Bu Amerika batıyor muhabbetlerini Avrasyacılar çıkardı. Rusya Çin dünyanın yeni liderleri olacaklarmış, Amerikada iç savaş çıkacakmış vs. vs. Bunlara inanıp o şekilde pozisyon almak isteyenler istediklerini yapmakta özgürler. Amerika’da yaşamadan, Türkiye’de hayatın Amerika’dan daha kaliteli olduğuna kendini inandırmakta serbest. Sağlık sistemini herkes kafasına takmış, şöyle; kurumsal şirketler sağlık sigortanızı yapıyor. Cüzi kesintiler yapıyor sizden ( iki haftadabir 100-150 dolar civarı). Büyük bir rahatsızlık geçirirseniz ödeyeceğiniz maksimum bir tutar var 3.000-5.000 usd gibi. Gerisini sigorta karşılıyor. İsterse 100.000 usd tutsun. Esnaf arkadaşlarda Türkiye’de bağkur’a ödedikleri primin karşılığı olan usd’ı öderlerse (belki biraz üstü), aile olarak sigortalarını yaptırabiliyorlar( Yanlışım varsa sayın @semavi düzeltebilir). Alım gücü olarak bir çok şeyde 7 kat, benzin ve arabada 10 kat ve üstü daha yüksek oluyor alım gücünüz. Gıda çok ucuz. Mesela bir pizza delivery yapıp, iyi bir bahşiş alırsanız, 15 dakikada aldığınız paraya 2.5 kilo kuzu kol alabilirsiniz. Eve aldığımız ürünlerin %70 i organik ürünler. Zeytinyağı, yumurta, yoğurt, hindistan cevizi yağı, muz, tavuk gibi ürünleri sadece organik olarak satın alıyoruz. Düşük gelirlilere vergi denen bişey yok. Geçen yıl 1000 dolar vergi anca kesilmiştir maaşlarımızdan. 750 usd iade aldık bu yıl, geçen yıl için. Dolaylı vergi yok. Sadece %6-%8 eyalet vergisi ödüyorsunuz bir ürün satın alırken. 100 dolarlık ürün 106-108 dolar oluyor. Ötv-kdv binip 200 dolar olmuyor. Bunun haricinde, fabrikada çalışırken 22 yaşında yeni mezun bir mühendis arkadaş geldi staja. 15 gün sonra 90.000 dolar ile teklif alıp işe başladı. Amerika’nın 155. Sıradaki bir üniversitesinden mezun kendisi. Okumak isterseniz, üniversitenim minimum şartlarını sağlayıp, istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz. Çok pahalı falanda değil. Çok çalışarak herşeyi yapmak sizin elinizde (iyi bir meslek sahibi olana kadar çok çalışmak şart). Suç oranı çok yüksek vs. Bölgeye göre değişir. Ortalama bir yerde yaşıyorum. Kadınlar sabah 05:30 da, karanlıkta koşuya çıkıyorlar. En fazla ceylanlarla karşılaşıyorlar. Bu Covid salgınında, devletin verdiği yardımlar sayesinde, nomalde eve giren paranın 1.7 katı civarı bir para girdi. Ne olur ne olmaz duruyor kenarda. Amerika için istekli olan arkadaşlar, kötüleyen kişileri kafalarına takmasın. Burası hala en iyi üniversitelere, teknolojiye, askeri güce, ekonomik güce sahip. İlerde yıkılırsa dönersiniz Türkiye’ye. Cahilleri iktidardan indirip, Türkiye’yi ayağa kaldırırız hep beraber.
Best posts made by Ryback
-
RE: DV2021 Bekleme Odası
-
RE: Coronavirus (COVID-19)
@Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Salgın nedeniyle Türkiye’ye dönme kararı aldığını söyleyen Didem Uzel açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: Benim oğlum var ve sağlık problemleri yaşadığımızda güvende hissedemedik. Apandisit ameliyatına girmek için 12 saat acilde acılar içerisinde bekledim. Sedye ile tuvalet kapısında yatırdılar. Sabah ameliyathaneye alacakken morfini tuvalet kapısı önünde ameliyat kıyafeti verip 'giyin gel' dediler. Bu bahsettiğim çok iyi bir hastanede ve 3 sene önce pandemi yokken tecrübe ettiğimiz bir durum. Yaşadıklarımı size anlatamam. Allah kimseyi Amerika’da acile düşürmesin. Ufacık bir şey için saatlerce bekliyorsunuz. Türkiye'de böyle bir şey yok. Soğuk aldınız ve hastasınız doktor size randevuyu 1 ay sonra veriyor. Bu şartlarda sistemin çökmesi çok normal. Çocuğumuzun geleceğini ve sağlığını düşündüğümüz için biz bu dönemi daha sağlıklı ve mutlu olacağımız için ülkemizde geçirmeyi daha uygun gördük. Dönmeyi düşünmüyoruz. İnşallah dönmek zorunda kalmayalım" dedi. ( Didem Uzel )
Herkes kendi Amerika’sında yaşıyor demekki.!!!
Bize bunlari neden anlattiginizi anlayamiyorum? Biz Turkiye Cumhuriyeti vatandasiyiz zaten. Istersek ucaga biner doneriz. Turkiye'de 18 yasimdan 33 yasima kadar essek gibi calistim. Universite okurken ayni zamanda geceleri havalimaninda calisiyordum. 15 yil bir dunya vergi odedim. Maaslarimda kotu degildi. Sizin anlattiginiz iyi seyler zaten benim vergilerimle yapilan seyler. Benim paramla banami hava aticaksiniz? Ayrica askerligimide yaptim. Orada da anamdan emdigim sutu burnumdan getirdiler. Vatan borcudur helali hos olsun o ayri. Bu forumda bulunma amaciniz ne? "Siz Amerika'da neden yasiyorsunuz gerizekalilar?" mi demek istiyorsunuz? Kendi ulkemizimi kotuletmek istiyorsunuz bize? Sayin @crazycells bu isin tadi kacmaya basladi. Burada amacin dusunce paylasimi degil, insanlari tahrik etmek oldugunu dusunuyorum.
-
RE: DV2021 Bekleme Odası
@nothing34 @ayvalik10 Nothing34 "begenmiyorsaniz siteye girmezsiniz" ve "isteyen istedigi cumleyi kurar" demissiniz. Ayvalik10 "dagdan gelip bagdakini kovamassin" demissiniz, "simdiye kadar foruma ne kattigini once irdele" demissiniz, "diger belesciler gibi" ifadesini kullanmissiniz ve "bizlerde evet katki sagliyor deriz" demissiniz. Foruma katki saglamak istiyorsaniz, ki bu forumun oyle bir sarti yok; arkadaslarin sorularina cevap verip, yararli paylasimlar yapmaya devam edin. Bu sekilde ifadeler kullanarak, forum uyelerinin foruma girip girmemesine, ya da nasil paylasimlar yapmasi gerektigine siz karar veremezsiniz. Bu site siz yokken de vardi. Siz faydali paylasimlar yaparak diger arkadaslarin takdirini kazanip, guzel dostluklar edinebilirsiniz. Daha otesinde bir misyonunuz da yok.
-
RE: 2020 Başkanlık Seçimi
Trump’ın neden başkan seçilmemesi gerektiğini bugün herkes anlamıştır umarım.
-
RE: amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?
@newman Aslında bu bakış açısı bendede var. Tüm islam ülkelerinin 1 yıllık mal ve hizmet üretimi toplamı, bir Almanya etmiyorsa eğer, siyasal islamcıların başında olduğu bir projeden olumlu sonuç beklemekte hayal gibi geliyor. Nedense hep bir katakulli vardır, o projede çalışan yetişkin mühendislerimizin değerli görüşleri bile dikkate alınmamıştır diye düşündürtüyor bana. Çünkü daha önce çok fazla sayıda yalan söylediler. Ama Türkiye için her şey olumsuz değil. Çünkü Cumhuriyetin bize kazandırmış olduklarını hala tüketemediler.
-
RE: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız
@olay “Siz burada boş muhabbet yaptığınız için ve değerli psikologlar sizin seviyenize inmek istemediği için foruma katılım sağlamıyorlar. Bende bu yüzden aradığım bilgileri bulamıyorum ve forumdan ayrılma aşamasındayım.” mı demek istediniz özetle? Öncelikle bu forum bir göçmenlik forumu. Psikoloji, Tıp, Eğitim, Mühendislik vs. forumu değil. Bu tip alanlarda gönüllüler “ekstra” olarak insanlara yardımcı oluyor. Siz de doktora gerekliliği ile ilgili yanlış bilgiyi düzeltebilirsiniz öğrendiğiniz anda. Göçmenlik ile ilgili ne sordunuz da cevap verilmedi? Göçmenlik avukatlarına ait bir bölüm bile var forumda. Bedava bu içeriklere ulaşmak bile başlı başına çok büyük bir nimet iken bu şekilde konuşmanız bence haksızlık. Siz psikoloji alanında kendinizi geliştirdikten sonra, Amerika’ya göç edip psikoloji alanında eğitim almak ya da çalışmak isteyen kişilerin sorularına cevap verebilirsiniz isterseniz. Konu başlığıda oluşturabilirsiniz. Kimse sizin konu başlığınıza girip boş muhabbet yapmaz. Yardımcı olmak istemezsenizde (muhtemelen kariyer hedeflerinize ulaştığınız anda bu foruma hiç bakmayacaksınız), olmazsınız. Şikayetçi olduğunuz insanların psikoloji alanında eğitim ve kariyerleri olsaydı bütün sorularınıza cevap bulacaktınız muhtemelen. Örneğin sayın @knnrn hemşirelik alanında kariyer yapmak isteyenler için büyük bir nimet olarak duruyor forumda. Sizin kastettiğiniz gibi “network kurma”ya ihtiyacımı var herkesin zannediyorsunuz? Network kurmak iyi birşeydir ayrı konu. Genelleme yaparak, insanlara sadece “elinden geldiği kadar” yardımcı olmak için bu forumda bulunan kişilere saygısızlık yapmamalısınız. Sizin beğenmediğiniz bir sohbete giren insanları forumdanmı atsınlar? Bir önceki mesajınızda “zaman kaybı yaşayıp, bilgiye ulaşamayan” gibi bir tabir kullanmışsınız. Göçmenlik konusunda danışma ücretini ödeyip bir göçmenlik avukatına danışarak, güncel haberler konusunda haber sitelerini takip ederek, psikoloji vs. gibi spesifik alanlarda üniversitelerin kariyer planlama merkezlerine vs. danışarak bu “zaman kaybı”ndan kurtulabilirsiniz. Sizin düşüncenizde insanlar yüzünden forumdan ayrılma isteğim artıyor sürekli, fakat 6 yıldır forumdayım bana çok yardımcı oldu bu insanlar. 2-3 yıl daha kalabilirsem faydalı olabilirim insanlara. Çünkü benim kariyer yapmak istediğim alanda sıfır bilgi var şu an forumda. Ben başarılı olabilirsem, bir çok bilgi olacak.
-
RE: DV2021 Bekleme Odası
@semavi Amerikan şirketlerine ait Windows, Ios, Android gibi işletim sistemleri ile, Amerikan şirketlerine ait Youtube, Facebook, Instagram gibi uygulamalara girip Amerika’yı kötülemek moda oldu bu dönemde maalesef. Boşu boşuna kendi ülkemiz Türkiye’yi eleştirmek zorunda bırakıyorlar bizi (Vergi sistemi, eğitim sistemi, alım gücü vs. açısından).
-
RE: Uber ve Lyft Şoförlüğü
@abrakadabra, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü
@gkhanfeez, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü
@Mansfield1, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü
Slm arkadslr lyft de kazandıklarımdan seneye ödeyeceğim vergi için şimdiden parayı saving hesabıma aktarmak istiyorum ama ne kadar aktarsam tam bilmiyorum mesela lyft de haftada $400 yapan biri bunun tahminen yüzde kaçını vergi olarak öder?
vergi olayi seninle baglantili bende iki cocuk var esim calismiyor bu sebeple hic vergi odemiyoruz. vergi iadesi aliyoruz. bekarsan odeyebilirsin. kazancin cok yuksek miktarlara cikmiyorsa zaten yuzde 25`i gecmen zor olur vergi odemede. vergi verecegini dusunuyorsan eger bence yuzde 10 yeterli olabilir. kazanc ve durumna gore vergi oranini belirlemen gerekecek.
Merhaba, hiç vergi ödememe durumu tam olarak nasıl oluyor acaba? Biraz açıklama şansınız var mıdır müsait olduğunuzda?
Amerika’da vergiyi kazancından, yani kar üzerinden ödersin. Örneğin; bir çift standart olarak yıllık 24.000 dolar gider gösterir (yaşam masrafları). 26.000 dolar kazandıysan o yıl 2.000 dolar üzerinden gelir vergisi ödersin. 2.000 dolar kazanmışsındır çünkü, diğer para yaşam masraflarına gitmiştir. Mesela %10 gelir vergisi varsa 26.000 dolar üzerinden 2.600 dolar değil, 24.000 dolar gider göstereceğin için 2000 dolar üzerinden 200 usd vergi ödersin. Eğer vergin bordroda peşin kesiliyorsa, diyelim o sene 800 dolar kesilmiş, 600 dolar vergi iadesi alırsın bir sonraki yıl. Çünkü fazla ödemişsindir. Her yıl vergi iadeleri bu sebeple yapılır. 24.000 doların altında kazandıysan çocuksuz bir çift olarak, 24.000 standart masraf kabul edileceği için hiç vergi çıkmaz. Çift olarak 124.000 usd kazandıysanız, 24.000 dolar yine standart gider gösterip, 100.000 dolar üzerinden 10.000 dolar vergi ödersiniz. Oranları tamamen örnek olarak verdim. Mantık bu şekilde. Bu yüzden düşük gelirli insanlar az vergi öderler. Umarım iyi açıklamışımdır. Hatalı birşey varsa arkadaşlar düzeltir.
-
RE: Coronavirus (COVID-19)
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Annem ilk aylar bize manevi destek olur diye bizimle geldi. Bu korkunc virusten korumak icin asla disari cikartmiyoruz. Evimizin bahcesine cikip hava aliyor. Diabeti var ilac kullaniyor. O kadar cok haber izliyorki piskolojisi bozuldu resmen . En ufak birseyde duygusallasiyor . Biz mumkun oldugu kadar birbirimize cok Destek veriyoruz. Allah korusun olasi bir riskte nasil bir yol izlemeliyiz. Gecen gun sigortasi olmadigi icin hastahaneye kabul edilmeyen genci duydu duyali ,bana birsey olursa ne yapacagiz diyor. Allah korusun. Bu arada bu gece itibariyle bir ay boyunca sokaga cikma yasagi geliyor.
Anneniz canını sıkmasın. Insulin iğnesi vurmuyor ise bağışıklığı kötü değildir. İğne oluyorsa bile doğru dozlarda kullandığı sürece çok sorun olmaz. O gencin gittiği yer hastahane değildi sanırım. Hastalığı kaparsa nefes darlığı yaşama ihtimali %18. Yani hastalığı kapsa bile %82 hastahaneye gitme ihtiyacı hissetmeyecek. Gidersede tedavisini olur. Gönderecekleri faturanın bir önemi yok bu durumda, o sonra düşünülür. Ödeyemeyen bir arkadaşım olmuştu. Yaklaşık 30.000 dolar. Kendisine bir şey olmadı. Moral bağışıklık sistemini etkiler. Naçizane tavsiyem, kapsak bile yeneriz biz bu hastalığı, parasetamol ile düşürürüz ateşimizi, atlatırız her türlü diye motive edin birbirinizi. Bunaltmayın kendinizi.
-
RE: DV2022 Bekleme Odası
Bu yönetim değişirse enflasyonun %50-60 olduğu ortaya çıkacak. Cahil halk, bak Akp gitti enflasyon %60 a çıktı diyecek. Bizden birşey olmaz.
Latest posts made by Ryback
-
RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@ipeke, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
merhabalar, Esim yakin zamanda Vatandaslik surecine basvurmaya hak kazaniyor olacak, ben de F2A sureciyle Greencard hakkini kazandim, 6 ay once ABD'ye giris yaptim ve yaklasik 3 ay once Greencard imi teslim aldim.
Sorum su, esim vatandasligini aldiktan sonra benim de vatandasliga basvurmam icin her kosulda 5 yil beklemem mi gerekiyor yoksa esim vatandaslik hakkini kazandigi icin sure 3 yila dusuyor mu?Amerikan Vatandasi ile evlilik yoluyla Green Card almadiginiz icin, Green Card aldiginiz tarihten itibaren 5 yil beklemeniz gerekiyor.
-
RE: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
@enrikle, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Bugün sb1 ikinci mülakatım için konsoluktaydım ve kısa bir görüşemeden sonra vizemi onaylandı. Sadece Amerika'da nereye gideceğim ve ne iş yapacağım soruldu.
Hayirli olsun.
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@Betfair39, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@Ryback, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@Betfair39, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@gucarslan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@shagydigy merhaba.
başlığın ilk iletisinde de gördüğünüz ve sizin de bildiğiniz gibi green card sahiplerinin abd'de dışında 6 aydan fazla kalmaları LPR statüleri için tehlikelidir.
bu yüzden bu durumda olanların re-entry permit almalarını tavsiye ediyoruz. bu sayede abd dışında yasal olarak kalablirsiniz ama şuan sizin durumunuzda bu çok da mümkün olmaz.ikinci durum da SB-1 vizesidir ama bu da ciddi bir süreç ve sizin durumunuz için şuan elzem bir seçenek olarak görünüyor diyemem.
tavsiyem, en kısa sürede abd'ye girip re-entry permit başvurusunda bulunmanız ve okulunuza bu şekilde devam etmeniz. diğer türlü abd'ye her girişiniz riskli olacak ve statünüzü kaybetme riskiniz olacaktır.
elbette bahsettiğiniz gibi bir kaç sene sonra bile abd'ye giriş yapanlar var, olacaktır ancak; bu sizin de sorunsuz giriş yapacağınız anlamına gelmez, gelmemeli.
karar elbette sizin ama doğru ve en sağlıklı olan re-entry permit almanızdır.
Benim esim ilk geldiginde 2018 de 6 aydan fazla kalmisti 7 ay sanirim tam hatirlamiyorum sonra LAX e geri indiginde bir daha olmasin 6 aydan fazla kalamassin deyip gecmesine izin vermisler.Bizim geriye donuk re entry permit almamiz gereklimidir simdi?
Hayır. Re-Entry permit, geri dönüşte sorunsuz giriş yapabilmeniz için alınır. Giriş yapıldıysa sorun yok. Geriye dönük alınan bir belge değil.
Aynen giris yapildi da simdi biz nasil sayacagiz o aylari o kismi anlayamadim
6 aydan fazla kalinirsa toplam aylar sayilmayi diye bisey okumustum.Ama re entry permit vs almadik dedigim gibi hic.
6 aydan fazla kaşındığı taktirde vatandaşlık süresini sıfırdan saymaya başlıyorsunuz. Ama istisnaları var sanırım. Vatandaşlık başvurusu yapma zamanınız geldiğinde tekrar değerlendirmeniz gerekli.
-
RE: Geçen sene yaptıgım uzatma bugun reddedildi ama ben Türkiye'deyim
@mybz35, içinde söyledi: Geçen sene yaptıgım uzatma bugun reddedildi ama ben Türkiye'deyim
@mexido turist vizesini uzatmak istedim ve uzattım(basvursunu yaptım). Neden f-1 vizesi alayım almak isteseydim alırdım,
kendim yaptım prosedürü biliyordum.Zaten kalis surenizi gecmediginiz icin, sonraki giriste bir sorun yasayacaginizi dusunmuyorum.
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@Betfair39, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@gucarslan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@shagydigy merhaba.
başlığın ilk iletisinde de gördüğünüz ve sizin de bildiğiniz gibi green card sahiplerinin abd'de dışında 6 aydan fazla kalmaları LPR statüleri için tehlikelidir.
bu yüzden bu durumda olanların re-entry permit almalarını tavsiye ediyoruz. bu sayede abd dışında yasal olarak kalablirsiniz ama şuan sizin durumunuzda bu çok da mümkün olmaz.ikinci durum da SB-1 vizesidir ama bu da ciddi bir süreç ve sizin durumunuz için şuan elzem bir seçenek olarak görünüyor diyemem.
tavsiyem, en kısa sürede abd'ye girip re-entry permit başvurusunda bulunmanız ve okulunuza bu şekilde devam etmeniz. diğer türlü abd'ye her girişiniz riskli olacak ve statünüzü kaybetme riskiniz olacaktır.
elbette bahsettiğiniz gibi bir kaç sene sonra bile abd'ye giriş yapanlar var, olacaktır ancak; bu sizin de sorunsuz giriş yapacağınız anlamına gelmez, gelmemeli.
karar elbette sizin ama doğru ve en sağlıklı olan re-entry permit almanızdır.
Benim esim ilk geldiginde 2018 de 6 aydan fazla kalmisti 7 ay sanirim tam hatirlamiyorum sonra LAX e geri indiginde bir daha olmasin 6 aydan fazla kalamassin deyip gecmesine izin vermisler.Bizim geriye donuk re entry permit almamiz gereklimidir simdi?
Hayır. Re-Entry permit, geri dönüşte sorunsuz giriş yapabilmeniz için alınır. Giriş yapıldıysa sorun yok. Geriye dönük alınan bir belge değil.
-
RE: Geçen sene yaptıgım uzatma bugun reddedildi ama ben Türkiye'deyim
@mybz35, içinde söyledi: Geçen sene yaptıgım uzatma bugun reddedildi ama ben Türkiye'deyim
@ahsenaydgdu yani bir soru sormak için zaman ayıracaklarını düşünmüyorum,öteki türlü tek soru için de danışmanlık almak pek mantıklı degil,açıkcası bu USCIS e kalmış bir durum,kimse hiçbir şeyin garantisini veremez, yine de teşekkür ederim tavsiyeniz için.
Bu forumda Muslu Hukuk Burosu sorularinizi cevapliyor linki var. Orada yeni bir baslik acarak sorunuzu sorabilirsiniz. Sanirim her Carsamba gunu cevapliyorlar. Link asagida.
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@cesurcaner, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Merhabalar, eşim ve ben greencardlıyız. Eşimin şu an vatandaşlığa başvurma hakkı var, yani süreci tamamladı. Gerçi soracağım soru farklı. Ben de geçtiğimiz yıl şubatta girdim. Yaklaşık 1 hafta dışında hep ABD de kaldım. Sorum şu, normalde eşim vatandaş olursa, benim geçen son 3 yıl içinde fiilen ABD'de bulunmam gerekiyor baş vurmak için diye biliyorum 5 yıl beklenmesi gerekmiyor yanlışsam lütfen düzeltin. Nisan ayında bir çocuğumuz oldu. Kendisi Amerikan vatandaşı haliyle. 1.dereceden akrabamız olan bu minik amerikan vatandaşının greencardlı ebeveynleri olarak daha farklı bir süreçle başvuru yapabiliyor muyuz? @crazycells
Maalesef yapamıyorsunuz. Abd vatandaşı olan biriyle evlilik yaparak green card aldıysanız 3 yıl, başka herhangi bir şekilde green card aldıysanız 5 yılın dolmasına 90 gün kala başvuru yapabiliyorsunuz. Bu süre içerisinde 6 aydan fazla Abd dışında kalmamış olmanız gerekiyor. Kaldıysanız sıfırsan o süreyi saymaya başlıyorsunuz.
-
RE: Amerikan Pasaportu Basvurusu
@mrcarlisle, içinde söyledi: Amerikan Pasaportu Basvurusu
Merhabalar ilk defa cifte vatandas olarak Turkiye'ye gidecegim. Turkiye girisinde sadece Turk pasaportu mu gostermeliyim? Amerikan pasaportumda hic Turkiye giris cikis damgasi olmayacak olmasi normal mi? Dusununce Amerikan pasaportumda Amerika'ya giris damgam olacak fakat nereye gittigimle ilgili bir giris cikis damgasi olmayacak. Cifte vatandas olup ve Turkiye giris cikislarindaki proseduru anlatacak bir arkadasa simdiden cok tesekkur ederim.
Amerikan vatandasi olarak, uluslararasi ucuslarda Amerikan pasaportunuzu kullanmaniz gerekiyor. Amerika'dan cikarken gorevlilere Amerikan pasaportunuzu ve binis kartinizi verip cikis yapacaksiniz. Turkiye'ye giriste Amerikan pasaportunuz ile Turk kimliginizi polise verirseniz, Amerikan pasaportunuza giris damgasi vurup, vizesiz sekilde Turkiye'ye girisinizi sagliyorlar. Geri donerken, kontuarda ve gumruk gecisinde sadece Amerikan pasaportunuzu ve binis kartinizi kullanacaksiniz. Yani genellikle Turk pasaportunu kullanmiyoruz seyahatlerde. Turk kimligi yeterli oluyor. Eski tip Turk kimligine sikinti cikardiklarini duydum giriste. Yeni tip Turk kimligi kullanmak gerekiyor artik. Amerikan pasaportunuzda Turkiye giris-cikis damgalari ve Amerika giris damgasi olacak geri dondugunuzde.
-
RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@ardaumut, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Sayın crazycell,vatandaşlık başvurusu için son 5 yılın son 3 yılını ABD de geçiren bir arkadaş başvuru yaptığını vatandaşlığı aldığını söyledi bu konu hakkında sizin bilgilerinizi ve bu şekilde olup başvuru yapanlar varsa bizleri bilgilendirirseniz çok sevinirim selamlar......
Son 5 yilin 30 ayini Amerika'da gecirmis olmalisiniz. Ayrica son 5 yil icerisinde 6 aydan fazla Amerika disinda kalmamis olmalisiniz. Sanirim bu ikinci madde size uymuyor. Bu durumda kesintisiz Amerika'da kaldiginiz sureyi yani 2019'u baslangic alarak, 5 yil dolmasina 90 gun kala basvurunuzu yapabilirisiniz.
-
RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@sadriabi, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Islemleri tamamlamis arkadaslar. Turkiyede yaptiginiz mecburi askerlik gorevini "Were you EVER a member of, or did you EVER serve in, help, or otherwise participate in, a military unit?" sorusuna cevaben evet diyerek doldurdugunuzu teyit eder misiniz? Aciklama kismina da "21-day mandatory military duty in the Turkish Army." seklinde bir giris yaptim. Zira bedelli askerlik yaptim.
Selamlar, sevgiler.Bende evet dedim. "Compulsory military service" yazdim aciklamasina. Mulakat esnasinda birsey sormadi.