluğun sitesinde söyledikleri 3 belge dışında bir şeye bakmadılar doğru söylüyorlarmış; DS-160 onay sayfası, 1 Adet Foto, Pasaport. Sonradan düşününce şu açıdan mantıklı geldi, getirdiğimiz belgelerden barkodlu olanlar dışında hepsi sahte veya üzerinde oynanmış olabilir, ıslak imzalar kaşeler dahil. Adamların muhtemelen onu kontrol edebilecek yetkisi de vakti de yok. Zaten belge eksikliğinden red vermiyorlar anladığım kadarıyla, tamamlamanızı istiyorlar genelde bir iki saat içinde. Bence profile bakıyorlar siz mülakata gelmeden de sonuç aşağı yukarı bellidir diye düşünüyorum. Bana sorduğu neredeyse her soru önündeki DS160ta yazıyordu çünkü.

Ertesi gün vize statüme baktım "Approved" görünüyordu, altında da vizemin konsolosluk görevlisi tarafından kabul edildiği ancak şuanda ikinci bir onay daha beklediği ve hala reddedilme ihtimali olduğu yazıyor bu statü durumunda. Vizenizin basılma durumunda da "issued" olarak güncelleneceği yazıyor. Ancak mülakatın ertesi günü benim pasaportumun kargoya teslim edildiği mesajı geldi statu hala "Approved" dururken. Pasaportum vizem basılmadan geliyor olabilir mi "Issued" olmadan yollandığı için. Bu konuda bilgisi olan dönüş yapabilirse çok sevinirim.

Edit 2 **** Pasaportum cuma günü vize durumum "Approved" iken kargolanıp Ankara'dan İstanbul'a gelmiş olmasına rağmen, Pazartesi günü vize durumum daha yeni "issued" a döndü, aynı durumu yaşayanlar varsa endişelenmeyelim... CEAC anlık güncellemeyebiliyormuş demek ki en azından non-immigrant vizeleri.

oyku onen
      oyku onen