• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. gnollzy
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 2
    • Konu 1
    • İleti 209
    • En İyi 107
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

gnollzy

@gnollzy

157
    İtibar
    179
    Profil Görüntülemeleri
    209
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

gnollzy Takip etme Takip Et

gnollzy tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

KCC mailimize cevap geldi, tarihimiz belli oldu. Gelişmeleri bilahare iletirim.

Şu anlık 02 Ekim mülakat tarihi olarak gözüküyor.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      gnollzy
      gnollzy
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@inr, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@inr rentry permit araştırın

Re entry permit'in 2 yıllık verildiğini biliyorum ama ben 4-5 sene üniversite okuyacağım. Ondan önce yerleşmem mümkün değil. Amacım yılda birkaç ay kalıp okul bittikten sonra yerleşmek.

Belli ki konuyu okumuşsun ama tabiri caizse çok işine gelmemiş bir umut farklı bir çıkış yolu arıyorsun ama malesef tüm detaylar ve deneyimler o konu altında var 🙂

Arkadaşı istisna bırakarak söylüyorum lütfen üstüne alınmasın diyeceklerimi. Kendisini tanımıyorum sonuçta. Ben sadece şahsi çevremde tanıdığım birkaç kişiden bir gözlem yazacağım. Birçok kişi Türkiye ile Amerika'daki sistemi birebir aynı sanıyorlar. Devlet memuruna kendimizi acındırırız bi şekilde işlerimizi hallederiz düşüncesine sahip çok fazla kişi var ve onlara kaç kere onların kültürlerindeki sıkı disiplin ve kuralcılığı ülkemizde geçmişte yaşadığınız tecrübelerle kıyaslamayın Amerika'da işlemez o düşünceleriniz dememe rağmen yok yok biz hallederiz şeklinde düşünceyle birtakım işler yapıyorlar :). Arkadaşlar bizler sıcakkanlı ve içten bir toplumuz. Birbirimize yardımcı olmayı seviyoruz ama Amerika'nın kültüründe insanlar çok kuralcı ve disiplinli buradaki gibi kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz en ufak olayda bile.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      gnollzy
      gnollzy

@Chromium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@JesusLord, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Yanarım yanarım da, pasaport şartı varken çıkmadığına yanarım.. çok şanslı senelerdi.. başvuru sahısını görünce anlamıştık yarı yarıya düşmüştü başvurular. Ama o zaman bile çıkmadı bize. Nasip. Bize çıkmaz arkadaş. İçime bile doğmuyor. Benim içime doğan şöyle 4-5 sene sonra ancak çıkar bana.. tabi o zamana gc kaldırılmaz ise veya ülke ne olacak bakalım.. hayırlısı

Aynı şeyleri hissediyoruz pasaport şartı varken çıkmadı şimdi başvurular dörde katlanmışken nasıl çıkacak diye düşünüyorum..

Pasaport şartı varken şans daha fazlaydı ama herkese mülakat sırası verilmedi bu açıdan da düşünürsek aslında şans oranı pek değişmedi. Son 3 senede kazanıp da gidemeyen çok kişi var. Belki sizler de kazanacak ancak mülakat sırası alamayacaktınız. Nasibimizde varsa pasaport şartında kazanır mülakat tarihi de alırdık, pasaport şartı kalktığında artan başvuru sayısında da kazanırız.

gnollzy
      gnollzy

@waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@gnollzy valla bi umutlanıp bi umutlanmıyorum gibi. Bu sene ki başvuru aldı basını gidiyor bu yüzden hiç başvurmamışım ya da baştan elenmisim gibi düşünerek hareket ediyorum. 2022de aşırı depresyona girmiştim ama bazen iyi ki olmamış o zaman kazanıp gidemeyen olsaydım daha da üzülürdüm. Kısmet bu işler diyorum..

Kazanıp gidememektense has not been görmeyi tercih ederim ben de. Eşimle biz de senelerdir hep ikilemde kalıyorduk başvuru için. Çünkü ikimizin de kendimizin kurduğu şirketler var. Bir tanesi komple aile şirketi oldu. Bu sene artık yeter dedik ilk başvurumuzu yaptık.

Valla ben her zaman rasyonel olmuşum ve matematiğe her zaman güvenmişimdir. İnanın o 1m 2m 5m başvurulara Celal Şengör’ün tabiriyle “zırva” diyebiliriz. Öyle bir başvuru sayısına ulaşmak için Türkiye nüfusu yetersiz kalıyor. Maksimum ~600K başvuru olması bile zor ihtimal. Olması en muhtemel medyan başvuru sayısı 450-550K aralığındadır. Tabii ki geçen senelerde bu sayıdan oldukça düşük bir başvuru sayısı olduğu gerçeği de var. Ancak düşük başvuru, yüksek kazanma oranını getirdiği gibi aynı zamanda düşük başvuru yüksek vize oranını getirmedi. Aksine düşük başvuru, yüksek kazanma olasığı, düşük vize oranı şeklinde bir korelasyon oluşturdu. Bu sene ise yüksek başvuru, düşük kazanma olasılığı, yüksek vize oranı gibi bir korelasyon oluşacaktır. Ondan dolayı kümülatif şans hesaplandığında aslında sadece kazanmak gözüyle bakmak yetmiyor. Ondan dolayı düşük/yüksek vize oranı ile aslında geçen seneler ile hemen hemen aynı oranda şans mevcut. Resmî dataları net olarak görebiliyor olsam bindelik yanılma oranıyla net bir istatistik sunabilirdim. Aktüer olma isteğim yeniden canlandı bunları yazınca🤣

gnollzy
      gnollzy

@gnollzy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@goyro666 nasıl yani çekilişi kazanınca posta ile gc kartını, uçak biletini, amerika kalacağımız evin tapusunu, kullanacağımız arabanın anahtarını yollamıyorlar mı ne sırt çantası ne bavulu 🥴

DS260 formu zaten bunlar için değil mi? Hangi bölgede, hangi özelliklerde ev istiyoruz? Single house mu condo mu? Hangi marka araç tercih ediyoruz? Hangi saatlerde mesai yapmak istiyoruz? Maaş beklentimiz nedir? Business class mı first class mı uçmak istiyoruz gibi gibi soruları sorarak ona göre hazırlamıyor mı zaten? Yoksa başka ne amacı olabilir ki DS260 formunun yani kalkıp sabıka kaydımızı vs soracak değiller ya.

Ahahaha cok güldüm buna Allah seni ne etmeyw 😂😂

Valla forum olmasa stresimizi atıp gülüp eğlenemeyeceğiz resmen. Hayattan birkaç dakika uzaklaşıp gülüp eğleniyoruz 🤣🤣

gnollzy
      gnollzy
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@winter-is-coming, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@sesicesei Yeni yaşamınızda mutluluk, huzur ve şans sizinle olsun 🍀...Lise diplomasının orijinalini üniversite diploması gösterdiğiniz halde mi istediler acaba?

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiz 🙏🏼 Darısı isteyen, hayalini kuran herkesin başına gelsin inşallah…

Üniversite diplomamın renkli fotokopisi + orijinalini gösterdiğim halde lise diplomasının da orijinalini görmek istediler. Herhangi bir kopyasını almadılar sadece görsel olarak “Türkçe” olmasına rağmen aldı, 10 saniye göz ucuyla inceledi ve geri verdi. Fotokopisi ve İngilizce yeminli tercümandan çevirisi mevcuttur ister misiniz? Diye sordum, hayır gerek yok dedi.

gnollzy
      gnollzy

Bazıları unutuyormuş başvurduğunu ve şansa bakın ki onlara çıkıyormuş. Her dk aklımda olan green cardı unutmam imkansız 😂 @Burcu-Boz

Namümkün bir şey unutmak ve ardından aaaa kazanmışım meğer moduna girmek 😂

gnollzy
      gnollzy

@goyro666, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@gnollzy düsünsenize bi grup insan var bunun icin tipe göre olur olmaz diye seciyorlar hahahaha bu sefer o yüzden Proletarya sinifinin bir üyesi gibi poz verip cekindim 😂 😃 sonucta iscii aciklari var yaptik bi strateji bakalim tutarsa 😃 😃

Hahahaha düşüncesi bile güldürdü 😃

gnollzy
      gnollzy

@gnollzy bende hiç zannetmiyorum valla, sırf laf olsun gösteriş olsun diye yapılan bişey olduğunu düşünüyorum.

Biraz şey gibi geliyor yanlış anlaşılmak da istemem. Hani bakın biz bu alanla da ilgileniyoruz. Hayvansever politikalarımız da var bak bak. 🙂

gnollzy
      gnollzy

Bugün birçok konuda kendimi şanslı hissettiğim birtakım olaylar oldu ve gün içerisinde modum çok yüksekti. Hadi dedim ertelemeye son normalde Kasım ayı içerisinde başvurmayı düşünüyordum ancak bugüne kaydırdım ve eşimden sonra ben de ilk defa DV2024 için başvurumu tamamladım. 🙂

gnollzy
      gnollzy

gnollzy tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

USCIS, X hesabından aşağıdaki paylaşımı yaptı biraz önce.

**At the direction of President Trump and Secretary Noem, USCIS is immediately suspending its role in the Diversity Visa program to protect Americans from criminal aliens.

This dangerous program continues to raise significant security concerns as it can attract the worst of the worst from participating countries.

America cannot continue importing terrorists, murderers, and lawbreakers through this program.**

TR: Başkan Trump ve Bakan Noem’in talimatıyla USCIS, Amerikalıları suçlu yabancılardan korumak amacıyla Çeşitlilik Vizesi Programı’ndaki rolünü derhal askıya almıştır.

Bu tehlikeli program, katılımcı ülkelerden en kötü niyetli kişileri çekebilmesi nedeniyle ciddi güvenlik endişeleri yaratmaya devam etmektedir.

Amerika, bu program aracılığıyla teröristleri, katilleri ve kanun tanımazları ülkeye almaya devam edemez.

https://x.com/USCIS/status/2002138657982124518
      Gündem içinde yayımlandı
      gnollzy
      gnollzy
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@emr19, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@sencansinaygun Bunu nereden kontrol ediyoruz acaba?

Başka bir site var mı bilmiyorum ama ben aşağıdaki linkten kontrol ediyorum.

https://egov.uscis.gov/

Gündem içinde yayımlandı
      gnollzy
      gnollzy
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@winter-is-coming, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@sesicesei Yeni yaşamınızda mutluluk, huzur ve şans sizinle olsun 🍀...Lise diplomasının orijinalini üniversite diploması gösterdiğiniz halde mi istediler acaba?

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiz 🙏🏼 Darısı isteyen, hayalini kuran herkesin başına gelsin inşallah…

Üniversite diplomamın renkli fotokopisi + orijinalini gösterdiğim halde lise diplomasının da orijinalini görmek istediler. Herhangi bir kopyasını almadılar sadece görsel olarak “Türkçe” olmasına rağmen aldı, 10 saniye göz ucuyla inceledi ve geri verdi. Fotokopisi ve İngilizce yeminli tercümandan çevirisi mevcuttur ister misiniz? Diye sordum, hayır gerek yok dedi.

gnollzy
      gnollzy

@mhmtkz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gnollzy hayirli olsun. Siz maili ne zaman göndermistiniz?

Cumartesi öğlen göndermiştik. Direkt olarak mülakat tarihimizi öğrenebilir miyiz diye yazmıştık.

gnollzy
      gnollzy

KCC mailimize cevap geldi, tarihimiz belli oldu. Gelişmeleri bilahare iletirim.

Şu anlık 02 Ekim mülakat tarihi olarak gözüküyor.

gnollzy
      gnollzy

@Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@alpkasimoglu, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onuru Merhaba, söylediğiniz aşamaları yaptım uygun mudur?

İmzanızı yazmışsınız elinize sağlık. Ayrıca süreci sağlıklı bir şekilde takip edebilmek için 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.

Vize sayısı ile alakalı olarak bir şey sormak istiyorum. Vize sayı adeti bittiği için vizesini alamayan, temmuz ağustos ayları gibi mali yılı kapatıp vize verilmeyen bir DV yılı oldu mu?

40XX’ler Ankara nezdinde hep 1-2 ay atlayarak mülakat tarihi almışlar geçmişten günümüze. DV2025 için Mayıs sonu Haziran başı mülakat tarihleri verilmiş. Önümüzdeki yılda da aynı şekilde atlama yaşanırsa Temmuz-Ağustos şeklinde mülakat tarihi gelirse vize sayısı biter mi diye endişelenmemize gerek var mı?

gnollzy
      gnollzy

DV2026 Excel tablosunda verilerin hepsi silinmiş gözüküyor? Sizde de öyle mi? Yoksa benim bağlantı adresimde mi sorun oluşuyor?

gnollzy
      gnollzy

@Erkan-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 selamlar. Benim formumda gittiğiniz ülkeler seçeneğinde. Ülkelere giriş çıkış tarihleri v.s hiçbir soru yoktu. Sadece son 5 yıl içerisinde gittiğim ülkenin ismini yazdım. Formlarda farklı farklımı çıkıyor bu sorular

1. Benim formumda da o soruya “yes” olarak işaretledikten sonra sadece ülke isimlerini girebileceğim bir kutu açıldı herhangi bir tarih kutusu yoktu.

2. Benim formumda ana dil haricinde bir dil biliyor musunuz? Hangi seviye diye sordu. Ben bildiklerimi yazdım ancak eşimin formunda böyle bir soru yoktu.

3. SSN kısmında bende 2 soru vardı SSN istiyor musunuz gibi bir soru sormadı ancak eşimin formunun SSN kısmında, SSN istiyor musunuz? Diye ona sormuştu bana sormamışken.

Not: Talihli olan çekiliş numarası bana ait.

gnollzy
      gnollzy

@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gnollzy Yapılıcak işlem ülkeden ülkeye değişmekle birlikte. Okulunuza giderek "Aslı Gibidir" belgesi almak bazen ilçe milli eğitime yönlendiriyorlar. Bunun dışında ulaşabilirseniz Lise Traskipritinize ve e-Devletten QR Kodlu diplomanızı çıkartmanız olucaktır. Genelde hicbirinde gerek olmasada Noter onaylı apostil yapabilirsiniz. Çünkü size sorular sorabilirler en kolay bu soruyu geçmenin yolunun bu olduğuna inanıyorum.

Orijinali yok ama görsellerdeki gibi ön tarafında mavi damgalı ve aslı gibidir yazılı arkasında da incelendi yazılı olan 3 adet sıradan a4 kopyası mevcut. Muhtemelen taşınma sırasında kayboldu şu ana kadar da hiç lazım olmadığı için hiç fark etmedim bile.

Image

Image

gnollzy
      gnollzy

@mhmtkz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gnollzy Diploma üniversitenizdedir büyük ihtimal, benimki orada çıktı

Zaten ilk aklıma gelen oydu, gidip sordum belgeyi gösterdi kopyasını almışlar arşive imzalamışım orijinalini elden teslim aldım diye. Sonrasında taşınırken falan kayboldu muhtemelen.

gnollzy
      gnollzy