• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Aydın 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 2
    • İleti 17
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Aydın 0

@Aydın 0

26
    İtibar
    41
    Profil Görüntülemeleri
    17
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Aydın 0 Takip etme Takip Et

Aydın 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2027 Sohbet Odası

Herkese selamlar, paylaşılan haberde yer alan "US immigrant hopefuls will need to hold a valid passport from their home country before entering the Diversity Visa lottery beginning next month." cümlesinden sonra haberi yazan kişiye bir mail attım. Önümüzdeki ay başlayacak haberini nereye dayandırıyorsunuz diye. Cevabı olduğu gibi paylaşıyorum. Elbette içerik resmi ve bence iyi bir haber ama ilk paragraftaki cümle biraz yanlış ifade gibi olmuş.

Hi Aydın,

I'm sorry that sentence was confusing, but no there has not been any announcement on the opening of a new DV lottery. That sentence was meant to convey that the passport rule will take effect next month.

We will report any new developments on the next lottery as we learn of them.

Best,

Andrew

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      A
      Aydın 0
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

3 Kasım'da Ankara'da turist vizesi randevum vardı ve ret aldım. Burada benim yaptığımı düşündüğüm hatayı ileride yapan olursa diye yazmak istedim. Bu arada elbette ret almamın sebebi bahsedeceğim konu mu bilmiyorum ama görüşmede çok fazla o konunun üzerinde durdukları için ben öyle olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle @shinriyeon yeni sistemde ds numarasını güncelleyemiyorsunuz. Sistem üzerinde bulunan talepler bölümüne yeni ds 160 formumu yükleyip bir talep oluşturdum ama randevunuzu iptal edip yeni ds numaranız ile yeni randevu alabilirsiniz gibi bir cevap verdiler. Ben de görüşmeye hem eski hem de yeni ds formumu götürdüm. Daha merhaba nasılsınız dedikten sonra hemen yeni bir ds formum olduğunu söyledim. Neden değiştirdiğimi sordu görevli, ben de ona bir seneden uzunca bir süre önce randevuyu oluşturduğumu ve bu süre zarfında işimin değiştiğini bunun major bir değişiklik olduğunu düşündüğüm için de yeni bir form oluşturduğumu söyledim. Tamam deyip, yeni formu istedi ve 1 dakikalık bilgisayarda 1-2 işlem yaptıktan sonra mülakata başladık.

Benim daha önce bir Schengen, bir de Birleşik Krallık vizem bulunuyordu. Bütün vizelerimde herhangi bir ihlal yapmadan gezilerimi gerçekleştirdim. Hayatımda ilk kez bir vizeden ret aldım. 🙂

Hem 2 kere Birleşik Krallık damgasının olması, hem 3 farklı Avrupa (schengen) ülkesine ziyaretim, vizesiz Balkan ülkesi ziyaretlerim olduğu, banka hesabımda yeterli olabileceklerini düşündüğüm bir miktar para olması ve Türkiye'de kurulu kendime ait bir şirket olması sebebiyle aslında vizeyi alabileceğimi düşünüyordum.

Vize memuru klasik olarak daha önce hiç ABD'ye gittin mi, nerede kalacaksın, kaç gün kalacaksın gibi soruları sordu. Sonra şirketimle alakalı spesifik sorular sormaya başladı, kaç kişi çalıştırıyorsun, hangi alanlarda hizmet veriyorsun gibi. Ben buraya kadar görüşmenin iyi gittiğini düşünüyordum.

Ta ki, benim yine ülkeye dönüş için kendimce bir olgu olarak gördüğüm ailemin vize başvurusu yapmamasına kadar. Evliyim ve 5 yaşında bir çocuğum var. Eşim ve çocuğumun neden vizeye başvurmadığını söylediğinde çocuğumun 5 yaşında olduğunu, bu sene İngiltere'ye giderken bile (ki 4 saatlik bir uçuş) çok zorluk çektiğimizi ve eşimin Amerika'ya oğlum bu kadar ufakken gelmek istemediğini söyledim. Buraya kadar bana hiç diğer gittiğim ülkeleri sormadığını ve görüşmenin artık yavaş yavaş bittiğini hissettiğim için, daha önce İspanya ve Almanya'ya da tek başıma gittiğimi, tek başıma tatil yapmanın da ayrı bir keyfi olduğundan bahsettim.

Fakat anladığım kadarıyla ben "çocuğum ve eşim burada ülkeye geri dönmek için daha büyük nasıl bir motivasyon olabilir" diye düşünürken, mülakatı yapan kişi "kendisi gidecek zorluğu çekecek sonra çocuğunu alacak" diye düşündü. Çünkü dediğim gibi hiçbir şekilde ne gezdiğim ülkeleri, ne maddi durumumu hiçbir şey sormadı. En son sorusu "Gezmek istediğin bu güzel yerleri oğlun da görsün istemez misin?" oldu ben de ona cevap olarak biraz daha büyüdüğü zaman onunla da mutlaka Amerika'yı gezmek istediğimi söyledim. O sırada üzgünüm dedi ve pasaportu uzattı. Hani bir tabir var ya; yemin edebilirim ama ispatlayamam diye, o an mülakatçının içinden "2 sene sonra beraber başvurursunuz o zaman" dediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam. 🙂

İşin ironik tarafı ise benden önce aynı mülakatçıyla görüşme yapan bir kadın arkadaşımız vardı ve durumumuz birebir aynı idi. O da evli, eşi başvurmuyor ve çocuğu küçük diye götürmek istemiyor. O arkadaşa 5 dakika içinde vizeyi verse de bana ret verdi. Benim çıkarırım evli erkeklerin tek başına gitmelerine sıcak bakmıyorlar.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      A
      Aydın 0

Dostoyevski diyor ya "Belirsizlik en kötü ihtimalden daha fazla acı verir" diye. Şu an bu konuşmaların olmasının bir sebebi de bu. Aslında genel olarak talimatların ve kılavuzların zorunluluk sebebi de bu. Kılavuz açıklandığı zaman göreceğiz pasaport şartı var mı, başvuru ücreti var mı varsa ne kadar. Ama işte belirsizlik oldukça da ortaya yorum çıkıyor ve kişisel münakaşaya gidiyor. Kırk yıl düşünsem bu forumda "özelden numaranı yaz" gibi bir mesaj göreceğim aklıma gelmezdi.

Herkesin kendi fikrinin olması normal, mesela ben de pasaport şartının olması gerektiğini düşünüyorum. Ya da 1 dolarlık ücret mesela ne için olacak? Eğer fake başvuruların önüne geçmek için ise başvuru sahibi ile ödemeyi yapan kredi kartı sahibinin aynı kişi olması gibi ikincil bir doğrulama gelecek mi? Ya da sadece gerçekten isteyenler başvursun diye ise 1 dolar az değil mi? Evet çok fazla tartışma oldu 1 dolar az veya değil diyenler arasında. Ben de burada az olduğunu düşünenlerdenim ama maksimum da 10 dolar olmalıydı bence. Hatta en ideali direkt 10 dolar olmasıydı. Çok parası olanlar 1 milyon dolar vererek golden green card alabilir mesela. 🙂

Sözün özü sakin olmakta fayda var. Önce kılavuzun çıkmasını sonra da başvuru sonuçlarını bekleyeceğiz. Her yerde gerginlik var zaten, bari "hayallerin kovalandığı" burada olmasın.

A
      Aydın 0
    • RE: Turist vizesi randevusunu Ankara'dan İstanbul’a taşıyabilir miyim?

@Aydın-0 Aynı konuyu düşünenler için yazayım; konsolosluğun resmi vize yardım telefonunu aradım ve formda neresinin yazdığının önemli olmadığını Ankara veya İstanbul'dan randevu alabileceğimi belirttiler.

A
      Aydın 0
    • Tır Satın Alarak E-2 Vizesi Almak

Dostlar merhaba,

Son zamanların en popüler, en çok konuşulan işlerinden birisi olan Tır satın alarak E-2 vizesi almakla ilgili bir süredir araştırma yapıyorum. Hem elde ettiğim bilgileri sizlerle paylaşmak hem de sizlerin fikirleri varsa karşılıklı tartışabilmek amacıyla bu konuyu açıyorum.

Öncelikle hem danışmanlık firmaları hem de avukatlarla yaptığım görüşmelerde bu sistemin E-2 vizesi almak için geçerli ve halihazırda kullanılan bir iş kolu olduğu bilgisini aldım.

Burada konuşmak istediğim konu ise bu yatırımın mali hesaplamaları ve günün sonunda para kazanıp kazanılamayacağı veya bu işe girilmesinin değip değmeyeceği olacak.

Öncelikle yine görüşmelerden anladığım kadarıyla bu iş için 100-150K$ arası bir sermaye ayrılması gerekiyor. Sermayenin temiz para olduğunun ispatlanması önemli bir konu.

Dediğim gibi aslında asıl konuşmak istediğim konu maliyetler olduğu için vizenin alındığını ve şirketin işletildiği senaryoyu konuşmak istiyorum.

Burada temel iki görüş var, bir tanesi 60-70K $ civarı iki tırla bu işe girilmesi, ikincisi ise ilk seçenekte tırların çok sorun çıkartacağı, bunun yerine 100-120K$ maliyetinde düşük mileı olan 1-2 yaşında tırlar alınması.

Tır işi yapan herkesin söylediği bir şey var ki o da bir sene içerisinde her ayın kazançlarının arasında çok büyük farklar olduğu. O yüzden ben hesabımı çok ortalama yapmaya çalışacağım. Bu işi ciddi olarak düşünenler varsa ya da bilgisi/ilgisi olanlar varsa da konuya katkı sağlarlarsa çok sevinirim. Dediğim gibi tamamen konuştuğum kişiler ve izlediğim videolardan edindiğim bilgilere göre bu hesabı yapıyorum. Gerçekten işin içinde olan kişiler çok uzak bir hesap olduğunu söyleyebilir. Zaten amacımız olabilecek en doğru hesaba ulaşmaya çalışmak. Burada çalışma şekli veya kasa tipi bile değişkenlik gösterecektir.

Örnekte tırı sizin değil şoförün kullandığını düşünelim.

Örnek hesabımıza geçecek olursak;
      1,85$rate
      2100 Mile mesafe örneğinden bir maliyet çalışması yapalım.

Bu işin brüt kazancı 3.885 $ olacak.
      Şoföre %27 1.050$
      Mazot çok değişir ama ortalama mile başına 50cent yaktığını varsayarsak 1.050 $
      İşin işletilmesi için ilk zamanlar bir firmadan destek almak gerekecek buna da %15 desek 580 $
      sigorta vs için %10 desek 388 $

Ve bu iş için tır sahibine kalan ücret 820 $ civarı bir ücret oluyor. Bu iş için 3 günlük bir iş desek ve toplam 7 tane bu işten bulmuş olsak (ayda 21 gün) tır sahibine aylık kazancı 5.700 $ oluyor.

Bu hesap içerisinde amortisman gideri yok. Bence hesap yukarıdaki gibi olsa bu çok kabul edilebilir bir seçenek olabilir ama işin içine amortismanı da kattığınız zaman kişiye kalan ücret 3.000-3.500 $ civarına tekabül ediyor.

Evet bu yaptığımız hesap asla net bir çıkarım sağlamaz, çok değişken olacaktır ama benim kafama yatan en ortalama hesap bu.

Siz bu hesaba ne diyorsunuz, sizce hesap gerçeğe ne kadar yakın ve yakın buluyorsanız da sizce bu değecek bir iş midir?

Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2) içinde yayımlandı
      A
      Aydın 0

@AhmetGS17 Elbette instructions açıklanmadan net bilemeyiz ama %99 ihtimalle kredi kartından (visa, mastercard, amex) ödeme kabul edilecektir. Burada tek dikkat edilecek nokta kredi kartının yurt dışına açık olması. Sonrasında 1 dolar olarak çekim olacak ve ekstrenize 1 doların bankadaki kur karşılığı kadar olan tutar yansıyacak.

Yine talimat açıklanmadan bilemeyiz ama eğer bu ödeme olayının gelmesinin bir sebebi de herkes kendi başvurusunu yapsın diyeyse de kredi kartı sahibi ile başvuru sahibinin aynı kişi olması istenebilir. (Bu biraz daha düşük ihtimal)

Eğer kredi kartınız Troy ise yine %99 ihtimalle ödeme çekmeyecektir. Troy dışında visa, mastercard bir kartla denemekte fayda var.

A
      Aydın 0
    • RE: (H1B) Çalışma Vizesi

@oknaydogan

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet burada en önemli konu ABD'de bulunan şirketimizin bunu kabul etmesi. Sorumu daha açık sormam gerekirse; velev ki şirket bunu kabul etti ve benimle çalışmak istiyor. Burada H1B vizesine başvurmak bir seçenek iken, daha ben Türkiye'deyken de işveren benim adıma -bildiğim kadarıyla- green card başvurusu yapabiliyor. Bu süreç zarfında hem green card çalışması yapılırken hem de kart süreci tamamlanana kadar geçici çalışma izni de veriliyor. Süreç benim anlattığım gibiyse neden H1B ile uğraşalım onu anlayamıyorum. Bu da bana sürecin tam olarak benim bildiğim gibi olmadığını düşündürüyor.

Çalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
      A
      Aydın 0
    • RE: Tır Satın Alarak E-2 Vizesi Almak

@Ozan-1 Arada bir durumunuzu buradan da günceller bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Şans yanınızda olsun.

A
      Aydın 0

@Serdar-Emre-Ünsal Senelerdir aklımda olan bir soru bu. 🙂 Benim de bir arkadaşım middle name'in bazı ülkelerde yasal olan bir isim olduğunu hatta pasaportta middle name diye bir bölüm olduğunu biz de böyle bir şey olmadığını söylemişti. Benim ismim tek olsa da oğlumun iki ismi var. Ben başvurularda o yüzden isim kısmına iki ismi de giriyor, middle name'i yok seçiyorum. Hatta öylesine şimdi yaptığım bir google aramasında da şöyle bir fotoğraf buldum. Ama daha iyi bilen biri varsa ben de ona uyabilirim bu sene 🙂

djmv8do8pohe1.jpeg

A
      Aydın 0

@AhmetGS17 Evet ama tabi ki ilk mesajımda da belirttiğim gibi talimat/kılavuz çıkmadan her şey farazi. Sadece, eğer ücret konusu konuşulduğu gibi gerçek başvuruları arttırmak üzerineyse aynı ad soyad da istenebilir diye düşündüm. Dediğim gibi bu bence çok düşük bir ihtimal ama böyle bir şey olursa sizin dediğiniz gibi 3 farklı kart gerekir size.

Troy kart konusu önemli olabilir ama.

A
      Aydın 0

Aydın 0 tarafından gönderilen son iletiler

Herkese selamlar, paylaşılan haberde yer alan "US immigrant hopefuls will need to hold a valid passport from their home country before entering the Diversity Visa lottery beginning next month." cümlesinden sonra haberi yazan kişiye bir mail attım. Önümüzdeki ay başlayacak haberini nereye dayandırıyorsunuz diye. Cevabı olduğu gibi paylaşıyorum. Elbette içerik resmi ve bence iyi bir haber ama ilk paragraftaki cümle biraz yanlış ifade gibi olmuş.

Hi Aydın,

I'm sorry that sentence was confusing, but no there has not been any announcement on the opening of a new DV lottery. That sentence was meant to convey that the passport rule will take effect next month.

We will report any new developments on the next lottery as we learn of them.

Best,

Andrew

A
      Aydın 0
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Elbette hiçbirimiz bu açıklamaların sonucunun nereye gideceğini bilemeyiz ama benim aklıma baskın iki seçenek getiriyor.

Birincisi, gerçekten süreçteki bazı durumları inceleyip belki bu seneyi pas geçip önümüzdeki yıl ekstra şartlarla (yasal olarak getirilen pasaport ve başvuru ücreti) tekrar başlamak.

İkinci olarak da, klasik hep konuşulan kanunu kararname ile iptal edemeyeceklerini bildikleri için bunun adını iptal değil askıya alma gibi bir kılıfla sürdürebildikleri kadar götürmek.

Gündem içinde yayımlandı
      A
      Aydın 0

Dostoyevski diyor ya "Belirsizlik en kötü ihtimalden daha fazla acı verir" diye. Şu an bu konuşmaların olmasının bir sebebi de bu. Aslında genel olarak talimatların ve kılavuzların zorunluluk sebebi de bu. Kılavuz açıklandığı zaman göreceğiz pasaport şartı var mı, başvuru ücreti var mı varsa ne kadar. Ama işte belirsizlik oldukça da ortaya yorum çıkıyor ve kişisel münakaşaya gidiyor. Kırk yıl düşünsem bu forumda "özelden numaranı yaz" gibi bir mesaj göreceğim aklıma gelmezdi.

Herkesin kendi fikrinin olması normal, mesela ben de pasaport şartının olması gerektiğini düşünüyorum. Ya da 1 dolarlık ücret mesela ne için olacak? Eğer fake başvuruların önüne geçmek için ise başvuru sahibi ile ödemeyi yapan kredi kartı sahibinin aynı kişi olması gibi ikincil bir doğrulama gelecek mi? Ya da sadece gerçekten isteyenler başvursun diye ise 1 dolar az değil mi? Evet çok fazla tartışma oldu 1 dolar az veya değil diyenler arasında. Ben de burada az olduğunu düşünenlerdenim ama maksimum da 10 dolar olmalıydı bence. Hatta en ideali direkt 10 dolar olmasıydı. Çok parası olanlar 1 milyon dolar vererek golden green card alabilir mesela. 🙂

Sözün özü sakin olmakta fayda var. Önce kılavuzun çıkmasını sonra da başvuru sonuçlarını bekleyeceğiz. Her yerde gerginlik var zaten, bari "hayallerin kovalandığı" burada olmasın.

A
      Aydın 0

@AhmetGS17 Evet ama tabi ki ilk mesajımda da belirttiğim gibi talimat/kılavuz çıkmadan her şey farazi. Sadece, eğer ücret konusu konuşulduğu gibi gerçek başvuruları arttırmak üzerineyse aynı ad soyad da istenebilir diye düşündüm. Dediğim gibi bu bence çok düşük bir ihtimal ama böyle bir şey olursa sizin dediğiniz gibi 3 farklı kart gerekir size.

Troy kart konusu önemli olabilir ama.

A
      Aydın 0

@AhmetGS17 Elbette instructions açıklanmadan net bilemeyiz ama %99 ihtimalle kredi kartından (visa, mastercard, amex) ödeme kabul edilecektir. Burada tek dikkat edilecek nokta kredi kartının yurt dışına açık olması. Sonrasında 1 dolar olarak çekim olacak ve ekstrenize 1 doların bankadaki kur karşılığı kadar olan tutar yansıyacak.

Yine talimat açıklanmadan bilemeyiz ama eğer bu ödeme olayının gelmesinin bir sebebi de herkes kendi başvurusunu yapsın diyeyse de kredi kartı sahibi ile başvuru sahibinin aynı kişi olması istenebilir. (Bu biraz daha düşük ihtimal)

Eğer kredi kartınız Troy ise yine %99 ihtimalle ödeme çekmeyecektir. Troy dışında visa, mastercard bir kartla denemekte fayda var.

A
      Aydın 0

@Serdar-Emre-Ünsal Senelerdir aklımda olan bir soru bu. 🙂 Benim de bir arkadaşım middle name'in bazı ülkelerde yasal olan bir isim olduğunu hatta pasaportta middle name diye bir bölüm olduğunu biz de böyle bir şey olmadığını söylemişti. Benim ismim tek olsa da oğlumun iki ismi var. Ben başvurularda o yüzden isim kısmına iki ismi de giriyor, middle name'i yok seçiyorum. Hatta öylesine şimdi yaptığım bir google aramasında da şöyle bir fotoğraf buldum. Ama daha iyi bilen biri varsa ben de ona uyabilirim bu sene 🙂

djmv8do8pohe1.jpeg

A
      Aydın 0
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

3 Kasım'da Ankara'da turist vizesi randevum vardı ve ret aldım. Burada benim yaptığımı düşündüğüm hatayı ileride yapan olursa diye yazmak istedim. Bu arada elbette ret almamın sebebi bahsedeceğim konu mu bilmiyorum ama görüşmede çok fazla o konunun üzerinde durdukları için ben öyle olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle @shinriyeon yeni sistemde ds numarasını güncelleyemiyorsunuz. Sistem üzerinde bulunan talepler bölümüne yeni ds 160 formumu yükleyip bir talep oluşturdum ama randevunuzu iptal edip yeni ds numaranız ile yeni randevu alabilirsiniz gibi bir cevap verdiler. Ben de görüşmeye hem eski hem de yeni ds formumu götürdüm. Daha merhaba nasılsınız dedikten sonra hemen yeni bir ds formum olduğunu söyledim. Neden değiştirdiğimi sordu görevli, ben de ona bir seneden uzunca bir süre önce randevuyu oluşturduğumu ve bu süre zarfında işimin değiştiğini bunun major bir değişiklik olduğunu düşündüğüm için de yeni bir form oluşturduğumu söyledim. Tamam deyip, yeni formu istedi ve 1 dakikalık bilgisayarda 1-2 işlem yaptıktan sonra mülakata başladık.

Benim daha önce bir Schengen, bir de Birleşik Krallık vizem bulunuyordu. Bütün vizelerimde herhangi bir ihlal yapmadan gezilerimi gerçekleştirdim. Hayatımda ilk kez bir vizeden ret aldım. 🙂

Hem 2 kere Birleşik Krallık damgasının olması, hem 3 farklı Avrupa (schengen) ülkesine ziyaretim, vizesiz Balkan ülkesi ziyaretlerim olduğu, banka hesabımda yeterli olabileceklerini düşündüğüm bir miktar para olması ve Türkiye'de kurulu kendime ait bir şirket olması sebebiyle aslında vizeyi alabileceğimi düşünüyordum.

Vize memuru klasik olarak daha önce hiç ABD'ye gittin mi, nerede kalacaksın, kaç gün kalacaksın gibi soruları sordu. Sonra şirketimle alakalı spesifik sorular sormaya başladı, kaç kişi çalıştırıyorsun, hangi alanlarda hizmet veriyorsun gibi. Ben buraya kadar görüşmenin iyi gittiğini düşünüyordum.

Ta ki, benim yine ülkeye dönüş için kendimce bir olgu olarak gördüğüm ailemin vize başvurusu yapmamasına kadar. Evliyim ve 5 yaşında bir çocuğum var. Eşim ve çocuğumun neden vizeye başvurmadığını söylediğinde çocuğumun 5 yaşında olduğunu, bu sene İngiltere'ye giderken bile (ki 4 saatlik bir uçuş) çok zorluk çektiğimizi ve eşimin Amerika'ya oğlum bu kadar ufakken gelmek istemediğini söyledim. Buraya kadar bana hiç diğer gittiğim ülkeleri sormadığını ve görüşmenin artık yavaş yavaş bittiğini hissettiğim için, daha önce İspanya ve Almanya'ya da tek başıma gittiğimi, tek başıma tatil yapmanın da ayrı bir keyfi olduğundan bahsettim.

Fakat anladığım kadarıyla ben "çocuğum ve eşim burada ülkeye geri dönmek için daha büyük nasıl bir motivasyon olabilir" diye düşünürken, mülakatı yapan kişi "kendisi gidecek zorluğu çekecek sonra çocuğunu alacak" diye düşündü. Çünkü dediğim gibi hiçbir şekilde ne gezdiğim ülkeleri, ne maddi durumumu hiçbir şey sormadı. En son sorusu "Gezmek istediğin bu güzel yerleri oğlun da görsün istemez misin?" oldu ben de ona cevap olarak biraz daha büyüdüğü zaman onunla da mutlaka Amerika'yı gezmek istediğimi söyledim. O sırada üzgünüm dedi ve pasaportu uzattı. Hani bir tabir var ya; yemin edebilirim ama ispatlayamam diye, o an mülakatçının içinden "2 sene sonra beraber başvurursunuz o zaman" dediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam. 🙂

İşin ironik tarafı ise benden önce aynı mülakatçıyla görüşme yapan bir kadın arkadaşımız vardı ve durumumuz birebir aynı idi. O da evli, eşi başvurmuyor ve çocuğu küçük diye götürmek istemiyor. O arkadaşa 5 dakika içinde vizeyi verse de bana ret verdi. Benim çıkarırım evli erkeklerin tek başına gitmelerine sıcak bakmıyorlar.

A
      Aydın 0
    • RE: Randevu Tarihi Alınmış Görüşmeye Aileyi Dahil Etme

@zeynep34 Cevabınız için teşekkürler. Peki neden ayrı ayrı aldınız diye sordular mı? Ya da bu bir problem yarattı mı? Sanırım ben de aynı yolu deneyeceğim ve açılan toplu bir boşluk olursa aynı güne alabilmek için dua edeceğim 🙂

A
      Aydın 0

@Ozan-1 Arada bir durumunuzu buradan da günceller bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Şans yanınızda olsun.

A
      Aydın 0

@Bergerac Bence de böyle bir ihtimal varsa onu değerlendirmek en mantıklısı. Ama e-2 alarak bu işi yaptığımız zaman tırı süremiyoruz. E-2 vizesi ya da statüsü sadece o işi yönetmeye izin veriyor. Yani sadece şirketi yönetebiliyorsun kendin tırı süremiyorsun. Ama tabi ki yasal bir çalışma izni zaten hali hazırda varsa o zaman dediğiniz çok daha mantıklı.

A
      Aydın 0