• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. caglarcan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 6
    • Konu 0
    • İleti 211
    • En İyi 111
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

caglarcan

@caglarcan

285
    İtibar
    346
    Profil Görüntülemeleri
    211
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

caglarcan Takip etme Takip Et

caglarcan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

İlk girisi 5 Kasım'da yapip sırasıyla alttaki işlemleri 3-4 gün boyunca yaptım.

SSN ofisine gittim, ilk gün olduğu için sistemde numara çıkmamıştı. 1 hafta sonra tekrar gittim, numaramı kagida yazıp verdi ve aynı gün orjinal kart adrese postalanmisti.

Bank of America'ya gidip hesap açtırdım. 500 USD yatırdım. 200 USD debit hesaba yüklendi, 300 USD checking deposit olarak bekliyor. İnternetten kartları aktive etmek icin girdim o da ne, şifre adrese postalanacak diyor. 7-10 gün civarı posta geldi.

AT&T Prepaid bir telefon hattı aldım, 65 USD ödedim, Türkiye'den goturdugum telefona taktım. Sınırsız internet olması süper oldu. 1 ay süresi var. (Prepaid aldim cunku giris cikis yapıp Ocak 2020'de temelli girecegim. Bir de plan ile hat almak için kredi karti, adresler vs istediler, kredi kart olmayınca girmedim o işlemlere) Prepaiddeki numarayı her yere verdiğim için, bunu sonradan sabit e çevirebilir miyim dedim, evet dediler.

Kredi skoru vs nedir ne durumdayım diye öğreneyim diye. Carmax e gidip araç baktım, finans hesaplattim. Niyetim 15k ya araba almaktı gördüm ki, %12 faiz cikiyor, anlamsız buldum. 6-7 K ya bir araç alıp, bir süre kullanacağım. (%12 faiz yeni gelen için iyidir dedi, en dusuk %4 olur en yuksek %24 çıkıyor bilgisi verildi)

Ev kiralama konusu : Çok da gözünüzü korkutacak bir durum olmasın, ben okuduğum yorumlardan biraz zor bir iş gibi düşünmüştüm ama burda bile rekabet var ve bina yönetimleri daireleri boş bırakmak tabiki istemiyor bu sebeple çok ilgili ve kolaylık sağlayıcı davranıyorlar. 1 kira ve depozito ödeyerek yerleşme imkanı var. (Gelir veya kiranın belli katı para gösterme talepleri de olabiliyor. Ben TR'deki şirket ile yaptığım sözleşmeyi sunacağım dedim, kabul ettiler.)
      Evlerin %90'ından fazlasında buzdolabı, çamaşır bulaşık makinesi, fırın standart geliyor. Yeni boyanmış bir şekilde teslim ediliyor. Halıflex kaplı olanlar iğrenç görünüyor ve pis hissi uyandırıyor, bu sebeple mümkünse zemin parke olanları tercih ediniz. Kira fiyatına neler dahil diye mutlaka sorun, ayrıca otoparkta kaç araçlık yer ücretsiz diye öğrenmeye çalışın. Şehir dışında olmasını çok dert de etmeyin, çünkü zaten Amerika demek araba demek, illaki merkezde bile olsanız Walmart için yol yapacaksınız, şehir dışına biraz çıkınca çok daha iyi evleri ucuza tutabilirsiniz.

Trde iktisat okudum, SMMM belgem var ama bunlar ABD'de geçersiz. Zaten muhasebeden nefret ediyorum, kısa süre yaptim. Yani dille tecrubeyle ABD'de bir çok yere girilebilir ama CPA(smmm) yi kullanma durumu yok. Ben meslek olarak Trde çalıştığım firmanın satiscisi olarak ABD de devam edeceğim. Ama bir yandan da, IT dünyasına girmek istediğim için, kredisi transfer edilebilir bir 2 yıl community college arastirdim. Alan web developer olacak. Öğrendiğim kadarıyla sistem güvenlik uzmanı, software developer, web developer pazarı hızla büyüyor. College'da hocanın soyledigi kadarıyla, geçmişinde muhasebe, finans, ik vs ikinci bir alan olanlar da degerli, çünkü işe kendinden bir şey katma imkanı yüksek.

Neticesinde, Fort Worth'de bir okula gidip görüştüm, 12.000 usd fiyat çıkarttilar, ancak Texas'da oturunca ve adres olunca , fiyat 3.800 usd olacak dendi. İndirimli fiyat için 1 yıldır TX'de oturma şarti var dendi ama bu kural esneyebilirmiş İngilizce için bir online sınav yapılacak. Sanıyorum gelecek yıl Mart gibi başlayacağım. (Universite'de hocalar inanılmaz yardimci kariyer vs anlamında yön verici, gidip görüşülmesini tavsiye ederim)

3-4 haftada, 6300 mil araba kullanıp, aklımdaki dogu eyaletlerindeki 7-8 şehri gezdim. Korkunç yorucu oldu(bu benim normalde 1 yılda yaptığım kilometreye eşit 🙂 ) ama inanılmaz fikir sahibi oldum. Sonuçta kesinlikle Texas a karar verdim. (Fort Worth , bir ihtimal de Austin olabilir. Son bir eşim gördükten sonra karar vereceğiz.)

Önceden 7 kere ABD'ye girmiştim ama bu sefer kalıcı olacağım için farklı gözle dolaştım. GC ile girince, gezdigim/ en az 2 gün kaldığım yerler:
      Dallas, Houston, Fort Worth, Plano, Austin, Nashville, Memphis, Louisville, Charlotte, Chicago, New Orleans. Bunlarla ilgili de gözlemlerimi paylaşacağım. Gelmek isteyene faydalı olabilir.

Hep pozitif, yardımsever insanlar ile karşılaştım. Bir tek New Orleans'da gece gezerken, ayakkabimin üzerine boya sürüp peşimden bez ile kovalayan zenci arkadaş olmasaydı iyi olacaktı. 🙂

Sorulariniz olursa zevkle yanıtlarım.

Edit : İş durumlarından dolayı Texas'a yerleşemiyoruz, büyük ihtimal Charlotte veya Atlanta olacak. Araştırma devam ediyor.

Yolculuk içinde yayımlandı
      C
      caglarcan
    • RE: Dv lottery sonuçları (greencard) bekleme teknikleri

Ben ilk basvurumda kazanmistim, 2019 GC ile Abd’ye yerlestim, benim surecim daha da saçma oldu. Basvurdugumu bile hatirlamiyordum, abim hatirlatti bir ara basvurmustun, kontrol etsene diye. Açtım, randomly selected yaziyor, anlam veremedim önce, Ingilizcem iyi seviyede onla ilgisi yok ama bana cikmis olamaz diye düşündüm. Heralde standart mesajdır, ufak metinlerin altında seneye tekrar gelin yazıyodur diye ufak bir afallama yaşadım. Sonra orada yanımda olan 2-3 arkadaşa daha telefonu elden ele yaptırdım, kazanmışsın teyiti geldiğinde hemen kendimi sokağa attım anlamsızca koşturdum. O saniyeye kadar yurtdışına yerleşme kararı aklımda hiç yokken, kesin kararımı hemen vermiştim. Gerçekten insanın hayatının en önemli dönüm noktası diyebilirim. Bu arada hergün kontrol eden biri olsam, çıkmayınca büyük hayal kırıklığı yaşardım, o yüzden bence o tarihe odaklanmayın, bırakın unutun ama telefon, outlook vs mutlaka tarih hatırlatıcı koyun.

İnşallah isteyenlere çıkar, çünkü burada hayat söylenildiği kadar güzel, GC ile gelince çok daha güzel.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      C
      caglarcan
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

@Dscrt evet çok teşekkür ederim , size de tebrikler 🙂 sormayın benimki mucizevi gerçekleşti.. İlk başvurumdu, imkânsız çıkmaz diyerek hiç umursamadim ve bir akşam abimin dürtmesi ile kontrol ettim ve güzel haberi gördüm.. Tabi 1 yıl gecikmeli öğrenince acılı süreç başladı 🙂

Ben kendimi 2020 talihlisi sanıp, sindire sindire kahvemi içerken forumu okuyor, ilerleyen aylarda ds formu yavaş yavaş doldurmayı planlıyordum.. KCC yi telefonla birkaç kez aradım, ben ne zaman mülakat tarihi alırım , kesin di mi diye açık uçlu olmayan sorular bile sordum. "Kimseninki kesin değildir" diyen o görevli arkadaş bir miktar beni hüzünlendirmedi değil..

Düşünün ki 2019 Mayıs'ta formları gönderdim...ve şimdi 12 yıldır çalıştığım yerden istifa edip, ABD ye yerlesiyorum.. Umarım gerçekten isteyen herkese çıkar.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      C
      caglarcan
    • RE: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

@sorroo @omertug

Şehirleri gezmeden önce alttaki sitedeki kıyaslamaları inceledim.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings.jsp

Buna ilave olarak da her gittiğim yerde 3-4 tane kiralık ev gezdim, trafikte epeyce zaman geçirip ulaşım sıkıntılı mı baktım. Ayrıca benim kişisel tercihim ulaşımın çok rahat olması, geniş yolların olması, ferah hissedebileceğiniz bir yer olması idi. Diğer yandan belli bir sektörün tekeline düşmüş olmaması gerekli idi.

Bunla da yetinmeyip şehir değişikliği yapan, onlarca Amerikalı'nın yorumlarını okudum ve tüm göstergeler Dallas'ı işaret ediyordu.

Neden Chicago değil ?
      Çünkü ilk iniş yaptığım yer olan Houston'da hava 30 derecelerde iken, 1 hafta sonrası gittiğim Chicago'da hava -10 dereceydi ve öyle böyle bir soğuk değil, resmen öldürücü derecede idi. Soğuğu aslında severim ama bu kadarı fazla.

Ayrıca en berbat trafiğe sahip 5. Amerikan şehri, tamamını tecrübe etmedim ama her trafik ışığında uzun kuyruklarda kaldım.

His olarak biraz tekinsiz geldi, illaki güvenli yerleşim birimleri vardır ama oralarda da artan talep ile fiyatlar uçuk olacak.. Bu sebepler Chicago'yu direkt eledim, zaten orası hedefimde değildi, bir iş için gittim.

Neden Dallas?

Çünkü üstte gönderdiğim linkte de görülebileceği gibi, bırakın Amerika'yı dünya üzerinde en yüksek alım gücüne sahip şehirlerin başında geliyor. Dallas merkez olmak zorunda değil, Fort Worth ve Plano çok iyi bölgeleri ve kiralar ciddi anlamda uygun. 1200 USD'ye iyi bir 70-100 m2 ev tutulabilir. Aynı metrekareler Charlotte'da 1400-1500 USD civarı idi. Çok iyi bir yemek 20 USD'ye yenebiliyor.

Fortune 500'deki bir çok şirket Dallas-Plano-Fort Worth'de. Ayrıca endüstrisi çok çeşitli , bir tane sektörün tekelinde değil.

Yollar inanılmaz genişlikte ve rahat, her taraf alt geçit üst geçit tam bir Amerika şehri ve sıkışıklık, bunaltıcı bir durumu yok.

Havalar genelde ılıman. Houston'da 5 Kasım'da gittiğimde inanılmaz terledim, ama Dallas çok iyi idi.

2-2,5 saatte Austin gibi bir cennete gitme imkanı var. (Sektör bana uymadığı için Austin tercih etmiyorum)

Olumsuz yanları: Dallas merkez için hava kirliliği var deniyor, bir de dolu, hortum problemleri var. Ama Houston kadar can alıcı, zarar verici boyutta doğa olayı da yok. En azından kasırga vurmuyor ve sel sorunu yok.

Yolculuk içinde yayımlandı
      C
      caglarcan
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

Gerçekten gitmek isteyen herkese umarım çıkar. Zaman hızlı geçiyor arkadaşlar düne kadar panik halde mülakat için evrak toparlıyorduk, şimdi ilk uçuşu yapıyoruz.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      C
      caglarcan
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

7 Ekim’de N400’ü gönderip başlattığım vatandaşlık sürecimin mülakatını 17 aralık itibariyle tamamlayıp, yemin töreni tarihi aldım. Dolayısıyla başvuru ile yemin törenim arası süre yaklaşık 4 ay olacak. DV green card sahibiyim ve yaklaşık 4 yıl 9 ay gibi bir sürede başvurdum. Onlarca sayfa evrakla gitmeme rağmen, tek istenen şey, ekrana green card göstermek oldu. Yine de hazırlıklı gitmekte fayda var. Sonuçta her bireyin durumu farklı, genelleme yanlış olur. Genel olarak çok pozitif ve güzel geçti, darısı burdaki güzel kalpli ve yardımsever tüm arkadaşlara

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      C
      caglarcan
    • RE: North Carolina

Charlotte’da 6 ay bitiyor neredeyse, şehrin şu zamana kadar çok sıkıntılı bir tarafını görmedim. Bu şehrin değinilmeyen bir güzel tarafına değineyim. 2 saat kadar uzakta Blue Ridge Mountains ve Little Switzerland denilen cennet gibi bir bölge var, dağ havası için güzel yerler, bol kamping imkanı mevcut. Ayrıca 3,5 saat uzakta Myrtle Beach var, ucu bucağı olmayan sahiller ve çok iyi bir plaj kumsalına sahip, eğlence hayatı da gayet hareketli. Myrtle Beach’de kafa dinlemek ve rahatça suya girmek için State park’ı tavsiye ederim

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      C
      caglarcan

@Ghost

Merhaba, internette çok fazla bilgi gezinse de ben değerlendirme için alttaki linkde yer alan kaynağı öneririm. Ben bu listede 5. sıradaki yerde yaşıyorum, tabi seçimimi bu listeye göre yapmadım ama fikir verecektir.

https://www.niche.com/places-to-live/search/best-places-to-live/s/north-carolina/

NC’de baya bir şehir gezdim, hatta Abd’nin doğu tarafındaki onlarca şehri görme ve kalma fırsatım oldu iş dolayısıyla. Yer seçim konusu hep söylendiği gibi kişiye, mesleğine gelir durumuna da bağlı. Bu belirsiz ekonomide bence sanayisi gelişmiş, ve endüstri olarak çeşitlilik sunan yerleri düşünmek yerinde olur. Raleigh IT şehri diye biliniyor, Charlotte ise finans olarak bilinse de birçok Fortune500 şirketini içinde barındırıyor, ayrıca eğlence, dışarıda yeme kültürü ve spor faaliyetleri anlamında ortalamanın çok üstü bir Amerikan şehri.

Benim beğenmediğim yanı, insanlar Teksas’daki kadar sıcak değil, çok daha para odaklı, resmi gibi duruyorlar. Bir zararı olduğundan değil ama siyahi nüfus çok fazla Charlotte’da %35 den fazla sanırım, bazı bölgeleri bu sebeple tehlikeli, suç oranı yüksek. Bunun dışında şehir sanki nemli tropikal bir ormanın içine kurulmuş gibi yazın havası bunaltıcı olabiliyor, kışın ise sorun yok. Şehir aşırı geniş bir alana yayılmış olması nedeniyle, burada da arabasız yaşam imkansız denebilir. Vergi olarak, eyalet vergisi uyguluyorlar, ilk defa vergi ödeyeceğiz bakalım ne kadar ek maliyet yaratacak.

NC’de başka bir şehir düşünmezdim orası net. Başlangıç ve adaptasyon için kolay bir şehir, giderler görece düşük. Burda niyetimiz 2-3 yıl yaşayıp, Denver veya San Diego’ya gitmek.

C
      caglarcan
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

Bugün sabah 8'de mulakatim vardı ve sorunsuz bir şekilde tamamlandı, your Visa is approved cümlesini duyarak mutlu bir şekilde ayrıldım. 🙂 Süreci tamamlamamdaki en büyük katkı tabiki @crazycells 'in, her soruya bu kadar sabırla, karşılık beklemeden yanıt vermek ancak gerçekten iyi bir insan olmakla mümkün, kendisine ve diğer yardimci olan arkadaşlara çok teşekkürler..

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      C
      caglarcan

@Ghost 2 kişi için:
      1400 kira (su, internet, spor salonu dahil)
      120 telefon
      40 elektrik
      279 Araç kredi
      200 Araç kasko+ Ev sigorta
      500 Sağlık sigortaları
      500 Market
      300-400 Diğer yeme içme gezme vb

Oturduğum yer, Dilworth diye geçiyor. Merkezde olmasına rağmen, park, bahçesi bol güvenli bir yer. Fiyatların uçuk olduğu bir bölge ama avantajları da çok, örneğin Amerika gibi yerde arabasız markete gitme imkanı olan bir yer. Ev 1+1. Bu fiyata şehir dışına çıkınca biraz daha geniş evlere geçme şansı var.

Bölge olarak Noda, Commonwealth de tavsiye ederim, hem nezih hem de fiyat olarak fena değil.

Sizin yapmayı planladığınız işler için, merkez çok faydalı olur. Bulunduğum bölge restorant ve evlere servis açısından çok yoğun, corona nedeniyle zaten restorant içinde yemek yeme bittiği için genelde eve söylüyorlar. Üstte yazdığım yerler de bu anlamda oldukça iyi.

Ben home office satış işi ile uğraşıyorum. Evden ve bölgeden genel olarak memnun olsam da niyetim, daha sakin şehir dışı bir yere çıkmak veya mortgage a girmek, çünkü kira sözleşmesi bitmeye yaklaştı. Ev alma işine girersem eyalet değiştirme dahi planlar arasında, çünkü Charlotte’da ev fiyatları saçma artmış durumda. Fort Worth, Plano, Houston, Austin taraflarını tekrar bir gezme planım var. Kafalar karışık 🙂 Kira vermek bana hep batmıştır, çünkü başkasının mortgage’ını ödüyoruz

Giderlere ilişkin 1000 usd’ye yakın kurtulabilinecek gider var aslında. Örneğin araç kredi ile alınmayabilir, böylece kasko masrafı da düşer. Ben kredi skoru artsın diye böyle bir yola girmiştim. Ayrıca diğer yeme içme vb kalemi de keyfi, azalır artabilir.

Sağlık sigortası başlı başına bir konu, biz UHC den özel poliçe yaptırmıştık. Deductible 5000 usd, copay 75 usd. Çok kullanmamaya rağmen, riske atmamak adına ödüyoruz. Bana en çok batan giderlerden biri.

Charlotte genel anlamda iyi yerdir, başlangıç için de rahat sayılır. Yine de gider ve genel masraflar anlamında Teksas’dan bir miktar yüksek kalır.

C
      caglarcan

caglarcan tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@saulgoodman Pasaport derken aslında vatandaşlıktan bahsediyorum çünkü vatandaşlık iptal edilince pasaport da doğal olarak geçersiz oluyor. Pasaportlar fiziksel olarak aynı görünse de, bu pasaportu aldıran süreçte doğuştan vatandaşlık ile sonradan (naturalization ile) kazanılan vatandaşlık arasında önemli bir fark var... Doğuştan gelen vatandaşlık anayasal statüye dayanıyor ve hükümet tarafından geri alınamazken, sonradan kazanılan vatandaşlık federal kanunlara dayanıyor ve istisnai durumlarda iptal edilebiliyor. Özellikle naturalizasyon sürecinde hile, önemli bilgiyi saklama veya yanlış beyan gibi haller varsa vatandaşlık mahkeme kararıyla geri alınabiliyor (denaturalization) ve bu durumda pasaport da elbette geçerliliğini kaybediyor, ve evet bu nedenle ABD’de vatandaşlık alacak kişilerin yasaları doğru bilmesi gerçekten önemli...

Gündem içinde yayımlandı
      C
      caglarcan
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Eğer pasaporta dv1 vize alındıysa direkt hiç beklemeden ilk girişi yapın, kart basım sürecini başlatın. Tavsiye fiziki kartı beklemek hatta daha da iyi tavsiye, kartı alıp Abd’de lokal olmaya dair tüm işlemleri başlatmak ve mümkünse giriş çıkış gibi süreçleri bu dönem azaltmak. Aksi halde her sınır geçişi başka bir macera olacak. Eğer tabi gerçekten Abd’de yaşam kurmaya dair bir istek varsa. Çünkü herkesin görmediği Abd’de sadece yerel haberlere yansıyan bir sürü olay oluyor, diversity değil ancak evlilik yoluyla gc için mülakata giden bir kişinin eşini direkt tutuklamışlar, o derece anlamsız işler oluyor. Aratırsanız haberi bulabilirsiniz. Abd’de yaşayan diğer arkadaşların da bildiği gibi border patrol sokaklarda statü bakmadan tutuklama yapıyor. 2019’dan beri Abd’deyim, ancak ilk defa bu kadar karışık dönem gördüm ve pasaport almama rağmen tedirginlik yaratıyor. Eşim de DV vize ile benle geldi, n400 naturalization formu gönderdik, ancak çoktan gelmesi gereken onay halen gelmedi vs vs.. Bu arada, ben vize aldım, gc aldım masraf yaptım diye düşünmeyin, iptal etmeleri mümkün, sonrasında dava itiraz hakları olsa da hem maddi hem zaman anlamında kayıp. Hatta pasaport almış olmak bile garanti değil, bilindiği üzere ülkeye tehdit oluşturacak herhangi bir suç, faaliyet görürlerse pasaport iptali hakları da mevcut. Yani Amerika doğumlu white American bir dayının aldığı pasaport ile naturalization ile alınan pasaport da farklı şeyler..Yine de tavsiyem aşırı derin düşünmemek ve ilk girişi hızlıca yapmak, eğer Tr’ye tekrar dönmek gerekiyorsa ki muhtemelen gerekecek, çünkü birçok insan ev, iş, para süreçlerini halledecek, bu durumda kartı size Tr’ye güvenli şekilde postalayacak birini bulmak. Şimdiden bol şanslar

Gündem içinde yayımlandı
      C
      caglarcan

Geçtiğimiz haftalarda vatandaşlık sertifikamı aldım ancak pasaport başvuru konusu gözümde aşırı büyüdüğünden bir türlü süreci başlatamadım, sonradan bir de Usps randevularının çok geç tarihlere verildiğini öğrenince iyice saldım konuyu. Ancak araştırma yapınca, bana en uygun yöntemin urgent başvuru olduğuna karar verdim. Atlanta pasaport merkezinden online randevu aldım, NC’den kalkıp 1 gün önceden Atlantaya gittim, evrakları hazırlayıp bugün sabah 9’da da randevuya girdim, ve öğlen saat 12 itibariyle elimde Amerika pasaportum ve vatandaşlık sertifikamın orjinali ile merkezden mutlu bir şekilde ayrıldım. Toplamda 250$ ödedim. 3 gün sonraya Thy uçuşu gösterdim, böylece acil randevu aldım. Ödemenin tamamı orada kredi kartı ile yapılabiliyor, gidip çek vs ilkel işlerle uğraşmanıza gerek yok. Pasaport kartı sonradan mail gönderilecekmiş.

C
      caglarcan

@arnblt Tek kendim için alacağım, sevindirici oldu bu bilgi, teşekkürler

C
      caglarcan

@mister Çok teşekkür ederim bilgiler için

C
      caglarcan

Merhaba, naturalization sonrası Abd pasaport başvurusu yaparken, konsolosluktan herhangi bir belge almamız gerekiyor mu ? Gerekli belge listesini kontrol ettiğimde artık konsolosluk ile işimiz olmadığını gördüm ama emin değilim. Nüfus kaydı gibi bir belge istenir mi?

C
      caglarcan

@redsat2000 teşekkürler dostum

C
      caglarcan

7 Ekim’de N400’ü gönderip başlattığım vatandaşlık sürecimin mülakatını 17 aralık itibariyle tamamlayıp, yemin töreni tarihi aldım. Dolayısıyla başvuru ile yemin törenim arası süre yaklaşık 4 ay olacak. DV green card sahibiyim ve yaklaşık 4 yıl 9 ay gibi bir sürede başvurdum. Onlarca sayfa evrakla gitmeme rağmen, tek istenen şey, ekrana green card göstermek oldu. Yine de hazırlıklı gitmekte fayda var. Sonuçta her bireyin durumu farklı, genelleme yanlış olur. Genel olarak çok pozitif ve güzel geçti, darısı burdaki güzel kalpli ve yardımsever tüm arkadaşlara

C
      caglarcan

Merhaba, vatandaşlık başvurusu “yemin töreninden” sonra iş değişikliği nedeniyle adres değiştirmemiz gerekiyor, dolayısıyla pasaport başvurumu yeni adresde yapmayı planlıyorum. Bu durum tecrübelerinize göre herhangi bir sıkıntı yaratır mı? Sanıyorum, yemin töreninde vatandaşlık sertifikası elden bize teslim ediliyor, yani sonrasında eve postayla gönderilen, pasaport başvurusunda gerekli olacak ilave bir belge söz konusu değil? Bu konuda bilgini varsa, paylaşırsanız memnun olurum.
      İlave olarak interview tarihim 17 Aralık, bu tarihten yaklaşık kaç gün/hafta sonrası yemin töreni beklemeliyiz? Teşekkürler,

C
      caglarcan

@israfil @Ryback @MySea teşekkürler bilgi için 👍

C
      caglarcan