• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. proahmet
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    P
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 36
    • En İyi 19
    • Tartışmalı 4
    • Gruplar 0

proahmet

@proahmet

66
    İtibar
    62
    Profil Görüntülemeleri
    36
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

proahmet Takip etme Takip Et

proahmet tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Vizemizi aldık 19 kasım mülakatında herkese nasip olması dilğiyle

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      P
      proahmet
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

19 Kasım tarihli mülakatımla ilgili deneyimlerimi ancak şimdi yazma fırsatı bulabildim. Aşağıda tüm süreci detaylı şekilde aktarıyorum.

Herkese merhaba, 19 Kasım saat 08.00 randevulu mülakatım sorunsuz geçti ve vizem onaylandı.
      Sürecin özellikle son haftalarında “acaba bir yerde bir sorun çıkar mı?” stresi yaşayan biri olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Evraklarınız tam olduğu sürece süreç gerçekten çok sakin ilerliyor.

⸻

Mülakat Günü

Randevum 08.00’daydı, 07.10 gibi konsolosluktaydım. Erken gitmenin çok bir avantajı yok çünkü sıraya tamamen randevu saatine göre alıyorlar. Dış kontrolden sonra pasaport teslimi yapılıyor, ardından ikinci sıraya geçip güvenlikten geçiyorsunuz. Yaklaşık 40–50 dakika içinde ana binaya girdim.

Ana binada görevliler sizi yönlendiriyor. İlk olarak mülakat ücretini ödedim ve sıra numaramı aldım. Numaram yandığında evrak teslimi için bankoya geçtim.

⸻

Benden İstenen Evraklar
      • Pasaport
      • 2 adet 2x2 fotoğraf
      • Adli sicil kaydı
      • Askerlik durum belgesi
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      • Diploma + fotokopisi
      • Sağlık raporu
      • Banka hesap dökümü ve imza sirküleri

Ustraveldocs çıktısını teslim almadı fakat cama koydurup kontrol etti.

⸻

Mülakat

Mülakatı sakallı, oldukça sakin ve nazik bir erkek konsolos yaptı. Görüşmeye İngilizce başladı ve “Would you like to continue in English?” diye sordu.
      Ben de “Yes, I prefer English,” diyerek görüşmeyi tamamen İngilizce devam ettim.

Sorduğu sorular:
      • What did you study?
      • Have you ever been to the United States?
      • Where will you go in the U.S.?
      • Why that city/state?
      • What kind of job will you do there?
      • What do you currently do?

Mülakat toplamda 2–3 dakika sürdü. Sonunda konsolos:

“Congratulations, I’m approving your visa.”
      dedi ve bütün stresim o anda bitti.

⸻

Vize Basımı ve Teslimi

Mülakattan iki gün sonra mail geldi. Maildeki yönlendirmeye göre Premium Delivery seçeneğini seçtim.
      Cuma günü pasaportum kargoya verildi ve bugün (Pazartesi) pasaportum elime ulaştı.

Süreç vizeden teslimata kadar gerçekten çok hızlı ilerledi.

⸻

Herkese şimdiden kolaylıklar diliyorum. Mülakata girecek olan arkadaşlara umarım bu süreç rehber olur. Sorusu olan olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

P
      proahmet
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

22 ocak tarihinde Miami den DV immigrant vize ile ABD’ye giriş yaptım.
      Pasaport kontrolünde görevli geliş amacımı sordu. “Settle and work” dedim.
      Bunun üzerine “petition kim?” diye sordu. “Petition yok, DV Lottery” cevabını verdim.

Sonrasında secondary inspection için başka bir odaya yönlendirildim.
      Bu odada pasaportum ve evraklarım alındı, sistem üzerinden kontrol edildi.
      Herhangi bir ek soru sorulmadı.

Yaklaşık 5 dakika sonra görevli pasaportuma giriş damgasını bastı ve çıkış izni verdi.

Bagajımı aldıktan sonra terminalden çıktım.
      Giriş işlemleri bu şekilde tamamlandı.

Yolculuk içinde yayımlandı
      P
      proahmet

22 Ocakta Abdye giriş yaptım greencardım bugün geldi.

P
      proahmet
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@vitruvius
      Çok haklısınız ben de aynı durumda sizin hissetiklerinizi hissediyorum yani ocağın 20 sinde gidicem işimi kalcağım yeri her şeyi ayarladım ama böyle bir sebepten gidemiceksem hiç gitmiyim daha iyi diye düşünüyorum. Amerika gibi bir ülkede çocuk oyuncağı gibi kanun değişiyorsa oraya gittiğimizde daha da rezil olmayacağımız garantisi yok artık. Sırf kendi seçmenine show yapmak için yaptığını düşünüyorum bunu umarımda öyledir işler düşündüğümüz kadar kötü olmaz.

Gündem içinde yayımlandı
      P
      proahmet

Son açıklamalardan sonra vizesi basılmış olanlar için en azından biraz daha rahatlatıcı bir tablo oluştu. Benim açımdan da iyi oldu; 22 Ocak giriş planım vardı ve her şeyi önceden ayarlamıştım. “Acaba iptal mi edeceğim?” stresinden bir nebze kurtulmuş oldum.

Umarım süreç tüm talihliler için düzgün şekilde devam eder; mülakatlar ve vize basımları yeniden normale döner ve kimsenin emeği boşa gitmez.

Durumu ve bütçesi elveren arkadaşlar için de şahsi görüşüm: mülakatlara girmemezlik yapmayın, en azından süreci aksatmadan yürütmekte fayda var.

Gündem içinde yayımlandı
      P
      proahmet

@aysegul teşekkürler bugün mülakata giren herkese hayırlı olsun.
      Yardımlarınız için teşekkürler Ayşegül hanım.

P
      proahmet

Cezayir (Algeria) kaynaklı bir DV dosyası:
      Kişi 15 Aralık’ta vize onayı alıyor ve pasaportunu konsolosluğa teslim ediyor.
      Ancak 22 Aralık’ta pasaportunu geri aldığında, pasaporttaki göçmen vizesinin üzerine “CANCELLED WITHOUT PREJUDICE” damgası vurulmuş şekilde teslim edilmiş.

Bildigim kadarıyla “Cancelled without prejudice”, “kalıcı red / ömür boyu engel” gibi değil; daha çok o vizenin iptal edilmesi anlamına geliyor (dosya daha sonra tekrar değerlendirilebilir veya yeniden işlem 3886713c-1dac-4ee2-a06c-26f320352867-image.png gerekebilir). Ama tabii bunun sebebini konsolosluk yazmadan kesin bilemiyoruz.

Şu an ortam karışık olduğu için, “vize basıldıysa garanti” diye düşünürken bile böyle örnekler çıkabiliyor. Gelişme olursa yazarım.

Gündem içinde yayımlandı
      P
      proahmet

@FROG-FROG

Ben de aynı durumdayım 22 ocakta gidicem şuanlık bizi etkileyen bi durum yok.

P
      proahmet

@bkio
      Vizesi basılanlar için şuanlık çok büyük bir sıkıntı olucağını sanmıyorum eğer yanlış beyan ve ya kriminal bir dosya vb. bir şey yoksa ülkeye alırlar diye tahmin ediyorum. çünkü dv pause geldi seni ülkeye almıcaz demek gibi bir yetkileri yok şuan. Eğer ilerde bir kararname çıkarsa durumlar değişebilir.

Gündem içinde yayımlandı
      P
      proahmet

proahmet tarafından gönderilen son iletiler

@designer96 abdye ilk girisinizde adresi degistirebiliyosrsunuz zaten greencard girsi yaptiktan sonra basiliyor o yuzden herhangi bir tanidiginizin adresini verebilirsiniz mulakatta

P
      proahmet

@Thinkable
      Havayolu çalışanları grev yapıyor o yüzden bekleme süresi çok uzun.

P
      proahmet
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Ehliyet için adres kanıtı olarak banka hesabından online statement alinca kabul ediliyor.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      P
      proahmet

@designer96
      Airbnb kiralayip ev sahibine adresi kullanabilir miyim diye sorabilirsiniz genelde izin veriyolar uzun 1 ay ve uzeri rezervasyonlarda

P
      proahmet

22 Ocakta Abdye giriş yaptım greencardım bugün geldi.

P
      proahmet
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Florida’da yazılı sınavı geçtim fakat direksiyon sınavından kaldım şimdi bir sonraki güne yine randevu aldım ama bana dediler ki adres kanıtın geçersiz ben o sınava girmek için araba kiralamıştım o arabanın da süresi bugün bitiyor adres kanıtı için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      P
      proahmet

22 ocak tarihinde Miami den DV immigrant vize ile ABD’ye giriş yaptım.
      Pasaport kontrolünde görevli geliş amacımı sordu. “Settle and work” dedim.
      Bunun üzerine “petition kim?” diye sordu. “Petition yok, DV Lottery” cevabını verdim.

Sonrasında secondary inspection için başka bir odaya yönlendirildim.
      Bu odada pasaportum ve evraklarım alındı, sistem üzerinden kontrol edildi.
      Herhangi bir ek soru sorulmadı.

Yaklaşık 5 dakika sonra görevli pasaportuma giriş damgasını bastı ve çıkış izni verdi.

Bagajımı aldıktan sonra terminalden çıktım.
      Giriş işlemleri bu şekilde tamamlandı.

P
      proahmet
    • RE: Amerika’da Türk denizcisi olmak...

Merhabalar,

Uzakyol vardiya mühendisi olarak görev yapmaktayım. Kısa süre önce Green Card almaya hak kazandım ve önümüzdeki dönemde Amerika Birleşik Devletleri’nde, özellikle Miami ve çevresinde yaşamayı ve çalışmayı planlıyorum.

Bu bölgede denizcilik ve marine engineering alanlarında iş imkânları, çalışma koşulları ve başlangıç seviyesinde izlenmesi gereken yol hakkında bilgi veya tecrübe paylaşabilecek olanların görüşlerini rica ederim.

Şimdiden değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Ulaşım içinde yayımlandı
      P
      proahmet

@FROG-FROG
      Dosya henüz USCİSE gitmemiştir 3-4 gün bekleyip tekrar dene eğer hala aynı hatayı veriyosa ISCISE mail atabilirsin ya da ABD ye gidince USCISLE konuşursun endişe etmene gerek yok.

P
      proahmet

@bkio
      Vizesi basılanlar için şuanlık çok büyük bir sıkıntı olucağını sanmıyorum eğer yanlış beyan ve ya kriminal bir dosya vb. bir şey yoksa ülkeye alırlar diye tahmin ediyorum. çünkü dv pause geldi seni ülkeye almıcaz demek gibi bir yetkileri yok şuan. Eğer ilerde bir kararname çıkarsa durumlar değişebilir.

Gündem içinde yayımlandı
      P
      proahmet