• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
      • Popular Topics
      • Best Posts
    • Popular Topics
    • Best Posts
    • Feed
    • Watched Topics
    • Bookmarks
      • Users
      • Groups
    • Users
    • Groups
    • Map
    • Calendar
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Search
    1. Home
    2. hasbelkader
    Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
    • Profile
    • Following 1
    • Followers 5
    • Topics 15
    • Posts 317
    • Best 156
    • Controversial 1
    • Groups 0

    hasbelkader

    @hasbelkader

    If loving donuts is wrong, I don't wanna be right!!

    295
    Reputation
    329
    Profile views
    317
    Posts
    5
    Followers
    1
    Following
    Joined Last Online
    Location SPACE

    hasbelkader Unfollow Follow

    Best posts made by hasbelkader

    • RE: türkiyeden alınan diploma denkliği ve yapılabilecek iş?

      Burada anlattıklarım bizzat kendi tecrübelerimdir. TR den orta kalem bir devlet üniversiteden gıda mühendisliği alanında diplomam ve 10 yılın üzerinde iş deneyimim vardı ABD ye geldiğimde. 2013 yılında elimde green kartım ile PA da bir Türk firmasında iş bularak ABD ye geldim. 2,5 yıl sonra MA de bir Amerikan firmasında iş buldum ve son bir yıldır yine MA eyaletinde başka bir firmada çalışmaktayım. Bu firmaların hepsinde de aynı pozisyonda production supervisor olarak çalıştım. Firmaların hiçbiri benden ne diploma denkliği sordu ne de diplomamı istedi. Şu ana kadarki tecrübelerimle sabittir ki diploma sadece başvuruların değerlendirilmesi aşamasında etkili. Esas önemli olan başvuru yaptığınız işteki tecrübeniz ve bilgi birikiminiz. Tabi bu tecrübe ve bilgi birikimini iş görüşmesinde karşı tarafa çok iyi ifade etmeniz gerekiyor. Sözün özü buradaki firmalar adayın nereden diploması olduğuna bakmıyor, ne bildiğine ve becerisine bakıyor. Arkadaş yukarıdaki cevabında çok güzel açıklamış. Belli allanlar dışında ABD de dış ülkelerden tüm diplomalar tanınıyor. Dediğim gibi başvurduğum işlere kabul edildikten sonra diplomamı hiç görmek istemediler. Sanırım bu iki nedenden ötürü olabilir. Birincisi burada kişinin beyanına güveniliyor. Böyle bir ortam var. İkincisi daha önce çalıştığım şirketlerin ABD içinde faaliyet gösteren Amerikan şirketleri olması, benim hakkımda background check yapabilmelerine olanak sağladı. Benim social security number ile benim beyan etmiş olduğum daha önce çalıştığım şirketleri check edebiliyorlar. Dediğim gibi burada yeni mezunların işi çok zor. Firmalar hep “armut piş ağzıma düş” mantığı ile yetişmiş tecrübeli eleman arıyorlar. Buraya gelmeden önce alanınızda tecrübe sahibi olmanız gerekiyor bir şekilde. İş görüşmelerinde yaşadığınız bir problemi ve nasıl bir çözüm bulmaya çalıştığınızı soruyorlar.

      posted in Eğitim
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

      Gida muhendisiyim ve Turkiye de gida uretimi yapan fabrikalarda uretim muhendisi, vardiya muhendisi, uretim sefi olarak uzun yillar calistim. Amerika ya geldigimde 10 yilin uzerinde tecrubem vardi. Su anda MA de gida uretimi yapan bir firmada production supervisor olarak calismaktayim. Turkiye ile kiyaslanirsa gelirim cok cok daha iyi. Ancak Amerikada da supervisor olarak calismak en az Turkiye deki kadar zor. Acik konusmak gerekirse, TR de egitim sistemindeki bozukluk ve lise caginda yapilan yanlis yonlendirmeler ile bu meslekte takili kaldim ve yillardan beri memnun olmadigim bir sektorde calismaktayim. Gelirim iyi ama stres cok fazla. kazandigim para disinda is kalitesi olarak Amerika da aradigimi buldugumu soyleyemem. Genel olarak uretim yapan sirketlerde calisma sureleri cok uzun ve altimda calisan problemli insanlari yonetmek kolay degil. Su an calistigim sirkette haftada 55-60 saat calisiyorum. Turkiye de de bu durum ayniydi. Ayni zamanda CC lerden birinde IT okuyorum. Niyetim meslek degistirmek. Amerika ya 20 li yaslarda gelmis olsam cok daha iyi olurdu. Turkiye de fabrikalarda posamiz ciktiktan sonra buraya geldik, su anda maci goturuyorum bakalim sonunda ne olacak. Cesaret edip kendi isimi kurabilirsem bu cok iyi olurdu. Ancak tek basina olmuyor malesef. Ayrica elimizde sanatimiz yok. Bazen dusunuyorum, acaba universite egitimi yerine bir meslek ogrensek daha mi iyi olurdu diye. En azindan kendi isimi kurar, ruhumu ozgurlestirirdim...

      posted in Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

      Arkadaslar yasadiginiz ikilemi ben de yasadim. Bana GC ciktiginda yil 2008 idi ve konsolosluk icin numaramin current olmasini beklerken ABD de cok agir finansal kriz oldu. Turkiye de issiz gecirdigim yillardan sonra sektorunde oncu buyuk bir firmada uretim sefi olarak 6 yildan beri calismaktaydim GC ciktiginda. Isim Turkiye sartlarinda ortanin ustu gelir getiriyordu. Issiz kaldigim yillari ve buradaki finansal krizi dusununce sizin gibi ikilem yasadim. Avantajlarimdan bahsedersem, birisi ingilizcemin sifir olmamasiydi. Girdigim seviye tespit sinavlarinda advanced level idi. Diger bir avantajim bekar bir erkek olmam idi. Aslinda bu bir avantaj mi dezavantaj mi nereden baktiginiza bagli.
      ABD Ankara konsoloslugundan gocmen vizesini aldiktan 3 ay kadar sonra ABD ye ilk girisimi yaptim. Amerikaya ilk gelisimden once ozel bir okuldan 1 ay icin homestay ingilizce dil egitimi satin aldim. Bu sekilde kalacak yerim otomatik olarak hazirdi. Bu sure zarfinda mumkun oldugunca cok kisi ile tanisip ABD deki hayat standardini, hayat tarzini ve is olanaklarini kendimce arastirmaya calistim. Acikcasi TR ye dondugumde ABD de yasama konusunda notr dum. Bir ayin yetesiz oldugunu dusundum ve daha sonra 1 ay icin bir seyahat daha planladim ertesi yil. Gittigimde ilk gidisimde kaldigim ev sahibim ile kurdugum cok iyi dostlugum sayesinde yine onun evinde kaldim ve benden para almak istemedi ama ben zorla vermistim. Gidisimin ilk haftasi Dunkin Donuts da is buldum ve calistim. Kazandigim para ucak paramin tam karsiligi degilse de cok yakindi bu yuzden mutluydum ve amerikan is yerinde calisip halkin arasina karismak iyi bir experience olmustu. Bu sekilde kucuk isler bularak burada gecimimi saglayabilecegimi anladiktan sonra Amerika ya temelli gelmeli miyim yoksa vazgecmeliyim konusunda bir fikir olusmaya baslamisti sanki kafamda ya da olusmamisti sadece bir hissiyatti. Ama en iyisi temelli gelmek icin 3 yil daha beklemek idi benim icin. Bunu boyle dusundum cunku finansal krizin bu sure sonunda sonlanmasa bile etkisinin hafifleyecegini ongordum. Yaklasik bir yil sonra yeniden geldim ve 2 yil icin reentry permit e basvurdum. Reentry permit onaylandiktan tam 1 yil 11 ay sonra ABD ye temelli geldim ve yahoo daki Turk gruplarin birinde eleman arayan NJ deki bir Turk sirketinde 12 dolara calismaya basladim. 3 ay sonra PA de bir Turk sirketinde daha iyi bir pozisyon buldum kendi meslegimle ilgili. Ondan 2 yil sonra bir Amerikan firmasinda is bularak MA ye geldim.
      Benim hikayem bu. Her ne kadar herkesin kosullari farkli ise de umarim benim gibi ikilem yasayanlara yardimci olur.

      Ama sunu ifade etmeliyim ki, TR de son 3 yilimda gitgel cok yasadim. Kolay degildi karar vermek tirnagimla kaziyarak bir yerlere gelmistim calistigim sirkette. Tum kariyerimden vazgecmek demek olabilirdi gocu kaldirma karari. Bir hafta "ne isim var ABD de nasil is bulacagim orada, dili yabanci, kulturu yabanci" diyerekten gitmeyecegim diyordum kendi kendime. Ancak bir sonraki hafta kafam birseylere bozuluyordu ve gitmeye karar veriyordum. Cok karar degistirdim. Dusunuyorum da simdi "gidecegim buralardan, tiktigimin sirketinde .......koydugumun mudurununn agiz kokusunu cekiyorum" dedigim cok olmustu. Ya da ailevi problemlerim nedeniyle ya da AKP hukumetinin o zamanlarda yaptigi zirvaliklarla ve ust uste secimler kazanmasinin TR de gelecekte huzur birakmayacagi gibi dusuncelerle gidecegim diyordum. Gezi parki olaylari benim kesin kararimi vermeme neden olmustu. Yanlis anlasilmasin gezi parki protestocularindan oturu degil, gezi parki olaylarinin kaynaklandigi hayat sartlari ve AKP zihniyeti buraya gelmemde buyuk olcude etkili oldu.
      Bu baslik altinda, GC kazanip da ikilemde olanlara soyleyebileceklerim sunlar:
      Ben evli olsaydim hayatta bu riski alip ABD ye gelmezdim ki su anda burada her ne kadar issizlik oranlari dusuk ve ekonomi iyi olsa da gecerli bir mesleginiz yoksa hayat cok zor. Diline hakim olmadiginiz yabanci bir ulkede gecerli bir mesleginiz yoksa, o zaman saatlik 10-12 dolara basit islerde calisirsiniz. "onemli degil ben hem calisir hem okurum" diyenler olacaktir. Simdiden soyleyeyim hem calisip hem okumak kolay degil. Ozellikle ABD de hic kolay degil. Egitim kalitesini kastetmiyorum, iyisi var kotusu var universitelerin ama su bir gercek burada en dandik universitede bile odev, proje, quiz, exam, test, presentation yagmuru var. Bu yagmur bir basliyor semeter sonuna kadar devam ediyor. Due date ler altinda eziliyorsunuz. Hem calisip hem okul okumak muthis bir disiplin gerektiriyor. Zamaninda mezun olmaniz icin full time student olmalisiniz. Bu da her semester en az 4 ya da 5 dersle bogusmaniz demek. Bunun yaninda parasiz kalirsaniz veya zora duserseniz TR deki gibi size destek olacak akraba arkadas yok bilin buralarda. istisnalar olabilir, bazi gocmenlerin buralarda akrabalari olabilir ama genele baktiginizda cogu insanin maddi destek alabilecegi arkadasi akrabasi olmuyor burada. Ben oyleydim.
      Saglik hizmetleri burada cok pahali. Bu konu cok hassas bir konu ve cocuklu gelecek olanlara tavsiyem buraya gelince mutlaka saglik sigortasi yaptirin. Iyi kotu demeyin walmart, starbucks, dunkin donut gibi yerlerde bir ise girmek icin cabalayin. cunku bunlar buyuk firmalar. calisanlarina cuzzi ucretlerle saglik sigortasi yapiyorlar. Ama full time olmalisiniz, part time degil.
      Diger taraftan, cok iyi gecerli bir mesleginiz varsa orta bir ingilizceyle cok iyi para kazanabileceginiz bir yer burasi. Ayni sekilde girisimciliginize guveniyorsaniz tam size gore bir yer burasi.
      Sirketlerde, fabrikalarda is bulup calisirim diyorsaniz is tecrubesi cok cok onemli burada. Hatta egitimden onde geliyor is gorusmelerinde. Su ana kadar benim is gorusmelerindeki tecrubelerimden anladigim basvurdugunuz iste kalifiye olup olmamaniz on planda. Bunu sakin unutmayin. Buradaki sirketler hazir eleman ariyorlar. Armut pis agzima dus. TR de de bu mantik vardi. Egitiminize cok fazla guvenmeyin. IT gibi cok eleman aranan sektorlerde bile sirketler elemana cok ihtiyaclari olmasina ragmen tecrubesiz kisilerle calismak istemiyorlar.
      Aklima gelenler bunlar. Sorulariniz olursa bilgim olcusunde yanitlarim. Kendinize iyi bakin. "Takmayin fazla kafaya, hersey olacagina varir" demek istiyorum ama biliyorum takacaksiniz. Cunku ben de cok takmistim hatta sizden daha bile cok 🙂 Kalin saglicakla...

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

      Arkadaslar sizleri anlayabiliyorum ben de ABD ye gelirken gitgeller yasamistim. Bu sitede bununla ilgili yazmistim. Neyse burada driver olarak calisma konusunda aklimdakini yazayim da bilginiz olsun. Bu konuda deneyimli olmanizi tavsiye ederim. Eger, allah gostermesin, bir kaza yaparsaniz bunun yaptirimlari agir olabilir. Ehliyetinize el konulmasi durumunda degil driver olarak calismak baska is bulsaniz bile hayatiniz cok ama cok zor olur. Baskalarina sizi ise goturmeleri icin bagimli olursunuz ya da kazandiginizi uber e verirsiniz. abd de buyuk metropoller disinda public transportation yok. Ehliyetiniz olmazsa burada yasamaniz cok ama cok zor. Buyuk metropollerde de ev kiralari fahis. O yuzden ben her zaman ehliyet kullanarak para kazanma konusuna dikkatli yaklasmanizi tavsiye ediyorum. Ha sunu da soyleyeyim, benim su anki isim de malesef bu sekilde. Cok bilincli olmama ve o kadar dikkat etmeme ragmen yine de kaza bu oluyor. Hersey bir anlik. Saniye farki ile kazadan kurtarabildiginiz gibi, saniye farkiyla kazaya maruz kalabiliyorsunuz. Ben de 3 gun once kaza gecirdim. Mahkemeye cikicam yakinda. Hele ki agir vasita kullanacaksaniz cok iyi dusunun bence.

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Kanada - yeni gocmenlik programi (2019)

      Ben biri Türkiye de biri ABD de olmak üzere iki üniversite bitirdim. Bu tecrübe ile çıkardığım sonuç üniversite eğitimi, gözde üniversitelerde okumaz isen büyük tuzak. Çocuğunuz ODTÜ gibi Boğaziçi gibi üniversitelerde okuyamıyorsa, 4 yıllık eğitim için yapacağınız masrafı ona geçerli bir meslekte uzmanlık kazandırmak için harcayın. Bu benim naçizane düşüncem. Yurtdışında da her üniversite bitiren aldığı eğitime karşılık gelen işi yapamıyor maalesef. Bugünün dünyasında patronlar eleman alırken eğitimden çok tecrübeye ve adayın kabiliyetine bakıyor. Burada özellikle burada bu şekilde oluyor. Çoçuğun aldığı eğitim bir yatırım işidir. Çok paralar harcanıyor. Ama maalesef görüyorum ki Türkiye de aileler bu konuda basmakalıp düşüncelerle çocuklarına üniversite okumayı dayatıyorlar, bunların çoğu da yanlış yatırım oluyor.. Bu talebi fırsat bilen siyasiler de bundan nemalanıyorlar. size tavsiyem çocuğunuzun neye ilgisi olduğunu keşfetmeye çalışın ve Türkiye’nin işsizlik gerçeğini gözönünde bulundurun ki onu iyi yönlendirin. Aksi halde işsiz ordusuna bir birey daha kazandırmış olursunuz. İş bulsa bile işini sevmeyerek yapar ve çalışanların büyük çoğunluğunda olduğu gibi çalışma hayatı boyunca iş stresi altında ne zaman emekli olacağının hesabını yapar. Yanlış anlamayın bunlar benim düşüncelerim. Sadece paylaşmak istedim. Bununla beraber Çocuğunuz Türkiye’de bir meslekte uzmanlaşırsa, ABD veya Avrupa ya göç ederse çok çok kolay iş bulur ve hayatını kurar.

      posted in Kanada
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

      @FreeWoRLD tonaj baskısı bir taraftan kalite baskı diğer taraftan. Biliyorsun tonaj arttıkça kalite problemleri artar. Neticede insanla çalışıyorsun. Bir de insanların yaptıkları hataları kabul etmemesi ya da türlü türlü mazeretler uydurması beni deli ediyor. Disiplinli çalışma yok, işe geç gelme, tatilden geç dönme, birbirleriyle geçinememe vs vs insan kaynaklı sorunlardan rutin üretim raporlama, üretim planlama, processes iyileştirme çalışmalarına zaman kalmıyor. Hergün en az bir saat geç çıkılır mı. Ömür törpüsü resmen. Çalışanı Manager a şikayet etmek de çözüm değil. Çünkü düşük işsizlik ortamında kalifiye işçi bulmak zor. Özellikle gıda işi katmadeğerli bir iş olmadığı için saatlik 15 - 16 dolara işçi makina operatörü bulmak zor. Patronların Türkiye dekilerden farkı yok, işçiye hakettiğini vermiyorlar. Tüm işçiler düşük maaştan şikayet ediyor. Sonra işçi performansı düşüyor ve bu benim performansım oluyor. Artık başkalarının yaptığı işten sorumlu olmaktan bıktım. Adam hata yapıyor, sorumlusu ben oluyorum. Neymiş bana bağlı çalışıyormuş. E ben memnun değilim bununla çalışmak istemiyorum deyince işi bilmeyen ben oluyorum. Kusura bakma kafanı şişirdim. Yemin ediyorum makina operatörü olarak çalışsam daha iyi. O pozisyona da başvurunca overqualified olduğum gerekçesiyle red alıyorum. Bu supervisor pozisyonu resmen yapıştı üstüme. Bir türlü kurtulamıyorum. Evet dediğin gibi birşeyler yapmak şart. Kendi işin olsa hatası da senin olur, iyi yaparsan da senin olur. Elaleme çalışmak kötü birşey. Modern kölelik düzeni. Şimdiki iş hayatı çok acımasız hatayı affetmiyor. Oysa ki insan doğası gereği hatalarından öğrenir. Aslında altımda çalışan o işçilere de kızmamalıyım. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

      posted in Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

      Ben de NJ de su anda ayni sorunla ugrasiyorum. PCP dedikleri aile doktorunu sigorta sirketinin listesinden sort ederek evine yakin olanlarin listesini cikariyorsun. O liste de genellikle guncel olmuyor malesef.
      PCP degisikligi icin sigorta sirketini en az 10 kere aramak zorunda kaldim. Sigorta sirketleri hem musterilerini soyuyorlar hem de kendi islerini musterilerine yaptiriyorlar Amerika da. Bu sekilde oradan da kar elde ediyorlar. Neyse kaldigim yerden devam edeyim. Listeyi yaptiktan sonra sectiginiz doktorlarin karsisindaki telefon numarasini ariyorsunuz ve doktorun calistigi saglik kurumundaki sekreter cikiyor. Ona once doktrun ismini soyleyip orada calisip calismadigini sorun. Cunku, doktorlar calistiklari kurumu degistirebiliyorlar. Sigortanin listeleri yeterli sIklikta update edilmiyor. Doktor orada calisiyorsa PCP, Primary Care Physician yani Turkiye de aile hekimi diyorlar, olarak yeni hasta kabul edip etmedigini sorun. Kabul etmiyorsa listenizdeki diger bir doktoru arayin. Kabul ediyorsa sekreter size sigortanizin hangisi oldugunu soracak. Soylersiniz. Doktorun calistigi o kurum gercekten de sigorta sirketinizle anlasmaliysa, o zaman randevu icin tarih belirlemesi yapabilirsiniz. Daha sonra da sigorta sirketinizi arayip yeni PCP nizin adini ve bilgilerini vererek yeni PCP niz olarak kayitlara alinmasini saglarsiniz.
      Ben az once yaptim bu isi. Ama usulun nasil oldgunu ogrenene kadar cok zamanim gitti. Iyi gunler dilerim.

      posted in Sağlık
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

      2013 ten beri ABD deyim. Bu sure zarfinda hic taksitle alis veris yapmamistim ta ki bir pick up truck almaya karar verene kadar. Hali hazirda 3 adet kredi kartim var. Birini 7 yildir, digerini 5 yildir, oburunu 3 yildir tasiyorum. Tum alisverislerimi simdiye kadar kredi kartlariyla yaptim. TransUnion da gorunen kredi notum 785 yani excellent duzeyde. Bu kredi notuyla truck icin krediye basvururken hicbir banka bana kredi vermek istemedi. Gerekce olarak credit history nin yetersiz oldugunu gosterdiler. GMC nin finance departmani benim icin bankalardan kredi aramisti ve bana yaptiklari aciklamada simdiye kadar hic taksitli alis veris yapmamis olmamin buna neden oldugunu soylediler. Yani credit score dan daha onemli olan credit history. Sonucta, patronumun devreye girmesiyle GMC nin finance departmani bana kredi vermeyi kabul etti. Ama oran piyasa ortalamasindan yuksekti. Bildigim kadariyla down payment olmadan taksitli alis veris yapamazsiniz. Truck olayinda bana down payment odememin gerekli oldugunu soylemislerdi.

      posted in Bankacılık
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

      Yeni gelen kisitli butceli arkadaslara yeni araba almamalarini oneririm. Buraya ilk geldigimde aldigim ilk araba 3 yasindaydi ve yillik $2,100 insurance icin odemistim. Burada history niz olmadigi icin ilk geldginizde insurance cok yuksek oluyor. Arabalarin fiyatlari aldatmasin sizi. Arabanin yasi genclestikce de insurance yukseliyor, ayni Turkiye'deki gibi. Buraya geleli 6 seneyi gecti insurance hala $1,000 in altina dusmedi. Bindigim araba 2015 T Corolla. Su anda $1,100 oduyorum. Bulabildigim en ucuzu bu.

      posted in Ehliyet ve Araba
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

      bir ulkede ahlaksiz insanlarin sayisi ahlakli guzel insanlarin sayisindan kat be kat fazla ise, ahlakli insanlarin kendilerini daha huzurlu hissedecekleri halklarin bulundugu ulkelere gitmek istemeleri gayet normal bir durumdur.

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      hasbelkader
      hasbelkader

    Latest posts made by hasbelkader

    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

      @redsat2000 burada gorunen o ki demokrat parti hukumetleri zamaninda yuksek vergi ve daha dengeli buyume, cumhuriyetci parti hukumetleri zamaninda daha az vergi ile hizli buyume oluyor. Ama kim gelirse gelsin kapitalist dusunce yapisi hakim oldugu icin ve amerika kapitalizmin merkezi oldugu icin ekonomide alinan kararlarla sartlar vatandas acisindan iyice kotulesmeden engelleniyor. Devlet sisteminin ekonomik iyilesme konusunda aldigi kararlar Turkiye ye gore vatandasin tarafindan daha fazla hissediliyor.

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

      @serkanist sadece gormek yetmez yasamak da gerekir. Buraya donecegini bilerek kisa sureli gelmek aldatici olabilir ya da tam bir fikir edinemezsin eger bilgisini tecrubesini paylasacak bir arkadasin tanidigin yoksa. Kalacak yer kiralayacaksin, is bulup calisacaksin. Kisacasi hayat mucadelesi vereceksin. Disarda genellikle insanlar kibardir ama amerikada is hayati nasil onu da goreceksin. Ben buraya gelmeden once farkli zamanlarda 6 kere geldim. Bunlarin 2 sinde 1 er aylik geldim, is buldum calistim. Farkli sehirleri deneyimledim. Sonra kararimi verdim ve temelli geldim.

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      hasbelkader
      hasbelkader
    • Çin casus balonu ABD tarafından Carolina açıklarında düşürüldü

      posted in Gündem
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek

      ABD ye gelis tarihinizden konsoloslukta adresinizi yurtdisina tasimak icin gerekli proseduru yerine getirdiginiz tarihe kadar Turkiye de ikamet ettiginiz kabul ediliyor. Bu sure zarfinda GSS prim borcunuzun odenmesi isteniyor. Malesef durum bu sekilde.

      posted in Türkiye Cumhuriyeti
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler

      @crazycells duzenleme ve video ozeti gayet guzel olmus 🙂 kusura bakmayin ben uzun uzadiya yazmak icin firsat bulamiyorum. Elinize saglik.

      posted in Ehliyet ve Araba
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

      @eire verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. ABD de ev almak ozellikle NJ de ev almak ciddi bir yatirim gerektiriyor. Eski evlerin masraflarinin cok olacagini dusunsem de ayagimizi yorganimiza gore uzatarak daha az eskiyi uygun fiyata denk getirmemiz gerekiyor ve elbette cografi durumunu da, okyanusa yakinlik, bahsettiginiz sel riski vs, goz onune almak sart.
      Flemington sirin bir kasabadir. 202 numarali highway icinden gecse de Flemington in zamanla gelismesi ve genislemesi nedeniyle bu yol icinde kalmistir. Eski Flemington 202 nin hemen kuzeyindedir. Ufak, sirin icinde bir ana yolu olan kasabadir. Calistigim sirketin ofisi 202 uzerinde. Ancak evler genel olarak orada da pahali. Butcenize uygun bulabilirseniz gercekten yasanabilir cok guzel bir town dir. Home Depot, Shop and Rite, Chick Fil A, Mc Donalds bulunan cok hareketli bir town dir. Bu kadar hareketli olmasinin nedeni PA ya ulasmadan once sondan birinci town olmasidir. 202 highway i takip ederseniz, yarim saat sonra PA in yine cok sirin bir town i olan New Hope a ulasirsiniz.

      posted in Emlak
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler

      @ayvalik10 tesekkurler. evet bunu seyretmistim.

      posted in Ehliyet ve Araba
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

      @eire Ben de Branchburg dan Metuchen, Plainfield hattina kadar olan bolgede ev bakiyorum. Yeni evlerin yanina yaklasilmiyor. Ozellikle Bound Brook, Middlesex bolgesinde nehirler nedeniyle sel riski olabilecegini dusunuyorum. 375k ya kadar ev bakiyorum. Ancak bu fiyatlarda evler eski oldugu icin isteksizim. Benim ev alma istegim biraz da keyfi. Sizin kadar zorunda hissetmiyorum. Bu kada parayi yapim yili 1920 - 1960 araliginda olan evlere vermek istemiyorum. Her ne kadar almadan once inspection yapilabilse de eski ev almak riskli olabilir. Yapi konusunda pek bilgili degilim ancak ortalama bir single family house un catisini yeniletmek yaklasik 30k yi bulur diyorlar. NJ cok pahali bir eyalet. Ben elimdeki downpayment ile guney eyaletlerden ortalama bir evi mortgage kullanmadan alabiliyorum. Ancak diger taraftan NJ nin ekonomisi kuvvetli oldugu icin burada yatirim yapmak daha mantikli geliyor astronomik property tax lere ragmen.

      posted in Emlak
      hasbelkader
      hasbelkader
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

      @burakshop, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

      Bu ara çok gördüm öğretmenlikten ücretsiz izin alıp gelen ..İstifayı düşünüyorlar hem de uZun süreler yapmışlar 22 sene olan var 15 yıl olan var..turist vizesiyle üstelik..turist vizsiyle memurluktan istifa ederek gelip buralarda tutunmak hayal geliyor bana..cidden mümkün mü grencard yok, çalışma izni yok..

      Gelmesinler sakin. Perisan olurlar. Yaslari genc olan gercek bir girisimci ruha sahip kisilerin basari sanslari olabilir.

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      hasbelkader
      hasbelkader
    • Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler

      Avukat,trafik polisi durdugunda zarar gormememiz icin nasil davranmamiz gerektigini cok guzel anlatmis.

      DUI: Driving under the influence of alcohol or drug (alkol veya uyusturucu madde etkisi altinda arac surmek)

      4 Things You Should Do When Pulled Over For A DUI (And 4 Things You Must NEVER Do)

      posted in Ehliyet ve Araba
      hasbelkader
      hasbelkader