• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. SUAT GUNAY
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 6
    • Konu 0
    • İleti 918
    • En İyi 548
    • Tartışmalı 5
    • Gruplar 1

SUAT GUNAY

@SUAT GUNAY

⭐⭐

1046
    İtibar
    800
    Profil Görüntülemeleri
    918
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

SUAT GUNAY Takip etme Takip Et
    ⭐⭐

SUAT GUNAY tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2023 Sohbet Odası

GC çıkar ya da çıkmaz ama hep aklımdaydı (çıkarsa "şımarıklıktan yazıyor", çıkmazsa da "sinirden bırakıp gitti" denmesin diye, unutmadan yazayım)

Sayın Forum Kurucusu ve Yöneticilerine,

Hayatının önemli bir kısmı yurt dışında, bunun da hatırı sayılır bir kısmı ABD'de geçen; ABD hakkında her şeyi bilen ama GC hakkında hiçbir şeyi bilmeyen biri olarak, sonsuz yararlandığım, konu ile ilgili ihtiyaç duyduğum tüm bilgiye, eksiksiz, hatasız ulaşabildiğim ve hasbelkader yeni, güzel dostluklar kurduğum bu platform için şükranlarımı sunuyorum. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

Bu teşekkürü de sadece kelimelerde bırakmamak adına; "çorbada tuzumuz olsun", "platformun sürekliliğine katkımız olsun" düşüncesi ile, üzerime düşeni de yapmak isterim. Verdiğiniz emeklerin, bilgilerin, kaynakların değeri elbette biçilemez ama sonuçta tüm bu sistem için bir gider söz konusudur, bedavaya olmuyor elbette. Bu anlamda, şayet var ise bir "köy sandığımız" dediğim gibi üzerime düşeni yapmak isterim. Sonuçta bizlerin/kamunun yararına yapılan bu oluşumu maddi-manevi desteklemek gerekir diye düşünüyorum.

Bundan ayrı olarak, kazanayım ya da kazanmayayım, her yıl çeşitli STK'lara aktarılmak üzere bedel karşılığı yaptığınız desteklere (başvuru doldurmak gibi), mümkünse Darüşşafaka'ya bağışlanması için, ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz kişilerde kullanılmak üzere 5 birim (artık birim değeri ne koyarsanız, milyon falan koyarsanız bozuşuruz 🙂 ) destek vermeyi taahhüt ediyorum.

Emekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum.
      @ayvalik10 @crazycells @gucarslan @gariban (aklıma şu an sadece bu komutanlar geldi, lütfen diğerlerini de etiketleyin)

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

günaydın gençler...
      sabah kızı okula bırakırken daha önce hiç uğramadığım bir mahalle bakkalına girdim.
      sigaranın yanında bir şeyler alırken bakkal "abi peynirler yarı fiyatına istersen al" dedi.
      niye diye sordum, "dükkanı kapatıyorum" diye cevapladı.
      GC çıkmış...
      diyemedim bişi. yahu biz olayı unutmaya çalışıyoruz, evren bizim yüzümüze yüzümüze vuruyor.

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

Ya 2023 odasında bir iki yazı gördüm, çok üzüldüm. hani 2024 için naçizane, bir ağabey tavsiyesi olarak alırsanız, şunu söylemek istiyorum.
      GC havasına girmek, hayaller kurmak elbette kaçınılmaz. Çıkarsa şunu yaparız, bunu yaparız demek, şu arabayı alırız, şöyle evde otururuz, marketleri şöyle, böyle demek zaten bu işin güzelliği. Lakin, etrafta küçük evlatlarınız varsa bunları yaparken çok dikkatli olmakta fayda var. hatta ve hatta gizli gizli yapmaktansa (ki yapamazsınız onlar çakal gibi oluyor) karşınıza alıp durumu anlatmak, "böyle bir düşüncemiz var ama bunun çıkma ihtimali çok zor" demek. hatta bunu örnekle anlatmak, kesinlikle çok ama çok önemli.
      ben başvurmaya karar verdiğim ilk gün 11 yaşındaki kızıma durumu açıkladım. olursa gitmeyi düşünüyoruz ama bu kolay bir şey değil dedim. olasılık olarak da onun anlayacağı şekilde örnekler verdim. "yolda giderken 100 tane barbie bebek bulmak gibi", "okulda din sınavında geometri sorusu sorulması" gibi saçma sapan aklıma gelen her örneği verdim. zaten çok istemediğimizi, olursa duruma bakacağımızı falan diye ekledim. bunu da hep tekrar ettim. hatta en sonunda da, sadece kazanmak yetmiyor, ingilizce sınavına sokacaklarf hepimizi dedim ki (bunun faydası da oldu, inanılmaz geliştirdi kendini). Yani kısaca kızımı her fırsatta buna hazırladım. dün sonuca bakmadan evvel de bir kez daha durumu söyledim. "çıkması çok zor, hiç beklemeyin, umutlanmayın. biz hayatımıza devam ediyoruz, buna da şükür" dedim.
      sonuçları 2-3 dakika içinde öğrendik, yanımızdaydı. baktım seçilmemişiz, kapattık bilgisayarı ve normal cumartesi akşamları hayatımıza geri döndük, açtık bir film.
      elbette o küçük yüreğinde fırtınalar kopmuştur ama inanın bizi avutan kendisi oldu. hatta "niye başvurdunuz ki zaten anlamamıştım, ben arkadaşlarımı bırakamazdım" falan dedi ki onun da gittiğinde yapacak hayalleri vardı. (Target Store'dan alışveriş gibi) 🙂
      Sonuç olarak, tamam anne baba olarak bizler üzüldük, belki hayal kırıklığı yaşadık ama çocuklarınız için lütfen önlem alın. her sonuca onları önceden alıştırırsanız inanın anlıyorlar...

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Sıcağı sıcağına bir mülakat deneyimi de ben yazayım. (Uzunca)
      Geçen ay başvurumu yapıp, 2024 Mayıs sonuna aldığım randevumu yine geçen ay Rush Visa aracılığıyla Temmuz 14’e, yani bugüne çekmiştim. Bu sabah 08:15 grubu ile de mülakata girdim…

Nedense bu sefer mülakat salonuna girene kadar hep endişeliydim. Kafamda binlerce soru, hele ki geçenlerde burada yazdığım eşim ve kızım için kendimden farklı randevu tarihi almanın hata mı değil mi ikilemi hep kafamı kurcalamıştı. Aslında kendim için “rahat, sıkıntısız alırım kesin” diyordum başvuru yapana kadar. Sonuçta biri turistik diğeri görev vizesi olmak üzere 2 vize eskitmiş, ABD’ye 20’nin üzerinde giriş yapmış, Afganistan’da ABD Ordusu’na inşaat yapmış, hali hazırda ABD ile ticareti olan biri olarak vize yenilemeye bir mâni gör(e)miyordum. Ama herhalde yaşlılıktan 😊, bu sefer endişe içinde bekledim. Neyse ki dün Voleybolda Kadınlarımız İtalya’yı dağıttı da biraz uzaklaştım stresten. Hatta gece uyuyamadım bile. Bir güzellik; sabah Kartal’dan İstinye’ye 24 dakikada gitmek oldu benim için.

Aslında endişe duymamın tek sebebi, hala kimin karar verici olduğunu bilememem. Karar verici sadece mülakatı yapan personel ise bu hiç adil ve mantıklı gelmiyor bana. Neye göre, kime göre? Ama benim bildiğim ve akla daha yatkın olan, hakkınızda DS-160 ile elde edilen bilgilerle sistemin puanlama tarzı bir şey yaptığı, sonucunun da daha o zaman belli olduğu. Yani sistem girilen bilgilere göre başvuruya ya onay veriyor ya da reddediyor. Bu kadar net ve objektif de olmalı zaten. Bunun dışında bir de yetersiz bilgisi olanlar için “gri bölge” vardır diye düşünüyorum. İşte o zaman da mülakatı yapan personelin yorumu devreye girer diye düşünüyorum. Doğrusu, akla uygun olan da bu zaten. Ama işte “ya mülakatı yapan tek karar verici ise” düşüncesi beni endişeye sokan konuydu. Ama nedense mülakat salonuna girdiğimde en ufak bir endişem kalmadı. Hatta “bir an önce bitse de gidip bir yerde kahvaltı etsem” diye düşünüp durdum.

İlk kontrol bankosundan sonra mülakat için 11-12 ve 13 nolu bankolar açıktı. Şöyle bir bakayım dedim profillere. 13 numaradaki kadın daha samimi, daha konuşkan biri gibi geldi ilk bakışta. 11 numara ise çok sert görünüyordu. Ciddi ciddi somurtkan biriydi. 12 numaradaki ise keyifli birine benziyordu. Her ne kadar samimi görünse de tek kadın olan 13 numara denk gelmesin diye geçirdim içimden. Hatta daha sert, somurtkan olan 11 numaranın denk gelmesini istedim. Sonuçta tam kural insanı gibi görünüyordu bana uygun olduğu gibi.

07:30-08:00-08:15 grupları hepsi sırada olduğundan uzun bir bekleyiş oldu (Bakınız sondaki önerilere). Sıranın en önüne geldiğimde 12 ve 13’e bir öncekiler geçtiği için dedim herhalde istediğim gibi 11 numara ilk bitiren, haliyle de benim geçeceğim banko olacak diye düşündüm. Nitekim öyle de oldu ama bir farkla. Önündeki ile işi bitip banko boşalınca masasından kalktı ☹ Eyvah dedim bu durumda 13 gelecek bana. Neyse ki oradaki başvuru sahibi parmak izini okutmada sorun yaşayınca işleri uzadı ve bana 12 numaralı banko düştü.

Selamlaştıktan sonra ilk sorusu “Ne iş yapıyorsun, title’ın ne?” oldu. İkinci sorusu ise “gidiş amacın nedir, nereyi ziyaret edeceksin?” oldu. DS-160’da belirttiğim travel plana uygun şekilde, “Miami üzerinden Orlando Disneyland, kızıma sözüm var onu tutucam” diye cevapladım. “harika” diye samimi bir tepki verdi. “Ne kadar kalacaksın peki?” diye sordu. Dedim “toplamda 20-25 gün ama bunun 5-6 günü Disneyland olacak, gerisi NYC ve Boston” yine DS-160’ta belirttiğim gibi. Tüm bu söylenenleri de sisteme giriyordu aynı anda. “Hiç ABD’de bulundun mu?” sorusu geldi beklediğim. “20’nin üzerinde girişim var, 3.vizem olacak” dediğimde ABD vizelerimin olduğu eski pasaportumu istedi. Elimdeki pasaportlardan onu verirken “çok pasaportun var, hepsi dolu mu, başka nerelere gittin?” diye sordu. UK’den Japonya’ya, Güney Afrika’dan Rusya’ya aklıma gelen her ülkeyi saydım. Hepsinin de vizesi vardı pasaportlarda. Eski ABD vizelerimi kontrol ettikten sonra, başta bahsettiğim belirsizliği bitirecek soruyu sordu. “Afganistan’da ne yaptın?”. Ne vizesini görmüştü ne de ben bahsetmiştim. DS-160’ta bile yoktu. İçimden “demek ki sistemde kayıt var ve 15 yıl öncesini bile gösteriyordu ki bu benim için iyi bir şeydi. “ABD Ordusuna inşaat yaptık, ABD Ordusu’ndan Takdir Belgem bile var” diyip hemen dosyalarımın en önünde hazır tuttuğum belgeyi çıkarttım. Bakmayı istediği tek belge de bu oldu zaten. O an “bu iş tamamdır” dedim içinden 😊. Sonrasında zaten direkt “vizeniz onaylandı, tebrikler” dedi ve görüşme sonlandı. Ha bu arada aralarda bir yerde eşim ve kızım için “seninle gelmediklerine göre vizeleri var onların galiba” dedi. Ben de gayet açık “hayır vizeleri yok, bir hata yaptım önce kendime başvurdum, onun pişmanlığını yaşıyorum” dedim. “Hiç sorun değil, aile bilgileri birbirine bağlı olur ayrı da gelseler, ya da biz her aile bireyinin durumuna bakıyoruz” dedi. Bu da rahatlatıcı bir bilgi oldu bana.

Mutlu mesut olay mahallinden ayrılıp kendime sigara arayışına girdim hemen 😊 Tabi vize ele geçene kadar çok da şey etmemek lazım ama olsun, en azından her şey yolunda. Zira görüşmeden onaylı olup sonra vizesi basılmayıp, reddedilen insanları da biliyorum.

Gözlemler: Ciddi oranda reddedilen oldu benim salonda olduğum süre içinde. Özellikle gençler hele hele erkeklerden. Çocukları ile gelmiş biri yabancı (Rus türevi) 3 aileden 2 tanesi de reddedildi (Rus aile dahil). Hepsi de kadın görevlinin olduğu bankoda yaptı görüşmeleri. Orta yaş ve üzeri reddedileni görmedim. Genç kadınlardan da hiç reddedilene rastlamadım.

Öneriler: İlla erken saate randevu alıcam diye sakın kasmayın. Bence en iyi randevu saati 09:30 hatta 10:00 sonrası bulunabilirse. Zira 07:30-09:00 arası yığılma oluyor ve herkes içeriye alınıyor. Ben 09:00 gibi binadan ayrılırken kapıda hiç sıra yoktu. Bu da demek oluyor ki içeridekilerin de işlerinin bitmesi yarım saat-45 dakika sürse, en rahat randevu saati 10:00 ve sonrası. Ki bunu hemen karşıdaki cafe çalışanları da söylüyor.

Mutlaka bir travel plan yapın ve bunu belirtin DS-160’da. Buna net ve makul cevap veremeyenlere daha detaylı sorular soruluyor. Ama kendinizden emin, planlı bir seyahat olduğunu, neler yapacağınızı ve amacınızı net söylerseniz gerisine girmiyorlar ki zaten bu da burada hep söylenen bir şey.

Forum üyelerine söylemeye gerek yok elbette ama lütfen ilk kontrol noktası da dahil yanınızda kol çantası, metal eşya, çakmak, saat, telefon bulundurmayın. Güvenlik görevlileri birkaç defa anons etmesine rağmen hemen dibinde bunu net duyan insanların telefon, saat ile girmeye çalışmaları sinir bozucuydu. Ben cüzdanı bile arabada bıraktım. Sadece elimde gerekli belgelerin olduğu dosyalar vardı o kadar.

Uzun oldu baya, burada keseyim. Eşim ve kızım için vize alana kadar benim endişe devam ediyor. Onları da aldıktan sonra 2024 yazı için kısmetse bir seyahat yapıcaz ailecek (bu arada bir de farklı durum var, bu konuda da @gucarslan hocam seni rahatsız edicem). 2025 GC’ye başvurmayı düşünmüyorum, 2 deneme yetti ama kim bilir belki kızım için eşim dener ve çıkarsa en azından AOS şansımız bile olur bu vizeler ile.

Vize yolunda herkesin gönlüne göre olmasını diliyorum…

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

Herkese selam.
      İşlerin yoğunluğundan eskisi kadar girip, geyik yapamıyorum ama fırsatını bulmuşken yazayım.
      Yarın akşam dananın kuyruğu kopuyor. Tanrı, Allah, Kozmoz, Put vs vs her neye inanıyorsan ya da inanmıyorsan, herkes için hayırlısını, gönlündekine sahip olmasını diliyorum.

Bu yıl ya da sonraki yıllar, bir şekilde Orlando'ya yola düşenlerle görüşeceğiz nasılsa...

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

hayatta fala inanmam, hatta inanana da çok kızarım.
      ne kahve falı, ne astroloji, ne şu ne bu. geleceği kimse bilemez yaratandan başka (her neye inanıyorsan).
      ama bunu dinleyin, maksat hayal 🙂

az önce eşimin bir arkadaşı uğradı eve. bizim de kahve faslına denk geldi. bilir fala falan inanmadığımı, "hadi hadi kapat da bakayım" dedi.
      eğlencesine kapattım, bakim neler zırvalayacak dedim. bu arada bizim GC hakkında da en ufak bir bilgisi yok, hiç yok hem de.

fal aynen şöyle çıktı. vallahi en ufak bir eklenti ya da eksiltme yapmıyorum.
      "2 aya kadar bir devlet haberi, bir kağıt alıyorsun. temiz, güzel bir haber. bunu aldıktan bir süre sonra da 3 kişi uçakla, uzun yola çıkıyorsunuz. hem de evi falan kapatarak. ama gittiğiniz yerde sen kalıyorsun, eşin ve kızın dönüyor. bunu da bilerek yapıyorsunuz, bir sorun olduğu için değil. sonra da aileniz tekrar bu gittiğiniz yerde birleşiyor, sen onları gelip alıyorsun."

bizim plan da, şayet GC çıkarsa, beraber gitmek, sonra eşimin ve kızımın geri dönmesi. ben düzeni kurunca da onları gelip almam üstüne. net, kesinleşen plan bu.

fala inanmak mı lazım acaba 🙂 🙂 🙂

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Gençler selamlar herkese.
      Olaydan iyice kopmuşum, başvuru tarihini bile bilmiyorum. Eskisi kadar hevesim kalmadı, hatta geçen yıl sonuçlardan sonra "2 kere yeter, daha da başvurmam" demiştim. Hala da bu şekilde düşünüyorum. Büyük ihtimalle başvuru yapmayacağım. Ama buradaki keyifli muhabbeti, güzel insanları arada bir görmeyi, 2 çift laf etmeyi özlüyorum. Umarım herkesin keyfi yerindedir.

Bu arada her yıl olduğu gibi, bu yıl da başvuru desteği olması adına üzerime düşeni yaptım naçizane. Zaten geçen yıldan beri otomatik ödeme talimatı devam ediyor, her ay yarım elma gönül alma, forum adına düzenli bağışım oluyor. Tabi ki her sene olduğu gibi yine Darüşşafaka Cemiyeti'ne oluyor bu bağışlar Yeşilkart Forum Ailesi ismine. Komutanların bilgisine...

Yeni arkadaşlara; hayal kurmanın, hedef koymanın güzel olduğunu ama her şeyi buna bağlamamak gerektiğini özellikle söylemek isterim. Şans buradaki güzel insanların yanında olsun her daim...

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

@Hyller üniversite yıllarında ABD konsolosluğunda bir pozisyon için başvuru yapmıştım. yazılı sınavlar, sözlü mülakatlar sonrası 3 kişi kalmış, Türk İK Müdürü ile, pozisyonun müdürü Amerikalı ile son mülakata girmiştim. Bu arada benim dışımdaki adaylardan biri de TR'de yerleşik ABD vatandaşı idi.
      Mülakat bir hayli güzel geçmişti. Amerikalı müdürün son sorusu, "Doğum yerin Giresun, şayet herhangi bir konu için, mesela vize için, Giresunlu biri gelirse ona iltimas geçer misin? Hele ki Yağlıdereli olursa?" o zamanlar Yağlıdere'nin kendisini çok iyi bilmeme rağmen ününü bilmiyordum. Ama adama cevabım efsaneydi, hatta Türk İK müdürü, "verebileceğin en iyi cevabı verdin" demişti ama sanırım elenmeme sebep oldu.
      Sorusuna karşılık verdiğim cevap "pozisyon için adaylardan biri ABD vatandaşı, siz ona öncelik veririm diye düşünüyorsanız o zaman benim de Yağlıdereliye iltimas gececeğimi düşünebilirsiniz"

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

@gnollzy bu konular açılınca yaram kaşınıyor.
      Bizim zamanımızda önden yapılırdı Üniversite tercihleri. Ben sadece 3 tercih yapmıştım, Ankara Siyasal, İstanbul Hukuk. Bunlar çocukluğumdan beri hayal ettiğim, çok istediğim, çok ilgi duyduğum bölümlerdi. Sanırım kazanmış olsaydım, bir gün bile devamsızlığım olmazdı. Bir de mahalle baskısı (dışarıda kalmamak vs vs) yüzünden alakasız olarak İngilizce Öğretmenliği yazdım, kazanacağım kesin olarak. Hukuk'u 3 puanla kaybedip, İng. Öğretmenliğini bölüm ikincisi olarak kazandım. Sonuçta ne oldu, çok isteyip okuyamadığım bir bölüm, hiç istemeyip 20 yılda bitirdiğim ve hiç yapmadığım meslek...
      Şimdi kızıma söylediğim tek şey var, Doktorluk, Mühendislik şu bu fasa fiso, sen hangi bölümde okumak istiyorsan onu oku, onun tercihini yap. Tezgahtarlık ise seni mutlu edecek, onu tercih et. istemeyerek bir yeri okuyacağına da okuma, anlamı yok. Doğru ya da yanlış bilemiyorum ama iş hayatında başarının tek sırrı, istediğin, keyif duyduğun işi yapmak derim ben 50 yıllık tecrübemde gördüğüm...

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Doğum günümde, kalan gün sayısı kutsal plaka 61.
      Bu bir rastlantı olamaz, tamamdır bu iş 🙂 🙂

selam gençler, uzun süre sonra bakayım dedim...

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

SUAT GUNAY tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2027 Sohbet Odası

@MySea ya da 2028 çekilişinde 55K değil, 110K alırlar.

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

Sabah haberlerde yine bir profesörü telefon ile dolandırdıklarının ve 750 bin TL çarptıklaırnın haberi vardı.

Benim anlamadığım bir şey var:

Neden şu ana kadar "Aslında GC başvuruları açıldı, el altından alınıyor"
      "KCC'deki emmoğlum işini yapar ama adam başı 2500 USD alır" diyen birileri çıkmadı.

Profesör kanıyorsa, buna inanacak en az 50 bin kişi bulurdu 🙂

Selam Gençler...

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

@heyysanadiyom Hocam Birleşik Krallık ve Kanada'yı dahil etmemiş, yasaklamış adamlar ya hu... Onlar da NATO üyesi, onlarda da Amerikan Üssü var (Hadi Kanada'da yokta, askeri var diyelim). Onu bırak, ABD'nin en büyük 2 müttefiki. gayet rahat yasaklar bizi de ama bu sefer yokuz, en azından şimdilik. Bir de bu durum, son 5 yılda resmi ya da gayri resmi yollardan ABD'ye gelip bir şekilde oturum alanların sayıları ile ilgili. Belli bir rakama ulaştıktan sonra, çeşitlilik gereği o ülke vatandaşlarına çekilişi yasaklıyorlar...

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

@Emre-Kurtulmuş sorma ya, ilk başvuruda bendeki mantık, başvuru numaran ne kadar önce ise o kadar iyi, zira CN o diye biliyordum. Haliyle de başvuru açılınca, bir kurnaz benim ya, ilk 7-8 dakikada başvuruyu bitirip, "tamamdır bu iş, çıkarsa CN başlarda olacak" diye caka satmıştım...

Sonra kaşarlanıp, işin doğrusunu öğrenince son günlere falan bıraktım başvuruyu 🙂 🙂

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

@Okcan başvurular ne zaman açılırsa açılsın, çekiliş açıklanma tarihi ve diğer ilgili süreçlerde bir farklılık olmayacak.

çekiliş tarihi için olmasa da, kazanlar ile ilgili sürecin değişmeyeceği ve 2026 Eylül'de başlayacağı ile ilgili kaynak:

Changes to Entry Period for 2027 Diversity Visa (DV) Program

Changes to Entry Period for 2027 Diversity Visa (DV) Program
      SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

@Keremtk önceden posta yoluyla başvurular alınıyordu, bu da başvuru ve sonuç arası zamanın fazla olmasının nedenlerinden...

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

@Witch-Lilith öncelikle geçmiş olsun...

eşimle dünden beri bunun kavgasını yapıyoruz. çalıştığı firma her sene grip aşısı yaptırıyor isteyen personellerine. bizimkisi de en başta koşar, hemen olur aşısını. fakat her sene aynı tantana. aşıyı olunca zaten malum virüsü veriyorlar bir hasta olunuyor hemen. aşı olalı yaklaşık 1 ay oldu, 4.defa grip oldu. ben de ona "demek aşı olmasan göçüp gidicen, olma işte" diye veryansın ettim. etmez olaydım, sabah işe gelirken hala konuşuyordu.

20.evlilik yılım, hala öğrenemedim susmayı... aşıdan başladık, şimdi olay whatsappte nerelere geldi nereler 🙂 🙂

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

@mertq bazen kızıyorum büyük lidere... ne gereği vardı bize bağımsızlığı, hak-adalet-hukuk dolu hayatı, modernliği, kısaca insan gibi yaşamayı tattırıp, erkenden gittiği için.

çoğunlukla da utanıyorum, emanetine sahip çıkamadığımız için. bir şeyler yapmış olsak da kendi çapımızda, ona yakışır olamadığımız için. işte bu yüzden de kızımı, önce bilim sonra Ata'nın izinde, onun görüşleriyle büyütmek tek çabam. Bunun da maalesef bu ülkede yapılamayacağı aşikar.

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

@mertq kardeş teşekkür ederim, o senin yüreğinin güzelliği...

üzücü, hele hele benim gibi milletini, vatanını seven, sırf bu yüzden geçmişte bir çok olanağı değerlendirmeyen, ABD'de çoktaaannn kurulu bir düzene sahip olabilecekken "yok" diyen biri olarak, artık çözümü ülke dışında aramak maalesef acı.
      bizden geçti artık, o yüzden bir şekilde idare ederiz de işte evlatların geleceğinden endişe duymak, ülkenin ilerisinde ışık gör(e)memek bu çözümleri düşündürüyor.
      eğitim sistemi zaten diplerde olan ülkenin eğitim bakanı çıkmış, "eğitim süresi uzun, bunu kısaltıcaz" diyebiliyorsa hala, sübyanların geleceğini etkileyen sınav sistemini bir gecede alt-üst değiştirip, tüm sistemi kendilerine göre kuruyorlarsa, başa kim geçerse geçsin bu ülkenin önümüzdeki 30 yılı kayıp demektir. maksat siyaset yapmak değil asla ama kendiliğinden oluşan bir durum işte siyaset yapmak. Bu da bizi yurt dışı gibi çözümlere itiyor. Yoksa gurbetin ne kadar zor olduğunu, son çare olduğunu biliyorum...

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY

@BlueGeostar adamların kurduğu sistem karışık görünse de aslında hem mantıklı hem de basit. Diyor ki TR'den 3000 kişi gelsin benim ülkeme, Uganda'dan 1500, Japonya'dan 2000, Eritre'den 15. İşte bu yüzden önce bölge, sonra ülke kotası var. İlk belirlenen limit bu (3-5 elbette oynar). Bu belirlendikten sonra da çekilişte TR için 3000 kişi mi vermiş parametreyi, (aslında önce bölgeye veriyor, sonra bölgeden ülkenin hakkı düşüyor), çekilişte 3000 kişiyi kazanan olarak belirliyor. Ha bu yüzde 10-15 artı eksi oynar senesine göre. Adam o ülke limiti kadar kazanan belirlemek zorunda çünkü ülkesine o kadar TR'den insanın gelmesini istiyor. Bunu da yaparken herkesin "tek" olacağını düşünmek zorunda. O yüzden kota 3000 ise 3000 talihli çıkarıyor TR'den. 3000 "randomly selected" yazısını görecek olsun diyor TR'den. Vize vermesi ise ayrı bir durum. CN numarası TR içinde ilk 1000 kişide bu 3000 kota dolduğu zaman, ailesinin diğer fertleri, olayı kapatıyor...

ha bülten şu bu, olayı kapatmıyor aslında da, bunu öncesinden planlıyor. TR'den kazananlar arasında, DS formundaki kişi sayısına göre 3000'i bulan kısım için planlama yapıyor.

Bu tabi sadece ve sadece benim düşündüğüm, benim aklıma yatan şekli. yoksa bir poh bildiğimden, amcamın oğlunun karısının eltisi KCC'de çalışıyor, oradan biliyorum tarzı bir durum değil 🙂 Kaynak sorsan gösteremem ama sanırım araştırsam bu tarz rakamlar çıkacaktır

burada bu konuda net bilgi sahibi, kaynak ve rakam verebilecek dostlarımız var, belki görürler de bizi veri ile aydınlatırlar...

SUAT GUNAY
      SUAT GUNAY