Şu an böyle bir şey yok. Her şey eskisi gibi devam edecek.
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@aysegul söylediklerinize ilave olarak;
ABD Dışişleri Bakanlığı (Department of State – DOS) ile İç Güvenlik Bakanlığı (Department of Homeland Security – DHS) aynı göçmenlik yasalarına (INA – Immigration and Nationality Act) tabi olmalarına rağmen, uygulamada farklı şekilde hareket edebilirler. Bunun nedeni görev alanları ve yetkilerinin farklı olmasıdır.
Department of State (DOS) ABD dışındayken devreye girer. Konsolosluklar ve büyükelçilikler aracılığıyla çalışır. Vize verme veya reddetme yetkisine sahiptir. İncelediği ana konular vize uygunluğu, göçmenlik niyetini sorgulama, güvenlik ve geçmiş background kontrolleri.
Department of Homeland Security (DHS) ABD sınırlarında ve ülke içindeyken yetkilidir. Alt birimleri USCIS (statü değişikliği, uzatma, green card), CBP (havaalanı/sınır girişleri), ICE (denetim ve yaptırımlar). İncelediği ana konular: ABD’ye giriş uygunluğu, statü ihlalleri, kalış süresi ve şartlara uyum.
Homeland Security (İç Güvenlik) Bakanı Kristi Noem kendisine bağlı çalışan USCIS’e talimat verebilir süreci yavaşlatma konusunda zira permanent resident kartların basım süresi USCIS kontrolünde, Department of State ile koordine olarak elçiliklere sürecin yavaşlatılması/ekstra sorgulama yapılması hususunda tavsiye verebilir veya Başkana tavsiye sunarak süreci askıya alacak proclamation yayınlanmasını tavsiye edebilir.
Ez cümle dün akşamdan beri bu başlıkta yazıldığı üzere mülakat sürecini tamamlamış ve vizesini alan kişiler, yayınlanması muhtemel bir başkanlık kararnamesinden olumsuz etkilenmemek için, ABD’ye ilk girişi ivedilikle yaparak statülerini yasal olarak başlatabilir. Mülakat planlamasi bekleyen, bültende cut off olmayı bekleyen talihliler de sabırla açıklanacak gelişmeleri, konsoloslukların mülakat dağıtımlarını, ülkeye giriş yapacak talihlilerin deneyimlerini okuyarak süreci takip etmesi gerekecektir.
-
@Aydın-0 ki bu basettigini Trump daha once yapti. Biden geldiginde sonlandirildi. Yani net bir adim atilmazsa yine ayni surec soz konusu olucak gibi gozukuyor. Trump gidene kadar Green degil Red Card var paran varsa da Gold Card. Tam tüccar.
-
Editlendi
-
O meşhur büyükler "Para harcamadan para kazanamazsın" derler. Vizesini almış arkadaşların yerinde olsaydım arabayı satar, evi satar, ne kadar malım varsa stuttgarta basmak yerine uçak biletine basardim. Eminim ki 1e 3 vermekten daha çok getirirdi( tabi ki de maddiyat için girmiyoruz). Yarın öbür gün keşke yapsaydım diyeceğime keşke yapmasaydım demeyi yeğlerim.
Şahsi fikrim komple durdurmak yerine ekstra güvenlik önlemleri alacakları yönünde ama sancılı günler bekliyor bizi. Enseyi karartmak çözüm değil. Aksiyon imkanı olan almalı, biz kalanlar da sabırla takipte kalmalıyız. İnşallah her birimizin başardık konulu postlarını okuyacağız bu forumdan.
-
Hic baskanlik kararnamesi olmadan da DV programini guvenlik gerekcesiyle askiya alabilirler.
-
@MySea başkan kararnamesi olmadan hukuki yönden daha zayıf olur ve karar hemen iptal edilir
-
@tolga-ozfidan Eğer böyle yaparsanız çok büyük bir hata yapmış olurdunuz ''BENCE'' hocam. Hiçbir şey için bu dünyadaki tek garantin evin ise asla evin satılmaz. Evin var ama kenarda araban varsa evet araba satılabilir ama ucu belirsiz bir şey için evinizi satma riskine giriyor iseniz muhtemelen hiç sokakta kalma riski ile karşı karşıya kalmamışsınız demektir. Amerika'ya gittiğinizde dahi her şeyin iyi olacağının garantisini hiç kimse veremez. Bence tavsiye verirken çok dikkat edilmesi lazım hocam. Korona döneminde abd'de ne durumlara şahit olduk. Altında lüks arabası ile gıda yardımı almaya çalışan insanlar. Bu yazdıklarım tamamen hayatta ki tek garantisi evi olanlar içindir arkadaşlar. Kenarda arabası parası olan vs. zaten onları satıp gitsin o başka fakat sadece tek garantisi evi olan insan için büyük sıkıntı olabilir. Gidilen ülke Norveç, Finlandiya değil. Allah korusun tek hastalığına bakar her şeyi kaybetmek. Bu arada Allah sizinde yolunuzu açık etsin hocam. İnşallah alırsınız vizenizi kolaylıkla

-
"As codified in 8 U.S.C. § 1182(f), the section reads, in part:
Whenever the President finds that the entry of any aliens or of any class of aliens into the United States would be detrimental to the interests of the United States, he may by proclamation, and for such period as he shall deem necessary, suspend the entry of all aliens or any class of aliens as immigrants or nonimmigrants, or impose on the entry of aliens any restrictions he may deem to be appropriate."
Kararnameye gerek yok. Bu proclamationın iptal edilmesi için dava açılması gerek, o da hemen sonuçlanmaz.
-
USCIS, X hesabından aşağıdaki paylaşımı yaptı biraz önce.
**At the direction of President Trump and Secretary Noem, USCIS is immediately suspending its role in the Diversity Visa program to protect Americans from criminal aliens.
This dangerous program continues to raise significant security concerns as it can attract the worst of the worst from participating countries.
America cannot continue importing terrorists, murderers, and lawbreakers through this program.**
TR: Başkan Trump ve Bakan Noem’in talimatıyla USCIS, Amerikalıları suçlu yabancılardan korumak amacıyla Çeşitlilik Vizesi Programı’ndaki rolünü derhal askıya almıştır.
Bu tehlikeli program, katılımcı ülkelerden en kötü niyetli kişileri çekebilmesi nedeniyle ciddi güvenlik endişeleri yaratmaya devam etmektedir.
Amerika, bu program aracılığıyla teröristleri, katilleri ve kanun tanımazları ülkeye almaya devam edemez.
-
@gnollzy Ne diyebilirim ki, bunun olacağı belliydi zaten. USCIS direkt Noem'in talimatıyla bu programdaki rolünü sona erdirebilir. Bu AOS yapacak olanları etkiler fakat konsoloslukların USCIS ile alakası yok.
Konsolosluklar executive order veya proclamation ile faaliyetlerini durdurur. Umarım ki başkanın Grönland ve Kanada'yı eyalet yapma, sur inşa etme gibi bir hevesidir ve bu raddeye gelmez.
Eğer gelirse yapılabilecek bir tek dava açmak var. 2020'de emsal karar olduğu için hızlı sonuç vermesi tek umudumuz olur.
-
@gnollzy Tam pazar sabahına bilet alırken bu paylaşımı gördüm. Bunu nasıl yorumlamamız gerektiğini gerçekten anlayamıyorum.
Deneyimli forum üyelerinin tavsiyesi hâla aynı yönde mi acaba ?
-
@ATS16 merhaba, USCIS’in son açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir kararname, bağlayıcı hukuki metin olmadığını anlıyorum ancak pratikte ne gibi sonuçlar doğuracak hiç fikriniz var mı?
-
@caglarcan, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
[...] Hatta pasaport almış olmak bile garanti değil, bilindiği üzere ülkeye tehdit oluşturacak herhangi bir suç, faaliyet görürlerse pasaport iptali hakları da mevcut. Yani Amerika doğumlu white American bir dayının aldığı pasaport ile naturalization ile alınan pasaport da farklı şeyler.. [...]
Ne demek istediğinizi anlıyorum, ve biliyorum başlığın esas konusu bu değil, ama DV sürecindekilerin amacı ABD'de bir hayat kurmak olduğuna göre ABD'deki sistemi doğru anlamak önemli:
- ABD pasaportu tektir ve herkes için aynıdır. Doğuştan ya da sonradan kazanılan vatandaşlık için ayrı pasaportlar verilmez.
- Evet, vatandaşlıktan çıkarılma mümkündür, ancak bu her ülkede olduğu gibi yalnızca ciddi ve istisnai durumlarda söz konusudur.
- Irk, ABD Anayasası'na göre herhangi bir hukuki ayrıcalık sağlamaz. Her vatandaş eşit hukuki korumadan yararlanır.
-
Üzücü bir gelişme gerçekten.
Birçok forum sakini bu başlık altında ne yapmalıyız diye sormuş. Herkes ne yapması gerektiğine kendi şartlarına göre kendisi karar vermelidir elbette; ben yedi yılı aşkın süredir ABD'de yaşayan ve göçmenlik politikalarını az çok takip eden biri olarak sizin yerinizde olsaydım ne yapardım sorusuna cevap verebilirim sadece:
Eğer şu anda Türkiye'de olsaydım ve elimde DV vizeli bir pasaportum olsaydı mümkün olan en kısa zamanda bir ABD uçağına biner ve yeşil kartımı elime almadan ülkeden dışarı çıkmazdım.
Herkese bol şans diliyorum.

-
@ucangeyik Hocam herhangi bir sorunla karşılaşıp karşılaşmadığınızı yazarsanız bileti erkene çekeceğim bende
-
@saulgoodman Pasaport derken aslında vatandaşlıktan bahsediyorum çünkü vatandaşlık iptal edilince pasaport da doğal olarak geçersiz oluyor. Pasaportlar fiziksel olarak aynı görünse de, bu pasaportu aldıran süreçte doğuştan vatandaşlık ile sonradan (naturalization ile) kazanılan vatandaşlık arasında önemli bir fark var... Doğuştan gelen vatandaşlık anayasal statüye dayanıyor ve hükümet tarafından geri alınamazken, sonradan kazanılan vatandaşlık federal kanunlara dayanıyor ve istisnai durumlarda iptal edilebiliyor. Özellikle naturalizasyon sürecinde hile, önemli bilgiyi saklama veya yanlış beyan gibi haller varsa vatandaşlık mahkeme kararıyla geri alınabiliyor (denaturalization) ve bu durumda pasaport da elbette geçerliliğini kaybediyor, ve evet bu nedenle ABD’de vatandaşlık alacak kişilerin yasaları doğru bilmesi gerçekten önemli...
-
@ucangeyik saatlerden anladığım kadarıyla newyork a uçuyorsunuz. Ve tahmini şu saatlerde iniş yaptığınızı düşünüyorum. Umarım her şey yolundadır. Bu akşam biz de gideceğiz. Güzel haberlerinizi bekliyoruz:)
-
@blerox Evet
-
@eceslc istanbul aktarmalı uçtuğum için gece yola çıkıyorum biraz yanlış bir ifade olmuş
birazdan kalkacak olan Atlanta uçuşuyla gidiyorum -
@proahmet, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@EzgiLera
Yani ben acele karar verip orda plan olmadan gidip hem masraf yapıp hemde plan olmadan rezil olma durumundan bahsettim elbette bu riski alıp gitmek isteyenlere lafımız yok. Ben biletimi 1 ay önce aldım şahsen daha olayların ne olduğu belli olmadan böyle bir risk alıp apar topar gitmek istemiyorum. Zaten trump böyle bir karar aldıysa halihazırda greencardı olanlarıda iptal eder isterse bu yüzden acele karar vermeden önce bu riskler değerlendirilmeli.Öncelikle greencard sahibi olmak ve göçmen vizesi sahibi olmak aynı şey değil, onu netleştirelim.
Yaklaşık 6 yıldır süreç içerisinde olduğum için çok fazla şey gördüm bu süreçte ve bu yüzden insanları uyarıyorum, boş yere değil. Tabi herkes bu kadar yakından takip etmiyor ve yıllardır sürece hakim değil. Birçok kişi süreci kazandıktan sonra öğrenip takip etmeye başlıyor.
Biz Trumpın bu DV sürecinde nasıl bir tutum izleyeceğini bilmiyor olalım ve öyle yıllarca geriye değil, birkaç ay öncesine bakalım. Kısa bir zaman önce Trumpın H1B “vizesi” ile hali hazırda Amerika’da olan, çalışan, hayatını düzenini kurmuş kişiler ile ilgili aldığı karara ve bu kararı ele alma şekline bakalım. Yıllardır bu “vize” ile Amerikadasınız ve normal bir sabaha uyandığınızı sanırken Trump diyor ki bundan sonra bu vizelerin her yıl 100bin dolara yenilenmesine karar verdim ve bu karar artık geçerli. 2 hafta sonra bitecek vizenize sponsor bulamıyor ve tası tarağı toplayıp köyünüze dönüyorsunuz çünkü sizin sadece “vizeniz” vardı, artık yok. Yıllardır yaptığınız işlerin, verdiğiniz emeklerin, kurduğunuz düzenin hiçbir önemi yok. Geçmiş olsun.
Sizce Trump sizin “rezil olma” durumunuzu umursar mı cidden? Tabi siz yine ne istiyorsanız o şekilde yapın, sonuçta bireysel bir süreç.
Benzer Başlıklar
126
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k