• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. didemkrbck
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 84
    • En İyi 24
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

didemkrbck

@didemkrbck

58
    İtibar
    229
    Profil Görüntülemeleri
    84
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

didemkrbck Takip etme Takip Et

didemkrbck tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Öncelikle bu forumda yorum yapan, destek olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah herkes sorunsuz bir şekılde vizesine kavuşur.
      Kendime sıkıntı yaptığım 2 konu vardı, birisi lise diplomamın aslının kayıp olması diğeride eşimin kardeşinin iltica etmiş olmasıydı. Açıkcası 13 ay benım için çok zor geçti.
      Sağlık muayenesinde hiçbir sorun yaşamadım, balgam testıne kalırız diye mulakattan 1 ay öncesine randevu aldım. 22 mayısta unganlarda sağlık muayenesıne girdik diğer arkadaşlardan farklı belirteceğim birşey yok pasaport dışında hiçbir belge almadılar, bu DV sürecinde benım için en kolay geçen bölüm sağlık raporu oldu. Kan tahlılı, röntgen ve aşı olduk klasık sorular bızede soruldu ertesi günde raporumuzu sorunsuz aldık.

MULAKAT

Mülakat günü çok detaylı hazırlanmaya çalıştım. Sabah 7,30 daki randevumuz için İstanbul’ dan yola çıktık sabah 6 da oradaydık. Daha sonra polis memuru herkesi alana toplayıp içeriye kesinlikle evrak dışında birşey alınmayacagını belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra 7,30-7,45-8 bu şekılde devam ederek içeri alacağını söyledı. İlk önce pasaportları alıyorlar daha sonra sırayla kontrolden geçip o meşhur bahçeden yürüyorsunuz. Soldaki kapıdan giriş yapıp gene sırayla pasaportlara etiket yapıştırıldı. Daha sonra ödeme sırasına geçtik orda dikkatimi çeken kredı kartıyla ödeme yapacaklar öncelik para tipi USD seçmeleri gerekirmuş benden önceki 3 kişiyi bu sebeple bankaya yönlendirdiler böyle bir şey yaşarsanız da stres yapmayın görevli bankadan çekip gelın sıranızı kaybetmeyeceksınız diye de sizi rahatlatıyorlar. Biz nakit olarak ödemeyı yaptık ve sıra numarası olan kâğıtla evrak teslimi ve benım en korktuğum kısım için beklemeye başladık. Numaramız yandı ben evrakları teslım etmeden önce memura Ds260 forumunda diploma notum ve mezun tarihim hatalı girdim düzeltmek ıstıyorum dediğimde zaten diplomanızı alacağım gerek yok diye cevap verdi.

istenen evraklar

• Pasaportlar
      • Vukuatlı Nüfus kayıt örnekleri (Doğum belgelerini almadı)
      • Arşiv kayıtlı Adli sicil kaydı
      • Lise diploması (QR kodlu meb/ebys çıktısı-Diploma fotokopisine aslı gıbıdır kaşesi, okul mühürü, il milli eğitim muhuru – Lise transkript hepsi tercuman+noter+apostilli)
      • Sağlık raporu zarfı
      • Eşim için askerlik belgesi
      • Çocuk için sadece nufus kaydını aldı doğum belgesıne bakmadı
      • Resim
      • Evlilik cuzdanı aslı ve 2 şer tane cuzdan fotokopisi ve e-devletten aldığım evlilik belgesini aldılar. İngilizce yemınli tercumede yaptırmıştım onu istemedi
      • Banka Dökümleri, ben evin tapusunuda beyan ettim.

Memur beye lıse diplomamın aslını kaybettıgımı ama resmı belgelerımı sundugumu söyledım memur 2 kez üst üste QR kodlu e-devlet belgen var değil mi diye sordu bende oldugunu söyledım memurun kafasını kaldırıp ustune basa basa sorması benı 5 kat daha gerdi. Evrakları verdik ve mulakat için yan tarafta bekleyın denildi. 19 numaralı bankodakı görevli enerjısı çok yuksek güleryüzlü ve çok hızlı vize veren bir bayandı ınsallah ona denk gelırız dıyerek beklemeye basladık. Mulakat sıra numarası bızden sonra olanlara yanmaya baslayınca bir sıkıntı oldugunu anladım eşime dönüp diplomaya takıldılar sorun çıkacak dedım ve bızım gergınlık tavan sevıyeye ulaştı yaklaşık 30 dk sonra bır memur benı çağırdı evrak teslım ettiğim yerde Türk bir bayan vardı diploma aslın nerede diye sordu bende taşınma sırasında kayboldugunu söyledım. Diploma fotokopisini nereden buldun dedi bende açıköğretim unv 2. Sınıfa kadar okuduğumu kayıt yenılemedığim için tamamlayamadıgımı diploma fotokopisinide oradan aldıgımı söyledım. Bununla ilgili üniversiteden yazı aldığımı ve e devlete ünv transcriptim oldugunu söyledım. Yanındaysa alalım senın mezun oldugunu kanıtlamamız gerekıyor dedı bahsettığim evraklarıda teslım ettım ve beklememı söyledıler. Yarım saat kadar daha bekledık artık umudum tukenmıştı moralımız çok bozuktu ki 19 numaralı bankoda numaramız yandı !! Hemen gittik Türkçe mi ingilizce mi dıye sordu Türkçe dedim tercuman yoktu kendısı yarım yamalak Türkçesiyle konuştu bızımle yemın ettık parmak izi verdık diplomayla ilgili birşey sormadı

Nereye gıdeceksınız – Newyork
      Neden - Eşimin kardeşi (bununla ilgilide hiçbir soru gelmedi boşuna aylarca kendımı tükettim) ve arkadaşımız orda ilk etapta oraya gıdecegız sonra kendımıze ev tutacagız dedım
      İlk evliliğiniz mi- evet
      ABD daha önce gittiniz mi - Hayır
      Yurtdışında yaşadınız mı ? -Hayır
      Ne iş yapacaksınız – Hizmet sektöründe çalışacagız daha sonra kendımıze ait bir işletme kurmak istiyoruz dedık.
      Ekranda birşeyler yazdı ve vizenizi onaylıyorum dedı.
      Bu kadardı ! Bitti dedım stresi, sıkıntıyı o kapıda bıraktım ve çıktım. Lise mezunu olup 2 yıl ünv okuyup sadece aslını kaybettım dıye emeklerimin yok sayılması benım yüzumden çocuğumun, eşimin kaderiyle oynama korkusu, çekiliş fırsatını kaybetme korkusu bitmişti artık ertesi gun vızemızın basıldıgına dair mail aldık. Ve bugun vize basılı pasaportumuzuda teslım aldık. Bu arada yenı VFS sıstemınde eşim kendım ve çocuk için sadece kayıt yaptım onun dısında hiçbirşey yapmadım bununla ilgilide sıkıntı çıkmadı. Pasaportları Ankara VFS ofısınden teslım aldık.

İnşallah herkesin gönlüne göre olur, işleriniz su gibi akar. Bugun vizemi aldıysam kesinlikle bu forum sayesinde aldım. Emeği geçen yorum yapan herkesden Allah razı olsun.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      D
      didemkrbck
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@blueboy21 mezun oldugunuz okul meb-ebys sistemıne mudurun e-ımzasıyla mezun bilgilerinizi giriyor, daha sonra e-devlette Elektronik Belge Yönetim Sisteminden QR kodlu mezun belgesıni alabılıyorsunuz. Lise transkript maalesef olmuyor muhur ve ıslak ımzalı alabildik.

D
      didemkrbck

Bugün Ankara mülakatımiz vardı biraz zor oldu ama sonuc olarak onaylandı emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim @Mehmet ynd beye ayrıca teşekkür ederim. Mülakat deneyimimi en kısa sürede paylasacagim

D
      didemkrbck

@blueboy21
      @Mehmet-ynd bey bu konuda bana çok yardımcı oldu sağolsun, lise veya okulun bağlı bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurun yapıyorlar

D
      didemkrbck

Bana mail geldi şükürler olsun 🙏🏻

D
      didemkrbck

@omerko benim lise diplomamin asli kayipti QR kodlu e devlet belgesi lise diploma fotokopisi vardı onu aslı gibidir yaptırdım lise transkripti çıkarttım hepsine tercüme noter apostil yaptırma rağmen çok beklettiler beni bankoya tekrar çağırıp fotokopisini nerden buldugumu sordular bende ünv kaydım olduğunu ama bitiremeden silindiğini.soyledim Allah'tan üniversiteden kaydı silindi belgesini almıştım ve e devletten unv transkript çıkarmıştım yanımda dedim getirmemi söylediler aldıktan sonra yarım saat kadar daha beklettiler benim artık umudum kalmamıştı ki bankoya çağırıldık vizemiz onaylandi

D
      didemkrbck

@Mehmet-ynd evet sabah yazdıgınız yazıyı gordum hatta notlarıma kaydettım çok tesekkurler, haftaya gıdıp bu işlemleri yaptıracagım ınsallah, çunku dosya tasırsam yurtdısında daha sıkıntı olur dıye alabıldıgım yapabıldıgm herseyı temın etmeye calısacagım gerısı kısmet artık

D
      didemkrbck
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

merhaba, kuzenim green card basvurusu yapacak yalnız 21 yasından buyuk down sendromu olan bı kızı var onu basvurusuna ekleyemıyor kız kendısı basvuru yapsa geçerli sayılır mı çekişişte çıksa tek basına hareket edemez sonuçta yada onuda yanlarında göturme şansı varmı bu konularda bilgisi olan arkadasımız varsa yardımcı olursa çok sevınırız, teşekkürler

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      D
      didemkrbck
    • RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@demetonurarya ben ais kaydını oluşturdum ama ödeme neyin ödemesi ? ben hiçbir ödeme yapmadım bu yeni sistemden de hiçbirsey anlamadım green card için ne yapmamiz gerekiyor ? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Gündem içinde yayımlandı
      D
      didemkrbck

@Vildan-0 kusura bakmayın lutfen yazım hataları için 🙂 o adresle ilişkimiz hep olacak bakabılırler onda sıkıntı yok yeter ki sız ev değil dukkan adresı vermişsiniz demesinler aksilik olmaması adına herseyi sorguluyorum cevapladıgınız için tesekkürler

D
      didemkrbck

didemkrbck tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

3 kişi için ödemeyi yaptık şimdi teşekkürler

Yolculuk içinde yayımlandı
      D
      didemkrbck

USCIS FEE ödemesi yapmadığımızı şimdi farkettim ne yapmam gerekiyor 😨☹️

D
      didemkrbck

Merhaba, 27 Ağustos' da JFK havalimanında ABD giriş yaptık sarı zarfı teslim ettik sonra ayrı bir odaya götürdüler sorular sordular meslek, telefon iletişim bilgileri, sosyal medya hspları, yanımızda kaç dolar olduğu sonrasında no problem denildi ülkeye giriş yaptık yalnız bize sarı zarfdaki evrakları vermediler ve hala greencardimiz gelmedi evrakları bize vermelerimi gerekiyordu? Birde greencard ulaşmadı genelde herkese kısa sürede teslim edildiğini okuyorum bu bir sıkıntı mı ?

D
      didemkrbck

@05kartal16 teşekkür ederim. Eğer mülakatınız Ankara' da olacaksa üniversite diploması yeterli olur ama Hong Kong seçerseniz ünv mezunu olsanız da lise diplomasını istiyor deneyimlerden okuduğum bu şekildeydi

D
      didemkrbck

@selens1907 işaretlemeden devam ederseniz sistem uyarı verıyor. Benim form çıktımda da her soru yoktu .

D
      didemkrbck

Öncelikle bu forumda yorum yapan, destek olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah herkes sorunsuz bir şekılde vizesine kavuşur.
      Kendime sıkıntı yaptığım 2 konu vardı, birisi lise diplomamın aslının kayıp olması diğeride eşimin kardeşinin iltica etmiş olmasıydı. Açıkcası 13 ay benım için çok zor geçti.
      Sağlık muayenesinde hiçbir sorun yaşamadım, balgam testıne kalırız diye mulakattan 1 ay öncesine randevu aldım. 22 mayısta unganlarda sağlık muayenesıne girdik diğer arkadaşlardan farklı belirteceğim birşey yok pasaport dışında hiçbir belge almadılar, bu DV sürecinde benım için en kolay geçen bölüm sağlık raporu oldu. Kan tahlılı, röntgen ve aşı olduk klasık sorular bızede soruldu ertesi günde raporumuzu sorunsuz aldık.

MULAKAT

Mülakat günü çok detaylı hazırlanmaya çalıştım. Sabah 7,30 daki randevumuz için İstanbul’ dan yola çıktık sabah 6 da oradaydık. Daha sonra polis memuru herkesi alana toplayıp içeriye kesinlikle evrak dışında birşey alınmayacagını belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra 7,30-7,45-8 bu şekılde devam ederek içeri alacağını söyledı. İlk önce pasaportları alıyorlar daha sonra sırayla kontrolden geçip o meşhur bahçeden yürüyorsunuz. Soldaki kapıdan giriş yapıp gene sırayla pasaportlara etiket yapıştırıldı. Daha sonra ödeme sırasına geçtik orda dikkatimi çeken kredı kartıyla ödeme yapacaklar öncelik para tipi USD seçmeleri gerekirmuş benden önceki 3 kişiyi bu sebeple bankaya yönlendirdiler böyle bir şey yaşarsanız da stres yapmayın görevli bankadan çekip gelın sıranızı kaybetmeyeceksınız diye de sizi rahatlatıyorlar. Biz nakit olarak ödemeyı yaptık ve sıra numarası olan kâğıtla evrak teslimi ve benım en korktuğum kısım için beklemeye başladık. Numaramız yandı ben evrakları teslım etmeden önce memura Ds260 forumunda diploma notum ve mezun tarihim hatalı girdim düzeltmek ıstıyorum dediğimde zaten diplomanızı alacağım gerek yok diye cevap verdi.

istenen evraklar

• Pasaportlar
      • Vukuatlı Nüfus kayıt örnekleri (Doğum belgelerini almadı)
      • Arşiv kayıtlı Adli sicil kaydı
      • Lise diploması (QR kodlu meb/ebys çıktısı-Diploma fotokopisine aslı gıbıdır kaşesi, okul mühürü, il milli eğitim muhuru – Lise transkript hepsi tercuman+noter+apostilli)
      • Sağlık raporu zarfı
      • Eşim için askerlik belgesi
      • Çocuk için sadece nufus kaydını aldı doğum belgesıne bakmadı
      • Resim
      • Evlilik cuzdanı aslı ve 2 şer tane cuzdan fotokopisi ve e-devletten aldığım evlilik belgesini aldılar. İngilizce yemınli tercumede yaptırmıştım onu istemedi
      • Banka Dökümleri, ben evin tapusunuda beyan ettim.

Memur beye lıse diplomamın aslını kaybettıgımı ama resmı belgelerımı sundugumu söyledım memur 2 kez üst üste QR kodlu e-devlet belgen var değil mi diye sordu bende oldugunu söyledım memurun kafasını kaldırıp ustune basa basa sorması benı 5 kat daha gerdi. Evrakları verdik ve mulakat için yan tarafta bekleyın denildi. 19 numaralı bankodakı görevli enerjısı çok yuksek güleryüzlü ve çok hızlı vize veren bir bayandı ınsallah ona denk gelırız dıyerek beklemeye basladık. Mulakat sıra numarası bızden sonra olanlara yanmaya baslayınca bir sıkıntı oldugunu anladım eşime dönüp diplomaya takıldılar sorun çıkacak dedım ve bızım gergınlık tavan sevıyeye ulaştı yaklaşık 30 dk sonra bır memur benı çağırdı evrak teslım ettiğim yerde Türk bir bayan vardı diploma aslın nerede diye sordu bende taşınma sırasında kayboldugunu söyledım. Diploma fotokopisini nereden buldun dedi bende açıköğretim unv 2. Sınıfa kadar okuduğumu kayıt yenılemedığim için tamamlayamadıgımı diploma fotokopisinide oradan aldıgımı söyledım. Bununla ilgili üniversiteden yazı aldığımı ve e devlete ünv transcriptim oldugunu söyledım. Yanındaysa alalım senın mezun oldugunu kanıtlamamız gerekıyor dedı bahsettığim evraklarıda teslım ettım ve beklememı söyledıler. Yarım saat kadar daha bekledık artık umudum tukenmıştı moralımız çok bozuktu ki 19 numaralı bankoda numaramız yandı !! Hemen gittik Türkçe mi ingilizce mi dıye sordu Türkçe dedim tercuman yoktu kendısı yarım yamalak Türkçesiyle konuştu bızımle yemın ettık parmak izi verdık diplomayla ilgili birşey sormadı

Nereye gıdeceksınız – Newyork
      Neden - Eşimin kardeşi (bununla ilgilide hiçbir soru gelmedi boşuna aylarca kendımı tükettim) ve arkadaşımız orda ilk etapta oraya gıdecegız sonra kendımıze ev tutacagız dedım
      İlk evliliğiniz mi- evet
      ABD daha önce gittiniz mi - Hayır
      Yurtdışında yaşadınız mı ? -Hayır
      Ne iş yapacaksınız – Hizmet sektöründe çalışacagız daha sonra kendımıze ait bir işletme kurmak istiyoruz dedık.
      Ekranda birşeyler yazdı ve vizenizi onaylıyorum dedı.
      Bu kadardı ! Bitti dedım stresi, sıkıntıyı o kapıda bıraktım ve çıktım. Lise mezunu olup 2 yıl ünv okuyup sadece aslını kaybettım dıye emeklerimin yok sayılması benım yüzumden çocuğumun, eşimin kaderiyle oynama korkusu, çekiliş fırsatını kaybetme korkusu bitmişti artık ertesi gun vızemızın basıldıgına dair mail aldık. Ve bugun vize basılı pasaportumuzuda teslım aldık. Bu arada yenı VFS sıstemınde eşim kendım ve çocuk için sadece kayıt yaptım onun dısında hiçbirşey yapmadım bununla ilgilide sıkıntı çıkmadı. Pasaportları Ankara VFS ofısınden teslım aldık.

İnşallah herkesin gönlüne göre olur, işleriniz su gibi akar. Bugun vizemi aldıysam kesinlikle bu forum sayesinde aldım. Emeği geçen yorum yapan herkesden Allah razı olsun.

D
      didemkrbck
    • RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@aysegul evet

Gündem içinde yayımlandı
      D
      didemkrbck

Bizim vizemiz onaylaninca Ankara VFS ofisine gittik sistem yeni olduğu icin ödeme işlemini yapamadığımızı pasaportlarin İstanbul'daki VFS ofisine gelmesini istedik ama sadece mülakat öncesinde seçebiliyormusuz sonrasi için işlem olmuyor dediler. Yalnız benim ve çocuğumuzun pasaportunu A4 kağıda pasaport bilgilerini yazıp yetki verdigimde eşim tek başına alabiliyormus o yüzden bnm tekrar Ankara ya gitmeme gerek yok bu iyi oldu aileden 1 kişi pasaportlari teslim alabiliyor bilginiz olsun arkadaşlar

Gündem içinde yayımlandı
      D
      didemkrbck

@Mehmet-Kocalar teşekkürler en kısa zamanda paylaşacağım

D
      didemkrbck

@Serapp çok teşekkür ederim 🙏🏻 nereye gideceksiniz sorusuna Newyork dedim neden diye sordu eşimin kardesi ve arkadaşımız orda önce oraya gideceğiz sonrasında kendi evimizi tutacagiz diye söyleyince başka soru gelmedi 😊

D
      didemkrbck