• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Chromium
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 8
    • Konu 0
    • İleti 621
    • En İyi 474
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 2

Chromium

@Chromium

⭐⭐

1287
    İtibar
    1555
    Profil Görüntülemeleri
    621
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Chromium Takip etme Takip Et
    ⭐⭐ ⭐

Chromium tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2021 Bekleme Odası

Merhaba, buradayız. Maalesef 2020'de büyük hayal kırıklığına uğradım. Sanırım yüzde bir şans için kendimi fazla gaza getirip coşturdum. Haliyle psikolojimdeki yıkımı da büyük oldu. Dakikaları bile sayıyordum fakat gördüğüm olumsuz sonuç karşısında yaşadığım ölüm gibi bir şey oldu ama ölmedim. Ne derler bu saatten sonra olmuşla ölmüşe çare yok. Yeni çekilişte şansımızı deneyecegiz artık. 2021 grubuna selamlar ve sevgiler. Umarım bu çekiliş bizi hayallerimize kavuşturur. Hay sadece ben değil 2020 başlığında aktif olan tayfadan bir kişiye bile çıkmadı. Nasıl bir baht anlamadım.

Hatta sonuç açıklandı bitti, hala el alışkanlığı kendimi foruma girerken buluyorum. Resmen hayatımda bir boşluk oldu. Yaşama amacı gibi bir şey olmuştu bende green card. Oyuncağı elinden alınmış çocuk gibiyim şu anda.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Chromium
      Chromium
    • RE: Dolar Çıldırdı

Şu ülkeden o kadar gitmek istiyorum ki. Sorumlu olmadığım şeylerini bedelini ödemekten nefret eder hale geldim. Avrupa'da Amerika'da yaşayıp keyfi yerinde olan gelip burada vatan millet sevgisi satmaya çalışan tipler hiç bana yorum bile yapmasın kalpler kırılmasın boş yere. Allah'tan kenarda biraz döviz birikimim var da gc çıkarsa sudan çıkmış balığa dönmemi engelleyecek bir süre idare edecek kadar.

Bu nereye kadar gidecek belli değil.

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      Chromium
      Chromium
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@arbalet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Biz burada çıksın diye beklerken aramızdan binlerce insan hiçbirimize çaktırmadan Meksika üzerinden ABD ye giriş yaptı hepiniz biliyorsunuz olayı. Başka derdimiz yokmuş gibi birde bunları düşünür olduk. Ayrıca gördükki birbirini tutan bir millet değiliz. Şu olayı araplar ya da ortadoğulular yapsa herbiri yaşadığı süreci bir şekilde paylaşır. Youtube üzerinde almanyayı kötüleyip buraya gelmeyin diyen onbinlerce insanımızdan aramızda da varmış. Ben bu gidenlerinde Türkiye'de nasıl bir görüşe sahip olduklarını burada hangi siyasileri desteklediklerini çok iyi tahmin edebiliyorum. Yemin ediyorum soğudum kendi milletimden.

Hocam Asyalılar olsun, Hintler olsun, Afganlar Pakistanlılar olsun yurt dışına çıktıkları zaman inanılmaz bir şekilde birbirlerini tutup destekliyorlar. Biri yerleşince kendi akrabalarını da yaşadıkları yere getirebilmek için her şeyi yapıyorlar. Bize bakıyorum bırak destek olmayı bir şekilde yurt dışına yerleşmeyi başaran akraban oraya gelmek istersin korkusuyla telefonlarına dahi çıkmaz olur. Türkiye’ye ziyarete gelince de aman sakın gelmeyin buralar çok kötü diye yalandan dövünmeye başlar. Türk’ün en büyük düşmanı gene Türk’tür.

Chromium
      Chromium
    • RE: DV2027 Sohbet Odası

Bütün green card mağdurlarına iyi bayramlar diliyorum 🙂

Chromium
      Chromium

Bütün forum ahalisine bu bahaneyle iyi bayramlar diliyorum.

Seçimmiş cumhurbaşkanı adaylarıymış hiçbiri zerre umrumda değil bu ülke batmış kolay kolay da düzlüğe çıkmaz. Şu kart çıksın da bir an önce Amerika’ya gidebileyim diye dua ediyorum her gün.

Çekilişe katılan herkese tekrardan iyi şanslar diliyorum umarım forumca bahtımız açık olur.

Chromium
      Chromium

@FreeMen, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Forumda bile eski heyecan kalmamış sanki, bu ülke bizden çok şey aldı ve bize çok şey borçlu. Bu arada güncel ds260 formunu atabilecek birisi var mı yoksa eskiye devam mı?

Bütün milli duygularımdan arınmış bir vaziyette green card’ın çıkmasını ve hayırlısıyla defolup gitmeyi umuyorum.

Bu ülke gençliğimi çaldı geleceğimi de çalmasın..

Chromium
      Chromium
    • RE: DV2019 Kaybedenler Kulubu (Dedikodu Grubu)

DV2017 ilk başvurumdu, herkes gibi ben de ilk seferde çıkacak diye hissediyordum. Çıkmadı tabii ama ilk başvuruma nerdeyse hiç üzülmemiştim. Çıksa bile süreçle ilgili bir şey bilmiyordum nerede ne yapacağım belli değildi. Hiçbir şeyi düşünmeden başvurmuşum direkt. En cahil başvuru dönemimdi. Cehalet mutluluktur diye boşa dememişler. Bilmeyince senden rahatı yok.

DV2018 ikinciydi. Bu sefer de çıkacak gibi hissediyordum, doğrusu ne zaman hissetmedim ki umut fakirin ekmeği sonuçta ama bu sefer çıkarsa ne yapacağım olayına sağlam bir kafa yordum. Belge işlerini, konsolosluk aşamalarını ezberlemekten tut yaşayabileceğim şehirlere kadar her şeyi inceliyordum. Kiralar, faturalar ve hayat masrafları derken bütçe hesapları bile yapıyordum ara ara, green card uçmuyor ama hayali uçuruyor nedense. Çıkmadı, bu sefer o hüznü hissettim ama gerçekten. Sanki yaptığım hesaplar kurduğum hayaller boşa gitmiş gibiydi.

DV2019 döneminde kendim için araştırma yapmak yerine daha çok gidenlerin hikayelerini okuyordum. Onların deneyimlerinden bir şeyler kapmaya çalışıyordum. YouTube sağolsun önceki talihliler ve yaptıkları hakkında önemli bir video kaynağı olmuştu. Bulabildiğimi izliyordum. Kendimi onların yerine koyuyordum. Sonuçta bana niye cikmasin değil mi? Mayıs geldi çattı has not been selected yüzüme bir tokat gibi indi, içime bir yumru oturdu. Sonuçlar açıklandı ben kıpkırmızı oldum, yukardan aşağı ter boşaldı o gece zor uyudum.

Ve geldik DV2020'ye, ülkenin gidişatının her geçen sene daha kötüye girmesiyle beraber benim içimdeki green card aşkı iyice alevlendi. Her hafta en az 1 kere green card kazandığıma dair rüyalar görüyorum. Bazen kendimi uçakta giderken görüyorum, bazen sıkıntılar oluyor vizeyi vermiyorlar kabusa dönüşüyor. Bu sene de çıkmazsa nasıl bir yıkım yaşarım tahmin dahi edemiyorum. Part time çalıştığım işi bırakır kendimi bir ay odaya kilitlerim herhalde 🙂

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      Chromium
      Chromium
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

Çok az kaldı sonuçların açıklanmasına. Bakalım foseptik çukuru Orta Doğu'dan kurtuluş biletini alan şanslıların arasına girebilecek miyiz bu sene.

Geçen senenin talihlilerine de üzülüyorum bir yandan. Adamlar oh kurtulduk diye sevinçle yerleşme planları yaparken corona girdi araya işlemler durdu..

Chromium
      Chromium
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Arkadaşlar geçmiş olsun seneye en az 2 milyon başvuru yapılır Türkiye’den.

Tamamen artık bir Loto’ya dönmüştür.

Chromium
      Chromium
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Bugün uçaklara binip Türkiye’ye gelen İsrail’lere bakıyorum da.

Ulan biz bir ülkeye gitmek için üç ay önceden belge topluyoruz, konsoloslukların keyfini bekliyoruz. Acaba vize zamanında çıkacak mı çıkmayacak mı diye kendimizi yiyoruz. Bakıyorsun elini kolunu sallayan istediği gibi buraya geliyor.

Şu Türkiye denen ülke kendi vatandaşlarına cehennem başka ülke vatandaşlarına cennet hakikaten.

Chromium
      Chromium

Chromium tarafından gönderilen son iletiler

Bütün green card mağdurlarına iyi bayramlar diliyorum 🙂

Chromium
      Chromium

@LSkae, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Trump’tan nefret ediyorum

Biden geleni geçeni doldurdu olan yasal yollardan gitmek isteyen bizlere oldu.

Chromium
      Chromium

@koci, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Chromium Sizin yüzünüze kapanmış bir kapı yok. İmzanızda belirttiğinizin aksine program iptal edilmedi..

Ne zaman çekiliş yeniden başlar başvurumu yaparım o zaman inanırım iptal edilmediğine.

Sürünmecede bırakmak da pratikte çekilişi iptal etmektir malum..

Chromium
      Chromium

@waterman, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Chromium hayırlısını dileyelim ne diyelim 🙂

İmzanızı gördüm de Amerika olmamış olsa bile günün sonunda en azından Türkiye'den kurtulmuşsunuz. Karadağ birkaç seneye AB'ye falan girerse sizin açınızdan tam anlamıyla harika olur durumlar ne bilmiyorum ama.

Baktığım zaman geleceği parlak görünen bir yerdesiniz..

Chromium
      Chromium

@waterman, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Arkadaşlar selamlar nasılsınız?
      Çok uzun bir süredir yoktum açıkçası denk geldide bi girdim. Şöyle eski mesajlara falan baktımda ABD hayallerinin üstünden abartısız yıllar geçmiş.
      Tabi birçok değişiklik olmuş süreçte çok istediğimiz o başvuru ücreti gelmiş, pasaport şartı geri getirilmiş 🙂 Olumsuz olarakta birçok şey yaşanmış mülakatlar pause edilmiş vs vs..
      Gitmek isteyen herkese bol şans 🤞

Gidebilen gitti gidemeyen kaldı özetle 🙂 ABD'nin bir gün bu işi kaldıracağını biliyordum ama kapıların çat yüzümüze kapanmasını hissetmek gene de hoş kalmadı. "Has not been selected" yazısını görmeyi bile özleyeceğim aklıma gelmezdi.

Chromium
      Chromium
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Bu programın sonsuza kadar devam etmeyeceğini bir gün iptal edileceğini hepimiz içten içe biliyorduk ama söylemeye dilimiz varmıyordu. O gün de bugünmüş işte. Kaderimizde bu varmış yapacak bir şey yok. 10 kere başvurdum bir kere bile çıkmadı benim de elimden gelen buydu.

Gündem içinde yayımlandı
      Chromium
      Chromium

Ula şimdiye kadar başvuruyu bitirmiş sonuçları beklemeye geçiyorduk.

Neyse geç olsun güç olmasın 🙂

Chromium
      Chromium

Benim de 11. başvurum olacak.

Maalesef çıkmayınca çıkmıyor.

Chromium
      Chromium
    • RE: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

Hiç yoktan iyi bir de pasaport şartı geri gelse tam olacak.

Gündem içinde yayımlandı
      Chromium
      Chromium

@Ekto-Oktan, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@rnc Bende bu sohbet konusundan şikayetçiyim biraz eskiden DV Sohbet konuları deli dolu olurdu DV2023 Veya DV2024 özellikle bu iki DV'ye başvurmuş kişiler hatırlar. Maalesef bunun nedeni artık insanların umudu kalmadı 2-3 defa kaybeden herkes yok aldı. Ya da sohbet etmeyi bıraktı heyecan eridi

Ha bir diğer üzücü konu ise son gün Forum üyeleri :)) Forum'da herhangi bir aktiviteleri yok en ufak sohbetleri yok başvuru döneminde bile iki kelime yazmıyorlar çekiliş açıklanıyor hemen ertesi günü hesap açıp merhaba ben kazandım diye ortaya cikiyor hiç samimi değil sadece forumdaki bilgiyi sömürüp vizeyi alıp gidiyorlar hepsi değil ama bu tip insanların %90'ı Amerikaya ulastiktan sonra buraya girip tek yorum yapmıyor. Ne bir deneyim aktarıyorlar ne süreçlerini açıklıyorlar bir çoğu mülakat deneyimini bile yazmıyor yahu hatta adam vizeyi alana kadar imzasını dolduruyor imzasının en son altındaki Mülakat tarihinden sonraki bölüm boş vizeyi almış gelip imzayı güncelleme zahmetine girmiyor ki adam. Hiç hoş bir durum değil Valla ben olsaydım açardım üyelikleri başvuru zamanı ücretsiz tam sonuç açıklandıktan sonra üye olmaya gelenlere ufak bir üyelik ücreti koyardım bunu yapamazlardı

ama forumun sahibinin bu forumu zaten bir bilgi kaynağı olarak tasarladigini dusunursek bize laf düşmez kendisi böyle uygun görmüş ama kişisel olarak hep beni düşündüren bir konuda olmuştur yani 👾

Foruma ilk kayıt olduğumda dördüncü başvurumdu şimdi oldu on bir 🙂

Hevesin kaçtığı doğrudur. Foruma girip mutlu olmak yerine bir noktadan sonra hüzünlenmeye başlıyorsun. Giden insanları okuyorsun bir yandan onlar için seviniyorsun bir yandan da kendin için kahroluyorsun. Ulan diyorsun bu kadar başvurdum gitmeyi her şeyden çok istiyorum kader bir sana gülmüyor diye. Bence asıl sıkıntı çıkıp da gitmeyenler. Adam kazanıyor ama gitmiyor. Yahu hay diyorum sana başvuruyu yapanın eli kopsun. Madem gitmek istemiyordun niye çekilişe girdin. Başvuruda pasaport şartı bence güzel bir eleme yapmıştı keşke yeniden gelse.

Chromium
      Chromium