@omemo Green card bankada para mevzusu içinde söyledi:
Merhaba ben 19 yaşındayım.
Bu sene green card için başvuru yaptım.
Merak ettiğim bir soru var
Bankada 15.000 dolar göstermemiz gerektiği yazıyor birçok yerde.
Bu rakam şuanki kurla 91.000 tl yapıyor.
Ben kazandığım zamanda en az 100.000 tl olacak gibi duruyor.
Benim gibi öğrenci bir adam bu parayı hesapta nasıl gösterebilir ?
Para göstertmeden gitme şansım yokmu ??
Evet, mulakatlarla ilgili sorulari sadece su konuda sormalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri
Birkac yil oncesine kadar konsolosluk 15.000 dolar siniri konusunda oldukca katiydi fakat son yillarda bu konuda anlayisli, daha az birikimi de kabul ediyor; ama bu, kopruden gecen kadar ayiya dayi deme meselesi degil, insanlar Green Card alip yeni bir ulkede -ABD'de- yasama baslayacaklar. Nasil, ne sekilde yasayacaklar?
Sayin @Dmg cok guzel aciklamis zaten. Olay vizeyi almaksa bunu yapmanin bir suru yolu var, kendinize ait olmayan bir parayi da gosterebilirsiniz, ama sonrasi? ABD'de olmayan bir parayi harcayarak yasaminizi gecindiremezsiniz. Eger ABD'ye gitmeden is bulduysaniz, harika bir durum, bunu da tabii ki konsoloslukta gosterebilirsiniz.
Turkiye'den bakinca 15.000 dolar buyuk gorunebilir ama ABD'den bakmaniz lazim olaya... ABD'de kendi yasaminizi kurana kadar nasil, ne sekilde yasacaksiniz? 10-15 bin $ ABD'de hic tanidigi olmayan ve tek basina gelip hayata baslayacaklar icin bence de sahip olmasi gereken bir birikim. Bu parayi mulakatta konsolos sizden almayacak, bu sizin ABD'de yasamaniz icin harcayacaginiz birikim.