Grup Detayları Özel

1. Derecede Kıdemli Üyeler

⭐ 500+ ileti veya saygınlık sahibi forum kullanıcıları...

  • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Bu alanda çalışan veya bilgisi olan ve Amerika'da olan forum mudavimlerine soru sormak istiyorum. Yapay zeka yüzünden layoff oluyor mu. Bu alanda gelecek var mı? Yıllar yılı öğrendim bir şeyler alaylı olarak ama daha da gelişmedim yapay zeka yüzünden nerd olarak kaldım ortada, iş hayatım hiç olmadı çünkü yapay zeka yüzünden gelecek kaygısı sebebiyle farklı vasıflar edinmeyi düşünüyorum.

    Bilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
  • RE: DV2025 Sohbet Odası

    @hadi-BE 46 gün kala gece yine orayı düşünmece :=]

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
  • RE: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

    @Melisa-1 DV yani cekilisle green card basvuranisiniz sanirim. Aciklanan bu ayki bultene gore Avrupa bolgesi icin 18.000’e kadar dosya numarasi olanlar mulakat alacak. Ancak, Ankara Buyukelciligi henuz dosya numarasi 5000’ler civarina mulakat veriyor diye biliyorum. Yani sizin dosya numaraniz mulakat vermeye uygun ancak Ankara cok geriden geliyor. Bu yuzden, firsat bulan, imkani olan baska ulke konsolosluklarina dosya tasimayi deniyor.

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

    @Melisa-1, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

    Merhabalar
    Dosya numaram 2024EU14xxx
    Ancak vize kategorimi bilmiyorum
    Nereden bakabilirim acaba
    Teşekkürler

    Merhaba Sn @Melisa-1

    Anladigim kadariyla DV-2024 Programina katildiniz ve Mayis 2023'te aciklanan cekilis sonuclariyla gocmen vizesiyle green card almak uzere basvuru hakki kazandiginizi ogrendiniz. Sizin gocmen vize kategoriniz Diversity Visa (DV) oluyor.

    Detaylar icin asagidaki paylasimlara gozatabilirsiniz:


    Bu arada, DV surecinize dair ozet bilgiyi imzaniza tasirsaniz karsilikli bilgi paylasimlari daha dogru, net ve hizli olacaktir.

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    @Satisfaction

    Sn @Satisfaction , Sn @eray26 ve vizelerine kavusan tum Forumdaslar, yolunuz acik sansiniz bol olsun!

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    @Satisfaction Hayırlı olsun! O kadar çok sevindim ki. İlk baştaki dumur veren tusit vizesi olayı iyi ki yaşanmış diyelim o zaman!

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: DV2025 Sohbet Odası

    @Uçan-hollandalı istikamet onu gösteriyor, ama bu konular hakkında burada konuşmayalım boşver daha önce birisi sorduğunda anlattım durumu, beni şiddetle kınamışlardı 😂 o arkadaşlardan birisi aramızdan ayrıldı diğerini de ben engelledim sorun kalmadı.

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
  • RE: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @korki, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Sharm, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @korki, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @MuRtY Cevap sayın @hsn-kartal'ın da belirttiği gibi gayet net, Greencard vize süresi sağlık raporunun verildiği tarihten itibaren 6 aydır. Eğer sağlık raporunu takiben 6 aylık vize geçerlilik süresi doldurulmuş ise artık vize geçerlilik tarihi geçmiş vizenin geçerliliği kalmamış demektir.

    Sn @korki

    Atifta bulundugunuz yanit ve sizin yorumunuz pek net ve kesin degil. Ozetle:

    • DV Programi ile verilen gocmen vizesinin gecerlilik tarihi gocmen kisinin saglik raporunun gecerlilik tarihi ile ayni oluyor (her zaman 6 ay olacagina dair bir kural yok bu arada, sadece max saglik raporu suresi 6 ay)
    • Eger gocmen kisi bu son tarihe kadar ABD'ye ilk girisini gerceklestiremez ise ABD Konsolosluguna yeni bir saglik raporu ile basvurup yeni tarihli bir vize talebinde bulunabilir. Bunun icin ilgili DV Programi mulakatlarinin devam ediyor ve vizelerin basimi suruyor olmasi gerekir (normalde ilgili mali yil).
    • DV-2024 mulakat tarihleri (DV gocmen vize basimlari), ABD 2024 mali yili boyunca yapilabilir, bu sure 01Ekim2023-30Eylul2024 tarihleri arasindadir.
    • DV-2024 Programi gocmen vizesinin son tarihini kaciran bir DV-2024 talihlisi, saglik raporunu yenileyerek, verilebilecek vize kaldigi surece 30Eylul2024 tarihine dek pasaportuna yeni bir vize bastirabilir.

    Sonuc olarak ilk soruyu soran forumdasimiz eger DV-2023 talihlisi birinden bahsediyorsa, 30Eylul2023 tarihinde (aslinda vizeler bittiginden biraz daha erken geceklesti) DV-2023 Programi kapandigindan dolayi saglik raporunu yenilese bile pasaportune vize basilamaz.

    Eger DV-2024 talihlisi ise hala bir sansi var zira DV-2024 mulakatlari/vize basimi su anda devam ediyor ve 30Eylul2024 tarihinde sonuclanacak.

    Sn @Sharm

    Sanırım ikinci yorumunuzda farkettiğiniz üzere bulunduğumuz mevcut ay (03.2024) içerisinde iken 6 aylık vizenin dolmuş olması için bu vizenin kişi tarafından en geç 09.2023 tarihinde verilmiş olması gerekmektedir. Ki dv2024 vize basımı en erken 10.2023 tarihinde başlamaktadır. Bu nedenle dv2023 talihlisi olduğu sonucuna vardım ve artık yeni bir vize basımı gerçekleşmesinin mümkün olmadığı gerekçesiyle sadece ve sadece "gayet net" terimini kullandım.

    Ayrıca;

    DV Programi ile verilen gocmen vizesinin gecerlilik tarihi her zaman 6 ay olacak diye bir kuralın varlığından bahsetmediğim gibi teamülün yazıya dökülmemiş olması teamülü ortadan kaldırmadığı gibi aksinin olasılığını da değiştirmez. Ancak haklısınız, teknik olarak yapılan sağlık raporundan 86 yıl sonra da geçerlilik tarihi basılmış bir vize olması mümkün.

    Sevgiler,

    Sn @korki Amacimiz YesilkartForum'da yapilan paylasimlarin ve verilen cevaplarin, hem soruyu soran hem de daha sonra ilgili yanitlari okuyacak forumdaslarimizi dogru yonlendirmesi ve dogru bilgi ile donatmasidir.

    Kesin bilgiye, belgeye veya tecrubeye dayanmayan paylasimlar, kesin bilgiymis gibi gorunen veya aciklamaya muhtac yanitlar YesilkartForum'un herkesin anlayabilecegi, net ve dogru bilgi amacina uygun dusmemektedir. Ayrica ucuncu sahislar adina paylasilan sorularda ve hatta kendi sorularimizda dahi bilgiler dogru verilememis olabiliyor. Bu nedenlerle gerektiginde yukaridaki gibi bazi bilgileri netlestirmek adina paylasimlar yapilabilir. Amac kisileri, sizi elestirmek degil, paylasimlar ile birakilan izi daha acik ve yararli hale getirmektir.

    Ornek olarak:

    "Greencard vize süresi sağlık raporunun verildiği tarihten itibaren 6 aydır. " Ifadesi kesin degildir zira saglik raporlari kisinin saglik durumuna gore farkli surelerde duzenlenebilir. Her saglik raporunun 6 ay oldugunu dusunebilecek bir forumdasimizi muhtemel bir hatadan koruma amacli aciklama getirilmistir.

    "Eğer sağlık raporunu takiben 6 aylık vize geçerlilik süresi doldurulmuş ise artık vize geçerlilik tarihi geçmiş vizenin geçerliliği kalmamış demektir." Bu ifade de kesin ve dogru degildir zira saglik raporu farkli sureli olabilir ve saglik raporunu yenilemek suretiyle pasaporta basilmis olan gocmen vizesi yenilenebilir. Bunun icin ilgili DV programi vize basiminin devam ediyor olmasi gerekir. Vizenin yenilenebilecegi bilgisi verilmeden sadece bu kesin gibi gorunen ifade paylasilirsa ilgili forumdasimiz hakkini kaybettigini dusunebilir. Soru sahibinin hangi DV Programina ait oldugunu, varsayim yerine, kesin olarak ogrenmek gerekir ki hak kaybina dair verilecek cevap kesin dogru olsun (Sn @gucarslan da bu nedenle sormus).

    Sonuc olarak; birbirimizin paylasim ve deneyimleri ile hep birlikte daha dogru bilgiye ulasabiliyoruz. Hepimizin diger forumdaslarimizdan ogrenecek cok seyimiz var. YesilkartForum'da oldugunuz ve katkilariniz icin sukranlarimla.

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @ReLoad, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @SUAT-GUNAY
    Linki takip edin sorularınıza cevap olmayan kısımlar varsa yine sorun

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5658/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-mülakat-deneyimleri-ve-görüşme-detayları/1317?_=1710787521295

    teşekkürler. okudum. ilginç olan şey daha önce ABD'de bulunmuş birinin alamamış olması. tabi sicilinde herhangi bir değişiklik olmadıysa. onun dışında akla gelen sebep, aynı vize türü olmaması ki son vizemde ben de o yüzden mülakata çağırıldım muhtemelen. bir önceki vize türüm farklıydı.

    sizin örneğinizden daha basit mülakatı eşim ve kızım geçirdi geçen hafta.
    tek soru; "kiminle gidecekseniz?", cevap "babamızla". Sonrası onay.
    eşimin ve kızımın ilk ABD vizesiydi. ve bana göre almasının tek sebebi eşimin de ABD üssünde görevli olmuş olmasaydı ki bu mülakatta görevli onu gördüğünü söylemiş hiçbir konusu açılmadan.

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
  • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @selamibasaran Örnek annemle babamın mülakatı; ikisi de hasta annelerine bakıyorlar, ananem de babanem de bakıma muhtaç derecede yaşlandılar. Annem ve babamın üzerinde mal, mülk hazır kurulu şirket, ikisinin de ayrıca emeklilikleri var. Babamı işten 3 günden fazla uzak tutmak mümkün değil, ABD'ye bile en fazla 5 günlüğüne gelirim iş ve babanne beklemez diyor, ret aldılar.

    Kayınbabam diğer örnek, tek emekli maaşı, kayıtlı mal mülk yok, ev kira, eminim hakkında haciz işlemi falan da uygulanmıştır, kendisini Türkiye'ye bağlayacak aile ve arkadaşlık bağı yok, 11 kardeşinden 3 tanesi ABD'ye 2 tanesi farklı ülkelere iltica etti, kayınbabamın vizesi onaylandı.

    Bunun bir tek parametresi var; konsolosun keyfi.

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı