Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@ayvalik10 Yerli mali haftasi gibi oldu

-
Her sene mayıs ayı gc hobisi gibi bir şey oldu, çıkmayınca çöken o lanet ruh hali ile ardından anneler günü gelmesi ve anneler gününe istek olmaması

-
Şu imzamı yeni gc’yi beklemek için düzenlemek istemiyorum artık sürecimi yazmak istiyorum
-
Son 3 gündür sanki dakikalar bile geçmiyor. O kadar büyük bi merak içindeyim ki sanki hepimizin şansı yüzde 50

-
Son 2-3 gün

St. Augustine, florida: Amerika'nın en eski Avrupa kökenli yerleşim yerlerinden biridir, tarihi binaları ve güzel sahilleri vardır.

-
Sayfa 680 unutmayalım önemli bir sayfa :):)
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Günaydın herkese bu cumartesi günü saat 19.00 dan sonra kazanan kişilerin dolduracağı formun ismi DS260 formudur. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
Bu form kazanan kişinin kendi hayatı – aile hayatı – iş hayatı – eğitim hayatı gibi tüm yaşamında sahip olduğun her konuda Amerika hükümeti kısaltma KCC diyeceğimiz kısma bilgi vermektedir. Bu form da yazdığımız her bir bilgiyi evraklarla destekleyeceğimizi unutmayın. Bu yüzden hangi evrakta nasıl yazıyorsa sizler de bu evraktaki bilgilere göre dolduracaksınız.
1- Kendi hayatınız;
Burada sizin 16 yaşınızdan sonra ki adreslerinizi istiyorlar. Öncelikle bu bilgi için aşağıdaki linkin çıktısını indirinŞimdi bu adrese göre sizler bu ds260 formunu dolduracaksınız. Fakat adres değişikliği yapmanıza rağmen bildirmediyseniz bu kısımda çıkmaz. Sorun değil. Sizler ailenizin adresinizi yada hatırlayabildiğiniz kadarını yazmanız yeterli olacaktır. Yoksa KCC sizin acaba 20 yaşında hangi adreste yaşadığınızı ispat etmek için dedektif tutmaz rahat olun. Ailenizi gösteren evrak çıktısı alırken soruda KURUMA İBRAZ kısmına KCC yazarak indirin.
Amerikada ki adres için de green kartın kart olarak ve SSN kartın basılıp gönderilmesi için adres yazacaksınız. Fakat gelen postacı posta kutusuna bakarak bırakır. Sizin bu posta kutusunda isminiz yazmadığı için bırakmaz bu yüzden yazacağınız kişinin isminin başına “c/o” şeklinde yazmanız gerekiyor ki o kişiye sizler yetki vermiş oluyorsunuz.
2- İş Hayatı
Geçmiş yada şimdiki zaman da yaptığınız iş tecrübelerinizi yazarken rahat olun. Yine adreste ki gibi tarih ve isimlerini aklınızda kalan şekli ile yazın. Yoksa KCC sgk genel müdürlüğü sistemine bağlanıp sizin hangi yıllar da işyeri numarasından bulup hangi işyerinde çalıştı diye kontrol edecek değil. Böyle bir yetkisi yoktur.
3- Eğitim Hayatı
Eğitim ise lise ve üniversite mezunu ise onu yazman gerekiyor. Sonuçta kriter nedir sen en az lise mezunu oldun mu diye. Elinde en son hangi kurumun diploması varsa onu göstersen de oluyor. Üniversite Öğrenci olsan da öğrenci belgesi gerekiyor Yoksa yüksek lisans yapıyorum fakat doktoraya da göz kırpıyorum yada 4 yıllık okurken aynı zamanda 2 yıllık açıktan da okuyorum gibi karmaşık yazmanıza gerek yok. KCC tek bir şey istiyor sen yazdığın öğrenimi belge olarak göster. Yoksa YÖK sistemine girip senin tüm eğitim geçmişine bakmazlar. Şimdi lise okuyanlar ancak 2024 yazında mezun olması kesin ise kendisini lise mezunu olarak yazsınlar. Çünkü en erken mülakat tarihi ekim ayında başlayacak bu yüzden lise mezunu olarak yazmalarında hiçbir sorun yoktur.4-Askerlik Hayatı
Aynı şekilde askerlik belgesi olarak en sonra yazacağım linklerden alacağın askerlik belgesi durum belgesinde ne yazıyorsa onu yazın. Tekrar yazıyorum KCC milli savunma bakanlığı sistemine girip senin askerlikte ne yaptın ceza aldın mı yada ödül aldın mı gibi bilgilere ulaşamaz. Kısa dönem askerlik yapmak isteyenler de yapıldı yazabilir. Sonuçta evraklar artık mail atılmayacak mülakat zamanı biz götüreceğiz bu yüzden cn numarasına göre askere gideceklerin durumuna bakarızAdli sicil kaydını diğer evraklar da olmayan şeklinde ingilizce alabiliyorsun. Burada yazan herhangi bir kayıt varsa o suça ait mahkeme kararını İngilizceye çevirtmen gerekiyor. Bu çeviri olayı aynı zamanda karar verilmiş boşanma davası için de geçerlidir. Yoksa devam eden bir boşanma kararı varsa sen hala evli gözüküyorsun. Yoksa ben birisiyle ağız dalaşına girdim yok çelme taktım göz altına alındım gibi suçlar işlesen de sonuçta bu evrakta yazmıyorsa yazma kafaları karıştırma sakın.

DS260 formun boş hali ve nasıl indireceğinizi anlatan hem yazı hem de video var 2 adet link var istediğiniz yerden indirebilirsiniz.
https://drive.google.com/file/d/1ZMj4NGAVGBsqbsC9PPabhvbN4cdb-8wA/view?usp=sharing
Gerçekten emeğiniz için teşekkür ederim, size canı gönülden güveniyorum ve talihli olursam oluşabilecek sorularımı sorabileceğim kişilerden birisiniz benim gözümde. Acaba siz ne yaptınız kaçıncı başvurunuz ve türkiyede misiniz?
-
@arizmend, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Sayfa 680 unutmayalım önemli bir sayfa :):)
Sizin de çok olmuş başvuru sayınız nasıl geçiyor son günler

-
@JesusLord 5. başvuru oluyor. Balıkesir edremitte yaşıyorum
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@JesusLord 5. başvuru oluyor. Balıkesir edremitte yaşıyorum
Tertip çıktık benimde 5.
umarım 3 gün sonra yüzümüz güler 
-
@Darko, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Son 2-3 gün

St. Augustine, florida: Amerika'nın en eski Avrupa kökenli yerleşim yerlerinden biridir, tarihi binaları ve güzel sahilleri vardır.

Ben kuzey eyaletleri severim
Almanların yoğun olduğu eyaletleri seçeceğim ama ilk etapta her Türk gibi TX’a gideceğim 
-
@JesusLord inşallah güler ancak yine de tüm hayatını buna bağlamamalısın sonuçta amerika da ekonomi tam olarak düzelmeden seçim harcamaları başlayacak buda ekonomiyi tekrar sıkıntıya sokabilir ayrıca trump gelecek deseler de başında ki mahkemeler yüzünden kesinlik yok çıkıpta kesin ben adayım diye açıklama yapmadı
-
@JesusLord october bira festivali yapılıyor amerikada da haberin olsun.
-
Merhaba bizim de 3. Başvurumuz disardab takip ediyordum ancak 3 gün kala şans dilemek için yazmak istedim dilerim gönlünce isteyen ve gidebilecek olanlara çıkar da kimsenin hakkı yanmaz .Evliyim eşimle ayrı ayrı başvurduk 11 yaşında kızımın şansına olmasını diliyorum.

-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@JesusLord october bira festivali yapılıyor amerikada da haberin olsun.
En az 4 bira diyorum o zaman

-
@batlanbus, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Merhaba bizim de 3. Başvurumuz disardab takip ediyordum ancak 3 gün kala şans dilemek için yazmak istedim dilerim gönlünce isteyen ve gidebilecek olanlara çıkar da kimsenin hakkı yanmaz .Evliyim eşimle ayrı ayrı başvurduk 11 yaşında kızımın şansına olmasını diliyorum.

Teşekkürler hoşgeldiniz

-
Bu ileti silindi! -
Nedense green card sonuçlarının açıklanmasını takvime 7 mayıs 2025 diye not almışım, 4 mayıs olduğunu öğrendim şimdi.
Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. 3 gün az bekleyeceğim bakalım :))
Eski senelerin mutsuzluğu o kadar beni esir aldı ki çok fazla bakmamaya ilgilenmemeye çalışıyorum artık o da böyle yanlışlar yaptırıyor.
-
@Chromium Hoş geldin özletmiştin kendini. :))
-
@JesusLord valla sıfır heyecan hocam alıştım artık çıkmayacak gözüyle bakıyorum hep bakalım hayırlısı artık

Benzer Başlıklar
132
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum