DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 Yerli mali haftasi gibi oldu 😅


  • Her sene mayıs ayı gc hobisi gibi bir şey oldu, çıkmayınca çöken o lanet ruh hali ile ardından anneler günü gelmesi ve anneler gününe istek olmaması😅


  • Şu imzamı yeni gc’yi beklemek için düzenlemek istemiyorum artık sürecimi yazmak istiyorum


  • Son 3 gündür sanki dakikalar bile geçmiyor. O kadar büyük bi merak içindeyim ki sanki hepimizin şansı yüzde 50 😕


  • Son 2-3 gün 🙂
    St. Augustine, florida: Amerika'nın en eski Avrupa kökenli yerleşim yerlerinden biridir, tarihi binaları ve güzel sahilleri vardır.

    st-augustine-florida-city_STAUGFL1222-1dd43d6ae9b842fbb9a129a74d4955eb.jpg

    60d5f9a1df1db80018f3a3e8.jpg


  • Sayfa 680 unutmayalım önemli bir sayfa :):)


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Günaydın herkese bu cumartesi günü saat 19.00 dan sonra kazanan kişilerin dolduracağı formun ismi DS260 formudur. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

    Bu form kazanan kişinin kendi hayatı – aile hayatı – iş hayatı – eğitim hayatı gibi tüm yaşamında sahip olduğun her konuda Amerika hükümeti kısaltma KCC diyeceğimiz kısma bilgi vermektedir. Bu form da yazdığımız her bir bilgiyi evraklarla destekleyeceğimizi unutmayın. Bu yüzden hangi evrakta nasıl yazıyorsa sizler de bu evraktaki bilgilere göre dolduracaksınız.
    1- Kendi hayatınız;
    Burada sizin 16 yaşınızdan sonra ki adreslerinizi istiyorlar. Öncelikle bu bilgi için aşağıdaki linkin çıktısını indirinŞimdi bu adrese göre sizler bu ds260 formunu dolduracaksınız. Fakat adres değişikliği yapmanıza rağmen bildirmediyseniz bu kısımda çıkmaz. Sorun değil. Sizler ailenizin adresinizi yada hatırlayabildiğiniz kadarını yazmanız yeterli olacaktır. Yoksa KCC sizin acaba 20 yaşında hangi adreste yaşadığınızı ispat etmek için dedektif tutmaz rahat olun. Ailenizi gösteren evrak çıktısı alırken soruda KURUMA İBRAZ kısmına KCC yazarak indirin.

    11.jpg

    Amerikada ki adres için de green kartın kart olarak ve SSN kartın basılıp gönderilmesi için adres yazacaksınız. Fakat gelen postacı posta kutusuna bakarak bırakır. Sizin bu posta kutusunda isminiz yazmadığı için bırakmaz bu yüzden yazacağınız kişinin isminin başına “c/o” şeklinde yazmanız gerekiyor ki o kişiye sizler yetki vermiş oluyorsunuz.
    2- İş Hayatı
    Geçmiş yada şimdiki zaman da yaptığınız iş tecrübelerinizi yazarken rahat olun. Yine adreste ki gibi tarih ve isimlerini aklınızda kalan şekli ile yazın. Yoksa KCC sgk genel müdürlüğü sistemine bağlanıp sizin hangi yıllar da işyeri numarasından bulup hangi işyerinde çalıştı diye kontrol edecek değil. Böyle bir yetkisi yoktur.
    3- Eğitim Hayatı
    Eğitim ise lise ve üniversite mezunu ise onu yazman gerekiyor. Sonuçta kriter nedir sen en az lise mezunu oldun mu diye. Elinde en son hangi kurumun diploması varsa onu göstersen de oluyor. Üniversite Öğrenci olsan da öğrenci belgesi gerekiyor Yoksa yüksek lisans yapıyorum fakat doktoraya da göz kırpıyorum yada 4 yıllık okurken aynı zamanda 2 yıllık açıktan da okuyorum gibi karmaşık yazmanıza gerek yok. KCC tek bir şey istiyor sen yazdığın öğrenimi belge olarak göster. Yoksa YÖK sistemine girip senin tüm eğitim geçmişine bakmazlar. Şimdi lise okuyanlar ancak 2024 yazında mezun olması kesin ise kendisini lise mezunu olarak yazsınlar. Çünkü en erken mülakat tarihi ekim ayında başlayacak bu yüzden lise mezunu olarak yazmalarında hiçbir sorun yoktur.

    4-Askerlik Hayatı
    Aynı şekilde askerlik belgesi olarak en sonra yazacağım linklerden alacağın askerlik belgesi durum belgesinde ne yazıyorsa onu yazın. Tekrar yazıyorum KCC milli savunma bakanlığı sistemine girip senin askerlikte ne yaptın ceza aldın mı yada ödül aldın mı gibi bilgilere ulaşamaz. Kısa dönem askerlik yapmak isteyenler de yapıldı yazabilir. Sonuçta evraklar artık mail atılmayacak mülakat zamanı biz götüreceğiz bu yüzden cn numarasına göre askere gideceklerin durumuna bakarız

    Adli sicil kaydını diğer evraklar da olmayan şeklinde ingilizce alabiliyorsun. Burada yazan herhangi bir kayıt varsa o suça ait mahkeme kararını İngilizceye çevirtmen gerekiyor. Bu çeviri olayı aynı zamanda karar verilmiş boşanma davası için de geçerlidir. Yoksa devam eden bir boşanma kararı varsa sen hala evli gözüküyorsun. Yoksa ben birisiyle ağız dalaşına girdim yok çelme taktım göz altına alındım gibi suçlar işlesen de sonuçta bu evrakta yazmıyorsa yazma kafaları karıştırma sakın.

    22.jpg

    DS260 formun boş hali ve nasıl indireceğinizi anlatan hem yazı hem de video var 2 adet link var istediğiniz yerden indirebilirsiniz.

    https://drive.google.com/file/d/1ZMj4NGAVGBsqbsC9PPabhvbN4cdb-8wA/view?usp=sharing

    Gerçekten emeğiniz için teşekkür ederim, size canı gönülden güveniyorum ve talihli olursam oluşabilecek sorularımı sorabileceğim kişilerden birisiniz benim gözümde. Acaba siz ne yaptınız kaçıncı başvurunuz ve türkiyede misiniz?


  • @arizmend, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Sayfa 680 unutmayalım önemli bir sayfa :):)

    Sizin de çok olmuş başvuru sayınız nasıl geçiyor son günler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @JesusLord 5. başvuru oluyor. Balıkesir edremitte yaşıyorum


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @JesusLord 5. başvuru oluyor. Balıkesir edremitte yaşıyorum

    Tertip çıktık benimde 5. 🙂 umarım 3 gün sonra yüzümüz güler ⭐


  • @Darko, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Son 2-3 gün 🙂
    St. Augustine, florida: Amerika'nın en eski Avrupa kökenli yerleşim yerlerinden biridir, tarihi binaları ve güzel sahilleri vardır.

    st-augustine-florida-city_STAUGFL1222-1dd43d6ae9b842fbb9a129a74d4955eb.jpg

    60d5f9a1df1db80018f3a3e8.jpg

    Ben kuzey eyaletleri severim 🙂 Almanların yoğun olduğu eyaletleri seçeceğim ama ilk etapta her Türk gibi TX’a gideceğim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @JesusLord inşallah güler ancak yine de tüm hayatını buna bağlamamalısın sonuçta amerika da ekonomi tam olarak düzelmeden seçim harcamaları başlayacak buda ekonomiyi tekrar sıkıntıya sokabilir ayrıca trump gelecek deseler de başında ki mahkemeler yüzünden kesinlik yok çıkıpta kesin ben adayım diye açıklama yapmadı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @JesusLord october bira festivali yapılıyor amerikada da haberin olsun.


  • Merhaba bizim de 3. Başvurumuz disardab takip ediyordum ancak 3 gün kala şans dilemek için yazmak istedim dilerim gönlünce isteyen ve gidebilecek olanlara çıkar da kimsenin hakkı yanmaz .Evliyim eşimle ayrı ayrı başvurduk 11 yaşında kızımın şansına olmasını diliyorum. 🙏


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @JesusLord october bira festivali yapılıyor amerikada da haberin olsun.

    En az 4 bira diyorum o zaman 😃


  • @batlanbus, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Merhaba bizim de 3. Başvurumuz disardab takip ediyordum ancak 3 gün kala şans dilemek için yazmak istedim dilerim gönlünce isteyen ve gidebilecek olanlara çıkar da kimsenin hakkı yanmaz .Evliyim eşimle ayrı ayrı başvurduk 11 yaşında kızımın şansına olmasını diliyorum. 🙏

    Teşekkürler hoşgeldiniz 💟

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    Nedense green card sonuçlarının açıklanmasını takvime 7 mayıs 2025 diye not almışım, 4 mayıs olduğunu öğrendim şimdi.

    Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. 3 gün az bekleyeceğim bakalım :))

    Eski senelerin mutsuzluğu o kadar beni esir aldı ki çok fazla bakmamaya ilgilenmemeye çalışıyorum artık o da böyle yanlışlar yaptırıyor.


  • @Chromium Hoş geldin özletmiştin kendini. :))


  • @JesusLord valla sıfır heyecan hocam alıştım artık çıkmayacak gözüyle bakıyorum hep bakalım hayırlısı artık 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum