Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba değerli forum üyeleri,

    Öncelikle aranıza yeni katılmaktan mutluluk duydum.Birçok yeri araştırmama rağmen pek bir sonuç elde edemedim bir de sizlere sorayım dedim...

    Ben üniversite öğrencisiyim (son sınıf ocakta okulum bitecek)..
    Green card a başvuru yapsam ardından çıkarsa evlilik yapsam kabul edilir mi?
    Kız arkadaşımla ortak başvuru yapmayı düşünüyoruz eğer çıkarsa hemen evlenip masraf etmeden direk gitmeyi düşünüyoruz.Şayet çıkmaz ise bir yıl sonrasında evlilik düşünüyoruz...
    Sizler ne dersiniz bu konu hakkında?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bekircanari Green card çıktıktan sonra evlilik vs. içinde söyledi:

    Merhaba değerli forum üyeleri,

    Öncelikle aranıza yeni katılmaktan mutluluk duydum.Birçok yeri araştırmama rağmen pek bir sonuç elde edemedim bir de sizlere sorayım dedim...

    Ben üniversite öğrencisiyim (son sınıf ocakta okulum bitecek)..
    Green card a başvuru yapsam ardından çıkarsa evlilik yapsam kabul edilir mi?
    Kız arkadaşımla ortak başvuru yapmayı düşünüyoruz eğer çıkarsa hemen evlenip masraf etmeden direk gitmeyi düşünüyoruz.Şayet çıkmaz ise bir yıl sonrasında evlilik düşünüyoruz...
    Sizler ne dersiniz bu konu hakkında?

    Hosgeldiniz, bu konunun ilk postunu okumanizi oneririm:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

    Cekilis sonucunda, mulakattan once evlenmeniz yeterli olur.


  • Çok teşekkür ederim....Bir de bu green card genelde anladığım kadarıyla üniversite mezunlarına daha fazla çıkmakta...lise mezunu green card lı hiç rastlamadım.


  • Sayın @bekircanari ben de sizin gibi üniversite son sınıf öğrencisiyim yani hali hazırda lise mezunuyum ve bana çıktı:)Bildiğim kadarıyla çekiliş aşamasında tamamen şansa göre çıkıyor, daha sonra mülakat aşamasında şartları sağlamayan kişiler eleniyor.Umarım şansınız yaver gider ve dv2020 talihlileri arasında sizi de görürüz.Selamlar.


  • @alimanstory
    Tebrik ederim gercekten kendime cikmis kadar sevindim =)))
    Peki basvuru yaparken lise mezunu olarak mi doldurdunuz yoksa üniversite diye mi?
    Orada ne is yapacaksin hocam bolum nedir?
    Mayis ayindan itibaren aciklaniyormus galiba, aciklandiktan sonra ne kadar zamanimiz oluyor oraya gitmek icin?


  • Bilgileri geçen ekimde girdiğim için tam hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla üniversite öğrencisi olarak girmiştim cevap olarak, yani öyle bir cevap bölümü var.
    Hukuk Fakültesi öğrencisiyim, dayımın restaurantında çalışıp yüksek lisans yapma niyetim var.Sonrasında avukatlık baro sınavlarına girmeyi düşünüyorum, hukukla alakalı bir işte çalışma amacım var ama yakın gelecekte zor gözüküyor.
    Açıklandıktan sonra dosya numaranıza göre mülakat tarihi veriyorlar( Dv2020 mülakat tarihleri ekim 2019- eylül 2020 arası bir gün olabiliyor.), bu mülakata yakın bir tarihte de sağlık kontrolüne gidiyorsunuz.Aldığınız sağlık raporundan sonra 6 ay içinde çıkış yapmanız gerekiyor. @bekircanari Umarım sizleri de 2020 talihli listesinde görürüz:)


  • @alimanstory
    @alimanstory
    Insallah hocam bende cok asiri istiyorum.Bakalim nasip kısmet 2 3 aydir hemen hemen hergun arastiriyorum.Sanki hemen gidecekmis gibi simdiden pacalari sıvadım sonuna kadar...
    Malum ulke gercekleri is bulmak vs artik asiri zor.
    Suan bile surekli eyalet vs. Arastiriyorum =))) siz hangi eyalete gitmeyi istiyorsunuz?


  • @bekircanari İnşallah dilediğiniz gibi gelişir süreç biliyorsunuz hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor, herşeyin hayırlısı olsun:)benim akrabalarım orda olduğu için ben San Francisco ‘ya gitmeyi planlıyorum.Sizin bölümünüz nedir?


  • @alimanstory
    Amiiin hocam cumlemizin insallah.
    Ben endustriyel tasarim mühendisliği okuyorum.
    Yarim donem uzattim okulu malesef =((
    hocam orada hic tanidigim yok Masallah o konuda cok sanslisiniz 🙂
    Ilk etapta hangi isi yapmak istiyorsunuz? San francisco bu konuda nasil ben michigan eyaletine chicago ya filan daha cok yogunlasmistim =))


  • @bekircanari benim gördüğüm kadarıyla çoğunlukla Houston tercih ediliyor, ev kiraları vs. oldukça uygun.Tanıdığınız yoksa en çok nerede mutlu olursunuz, bunu bulabilmek için forumda çeşitli konular var ve forum üyeleri oldukça emek sarf etmiş gerçekten, çok yararlı bilgiler var, oraları okuyup bir fikir sahibi olabilirsiniz.Ben dayım ve teyzem orada olduğu için direkt San Francisco’yu hayal ederek başvurdum.İlk etapta dayımın restaurantında garsonluk yapacağım 🙂


  • @alimanstory
    Aynen hocam forum üyeleri hakikaten cok guzel is çıkarmışlar.Allah herkesin gonlune gore versin.
    Peki hocam gelir ne kadar oluyor ortalama buldugunuz islerde san francisco icin kiralar vs.?


  • daha bunlar için çok erken. çıksın o zaman düşünürsünüz zaten %99 çıkmayacak he çıkmaylada bitmiyor . bana çıktıda ne oldu keşke hiç çıkmasaydı.


  • @metert neden oyle dediniz hocam? Gidemediniz mi?


  • bu sene bülten yavaş ilerledi numaram çok yüksek olmamasına rağmen sıra gelmedi.şimdi dediklerimi büyük ihtimal anlamadınız ancak iş sandığınızdan çok daha komplike. geçen yıldan beri ha şimdi ha şimdi derken mali yıl bitti.öylece kaldım . dediğim gibi düşünmeyin bile gc yi çıkma olasılığı %1 .sonra hayal kırıklığına uğrarsınız ha benim ki kadar olmaz ama bi tavsiye.yanlış anlamayın kötü bi niyetle yazmıyorum


  • @metert estağfurullah hocam ne demek.Aksine iyi oluyor birseyler öğrenmiş oluyoruz.
    Butun hayati gc ye endekslemek cok büyük hata zaten bence.Bu is loto dan ziyade nasip kismet isi bence.
    Size peki cikmis neden gidemiyorsunuz?
    Bende arastirma asamasindayim ama gercekten ciddi manada heves ediyorum.


  • Sayın @bekircanari San Francisco’da yaşam maliyeti oldukça fazla diye biliyorum ancak benim oraya giden yakınlarım çok karamsar bir tablo çizmiyorlar gayet mutlular ama çalışma konusuna gelince, gerçekten çalışkan biri olmak gerekiyor.Orada sıfırdan bir hayat kurmak için tırnaklarınızla kazımalısınız.Sayın @metert e katılıyorum, mayıs ayı gelip sonucunuza bakmadan önce ne olursa olsun bunun bir loto olduğunu kendi kendinize tekrar edip sayfayı öyle açmalısınız, ben öyle yapmıştım.Ayrıca bu sene gerçekten çok üzücü geçti.Ama tabi ki hayal kurmaktan, Amerika’da yaşamanın nasıl olduğunu merak etmekten de vazgeçmeyin bana sorarsanız, greencard olmazsa da Amerika’ya gitmek için başka çeşitli yollar var.


  • @alimanstory
    Hocam yeni mezun olacagim icin alanimla alakali staj disinda hic calismadim.
    Ogrenciyken de toplamda 3 4 yil cesitli magazalarda satis danışmanlığı yaptim.
    Oradan bi sirketin istemesi durumu varmis galiba ama benim sirkete sunabileceğim pek bi sv durumum yok maalesef.
    Gitmeyi çok istiyorum lakin yasal olmayan bir durumla da gitmem.baska hangi yollari var?


  • @bekircanari Yanlış bilgi verip sizi yanıltmak istemem ama benim kuzenim öğrenci vizesiyle oraya gitti ve hala orada yaşıyor.Orada yaşamayı sevince bir immigration avukatına danıştı ve yasal statüde orada kalabilmek için başvurdu, fakat detayları nedir inanın bilmiyorum.Birkaç yıl Türkiye’ye giriş yapamayacak.Tabi ki bence de en mantıklısı yasal yollardan şaşmamak.


  • @alimanstory
    Hocam ben bayagi arastirdim o sekilde olani hic duymamistim ama detay ogrenme imkaniniz olur mu?


  • @bekircanari Olur tabi ki kendisine sorup size yazarım ancak kuzeniminki gibi bir durumda Türkiye’ye uzun süre giriş yapamıyorsunuz.Mesela bir cenazemiz olmuştu ancak o gelememişti bu durumdan dolayı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

47
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum