DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @salihcak0 senin ne anlattığını anlayamadım nerde eksik varki Meksika’ya gidemeyeceğiz?


  • @Ozkan-aksan amerika- meksikaya baskı uyguluyor haberin yok galiba. kaçak geçişlere karşı gelene geçene özellikle türk pasaportuna hassaslar

  • Yasaklı

    @salihcak0 arkadaş ben gezmeye gitcem bitti.

  • Yasaklı

    +ulaşmak istersen zaten başka ülkelerdende geçiş yapabiliyomuşsun
    Neyse ya hepimiz için hayırlısı olsun
    Forumda kurallara uyalım yasal konuşalım

  • ⭐⭐

    @Ozkan-aksan her kacak gidenin burada umutla cekilis sonucunu bekleyen 1 aileyi veya genci hayal kirikligina ugrattigini hatirlatmak istedim.


  • @salihcak0 Turk vatandasi oldugunuz surece (muaf degilseniz) askerlik gorevini yerine getirmek zorundasiniz. Kanuna gore askerlik cagina geldiginiz yasta Turk vatandasi iseniz askerlik gorevinizi yapmadan Turk vatandasligindan da cikamiyorsunuz. Sonuc olarak evet, her durumda askerlik gorevini yerine getirmek durumundasiniz.


  • Arkadaşlar günaydın nasılsınız? Gc mülakatında açıköğretimden lise mezunu olanlara sıkıntı çıkarıyorlarmış. Geçen sene arkadaşıma çıktı ve mülakatta sen yüzyüze eğitim görmedin diyerekten ekstra bir evrak istemişler o evrakla mülakatı geçti ve şu an amerikada. Evrakla ilgili bir bilgim yok acaba bu diploma olayıyla ilgili bilgisi olan var mı?


  • Günaydın benim eşimde açıköğretim mezunu bende merak ettim şimdi sorun olurmu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ecehzr şimdi eklediğim bilgileri okursa sana yol göstercek

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Günaydın herkese bu cumartesi günü saat 19.00 dan sonra kazanan kişilerin dolduracağı formun ismi DS260 formudur. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

    Bu form kazanan kişinin kendi hayatı – aile hayatı – iş hayatı – eğitim hayatı gibi tüm yaşamında sahip olduğun her konuda Amerika hükümeti kısaltma KCC diyeceğimiz kısma bilgi vermektedir. Bu form da yazdığımız her bir bilgiyi evraklarla destekleyeceğimizi unutmayın. Bu yüzden hangi evrakta nasıl yazıyorsa sizler de bu evraktaki bilgilere göre dolduracaksınız.
    1- Kendi hayatınız;
    Burada sizin 16 yaşınızdan sonra ki adreslerinizi istiyorlar. Öncelikle bu bilgi için aşağıdaki linkin çıktısını indirinŞimdi bu adrese göre sizler bu ds260 formunu dolduracaksınız. Fakat adres değişikliği yapmanıza rağmen bildirmediyseniz bu kısımda çıkmaz. Sorun değil. Sizler ailenizin adresinizi yada hatırlayabildiğiniz kadarını yazmanız yeterli olacaktır. Yoksa KCC sizin acaba 20 yaşında hangi adreste yaşadığınızı ispat etmek için dedektif tutmaz rahat olun. Ailenizi gösteren evrak çıktısı alırken soruda KURUMA İBRAZ kısmına KCC yazarak indirin.

    11.jpg

    Amerikada ki adres için de green kartın kart olarak ve SSN kartın basılıp gönderilmesi için adres yazacaksınız. Fakat gelen postacı posta kutusuna bakarak bırakır. Sizin bu posta kutusunda isminiz yazmadığı için bırakmaz bu yüzden yazacağınız kişinin isminin başına “c/o” şeklinde yazmanız gerekiyor ki o kişiye sizler yetki vermiş oluyorsunuz.
    2- İş Hayatı
    Geçmiş yada şimdiki zaman da yaptığınız iş tecrübelerinizi yazarken rahat olun. Yine adreste ki gibi tarih ve isimlerini aklınızda kalan şekli ile yazın. Yoksa KCC sgk genel müdürlüğü sistemine bağlanıp sizin hangi yıllar da işyeri numarasından bulup hangi işyerinde çalıştı diye kontrol edecek değil. Böyle bir yetkisi yoktur.
    3- Eğitim Hayatı
    Eğitim ise lise ve üniversite mezunu ise onu yazman gerekiyor. Sonuçta kriter nedir sen en az lise mezunu oldun mu diye. Elinde en son hangi kurumun diploması varsa onu göstersen de oluyor. Üniversite Öğrenci olsan da öğrenci belgesi gerekiyor Yoksa yüksek lisans yapıyorum fakat doktoraya da göz kırpıyorum yada 4 yıllık okurken aynı zamanda 2 yıllık açıktan da okuyorum gibi karmaşık yazmanıza gerek yok. KCC tek bir şey istiyor sen yazdığın öğrenimi belge olarak göster. Yoksa YÖK sistemine girip senin tüm eğitim geçmişine bakmazlar. Şimdi lise okuyanlar ancak 2024 yazında mezun olması kesin ise kendisini lise mezunu olarak yazsınlar. Çünkü en erken mülakat tarihi ekim ayında başlayacak bu yüzden lise mezunu olarak yazmalarında hiçbir sorun yoktur.

    4-Askerlik Hayatı
    Aynı şekilde askerlik belgesi olarak en sonra yazacağım linklerden alacağın askerlik belgesi durum belgesinde ne yazıyorsa onu yazın. Tekrar yazıyorum KCC milli savunma bakanlığı sistemine girip senin askerlikte ne yaptın ceza aldın mı yada ödül aldın mı gibi bilgilere ulaşamaz. Kısa dönem askerlik yapmak isteyenler de yapıldı yazabilir. Sonuçta evraklar artık mail atılmayacak mülakat zamanı biz götüreceğiz bu yüzden cn numarasına göre askere gideceklerin durumuna bakarız

    Adli sicil kaydını diğer evraklar da olmayan şeklinde ingilizce alabiliyorsun. Burada yazan herhangi bir kayıt varsa o suça ait mahkeme kararını İngilizceye çevirtmen gerekiyor. Bu çeviri olayı aynı zamanda karar verilmiş boşanma davası için de geçerlidir. Yoksa devam eden bir boşanma kararı varsa sen hala evli gözüküyorsun. Yoksa ben birisiyle ağız dalaşına girdim yok çelme taktım göz altına alındım gibi suçlar işlesen de sonuçta bu evrakta yazmıyorsa yazma kafaları karıştırma sakın.

    22.jpg

    DS260 formun boş hali ve nasıl indireceğinizi anlatan hem yazı hem de video var 2 adet link var istediğiniz yerden indirebilirsiniz.

    https://drive.google.com/file/d/1ZMj4NGAVGBsqbsC9PPabhvbN4cdb-8wA/view?usp=sharing

  • ⭐⭐

    @loremipsum Mantıken ABD vatandaşlığı aldıysanız TC vatandaşlığından çıkmanız lazım bu durum için. Çünkü TC vatandaşı bir erkek olarak bu bir yükümlülük. Asker kaçağı durumunda bu aksiyonu almanız bir işe yarar mı onu bilemeyeceğim.

  • ⭐⭐

    @Ecehzr Minimum Lise mezunu istiyorlar. Açık öğretimden kastınız açık lise ise tabiki olur.


  • @ayvalik10 günaydınlarrr bu güzel bilgi ile uyanmak süper oldu, bir an için kimse ds260 ile ilgili bir şey sormayacak sanmıştım 🙂 🙂


  • @ayvalik10 çok teşekkürler paylaşım için. 2015 yılındaki bedelli askerlikten yararlananlar (yani paralı yapıp ama askere gitmeyenler) için ds260 formundaki bölümde askerliği yapmadı olarak seçip, mülakata da e-devletten askerlik ile ilişiği yoktur belgesini götürsek oluyor mu acaba?


  • @ayvalik10 teşekkürler bilgiler için umarım bu hafta sonu güzel bir hafta sonu olur 🙂


  • Alayınıza günaydınlar selamlar 🙂 hareketlenme var grupta


  • @ayvalik10 çoook teşekkür ederiiz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ozkan-aksan, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Arkadaşlar kazanamayıpta kaçak gitmeyi düşünenler varsa bende düşünmeye başladım kafadengi arkadaş denk gelirse değerlendiririz.

    sizi legal yollarla forumdan uzaklaştırdık.
    illegal olan konuları günlüğünüze yazarak ilgili opsiyonları değerlendirebilirsiniz.
    bol şans.


  • Herkese günaydın,
    @ugurcetin gel gel
    Bu sene senin senen

  • ⭐⭐

    @mcvk Baktım da çok uzakmış valla hocam gitmem mümkün değil 😁


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum