Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaballar ben 21 haziranda giris yaptim green cardim verdigim adresten geri dondu ve hala daha alamadim 3 4 kere tekrar istek yapmama ragmen ve onumuzde ki ay Tr ye gidecegim 31 mayista geri donecegim. Yaklasik 10 aydir burda calisiyorim arabam banka hesaplarim falan var sorum su tekrar girmeye calisirken vi sorun olur mu ve bu green card sureci daha ne kadar uzayacak yani 21 hazirandan sonra da elime gecmezse ne yapmaliyim.Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cihan-turaner Green Card teslim suresi içinde söyledi:

    Merhaballar ben 21 haziranda giris yaptim green cardim verdigim adresten geri dondu ve hala daha alamadim 3 4 kere tekrar istek yapmama ragmen ve onumuzde ki ay Tr ye gidecegim 31 mayista geri donecegim. Yaklasik 10 aydir burda calisiyorim arabam banka hesaplarim falan var sorum su tekrar girmeye calisirken vi sorun olur mu ve bu green card sureci daha ne kadar uzayacak yani 21 hazirandan sonra da elime gecmezse ne yapmaliyim.Tesekkurler

    USCIS customer service'ini arayip Green Card'i tekrar isteyebilirsiniz. Internetten istek yapmissaniz ulasmamis olabilir. 21 Haziran'a kadar pasaportunuzdaki vizeyi kullanabilirsiniz, lakin sonrasinda ABD'ye girmek isterseniz USCIS infopass'ten bir I-551 stamp almanizi tavsiye ederim. Ilgili konu surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma/2


  • @cihan-turaner green kartınız geldimi acaba ?


  • SSN ve green card'ın basımı ve gönderimi ile alakalı takip edeceğimiz online bir sistem var mı acaba?


  • @civil_engineer Green Card teslim suresi içinde söyledi:

    SSN ve green card'ın basımı ve gönderimi ile alakalı takip edeceğimiz online bir sistem var mı acaba?

    Benim bildigim yok, biz ilk giristen sonra asil talihli esim haric benim ve cocuklarin ssn leri 3 haftada geldi. Bu hafta gc lar geldi ama bu sefer de sadece cicuklarin ki geldi, esim ve benimki henuz gelmedi, sinir bozucu bir durum, halbuki hepimiz ayni anda girdik .


  • SSN ofisi kaldığım yere çok yakın. Yarın SSN'ler hakkında bilgi almak için görüşmeye gideceğim. Bazı arkadaşlar DS-260 formunda SSN istediklerini belirttikleri halde başvurularının yapılmadığını yazmışlar. Bir kontrol etmekte fayda var diye düşünüyorum. @mehmett bey cidden enteresan bir durum giriş ve ödeme aynı anda yapılmasına rağmen taksit taksit göndermeleri cidden sinir bozucu. Biz 25 martta giriş yaptık daha 1 hafta oldu. Green cardlarımızın ve SSN'lerin gelmesine daha var diye düşünüyorum. Size SSN ve Green cardlar nasıl geldi acaba? Postacı posta kutusuna mı bırakmış yoksa elden mi teslim aldınız?


  • SSN'ler, esimin ve oglumunki 7-8 gunde, benimki 10. ya da 11. gunde gelmisti. Posta kutusuna birakilmisti.


  • @Civil_Engineer posta kutusuna birakilmis her ikiside


  • @sadriabi @mehmett evde postayı beklemeli miyim acaba diye düşünüyordum, gerek yok o zaman. Teşekkürler.


  • @Civil_Engineer esimin ssn gelmeyince biz gecen persembe gunu ssa ofise gittik ve sistemde hic basvuru yapilmadigi goruluyormus. Tekrar basvuru yaptik. Halbuki ds-260 da ssn istedigimizi belirtmistik.


  • John- Abi my darling gelmiş öğle yemeğine çıkıyoruz acele ben kaçtım.
    Mathew- John ekranında bir SSN gönderim processi açık kalmış.
    John- Hacı ben kaçtım kapatıver.
    ...
    Mathew- 'SSN gönderimi mi?! Hmmm ... "Cancel"...
    Mathew- Aman banane ya ben ne anlarım ben temizliğe bakarım. OVala- Parlat, ovala-parlat... 🙂


  • uscis sitesinden case statüs ekranından takip edilebiliyor. sanırım ödeme yapılmadıysa başvuru oluşurulmuyor. ödemeyi yaptıgım anda ekrada işlemlerinize aşlanmıştır gibi bir yazı yazdı.


  • O uscis ekrandan kontril edince 120 gun icinde kartiniz tarafinuza ulasacaktir. Ulasmazsa irtibata gecin diyor sadece


  • evet.onun dışında bir takip mevcut değil sanırım.basım sürecine girince yazı değişiyor.basıldı gönderiliyor diye


  • BİZ ödemeyi 3 Mayıs’ta yaptik. Dun baktım hala ödeme alınmıştır yazıyor. Normali böyle mi bizde mi sorun var?


  • @damladav normal merak etmeyin.


  • Merhaba, ben Nisan 2018'de giriş yaptım SSN geldiğim hafta elime ulaştı. Eylül 2018'de Türkiye'ye ziyarete gittim dönüşte havalimanında Green Card nerede dediler, dedim ben de size soracaktım ödemeyi Ocak 2018'de yaptığım halde neden yok, USCIS'e yazın dediler, yazdım. 1 ay sonra evime USCIS'ten mektup geldi. Ülkeye ilk girişte teslim ettiğim sarı zarf USPS'de kaybolmuş. (Amerika gibi bir ülkede posta nasıl kötü olabilir, böyle bir dosya nasıl kaybolabilir demeyin, bu ülkede o kadar gereksiz bir posta alışkanlığı var ki bize her gün ıvır zıvır en az 20 tane posta geliyor, arada önemli evraklar da kaybolur hiç yadırgamıyorum) Tekrar parmak izi vermeye çağrıldım ve doğum sertifikası, SSN gibi evraklar da istediler, bir de kart ücreti için 220 dolar ödeme yaptığım çıktıyı aldılar. Sonunda bekliyorum ki 1 aya kartınız elinizde olur diyecek herhalde. Kadın zaten şurada vatandaşlığa başvurmana 2 yıl kalmış, ne yapacaksın kartı, vizenin kaşesi 1 yıl geçerli, bitince gel yeniden kaşeleyeyim dedi. Green Kartı 1,5 yıl sonra teslim alanlar hatta almayanlar bile varmış. Öyle kimse gelmedi diye karalar bağlamasın yani. SSN ile State ID veya ehliyet alınabiliyor. Bu ikisinden birine sahip olduğunuzda zaten oturma izniniz olduğunu kanıtlıyorsunuz.


  • Mrblar esim ve cocugumla 22 kasimda amerikaya giris yaptik ve 27 kasimda Abd den ayrildik 5 gun green card ve ssn nin adrese postalanmasi icin yeterlimi

  • ⭐⭐

    @ewooo Green Card teslim suresi içinde söyledi:

    Mrblar esim ve cocugumla 22 kasimda amerikaya giris yaptik ve 27 kasimda Abd den ayrildik 5 gun green card ve ssn nin adrese postalanmasi icin yeterlimi

    Süresi içinde giriş yaptığınıza göre sizin kaç gün ABD'de kaldığınıza bakılmaksızın saydığınız işlemler için süreç başlıyor diye düşünüyorum. Biz yaklaşık 2 hafta kaldık. GC'ler ulaştı. SSN'ler gelmedi, niye gelmediğini bilmiyoruz.

  • ⭐⭐

    Merhabalar,
    Green Cardlar verdiğimiz adrese geldi fakat SSN ler gelmedi. İlk giriş 18.Ekim 2018.
    Dün [email protected] adresinde bir mail aldım. Daha önce USCIS de hesap açtırmıştım, oradan kartın aşamalarını takip ettim. Kartların gelmesinin üzerinden 1 aydan fazla geçti. Buna rağmen gelen mail de aşağıdaki gibi bilgiler var.
    Bu bilgi SSN için olabilir mi ? Teşekkürler,

    Application Type: OS155A, IMMIGRANT VISA AND ALIEN REGISTRATION

    Your Case Status: Card/ Document Production

    On November 9, 2018, the Post Office delivered your new card for Receipt Number IOE0637012***, to the address that you gave us. The tracking number assigned is UNAVAILABLE. You can use your tracking number at www.USPS.com in the Quick Tools Tracking section. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

    This step applies to applications that result in an applicant receiving a card (such as a "green card") or other document (such as a naturalization certificate, employment authorization document, travel document, or advance parole). Applications will be in this step from the time the order to produce the card/document is given until the card/document is produced and mailed to the applicant. You can expect to receive your card/document within 30 days of the approval of your application. If you do not receive your document, please contact our National Customer Service Center at 1-800-375-5283.

    Log-in to your myUSCIS account to view your case history and understand what you can expect to happen next on your case.
    Current processing times can be found on the USCIS website at under Check Processing Times.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum