Öncelikle bu forumda yorum yapan, destek olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah herkes sorunsuz bir şekılde vizesine kavuşur.
Kendime sıkıntı yaptığım 2 konu vardı, birisi lise diplomamın aslının kayıp olması diğeride eşimin kardeşinin iltica etmiş olmasıydı. Açıkcası 13 ay benım için çok zor geçti.
Sağlık muayenesinde hiçbir sorun yaşamadım, balgam testıne kalırız diye mulakattan 1 ay öncesine randevu aldım. 22 mayısta unganlarda sağlık muayenesıne girdik diğer arkadaşlardan farklı belirteceğim birşey yok pasaport dışında hiçbir belge almadılar, bu DV sürecinde benım için en kolay geçen bölüm sağlık raporu oldu. Kan tahlılı, röntgen ve aşı olduk klasık sorular bızede soruldu ertesi günde raporumuzu sorunsuz aldık.
MULAKAT
Mülakat günü çok detaylı hazırlanmaya çalıştım. Sabah 7,30 daki randevumuz için İstanbul’ dan yola çıktık sabah 6 da oradaydık. Daha sonra polis memuru herkesi alana toplayıp içeriye kesinlikle evrak dışında birşey alınmayacagını belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra 7,30-7,45-8 bu şekılde devam ederek içeri alacağını söyledı. İlk önce pasaportları alıyorlar daha sonra sırayla kontrolden geçip o meşhur bahçeden yürüyorsunuz. Soldaki kapıdan giriş yapıp gene sırayla pasaportlara etiket yapıştırıldı. Daha sonra ödeme sırasına geçtik orda dikkatimi çeken kredı kartıyla ödeme yapacaklar öncelik para tipi USD seçmeleri gerekirmuş benden önceki 3 kişiyi bu sebeple bankaya yönlendirdiler böyle bir şey yaşarsanız da stres yapmayın görevli bankadan çekip gelın sıranızı kaybetmeyeceksınız diye de sizi rahatlatıyorlar. Biz nakit olarak ödemeyı yaptık ve sıra numarası olan kâğıtla evrak teslimi ve benım en korktuğum kısım için beklemeye başladık. Numaramız yandı ben evrakları teslım etmeden önce memura Ds260 forumunda diploma notum ve mezun tarihim hatalı girdim düzeltmek ıstıyorum dediğimde zaten diplomanızı alacağım gerek yok diye cevap verdi.
istenen evraklar
- Pasaportlar
- Vukuatlı Nüfus kayıt örnekleri (Doğum belgelerini almadı)
- Arşiv kayıtlı Adli sicil kaydı
- Lise diploması (QR kodlu meb/ebys çıktısı-Diploma fotokopisine aslı gıbıdır kaşesi, okul mühürü, il milli eğitim muhuru – Lise transkript hepsi tercuman+noter+apostilli)
- Sağlık raporu zarfı
- Eşim için askerlik belgesi
- Çocuk için sadece nufus kaydını aldı doğum belgesıne bakmadı
- Resim
- Evlilik cuzdanı aslı ve 2 şer tane cuzdan fotokopisi ve e-devletten aldığım evlilik belgesini aldılar. İngilizce yemınli tercumede yaptırmıştım onu istemedi
- Banka Dökümleri, ben evin tapusunuda beyan ettim.
Memur beye lıse diplomamın aslını kaybettıgımı ama resmı belgelerımı sundugumu söyledım memur 2 kez üst üste QR kodlu e-devlet belgen var değil mi diye sordu bende oldugunu söyledım memurun kafasını kaldırıp ustune basa basa sorması benı 5 kat daha gerdi. Evrakları verdik ve mulakat için yan tarafta bekleyın denildi. 19 numaralı bankodakı görevli enerjısı çok yuksek güleryüzlü ve çok hızlı vize veren bir bayandı ınsallah ona denk gelırız dıyerek beklemeye basladık. Mulakat sıra numarası bızden sonra olanlara yanmaya baslayınca bir sıkıntı oldugunu anladım eşime dönüp diplomaya takıldılar sorun çıkacak dedım ve bızım gergınlık tavan sevıyeye ulaştı yaklaşık 30 dk sonra bır memur benı çağırdı evrak teslım ettiğim yerde Türk bir bayan vardı diploma aslın nerede diye sordu bende taşınma sırasında kayboldugunu söyledım. Diploma fotokopisini nereden buldun dedi bende açıköğretim unv 2. Sınıfa kadar okuduğumu kayıt yenılemedığim için tamamlayamadıgımı diploma fotokopisinide oradan aldıgımı söyledım. Bununla ilgili üniversiteden yazı aldığımı ve e devlete ünv transcriptim oldugunu söyledım. Yanındaysa alalım senın mezun oldugunu kanıtlamamız gerekıyor dedı bahsettığim evraklarıda teslım ettım ve beklememı söyledıler. Yarım saat kadar daha bekledık artık umudum tukenmıştı moralımız çok bozuktu ki 19 numaralı bankoda numaramız yandı !! Hemen gittik Türkçe mi ingilizce mi dıye sordu Türkçe dedim tercuman yoktu kendısı yarım yamalak Türkçesiyle konuştu bızımle yemın ettık parmak izi verdık diplomayla ilgili birşey sormadı
Nereye gıdeceksınız – Newyork
Neden - Eşimin kardeşi (bununla ilgilide hiçbir soru gelmedi boşuna aylarca kendımı tükettim) ve arkadaşımız orda ilk etapta oraya gıdecegız sonra kendımıze ev tutacagız dedım
İlk evliliğiniz mi- evet
ABD daha önce gittiniz mi - Hayır
Yurtdışında yaşadınız mı ? -Hayır
Ne iş yapacaksınız – Hizmet sektöründe çalışacagız daha sonra kendımıze ait bir işletme kurmak istiyoruz dedık.
Ekranda birşeyler yazdı ve vizenizi onaylıyorum dedı.
Bu kadardı ! Bitti dedım stresi, sıkıntıyı o kapıda bıraktım ve çıktım. Lise mezunu olup 2 yıl ünv okuyup sadece aslını kaybettım dıye emeklerimin yok sayılması benım yüzumden çocuğumun, eşimin kaderiyle oynama korkusu, çekiliş fırsatını kaybetme korkusu bitmişti artık ertesi gun vızemızın basıldıgına dair mail aldık. Ve bugun vize basılı pasaportumuzuda teslım aldık. Bu arada yenı VFS sıstemınde eşim kendım ve çocuk için sadece kayıt yaptım onun dısında hiçbirşey yapmadım bununla ilgilide sıkıntı çıkmadı. Pasaportları Ankara VFS ofısınden teslım aldık.
İnşallah herkesin gönlüne göre olur, işleriniz su gibi akar. Bugun vizemi aldıysam kesinlikle bu forum sayesinde aldım. Emeği geçen yorum yapan herkesden Allah razı olsun.

o adresle ilişkimiz hep olacak bakabılırler onda sıkıntı yok yeter ki sız ev değil dukkan adresı vermişsiniz demesinler aksilik olmaması adına herseyi sorguluyorum cevapladıgınız için tesekkürler
️