Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @omertug Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    İstanbul' da 20 milyon insanın seçme ve seçilme hakkına saygı duyulmamasını da sebeplere ekleyebiliriz. Seçimler iptal olmuş. Hakkımızda hayırlısı..

    Simdi siz yazinca haberim oldu.
    Inanilir gibi degil. Demokrasi naralari atiliyor desenize. Yaziklar olsun


  • @omertug evet bunu da sebeplerim ekledim bende


  • -öncelikli sebebim çocuğumun geleceği
    -ikiyüzlülerden ve menfaati uğruna gözünü karartmışlardan kaçış
    -güzel bir arabanın türkiyede 200bin tl oluşu
    -geçim dünyası


  • @omertug demokrasiyi sadece sandığa gidip oy kullanmak zannedenlere de,çıkan sonuclari sindiremeyenlere de üzülüyor insan.Ama maalesef olan yine güzelim ülkeme oluyor.Ne zaman düzlüğe çıkabiliriz,tünelin ucundaki ışığı ne zaman görebiliriz bilemiyorum.. Aristo 2300 küsur sene önce söylemiş söyleyeceğini;Onemli olan demokrasi de değil önemli olan Adalet ve Erdem!


  • Yaşadığım ülkede evlenme hakkım yok çünkü bu yüzden gitmek istiyorum. Düşünce özgürlüğüm yok çünkü bu yüzden gitmek isityorum. Hiç bir türlü istemiyorum bu ülkede ölmeyi. Doğacağım yeri ben seçemedim ama öleceğim yeri ben seçeceğim. Bu yüzden gitmek istiyorum.

  • ⭐⭐

    Alıntı:

    "15 yildir turkiye-avrupa-abd seklinde bolunen bir hayatim var. bundan 6-7 sene oncesine dek turkiyeden ayrilan insanlar ya para icin ayrilanlar veya yeni macera pesindekiler idi. son yillarda bu profiller degisti. ulkenin en kaliteli ve yetismis degerleri goc etmeye basladi. onlar ile sohbet ettigimde, yeni bir ulkeye yerlesmenin oldukca yorucu ve riskli bir surec oldugunu ancak cocuklarinin gelecegi icin bunlara katlanmak zorunda olduklarini soyluyorlar. en son bu yilbasi turkiye ye geldigimde belimde hafif bir agri vardi ve yillardir tanidigim bir prof u ziyaret etmek icin aradigimda, abd ye yerlestigini soylediler. turkiye adina cok uzuldum. kendisi ulkemizdeki bransinin en iyi isimlerinden biri olmanin yanisira ogretim uyesi idi, bilgilerini yeni nesillere aktariyordu . abd adresini almak icin ortak arkadasimiz olan baska bir prof aradim. anlattigina gore abd ye yerlesme sebebi cocuklari imis. kaliteli ve yetismis insanlarin bosaltigi yerler kalitesiz insanlar tarafindan dolduruluyor. turkiye icin oldukca uzucu

    bazilari bu isleri lay lay lom zannediyor. biraz empati yapmak lazim. gecen sene havaalanina gitmek icin kiraladigim aracin soforu turktu. turkiye de bir sirkette yonetici oldugunu, cocuklarin okul cagina geldigi ve onlarin geleceginden endise ettigi icin abd ye geldigini soylemisti."

    ekşi sözlük, 31.03.2019 01:19 ~ 01:25, britcol58

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bizde namaz kılan kılmayan diye fişliyorlar fakat amerikada ki olaya bakar mısın


  • kuruluşundan beri siyasal islam belası ile uğraşan bir ülke ile abd yi kıyaslamakta çok ilginçmiş. imam devleti ele geçirmeye kalkarsa ne olur izlemek lazım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dustyblue burada politika siyaset konuşulmaz @crazycells bu duruma müdahale ediyor bilgin olsun. Burada sadece düşünce tarzındaki farklılığı anlatmaya çalıştım o kadar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DustyBlue @ayvalik10 arkadaslar, sanirim daha dogru bir karsilastirma, Turkiye'deki azinliklarla, ABD'deki azinliklarin kiyaslamasiyla yapilabilir... Nitekim, ABD'deki muslumanlarin azinlik oldugunu unutmamak gerekir.


  • youtube'da farklı eyaletlerden ve şehirlerden yayın yapan bir sürü insan var.. gördüğümüz şeylerden biri de sokakların temizliği.. ülkemizde ne belediyeler bu konuda yeterli çalışıyor ne de insanlarımız temizi korumayı bilip kirlilikle mücadele ediyor.. gerçekten yöneticileriyle çok uyumlu bir milletiz.. 🙂
    artık gitmek istiyorum diye mi bilmem her an gitmek için yeni bir sebep buluyorum kendime.. şu başlık en çok yazdığım başlıktır muhtemelen.. tabi bunlar belki ayrı ayrı değil ama bir araya gelince benim için çok geçerli sebeplere dönüşüyor..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hayallerabd yaptırım olduğu için korku ile temiz kalıyor oraları. Ayrıca saklamayı göz önüne çıkarılmasını engelliyorlar. Buyrun aşağıdaki videoyu seyreder misin


  • @ayvalik10 videoyu şu an izleyemiyorum ama daha sonra mutlaka izlerim.. "yaptırım olduğu için korku ile temiz kalıyor oraları" yazmışsınız, aslında benim de anlattığım tam olarak bu.. orada yaptırım var ve uygulanıyor.. bizim ülkemizde de kurallar, kanunlar var ama ne uyan var ne de uymayana yaptırım uygulayan.. o yüzden yöneticileriyle çok uyumlu bir milletiz diyorum..

  • ⭐⭐

    @hayallerabd Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    @ayvalik10 videoyu şu an izleyemiyorum ama daha sonra mutlaka izlerim.. "yaptırım olduğu için korku ile temiz kalıyor oraları" yazmışsınız, aslında benim de anlattığım tam olarak bu.. orada yaptırım var ve uygulanıyor.. bizim ülkemizde de kurallar, kanunlar var ama ne uyan var ne de uymayana yaptırım uygulayan.. o yüzden yöneticileriyle çok uyumlu bir milletiz diyorum..

    Hukukun üstünlüğü (ve bunun başlıca ön şartı olan kuvvetler ayrılığı) ilkesini geçerli kılmayan toplumlar geri kalmaya mahkumdur.

    Hukukun üstünlüğünden ve güçler ayrılığından vazgeçen toplumlar maalesef içine düştükleri durumdan kolay kurtulamazlar.

    Kuvvetler (güçler) ayrılığı nedir?

    Kuvvetler ayrılığı veya güçler ayrılığı, devlet organları olan yasama, yürütme ve yargı güçlerinin birbirinden ayrılmış oldukları bir devlet yönetim modelidir. Devletin her biri birbirinden ayrı ve bağımsız güçlerdeki kol ve sorumluluk alanlarına ayrıldığı ve böylece her bir güç ve kolun bir diğeri ile güç ve sorumluluk alanları bakımından bir çatışma yaşamadıkları bu model ilk olarak antik Yunan ve Roma'da geliştirildi. Kuvvetler ayrılığında güçler normal olarak yasama, yürütme ve yargı olmak üzere üç kola ayrılmaktadır.

    Kuvvetler ayrılığı sistemi; yasama, yürütme ve yargı olarak tanımlanan kuvvetlerin değişik yollardan göreve gelen ve aralarında fren ve denge mekanizması bulunan farklı organlara verilmesi (Soysal, 1990:47) olarak tanımlanmıştır.[1] Devletin yasama ve yargı dışındaki faaliyetleri yürütme işlevidir.[2] Yasama kural koymak; genel, sürekli, objektif, kişisel olmayan işlemler yapabilmektir.[3] Yargı; yasama ve yürütme organından 'bağımsız mahkemelerce görevlerin yerine getirilmesini ifade etmektedir. Yargıçların bağımsızlığı ise yasama ve yürütme organlarına bağlı olmadan Anayasaya ve hukuka uygun olarak vicdani kanılarına göre hüküm vermelerini amaçlar.[4] (Vikipedi)


  • işte hepimize en tazesinden bir gitme sebebi.. insan olarak, çift olarak, 3 kez kayıp yaşamış bebek bekleyen ebeveynler olarak yaşadıkları korku, stres.. gerçekten değmez..

  • ⭐⭐

    Sn @hayallerabd bu olay aslında bazı umutları da beraberinde yeşertti diyebiliriz. Medyada bu kadar tepki olmasaydı o insan müsvetteleri hiç ceza almadan insan içine karışacaklardı. Artık bir dönüşümün başladığını düşünüyorum açıkcası. İnsanlar eskiden korkudan her olaya tepki veremiyordu ama artık vermeye başladı. Bir şeylerin değişebileceğini gördü.
    Bu memleketin insanlarının özünde hep merhametli ve zayıfın yanında olduğuna, hak kaybına uğrayanların yanında olduğuna inancım hep vardır.
    Bu olayı gitme sebebi veya sebeplerinden biri olarak görürsek yarın gittiğimiz yerden de dönme sebeplerimiz çok olur.
    Önemli olan bu korkuları yaşamamıza sebep olan insan müsvettelerine tepki gösterebilmek.
    Selamlar,


  • @arnblt söylediklerinizin bir kısmında size katılmakla birlikte aslında bahsettiğim şey bu tarz olaylarda hep tepki verilince harekete geçiliyor oluşu.. o anda video çekilememiş olsaydı ya da o polis memurunun kapıda bakan karşılar gibi karşılama yapması insanların tepkisini çekmeseydi, şiddet suçlarının malesef bir çoğunda olduğu gibi bunun da üstü kapatılacaktı belki.. çünkü belli ki bunu yapan kişi zengin ve nüfuzlu.. hep aynı şeyi savunurum, dünyanın her yerinde muhakkak ki böyle insanlar var ancak "gitme sebebi" dediğim şey bu değil.. en azından ABD yasaları ve hukuku hakkımı savunmak için twitterda, basında yer almamı beklemez diye düşünüyorum.. bu söylediğimi zaytung haber yapmış.. 👇

  • ⭐⭐

    (Bu ileti, yazarı tarafından silinmiştir.)


  • @saulgoodman yazdığınız örneklere "malesef" daha birçoğu eklenebilir.. resmen sosyal medya tepkisiyle devreye giren bir sistemimiz var ki o da toplumun gazını alana kadar..


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum