Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba. Ben Avrupa ile Amerika arasında kararsız kaldım yerleşme konusunda. Avrupa'dan kastım Almanya yada Hollanda. Belki deneyimli arkadaşlar vardır forumda diye açıyorum bu konuyu. Sizce Avrupa ve Amerika'nın artıları ve eksileri nelerdir. Beni bilgilendirebilir mi bu konuda deneyimli arkadaşlar. Mesela iş bulmak hangi ülkede daha kolay vs. gibi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@eren57tr @mysea yada diğer almanyada yaşayan aile üyeleri sana her iki ülkenin röntgenini çıkarır da sen kimsin necisin onu yaz ki sana ona göre cevap verilir

• @Doncarleone Bende daha once Almanya'da yasamis birisi olarak, arkadasin videosunda bahsettigi konularin coguna katiliyorum. Dogru tespit etmis, guzel gozlemlemis.

• Selamlar ben seneye İrlanda'da Work and Study yapacağım. Ama aslında hayalim Amerikaya gitmekti. Ama 26 yaşında olduğum için Work and Travel vizesi alma ihtimalim düşüyor. Bu yüzden İrlandayı seçtim. Aranızda İrlandaya gidenler var ise, Abd ile İrlanda arasındaki farkları söyleyebilir mi? Sizce İrlanda mı daha refah ve medeni yoksa Abd mi?
    Teşekkürler

• @tugba_nyc_love

• @MySea teşekkürlerr 🥰🥰

• Bazi Avrupa ulkerindeki ortalama brut ve net maaslar. Yanlis anlama olmasin, asgari ucret degil, ortalama maaslar.

Screenshot_20240728_113812_Instagram.jpg

ABD'de ortalama maas 2023 verilerine gore aylik brut olarak $4,949. Yasadiginiz eyalete bagli olarak vergi ve diger kesintilerden sonra, ortalama net maas ise $3,300 ile $4,000 araliginda olabilir.

• Merhaba!
    Avrupa
    Artıları:
    Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var.
    Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur.
    Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir.
    Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır.
    İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var.
    Eksileri:
    Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir.
    Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir.
    Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir.
    Amerika
    Artıları:
    Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir.
    Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır.
    Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır.
    Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir.
    Eksileri:
    Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir.
    Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür.
    Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir.
    İş Bulma:
    Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir.
    Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 152
  • 14
  • 141
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92

51.3k
Users

4.8k
Topics

476.2k

| | | |