Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• 25 Kasım tarihinde jfk havalimanından ülkeye giriş yapıp 1 aralık günü çıkış yapmıştık. Kısa sürede ssnlerimiz gelmişti. Dün (19 aralık) green cardlarımız belirttiğimiz adrese teslim edilmiş. Eğer teslim edilmemiş olsa ilk giriş çıkışı yapmamıza rağmen atlayıp gitsek mi düşüncemiz vardı ama teslim edilmesi bizi biraz yavaşlattı ve gelismeleri takip ediyoruz. Umarım herkes kendi icin doğru kararı verir ve kartlarına kavusur. Tabi burası amerika bölüm sonunda ne çıkacağını kestiremiyoruz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan o zaman uscis kart basımını da durdurur mu acaba?
    Veya bizim bu hafta yapacağımız giriş ve pasaportumuza alacağımız i551 stamp bize, süreç içerisinde olur da -kart teslim edilmezse- bir hak aramamız gerekirse bir avantaj sağlar mı sizce, girişini henüz yapmamış bir greencard talihlisi olma durumuna kıyasla? Afaki sorular olduğunu biliyorum ama insan fikir arıyor..

• Bu ileti silindi!

• Bunu yapan greencardi da vermez yani oyle degilmi? Konu gercekten nerden nereye geldi

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@aysegul yapıp yapmayacağını konusuna emin olmamakla birlikte, böyle bir hakkı olduğu gerçeğinin hepimiz farkındayız.

girişteki dalganın faydası elbette olur, sonuçta o damga sizin yasal olarak LPR olduğunuzun göstergesi. ancak sonraki süreçte nasıl fayda sağlar konusunda fiili olarak yorum yapmak yanlış olur.

tek tavsiyem, giriş sonrası mümkünse kart basilana kadar beklenmesi, eğer mümkünse tabi. çünkü her çıkış, sonraki her giriş için risk teşkil ediyor, hele de DV1 vizesiyle.

• @gucarslan çok kıymetli abim olayı iyi tarafında tutmaya çalışıyorum ancak DOS un lehimize vericeği bir karar dışında aklıma bir şey gelmiyor. Bu konuda sizin fikrinizi çok merak ediyorum süreç ne olur bilinmez ama DV2020 gibi bir durum mu bekliyor

• @gucarslan Kart basılsa bile USCIS'in iptal hakkı yok mu? İptal edilen vatandaşlık töreni haberlerini görünce Danimarka Büyükelçiliği'nden yaptığım talep için endişelenmeye başladım. Umarım Danimarka sürecim yanmaz; Green Card uğruna elimdeki ülkeden olma ihtimali beni korkutuyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd başından beri şöyle olacak, şunu yapacaklar gibi bir söylemim olmadı biliyorsunuz. ben ihtimalleri, yapabileceklerini söylüyorum. çünkü yaptıklarını birebir yaşamış / tecrübe etmiş biriyim.

amacım, bu ihtimalleri bilip ona göre hareket etmenizi sağlamak. DV2020 mi olur, DV2021 mi bilmem ama; siz kendinizi buna göre hazırlayın. çünkü olmaması için değil, etkisini azaltmak için imkanlarıniz var.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 bana sorarsanız asıl kafa yormaniz gereken danimarka dururken abd'yi seçmeniz..

yasaklardan önce bunu tartın terazinizde bence.

• Şuan en büyük endişem giriş yapabilsek bile uscis'in kartları basmaması.

• Uscis tweetine ithafen;, basvuru islemleri dememis tam olarak, yani sadece AOS gibi dusunmemek lazim; suspending its role demis. Bence kart basim islemleride durabilir bi sureligine. Konu nereden nerelere geldi, hayallerimizi caldilar resmen.

• @swadze benimde bu kesinlikle ondan gidilenlere göre plan yapıyorum ben oraya gidip kart alamamak çok büyük sorun benim için. Ben ondan gidiş planımı 15-20 ocak arası yapıcam

• Arkadaslar arastirirken etrafta hic dün veya bugun karar sonrası dv vizesi ile giren veya girisi red edilen kimseye rastlamadiniz mi? mutlaka deneyimleyen olmustur....

• @gucarslan Danimarka üniter bir devlettir. Bence Türklerin yurt dışında rahat yaşayabileceği yerler, ABD gibi farklı ulusları barındıran devletlerdir; hem dil hem de iş bulma açısından daha avantajlıdır. Ancak içinde bulunduğumuz durumda, maalesef insan arada kalıyor.

• Dün yayımlanan 10998 numaralı başkanlık bildirisi güncel konuyla mı ilişkili, okuyan oldu mu?

• @bkaraca Tam aynısını yazacaktım.. duygularımı siz yazarak çok güzel özetlemişsiniz. Teşekkür ederim.

• @bkio en iyisini yapiyorsunuz abla. Bir an once kartlarinizi alirsiniz umarim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkaraca konuyu sadece iş bulmak ile kıyaslamak çok doğru değil.

eğitim, sağlık vb durumları da değerlendirdiğinizde yine abd'yi seçerseniz o zaman size abd'de bol şans dilerim 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |