Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • LGBTQ+ bireylerinin Amerika’ya yerleşmesi nasıl oluyor?


  • Bildigim kadarıyla federal düzeyde yasalar önünde herkes eşit, herhangi bir pozitif ya da negatif ayrımcılık sunulmuyor.
    Green card, vatandaşlık ya da oturma izni alabilmek icin partnerinizle Amerikan yasalarında kabul edildiği gibi birlikteliği tanıyan bir ulkede (ya da Amerika’da) evlenmis olmanız lazım ki evliliğinizi tanısın. Yani sivil birliktelikleri tam anlamıyla evlilik olarak kabul etmiyor. Tabi tum bunlar icin taraflardan birinin Amerika’da yasal statüsü olmasi lazim.
    Not: iltica ise tum bunlarin dışında apayrı bir konu.


  • bu da haksızlık ama.. dünyada lgbti bireylerin evliliğini tanıyan kaç ülke var ki zaten.. evliliğe izin vermeyen ülkelerde bu konuda istisnai uygulama yapılmalı..

  • ⭐⭐⭐⭐

    iltica deneyebilirler bildiğim kadarıyla.


  • @rodin ben bu konuda Kanada’nin Yaklaşımını olumlu buluyorum. Cinsiyete bakmaksızın eşler arasında resmî evlilik gibi bir şart koşmuyor. Sadece yasaları suistimal edenleri ayıklamak icin gerçekten sevgiliniz/esiniz/partneriniz oldugunu kanıtlamanız yetiyor.


  • @sorroo evet bu daha adil bir yaklaşım...


  • @sorroo Katılıyorum daha adil bir yaklaşım. Bende ingilizce kursuna yazıldım. Ordanda Tesol kursuna başlıcam. Öğretmenlik alanında belki iş bulurda kurtulurum diye ümit ediyorum. Erkek arkadaşım Bulgaristan lı ama Bulgaristan ın durumuda türkiye den farksız. Ne kadar sevsekte birbirimizi evlenmemiz ancak bulgaristan dışında bir avrupa ülkesinde gerçekleşecek. Ama yerleşme konusunda bulgaristan pek sıcak bakmıyor bize ve bizim gibi olanlara . 😕

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @the-spectator lgbt içinde söyledi:

    LGBT bireylerinin Amerika’ya yerleşmesi nasıl oluyor?

    Ayni cinsiyetle evlilikler ABD'de federal duzeyde taniniyor. O nedenle resmi bir evlilik belgesi varsa elinizde, esiniz adina da gocmenlik basvurusu yapabiliyorsunuz.

    Same-sex spouses of U.S. citizens and Lawful Permanent Residents (LPRs), along with their minor children, are now eligible for the same immigration benefits as opposite-sex spouses. Consular officers at U.S. Embassies and Consulates will adjudicate their immigrant visa applications upon receipt of an approved I-130 or I-140 petition from USCIS. For further information, please see our FAQ’s.

    Arkadaslarin belirttigi gibi esinize gocmenlik basvurusu yapabilmek icin resmi bir evlilik belgesi gerekiyor. Turkiye'de ayni cinsiyetli bireyler arasinda evlilik mumkun olmadigi icin, bu belgeyi baska bir ulkede evlilik yaparak kanitlamaniz mumkun.

    Su an itibariyle, asagida koyu mavi renkle belirtilen ulkelerde bu evliligi yapmaniz mumkun. Ornegin; Arjantin gibi Turkiye icin vize gerektirmeyen ve turistlerin de ulkede evlenmelerine izin veren bir ulkede bu evliligi resmi olarak gerceklestirebilirsiniz. (Diger arkadaslar da bildikleri ulkeleri ve uygulamalari bu konuya aktarmaktan cekinmesinler lutfen)

    alt metni

    kaynak:


  • Dünyada ayni cinsiyetten evliliklere izin veren yığınla ülke olsa da o ülkelerin vatandaşı ya da yasal oturum sahibi olmadığınız sürece pek bir anlam ifade etmiyor. Vaktim olmadığı icin hepsini tek tek araştıramadım ama bakinabildigim ülkelerden örneğin gay evliliklerin öncüsü olarak bilinen Hollanda’da yasal statüde oturmuyorsanız ya da vatandaşı değilseniz Türkiye vatandaşı olarak malesef gidip evlenemiyorsunuz. Avusturya ve Avrupadaki baska ülkelerde de ayni sekilde.
    İngiltere’de daha farklı bir uygulama var; “evlilik ziyaretçi vizesi” alarak İngiltere’de evlenebiliyorsunuz ya da sivil ortaklık icin basvurabiliyorsunuz. Eger baska bir ulkede (yasal olarak alınmış) var olan bir sivil birlikteliğiniz varsa evlilik vizesine ihtiyaç duymadan normal ziyaretçi vizesine başvurup sivil birlikteliğinizi evliliğe donusturebiliyorsunuz.
    Amerika Birleşik devletleri vatandaş olmayan yabancıların evlenebilmesine olanak sağlıyor, bu konuda var olan bir kısıtlama bulamadım.
    Sayın crazycells’in de işaret ettiği Arjantin ise özellikle yabancı gay çiftlerin evlenmek icin tercih ettiği bir yer. Hatta internette biraz araştırma ile bunun icin hizmet veren ajanslara dahi rastladım. Vizesiz olmasi tabi ki Türkiye vatandaşları icin cok buyuk bir artı.
    Son olarak tum bu ülkelerde genel ve yerel yasalarla belirlenmiş bir takım bekleme süreleri var, bunların iyi arastirilip yola öyle çıkılmasında fayda var.


  • Arjantin bilgisi için çok teşekkürler


  • Merhaba,

    Sadece evlilik değil, Amerikan vatandaşı partneriniz ile nişanlılık durumunuzda da K1 vizesi alabilirsiniz.


  • @gokce-taskiran Bilgi için teşekkürler 🙂


  • @crazycells isteğiyle bilgilerin derlenmiş hali;
    LGBTQ bireylerin green card ya da başka bir şekilde Amerika'da yasal statüde
    göçmen olabilmesi için izlemeleri gereken yollar şunlardır;
    Amerika Birleşik Devletleri'nde yasalar önünde herkes eşit, o yüzden başvuru sırasında sizin cinsel kimliğiniz kimseyi ilgilendirmediği için herkes gibi siz de rutin prosedürleri takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz.

    • Eğer bekar/yalnız bir bireyseniz ihtiyaçlarınız ve donanımlarınız doğrultusunda size en uygun olan göçmenlik statüsüne başvurunuzu tekil olarak yapabilir, tüm işlemlerinizi pozitif ya da negatif bir ayrımcılığa maruz kalmadan yürütebilir, sürecin sonunda yasal satatü kazanabilirsiniz.

    • Evli olmanız durumunda ise;
      Öncelikle "evli" olduğunuzu belgeleyebilmeniz gerekiyor, ayrıca " same-sex marriage" yaptığınız ülkenin kanunlarının birleşik devletler kanunlarıyla aynı olması gibi bir şart aranıyor. Yani ABD sivil birliktelik yasası olan ülkelerdeki resmi birlikteliği kendi evlilik statüsünde kabul etmediğini, escinsel evlilik kanunlarını kendi yasalarıyla aynı statüde olan ülkelerde yapılan birliktelikleri teyit ediyor ve sizi eş olarak kabul ettiğini bildiriyor. İlgili kaynak
      Peki hangi ülkelerde tam evlilik hangi ülkelerde sivil birliktelik yasaları uygulanıyor şöyle bir bakalım ;
      alt metni

      • Eşcinsel evlilik Arjantin , Avustralya , Avusturya , Belçika , Brezilya , Kanada , Kolombiya , Danimarka , Ekvador , Finlandiya , Fransa , Almanya , İzlanda , İrlanda , Lüksemburg , Malta , Meksika, Hollanda , Yeni Zelanda , Norveç , Portekiz , Güney Afrika , İspanya , İsveç , Tayvan , Birleşik Krallık , Amerika Birleşik Devletleri ,ve Uruguay'da yasal olarak yapılır ve tanınır (ülke çapında veya bazı bölgelerde)
      • Sivil birliktelik ise Andorra, Avustralya, Şili, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Ekvador, Estonya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Japonya**, Lihtenştayn, Slovenya, İsviçre, Venezuela
        ** Bazı eyaletlerde / bölgelerde

    Peki bu ülkelerde evlenip Amerika'da göçmenlik için başvuru yapılabilir mi ?
    Tam olarak değil, şöyle ki bu ülkelerde evlilik yasal olsa da listelerdeki ülkelerde vatandaş değilseniz ya da yasal statüde oturmuyorsanız ben evlenmek istiyorum diyerek gidip başvuruda bulunamazsınız. Çünkü çoğu ülkenin yürürlükteki kanunları ve mevzuatları buna izin vermez. Örneğin Hollanda'da vatandaş ya da yasal oturum sahibi değilseniz evlilik için herhangi bir başvuruda bulunamıyorsunuz. İngiltere gibi ülkeler ise bu hakkı başka ülke vatandaşlarına sağlasa da evlilik başvurusu için bekleme süresi şart koşuyor. Yani belli bir süre orada yasal olarak ikamet ettikten sonra başvuru yapılmasını uygun buluyor. Türkiye cumhuriyeti vatandaşları için en uygun görünen ülke ise Arjantin. Turkiye vatandaşlarına vize uygulamadığı gibi yabancı ülke vatandaşlarının Arjantin'de same-sex marriage yapmalarına imkan veriyor, üstelik ülkede bu hizmeti yabancılara sağlamak için çalışan bir sektör bile türemiş.
    Evliliğinizi belgeledikten sonra yasal statüde oturum ya da göçmenlik elde edebilmek için Green card, yatırımcı vizeleri, çalışma izni gerektiren vizeler ya da vatandaşlık için başvurulabilir.
    Özetle en önemli husus evlenip evliliğinizi belgeleyebilmek. Evliliği belgeledikten sonra gay bir çift ile heteroseksüel bir çift arasında ABD kanunları nezdinde fark olmadığı için işlemlerinizi kolayca yürütebilirsiniz.
    Bu konudaki bilgilerin her an değişebilme ihtimaline karşı yapılacak herhangi bir başvurudan önce ilgili ülkenin kanunlarının en güncel hali araştırılmalı ve gerekli prosedürler titizlikle incelenmelidir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sorroo elinize saglik sayin @sorroo , bu arada hizliresim linkleri ABD'den gorunmuyor. Isterseniz iletiyi editleyip hizliresim fotosunu direkt foruma yukleyin.


  • @crazycells mesajı editledim 🙂


  • @sorroo merhaba. Uruguay da yabancı ülke vatandaşları evlenebiliyor. Bilginize... Bizzat şahit oldum. Bence burası geyler için dünyanın en özgür ülkesi...


  • @fuatkaya
    Merhaba, urugay ve arjantin(baska bir mesajinizda arjantinde oturdugunuzu yazmissiniz) icin süreç ve islemler hakkında bilginiz var mi ?


  • iki ulke arasinda 1 saatlik yolculuk mesafesi var. iki ulkede de yasadim. Arjantinde de gay evliligi var. ama yabancilar icin nasil onu net bilmiyorum. Uruguay da yabancilar evlenebiliyor. Burda 2 ay icinde buranin kimligine sahip oluyorlar ve daha sonra evlenebiliyorlar. Lazim olan belgeler: sabika kaydi, dogum belgesi ve pasaport. Bunlar ile kimlik aliyorsun. kimlik aldiktan sonra burdaki evlenme dairesine evlilik icin basvuru yapiyorsun ve sana gun veriyorlar. 4 sahit ile gidip imzalari atiyorsun.


  • @fuatkaya
    2 ay mi ? Oranin kimligi mi ?
    Kastettiginiz sey vatandaslik alip evlenmek mi ?
    İslemler icin bekleme suresi bir kac gunu gecmeyecek ve yabancilar icin gay evlilik yapilabilmesi mumkun olmali.
    İnternetten biraz bakinca arjantinde yabancilar icin gay evliligi yapilabildigi gorunuyor.


  • kimliksiz evlilik ile ilgili bilgim yok. burda evlrnrnlerin kimliği vardı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum