• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
      • Popular Topics
      • Best Posts
    • Popular Topics
    • Best Posts
    • Feed
    • Watched Topics
    • Bookmarks
      • Users
      • Groups
    • Users
    • Groups
    • Map
    • Calendar
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Search
    1. Home
    2. redsat2000
    Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
    6 Şubat 2023 Depremzedelerine yardımda bulunmak isteyenler AHBAP Derneği'ne bağış yapabilirler.
    • Profile
    • Following 3
    • Followers 94
    • Topics 34
    • Posts 1524
    • Best 1121
    • Controversial 1
    • Groups 1

    redsat2000

    @redsat2000

    Uzakyol kaptanı , Deniz Eğitimcisi, Bilirkişi

    3502
    Reputation
    5877
    Profile views
    1524
    Posts
    94
    Followers
    3
    Following
    Joined Last Online
    Location Savannah, Georgia Age 55

    redsat2000 Unfollow Follow
    ⭐⭐⭐⭐

    Best posts made by redsat2000

    • RE: Markette Çalışmak

      @Semihmete asgari ücretle yaşanabilir. Ancak ABD neresinde yaşadığın, kaç kişi orada olduğun ve ilk dönemde kısa zamanda iş bulduğunla alakalı bir çok parametre var.

      1. ABD hangi eyalette ve şehirde yaşadığın : Verginin az olduğu ve eyalet vergisinin alınmadığı yerleri seçmen lazım. Örneğin Miami'de tek vergi sistemi var Iowa'da çift vergi alınıyor. Bir eyalette vergi 500 usd verirken diğer eyalette 1000 usd veriyorsun. Ucuz kiranın olduğu kısımları seçmen gerekiyor. Miamide kiralık 1500 usd ev bulurken New york 'ta aynı ev 3300 usd . Miami'de en düşük oda kirası 800 usd kiradan başlıyor. North Miamide oturuyorum 420 usd veriyorum .kaldığım yer airbnb den ayarlamıştım. Şİmdi normal kiracıyım. Bunun içinde elektrik su ve internet dahil. Eğer müstakil olarak ev tutma tercihini kullanırsan bu kısımlar ekstra sana yansıyacaktır.

      Ulaşım hizmetlerinin iyi olması önemli . Ben araba kullanmıyorum. Tren ile işe gidiyorum 100 usd sabit giderim var. Diğer durumda arabanın kredisi, benzini sigortası ve diğer bir çok ayrıntıya harcama yapmıyorsun.

      Gıda ,kişisel ihtiyaçlar gibi harcamalar toplamda 400 usd civarında . Ayda toplam iki defa dışarıya yemeğe çıkıyorum. Normalde off günlerimde dinlenmek durumundasın çalıştığın işin ağır olması sebebiyle Birde NBA maçına gidiyorum.Bulunduğum yerlerin önemli kısımlarını geziyorum. Her pazar denize gidiyorum. Şu anlık tek eğlencelerim bu.

      1. Kaç kişi ile geldiğin ve yaşadığın: Eğer ailen ile geldi isen asgari ücret ile geçinemezsin. Toplamda minimum 11 usd den iki iş ve haftalık 60 saatten fazla çalışman lazım. Bunun anlamı da şudur. Eşini ve çoçuğunu görmeden ABD de yaşamını bir süre devam ettirmek durumumda kalacaksın demektir. Eş ve çocuk olduğu taktirde güvenli yerde ev ve okul bulmak durumundasın. Bu kısımlarda ek ayrı harcama rakamları çıkaracaktır. İlk zamanlarda gözlemlediğim kadarıyla eşler dil problemi nedeniyle çalışamıyor yada çekiniyor. Eğer eşin çalışmaya başlarsa normal aile düzenine geçmeniz biraz daha kolay olabilir.

      2. Kısa zamanda iş bulmak : Burada özellikle iş bulma ve yerleştirme konusunda bürokrasi çok ağır işliyor. Eğer iş ayarlayabilirseniz Türkiye iken işi bitirin. Ancak kolay değil. Bu bahsettiğimiz Markette çalışma bile 1 ayda sonuçlanıyor. Bunun anlamı kaldığınız yerdeki pahalılık nedeniyle elinizdeki paranın hızlı şekilde bitişi çok hızlı oluyor. Stres ,beklediğiniz hayalin biteceği konusundaki korku , ABD deki gerçekler gibi bir çok faktör sizi ne yazık ki karşılayacak . Hazırlıklı olun. Size ABD Noel babanın torbasından imkanlar sunacak bir hayat vadetmiyor.Eğer öyle düşünüyorsanız yanılırsınız. Ancak iş rayına oturup , para harcama akışınız eksiden artıya dönmeye başladıktan sonra ,herşey yoluna girmeye başlıyor. Artık dağa tırmanışınızda bir yere tutunmayı başarmışınızdır demektir. Bu sıkıntıyı bir şekilde herkes çekmiştir. Çekmeyen yalan söylüyordur. Yada büyük bir varlıkla oraya gitmiş demektir.

      Türkiyede iken GC kazandığım andaki sevinçten sonra şuan ki beklentim ve sevincim farklı. ABD gidildi her şey bitti rahatladım anlamı ne yazık ki hemen oluşmamaktadır. Geldikten sonra Türkiye ile kıyaslamanız ve kendiniz nereye ait olduğunuza karar vermeniz gerekmektedir. Bu iş artılarıyla eksileriyle değerlendirilmeli. Bu parametre kişiden kişiye ve etkilenecek tüm aile bireyleri için ayrı değerlendirilmelidir. Değerlendirmenin sonucunda bileşkesi alınmalı ve ortak karar ortaya çıkmalıdır.

      Eğer benim fikrimi sorarsan hayat zor , çalışma temposu zor, tutunmak zor, özlem çekmek zor. Ama bir o kadar da HUZURLUYUM burada arkadaş. Lüks olamadan da sade bir hayatla ve belli bir standartda yaşanabiliyor. Türkiye'de belli bir seviyenin üstünde bir yaşamdan gelen biri olarak söylüyorum. DENEMEDEN bunu ne yazık ki anlayamazsınız. Burada Türkiye'den farklı olarak tüm geleneksel dış eleştirileri bir yana bırakarak ABD çalışma felsefesini , ABD yaşam felsefenizi, yeni alan becerilere açık olmayı öğrenmelisiniz. Çevrem ne der akrabam ne der kısmından kurtulmalısınız. MUTLULUK o zaman kendini gösteriyor. Burası için en önemli unsur MOTIVASYON diğer bütün etmenler kısa zamanda NOTR olacaktır.

      Gelelim GECINME HIPOTEZININ SONUCUNA 35-40 saatlik haftalık çalışma ile (11 usd saatlik ücret) 1430 USD ile Miami'de tek kişi GEÇİNEBİLİRSİNİZ. İşi biraz abartarak söylüyorum. Biraz bankaya az da olsa parada atmaya başlarsınız. ATTIĞINIZ UFAK BİR MEBLAĞ Türkiye' deki bir öğretmen maaşıdır.

      posted in Diğer Meslekler
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

      ABD maceramızın son senesine adım atmak üzereyim. Kısmetse seneye bu ay sonu vatandaşlık için başvuracağım. Zorlu ve çetin yollardan geçtik. Eşimi sadece 3,5 senelik dönemde 40 gün görebildim. Evliliğimiz hırpalanmanın aksine daha da güçlendi. Her iki ülkede de Birçok problemlerle uğraştık. Ömrümüz ve bahtımız izin verdiği taktirde işi sonuna kadar da götüreceğim. Ancak vatandaşlık sonrası eşim gelmeyi istemediği taktirde pasaportumu aldıktan sonra döneceğim. Esasında garip bir Araf durumu oluştu. Türkiyede eskisi gibi devam edermiyim . Ondan da emin değilim . Ne Amerika istenen seviyede Nede Türkiye . O gün gelsin bakalım o zaman karar vereceğim. Göçmen olanların ruhi durumu hepimizin üç aşağı beş yukarı aynı. Aydiyet ve mutluluk ve de hasret kaldığımız özümüze ait meta/ değerlere özlem herkesin ortak sorunu. Bu sözü denizci olarak hayatının yarısı dünyayı gezmekle geçen biri söylüyor. Eskiden hasret sözüne gülüp geçerdim. Ancak kazın ayağı öyle değilmiş . Yastığa başımızı koyduğumuzda yada Türk dizisi seyrettiğimizde daha iyi anlıyorsunuz. İşin özü para araba yada çocuğun eğitimi değil. İşin özü mutlak mutluluk nerede olduğun ile ilgili . Şimdi bizi yada beni en iyi ruh halimi anlatan bir şarkı linki ile son veriyorum. Amerika’dan Türkiye’ye mektuplara devam .

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi (Kaybedenler Kulubu)

      Arkadaşlar herşeyde bir hayır ve bir işin bir zamanı var . 13 sene deneme sonrası çıkan birisi olarak, kafamdaki Amerikayi yeni yeni bir yere oturtabildim. Kazanmak kadar burada yaşamak ve hakkıyla tutunabilmek kolay değil. Benim sevdigim bir söz vardır. Bazen kazanırsın ama kaybedersin Bazen kaybedersin ama kazanırsın.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      redsat2000
      redsat2000
    • Scooter ile Yaşam

      Benim gibi araba merakı olmayanların veya yaşamında toplu taşımayı yada sürdürülebilir vasıtaları kullananlar için Scooter önemli bir unsur olmaya başladı. Diğer eyaletlerde ne kadar kullanma alışkanlığı var bilmiyorum ama Miami’de önemli bir kesim yakın yerlere scooter ile gitmeye başladı ve ilerlemeye de devam ediyor. Güzel bir özgürlük ve trafik derdi olmadan trafik kurallarına bağlı kalarak bir çok yere rahatlıkla ulaşıyorsunuz. Bisiklet gibi size spor yaptırmasa bile nefes alabileceğiniz bir yere toplu ulaşım araçlarının yardımıyla ulaşıyorsunuz.Sorunsuz bir ulaşım aracı ! Sigorta , yakıt ve bakım onarım gibi dertleri de yok.

      Uzun bir süre sonra bende kendime dün bir scooter aldım ve yeni bir yaşam tarzına yelken açtım. Bugün de ilk scooter ile gezintilerime başladım . Hedefim karış karış bütün caddelerini County lerini gezmek . Buralardan değişik hikayeler çıkarmak ve çevrem haricindeki diğer yerler hakkında bilgilenmek . Hayatla entegrasyon böyle bir şey sanırım. Umarım sizinde bulunduğunuz yerlerde scooter ve/veya bisiklet ile ilgili keyifli hikayeleriniz vardır. Buda Amerika’nın diğer bir yüzü olacak gelmeyi düşünenler için

      posted in Ehliyet ve Araba
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Markette Çalışmak

      Arkadaşlar 07 Mayıs 2021 itibariyle yeni bir işe geçiş nedeniyle Walmarttan ayrılıyorum. Yeni iş yerim West Marine . Sales Supervisor olarak işe başlayacağım. Tekrar Denizcilik sektörüne demir atıyor olmaktan dolayı mutluyum. Daha sakin ve yoğunluğu az olan bir iş yeri olacağını düşünüyorum. Son zamanlarda Walmart ta saat ücretlerindeki orantısızlık , artmayan maaş Sklaları ve az maaşa karşın artan aşırı iş yoğunluğu iş değişimine beni yöneltti. En azından artık kendi camiama dönmüş oldum . O bile benim için artı faktör. Ayrıca saatlik ücretleri Walmart’a göre daha iyi. Umarım güzel ve keyifli günler yeni yerimde yaşarım.

      posted in Diğer Meslekler
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Green Card cekilisini kacinci basvurunuzda ve kac yasindayken kazandiniz?

      51 yasında 13. başvurumda çıktı Bu konuda en istikrarlı olanınız benim sanırım. Ocak son günleri Miami'den yazmaya başlarım.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

      Sevgili @Furkan-Aydın para konusu ABD geliste ve Immigration vizesi alim oncesi yapacağınız tüm işlemler açısından önemli. Buraya körü kötüne borç harç içinde gelme durumu maceraperest olmaktan da öte. Mevcut dünya ekonomisindeki şartlar nedeniyle gelişinizi daha da zorlaştırıyor. Bu konu Türkiye’nin ekonomik durumu yanında ABD içinde aynı tehlike sinyallerini vermeye başladı. Zaten eğer bakarsan normal bir turist vizesi için bile maddi yükümlülüklerini beyan etmen gerekiyor.

      Buraya geldin diyelim bir süre elinde kart olmayacak , herşeyden önemlisi daha doğru dürüst kalacak yerin olmayacak. Hızlı bir şekilde çok büyük paralar harcayarak saçma sapan yerlerde kalmak durumunda kalacaksın. Çıkmaya çalıştığın bir dağdan hızlı bir şekilde düşüşe başlayacaksın. Bu seni kahredecek , sinirlendirecek ve de herşeyden önemlisi derdini bile anlatacağın bir kişi bile olmayacak. İş eskisi gibi çok basit değil fazla karmaşık ve akıl oyunları gerektirecek kadar problemlerle dolu labirent. Öncelikle dilin olması lazım. Gelmeden çok iyi sağlam plan yapman lazım. Olmadı yapamadın kendine bir dönüş tarihi belirlemen lazım. Her şey para değil ancak bir gün daha ABD topraklarında kalabilmek için ne yazık ki bir paraya ihtiyacın var. Burada hiç kimse ve buna ABD de yaşayan akrabaların dostların dahil sana yardımcı olmayacakmış gibi plan yapman lazım. Çürük iskeleye kurulan plan çok kısa zamanda çöküyor. Forumda bir çok iyi örnek kadar ibretlik hayat hikayeleri var. Ben kendi kiralık evime Tam 3 yıl sonra geçebiliyorum. Bu süre zarfında hep oda kiraladım. Ya gücüm yetmedi yada burada sağlam temele oturmak için biraz birikim yapmak adına tutmadım. Maaşımızın yarısı artan kiraya bir kısmı artan gıda harcamalarına ufak bir kısmı nefes almak için gelecek garantimize kalıyor. Sadece Türkiye kötü durumda değil Dünyada bu yeni ekonomik düzende burası da kötü.Çalıştığın 40 saatin üzerine ya ek iş yada fazla mesai ile çalışarak burada var olabilirsin. Gelecek olan herkesin yaşanmış hayat hikayelerinden ders alması şart. Şu son 3 yılda burada iki roman birikti kendi adıma.

      Herkesin güzel hikayeler yazmasını isterim Ancak gerçek hayatında ne yazık ki bir realitesi var. Sağlam basarak gelin Ama hayalinizi umutlarınızı ve moralitenizi hiç kaybetmeyin. Yeni maceraperestlere şimdiden hayırlı olsun.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Markette Çalışmak

      @RoadtoNewLife Ben Walmartta çalışıyorum. Haftada maksimum 40 saat çalışıyorsunuz. Saatlik ücret 11 dolar . Vergiler Social Security gibi kesintiler yüzde 17 Floridada
      15 günde bir maaş alınıyor. Seçilme 10-15 gün arası daha sonra 1 ay ücretli eğitim var. 5 gün iş -2 gün dinlenme var. Günde 8 saat iş ve bir saat yemek izni var.İşler yoğun ve ağır .Eve dönerken ayaklarınız yerden kesilecek gibi hissediyorsunuz.

      Gelelim sorunuza 2 çocuklu bir aileyi kesinlikle geçindirmez. Bir kişi eğer oda tipi bir yer kiralar ve mazbut yaşarsa bu para yeter (1400 dolar civarı size çıplak maaş kalıyor.) İki kişi çalışırsanız bu belki biraz mümkün olabilir.

      posted in Diğer Meslekler
      redsat2000
      redsat2000
    • 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

      50 yaşından sonra Green card kazanmış biri olarak '' Over 50 '' takılmış olmama rağmen zorluda olsa iş arayışlarım devam ediyor. Derdime derman olan bu makaleyi https://www.glassdoor.com/blog/companies-hiring-over-50/ buldum.
      Umarım benim gibi aynı kulvarda olanlara rehber olur.

      Söylediği gibi, 50 yeni 30'dur. ( sıfırdan işe başlamış birinin 30 yıllık deneyimidir) Güven, ilişki ve mutluluğun gibi şeyler büyük beşe çarptığında ani yükselir gibi görünüyor. Ve kariyerin istisna değil. Bir moladan sonra sahaya geri dönüyor olsanız veya bir şeyleri biraz sallamayı umursanız, ellili yaşantınız bir kariyer hamlesi yapmak için harika bir zamandır.

      Birçok şirket deneyimli işçilerin azim ve teknik bilgisinden yararlanırken, birçokları işyerini her yaş için kapsayıcı ve misafirperver kılmak için yukarıda ve öteye gider. Aşağıda belirtilen 12 şirket, hepsi AARP’nın (http://www.aarp.org/) (https://www.glassdoor.com/Overview/Working-at-AARP-EI_IE2698.11,15.htm) çeşitli yaş gruplarındaki çalışanları işe alma ve destekleme taahhüdünü imzaladı - ve açık pozisyonları dolduracak adaylar arıyor!

      Over 50? Here Are 12 Incredible Companies Hiring Now!
      August 16, 2018 Posted by Emily Moore

      As the saying goes, 50 is the new 30. Things like your confidence, relationships and happiness all seem to spike when you hit the big five-oh. And your career is no exception. No matter if you’re getting back into the game after a break or just hoping to shake things up a bit, your fifties are a great time to make a career move.

      While many companies benefit from the tenacity and know-how of experienced workers, several go above and beyond to make the workplace inclusive and welcoming for all ages. The 12 companies highlighted below have all signed AARP’s pledge to recruit and support workers of diverse age groups — and they’re looking for candidates to fill open positions!

      Not: Makaledeki bazı firmaları örnek olarak yayınlıyorum. Diğerlerini kendiniz bakabilirsiniz.

      posted in İş Alanları ve Meslekler
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Coronavirus (COVID-19)

      Arkadaşlar iyi geceler Türkiye için günaydın, Şuan buralar yangın yeri gibi. Bir yandan hastalık bulaşma korkusu bir yandan işsizlik furyası , maaşları yarıya düşenler veya ücretsiz izne cikarilanlar. Hayat her gün daha da zorlaşıyor ve tehlikeli boyut almaya da başladı. Şuan nasıl hissediyor derseniz tam anlamıyla berbat. İş olarak çalısiyor gozuksekte , 9 saat maskenin içinde nefes almaya coronoya kafa atacak kadar yakın bir vaziyette yaşama tutunmaya calisiyoruz. Artık whatsapptan psikolojimizi düzeltmeye yönelik mesaj takip etmeyi veya evde mutfak maharetlerimizi gosteremeye yönelik resimler paylaşmayı unuttuk. Nefes almak lüks olmaya başladı hayatimizda. Yatağıma yatmadan önce sıcak duş almak en büyük konfor oldu. Bırakın laf atismalarini yada yanlış anlamaları hayatınızın kıymetini bilin ve sahip çıkın vücudunuza . Kendinize dikkat edin

      posted in Gündem
      redsat2000
      redsat2000

    Latest posts made by redsat2000

    • RE: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek

      @hasbelkader Dünya Gazetesi Sosyal Güvenlik konusunda Direktörüne ait bir makale . Ben herhangi bir şey eklemeden paylaştım. Google da araştırırken buldum.

      Yurtdışında bulunanlar SGK isteğe bağlı sigortalılığına prim ödeyebilir mi?
      posted in Türkiye Cumhuriyeti
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      @Emrah-Borazan Yalnız bir konuyu unutmuşsun . Montana ‘da yaşayanlar yoğun kar yağışı ve soğuk nedeniyle kışın yurt dışına yada Florida taraflarına göç ederler. Evleri bu soğuklar nedeniyle devamlı tamirde olur. Sigorta ile ortak mesaileri çoktur. Benim Montanadaki 2 arkadaşımın durumundan dolayı çok iyi biliyorum.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      Arkadaşlar buraya gelince yer konusunda fikriniz çok değişecek. Canlı olarak görmeniz şart . Yıllar sonra fikriniz tekrar değişecek. Esas sizin istediğiniz iş nerede ona bakın ve de yaşayacağınız iklim hangi bölge için müsait.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek

      Türk sosyal güvenlik sisteminde zorunlu (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) sigortalılığın yanı sıra isteğe bağlı olarak da sigortalı olunabilmektedir.

      Kişinin talebine bağlı olma özelliğinden dolayı, SGK isteğe bağlı sigortalılığı Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) benzerlik göstermektedir. Ancak, bu iki sistem birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısı niteliğindedir.

      Hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişiler, sosyal güvenliklerini sağlamak amacıyla SGK isteğe bağlı sigortalılığına prim ödeyebilmektedir.

      Bu anlamda, 5510 sayılı Kanuna göre isteğe bağlı sigortalılık, kişilerin isteğe bağlı olarak prim ödemek suretiyle emeklilik (uzun vadeli sigorta kolları) ve genel sağlık sigortasına tabi olmalarını sağlayan sigorta türüdür.
      İsteğe bağlı sigortalılık için hangi şartlar aranıyor?

      Türkiye’de ikamet etmek
      18 yaşını doldurmuş olmak
      Zorunlu sigortalı (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) olarak çalışmamak
      Kendi sigortalılığı nedeniyle aylık bağlanmamış olmak
      İsteğe bağlı sigortalılık için SGK’ya başvuruda bulunmak
      Gerekmektedir.

      Yukarıda belirtilen şartları yerine getirenler daha önce sigortalılık başlangıcı ve prim ödemesi olmasa dahi isteğe bağlı sigortalı olabilmektedir.

      Kimler isteğe bağlı sigortalı olabilir?

      İsteğe bağlı sigortalı olmaya ilişkin şartları taşıyanlardan;

      Zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmayan veya sigortalı olarak çalışmakla birlikte ay içerisinde 30 günden az çalışan ya da tam gün çalışmayanlar
      Kendi sigortalılıkları nedeniyle aylık bağlanmamış olanlar,
      Uluslararası sosyal güvenlik sözleşmesi hükümleri kapsamında Fransa, İngiltere, İsveç ve İsviçre’de ikamet edenler ya da çalışanlar,
      İsteğe bağlı sigortalı olmak için talepte bulunanlardan Türkiye’de ikamet etmekte iken sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde bulunan, çalışan veya ikametini sonradan sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkeye taşıyan Türk vatandaşları,
      193 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde belirtilen işleri yapan (vergiden muaf) kadın sigortalılar,
      Ceza infaz kurumları ile tutukevlerinin tesis atölye ve benzeri ünitelerinde çalıştırılan hükümlü ve tutuklular,
      Aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler, meslek liselerinde okumakta iken veya yüksek öğrenimleri sırasında zorunlu staja tabi tutulan öğrenciler,
      İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme ve geliştirme kurslarına katılan kursiyerler,
      Ülkemiz ile sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurt dışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçileri,
      Kamu idarelerinde çalışmakta iken iş sözleşmesi askıda kalanlar,
      İşsizlik ödeneği almakta olanlar,
      İş sözleşmesi sona ermemiş olmakla beraber grev, ücretsiz izin ve işçinin mevsim ya da kampanya sonu bıraktığı işine yeni mevsim ya da kampanyada devam edecek olması nedeniyle iş sözleşmesi askıda kalanlar,
      2008 yılı Ekim ayı başından sonra 5434 sayılı Kanunun 12 nci maddesi uyarınca isteğe bağlı iştirakçilik şartlarını taşımayanlar,
      Harp malulleri, 3713 ve 2330 sayılı kanunlara göre vazife malullüğü aylığı bağlanmış maluller,
      talep etmeleri halinde isteğe bağlı sigortalı olabilirler.

      İsteğe bağlı sigortalılığa nasıl başvuru yapılabilir?

      İsteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden veya “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesini” doldurarak bizzat veya posta yoluyla SGK’ya başvurmaları gerekmektedir.

      Ülkemiz ile sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurt dışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçileri bu kapsamdaki sigortalılıkları devam ettiği sürece isteğe bağlı sigortalı olabileceklerinden, bu sigortalıların başvuru ve takip işlemleri sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde iş üstlenen işverenin işyeri sicil dosyasının işlem gördüğü SGK Müdürlüklerinde yapılmaktadır.

      Ceza infaz kurumları ile tutukevlerinde bulunanlardan isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin talepleri ise mahkemece tayin edilen vasileri tarafından yapılmaktadır.

      Yurtdışında bulunanlar isteğe bağlı sigortalı olabilir mi?

      Kural olarak isteğe bağlı sigortalı olabilmek için, “Türkiye’de ikamet etme” şartı aranmaktadır. SGK bununla ilgili kontrolü de Kimlik Paylaşım Sistemindeki ikamet adresini esas alarak yapmaktadır.

      Dolayısıyla, isteğe bağlı sigortalı olmak isteyen kişilerin Türkiye’de ikamet adresi yoksa isteğe bağlı sigortalılığı kabul edilmemektedir.

      Ancak, bu genel kuralın bazı istisnaları vardır.

      Buna göre, 5510 sayılı Kanunun 5/g maddesi uyarınca Ülkemiz ile uluslararası sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurt dışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçileri ile uluslararası sosyal güvenlik sözleşmelerinden dolayı yurtdışından da ülkemizde isteğe bağlı sigortaya devam etme hakkı olanlar için Türkiye’de ikamet şartı aranmamaktadır.

      Yine, Türkiye’de ikamet etmekte iken sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde bulunan Türk vatandaşlarından, isteğe bağlı sigortalı olmak için talepte bulunanların yurt dışına çıkmadan önce Türkiye’de ikamet ettiklerinin Kimlik Paylaşım Sisteminden (KPS) tespit edilmesi halinde sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkede bulunsalar veya daha sonradan ikametini taşısalar bile isteğe bağlı sigortalı olabilmektedirler.

      Ülkemiz ile diğer ülkeler arasında imzalanan ikili sosyal güvenlik sözleşmeleri Anayasanın 90’ıncı maddesine göre milletlerarası antlaşma niteliğinde olduğundan, milletlerarası antlaşmalarla ülkemiz kanunlarının aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası antlaşma hükümleri esas alınmaktadır.

      Bu çerçevede, Ülkemizle imzalanmış ikili sosyal güvenlik sözleşmelerine göre Fransa, İngiltere, İsveç ve İsviçre’de bulunanlar ile bu ülkelerde sigortalı olanlardan Türkiye’de ikamet etme şartı aranmaksızın isteğe bağlı sigortalı olma şartlarını yerine getirenler ülkemizde isteğe bağlı sigortaya prim ödeyebilmektedirler.

      posted in Türkiye Cumhuriyeti
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek

      @charon Evet doğrudur. Sadece BEŞ Ben 2008 öncesi çalışmıştım. İsteğe bağlı ile ilgili Bu kanunu uyanıklar değiştirmişler

      posted in Türkiye Cumhuriyeti
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek

      01/10/2008 tarihinden itibaren söz konusu maddelerin yerini alan 5510 sayılı Kanunun 50 nci maddesinde isteğe bağlı sigortalı olabilmek için Türkiye'de ikamet etmek şartı yer aldı. Dolayısıyla artık yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşları isteğe bağlı sigortalı olamazlar.

      Düzenleme benim bulunduğum dönemden sonra değişmiş . Onun için bir önceki mesajı sildim.

      posted in Türkiye Cumhuriyeti
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek

      @Ryback Daha iyi SSK dan olmuş olacaksınız. Ancak SSK piriminizin yattığından e devlette göründüğünden emin olun.Ancak ikametgah sorun çıkarabilir.

      posted in Türkiye Cumhuriyeti
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek

      @Ryback Ben ilk emekli sandığı ile başladım. Daha sonra SSK geçtim. Daha sonra yabancı bayrak gemi nedeniyle İsteğe bağlı ödedim. En son SSK’da çalıştım. Benim dönemime göre 2 Sizin dönemimize göre 3 SGK kuruluşu var. Emekli olurken Emekli Sandığına ait kaydımı ve primlerimi SSK devri için Emekli Sandığına dilekçe verdim. Tüm kaydım SSK aktarıldı. Emekli olana ve kaydım SSK geçene kadar Sistemde hep SSK giriş tarihim gözüktü . Emekli Sandığı giriş 1983 SSK giriş 1996 . Yani Sen isteğe bağlı öderken Bağkur giriş tarihin nedeniyle 5500 gün gözükür. Eskiden Son 1 yada 3 yıldı hatırlamıyorum. Emeklilik O en son SGK dan oluyordunuz. Unkapanı İstanbulda Emeklilik Şube yada İl SGK Emeklilik Şubeye bu devrin yapılıp yapılmadığını uzmanına sorun. Çünkü hesaplamayı o yapıp emekli edecek. Eğer hala geçerli ise Abd deki süreyi isteğe bağlı yöntemle saydırırsınız. Ancak Dikkat SSK maaşı Bağ-Kur’a göre daha fazla bilginiz olsun.

      posted in Türkiye Cumhuriyeti
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Yurtdışında yaşayan Türkler Türkiye'deki seçimlerde nasıl oy kullanabilir?

      E Devlet üzerinden yurt dışı seçmen kütüğünüze bakabilirsiniz. Sistem devreye girmiş. Benim Dış Temsilcilik olarak Miami Baş Konsolosluğu olarak gözüküyor.

      posted in Gündem
      redsat2000
      redsat2000
    • RE: Gelir vergisi / beyani

      @Megatron Sizi Biden’a Twitter’dan şikayet ederim. Lütfen verginizi ödeyin. Şaka bir yana vergi işi önemli . İkili anlaşmalar nedeniyle sizin problemimiz Türkiye’ye yansır. Bu konu iki taraflı anlaşma metninde var.

      posted in Vergi Sistemi
      redsat2000
      redsat2000