Amerika'ya gitme sebepleriniz ?
-
@dustyblue burada politika siyaset konuşulmaz @crazycells bu duruma müdahale ediyor bilgin olsun. Burada sadece düşünce tarzındaki farklılığı anlatmaya çalıştım o kadar
-
@DustyBlue @ayvalik10 arkadaslar, sanirim daha dogru bir karsilastirma, Turkiye'deki azinliklarla, ABD'deki azinliklarin kiyaslamasiyla yapilabilir... Nitekim, ABD'deki muslumanlarin azinlik oldugunu unutmamak gerekir.
-
youtube'da farklı eyaletlerden ve şehirlerden yayın yapan bir sürü insan var.. gördüğümüz şeylerden biri de sokakların temizliği.. ülkemizde ne belediyeler bu konuda yeterli çalışıyor ne de insanlarımız temizi korumayı bilip kirlilikle mücadele ediyor.. gerçekten yöneticileriyle çok uyumlu bir milletiz.. =)
artık gitmek istiyorum diye mi bilmem her an gitmek için yeni bir sebep buluyorum kendime.. şu başlık en çok yazdığım başlıktır muhtemelen.. tabi bunlar belki ayrı ayrı değil ama bir araya gelince benim için çok geçerli sebeplere dönüşüyor.. -
@hayallerabd yaptırım olduğu için korku ile temiz kalıyor oraları. Ayrıca saklamayı göz önüne çıkarılmasını engelliyorlar. Buyrun aşağıdaki videoyu seyreder misin
https://www.youtube.com/watch?v=BkfCkcmJs8A -
@ayvalik10 videoyu şu an izleyemiyorum ama daha sonra mutlaka izlerim.. "yaptırım olduğu için korku ile temiz kalıyor oraları" yazmışsınız, aslında benim de anlattığım tam olarak bu.. orada yaptırım var ve uygulanıyor.. bizim ülkemizde de kurallar, kanunlar var ama ne uyan var ne de uymayana yaptırım uygulayan.. o yüzden yöneticileriyle çok uyumlu bir milletiz diyorum..
-
@hayallerabd Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:
@ayvalik10 videoyu şu an izleyemiyorum ama daha sonra mutlaka izlerim.. "yaptırım olduğu için korku ile temiz kalıyor oraları" yazmışsınız, aslında benim de anlattığım tam olarak bu.. orada yaptırım var ve uygulanıyor.. bizim ülkemizde de kurallar, kanunlar var ama ne uyan var ne de uymayana yaptırım uygulayan.. o yüzden yöneticileriyle çok uyumlu bir milletiz diyorum..
Hukukun üstünlüğü (ve bunun başlıca ön şartı olan kuvvetler ayrılığı) ilkesini geçerli kılmayan toplumlar geri kalmaya mahkumdur.
Hukukun üstünlüğünden ve güçler ayrılığından vazgeçen toplumlar maalesef içine düştükleri durumdan kolay kurtulamazlar.
Kuvvetler (güçler) ayrılığı nedir?
Kuvvetler ayrılığı veya güçler ayrılığı, devlet organları olan yasama, yürütme ve yargı güçlerinin birbirinden ayrılmış oldukları bir devlet yönetim modelidir. Devletin her biri birbirinden ayrı ve bağımsız güçlerdeki kol ve sorumluluk alanlarına ayrıldığı ve böylece her bir güç ve kolun bir diğeri ile güç ve sorumluluk alanları bakımından bir çatışma yaşamadıkları bu model ilk olarak antik Yunan ve Roma'da geliştirildi. Kuvvetler ayrılığında güçler normal olarak yasama, yürütme ve yargı olmak üzere üç kola ayrılmaktadır.
Kuvvetler ayrılığı sistemi; yasama, yürütme ve yargı olarak tanımlanan kuvvetlerin değişik yollardan göreve gelen ve aralarında fren ve denge mekanizması bulunan farklı organlara verilmesi (Soysal, 1990:47) olarak tanımlanmıştır.[1] Devletin yasama ve yargı dışındaki faaliyetleri yürütme işlevidir.[2] Yasama kural koymak; genel, sürekli, objektif, kişisel olmayan işlemler yapabilmektir.[3] Yargı; yasama ve yürütme organından 'bağımsız mahkemelerce görevlerin yerine getirilmesini ifade etmektedir. Yargıçların bağımsızlığı ise yasama ve yürütme organlarına bağlı olmadan Anayasaya ve hukuka uygun olarak vicdani kanılarına göre hüküm vermelerini amaçlar.[4] (Vikipedi)
-
işte hepimize en tazesinden bir gitme sebebi.. insan olarak, çift olarak, 3 kez kayıp yaşamış bebek bekleyen ebeveynler olarak yaşadıkları korku, stres.. gerçekten değmez..
-
Sn @hayallerabd bu olay aslında bazı umutları da beraberinde yeşertti diyebiliriz. Medyada bu kadar tepki olmasaydı o insan müsvetteleri hiç ceza almadan insan içine karışacaklardı. Artık bir dönüşümün başladığını düşünüyorum açıkcası. İnsanlar eskiden korkudan her olaya tepki veremiyordu ama artık vermeye başladı. Bir şeylerin değişebileceğini gördü.
Bu memleketin insanlarının özünde hep merhametli ve zayıfın yanında olduğuna, hak kaybına uğrayanların yanında olduğuna inancım hep vardır.
Bu olayı gitme sebebi veya sebeplerinden biri olarak görürsek yarın gittiğimiz yerden de dönme sebeplerimiz çok olur.
Önemli olan bu korkuları yaşamamıza sebep olan insan müsvettelerine tepki gösterebilmek.
Selamlar, -
@arnblt söylediklerinizin bir kısmında size katılmakla birlikte aslında bahsettiğim şey bu tarz olaylarda hep tepki verilince harekete geçiliyor oluşu.. o anda video çekilememiş olsaydı ya da o polis memurunun kapıda bakan karşılar gibi karşılama yapması insanların tepkisini çekmeseydi, şiddet suçlarının malesef bir çoğunda olduğu gibi bunun da üstü kapatılacaktı belki.. çünkü belli ki bunu yapan kişi zengin ve nüfuzlu.. hep aynı şeyi savunurum, dünyanın her yerinde muhakkak ki böyle insanlar var ancak "gitme sebebi" dediğim şey bu değil.. en azından ABD yasaları ve hukuku hakkımı savunmak için twitterda, basında yer almamı beklemez diye düşünüyorum.. bu söylediğimi zaytung haber yapmış.. :backhand_index_pointing_down:
-
(Bu ileti, yazarı tarafından silinmiştir.)
-
@saulgoodman yazdığınız örneklere "malesef" daha birçoğu eklenebilir.. resmen sosyal medya tepkisiyle devreye giren bir sistemimiz var ki o da toplumun gazını alana kadar..
-
Bu ileti silindi! -
Trafik magandalari sadece Turkiye'ye ozgu degil, diger ulkelerde de bolca bulunurlar
(!)
https://www.youtube.com/watch?v=B7sxlUaWcNU -
-
Gitme sebepleri veya gideceğim yerle ilgili düşünceler hemen hemen her gün aklımdan geçiyor diyebilirim (yaklaşık 330/365 gün diyeyim).
Bu konuda kendimde şunu fark ettim. Gitme sebepleri burayı terk etme sebepleri gibi olunca bende kalıcı olmuyor. Nedir bunlar örneğin sayın @hayallerabd paylaştığınız haber, hele de empati yapınca iyice rahatsız ediyor; sayın @saulgoodman bahsettiğiniz hukuksuzluklar, yarın ben de bir hak arasam ne yapacağım hukuktan başka neye güveneceğim ki düşüncesi; daha önce bu başlıkta sayın @omertug ile bahsettiğimiz çocukların ülkedeki durumu, günlük hayatta karşılaştığımız (böyle de ifade etmek istemiyorum ama) görgüsüzlükler, saysak daha yüzlerce var biliyoruz.
Sonra ülkede bir şeyler düzelmeye başlıyor gibi gelince yukarıdaki sebepler gitme sebebi olmamaya başlıyor benim için. O zaman diyorum ki bunlar gerçek sebepler değilmiş veya benim için dönemlik, anlık sebepler olabilirmiş. Yaşanabilecek deneyim farklı olabilir tabii ki ama bu konuda benim de bakış açım sayın @arnblt 'un bahsettiği gibi, bu sebepler gittiğimiz yerden dönme sebepleri de olabilir. Bu yüzden bir yandan da bu sebeplerin gitme konusundaki düşüncelerimi etkilememesi için uğraşıyorum.
Bunları düşünmeden örneğin Amerika'nın sevdiğim yönlerini gitme sebepleri olarak ele alınca benim için daha kalıcı oluyor. Şunu seviyorum mesela (tecrübe ettiğim kadarıyla), Amerika'da bir konu hakkında bilgi almak istiyorsunuz, internetten araştırıyorsunuz, gerekli ofislere gidiyorsunuz, soruyorsunuz, okuyorsunuz, öğreniyorsunuz. Bir şehri mi gezeceksiniz, belediyenin veya şehirle ilgili bir web sitesinde bir sürü bilgi ediniyorsunuz, başka bir başlıkta sayın @knnrn paylaşmış doğal felaketlerle ilgili gov uzantılı bir bilgilendirme sitesi, ilk cümlesi "talk with your family", bir çalışma var bir özen olduğunu hissediyorsunuz; bir araştırma yapacaksınız bir sürü veri var; bir ürün alacaksınız özellikleri, kullanma talimatı, güvenlik uyarıları en basit şekilde anlatılmış, müşteri hizmetleri memnun edici; bir restorana gidiyorsunuz alerjiniz mi var dikkat ediliyor. Kısaca, bir şeyler hep daha şeffaf, daha ulaşılabilir; iyi niyetinizi doğru bir şekilde anlatabildiyseniz kim olduğunuzun bir önemi yok, sadece insan olduğunuz için size değer veriliyor. Bunlar da saysak bitiremeyeceğimiz örnekler; Türkiye'deki olumlu örnekler de hakeza.
Bende bu aralar şöyle bir hedef oluşmaya başladı, gidebilirsem eğer ilk beş-altı yıl içinde bir master derecesi alıp, mesleğimle ilgili de bazı sınavları vermiş olmak. Sonra durumlara bakmak, burada kalmak istiyor muyum ülkeme geri mi dönmek istiyorum, örneğin beş-altı yıllığına doktoraya gelmiş bir öğrenci gibi. Bu açıdan bende de daha önce sayın @arnblt 'un söylediği gibi imkanı olan her insan bir süre çıkıp yurt dışında yaşamalı düşüncesi daha çok yerleşmiş durumda. Bu gibi hedefler koyunca gitme sebepleri, orada tutunmak tutunamamak gibi konuların belirsizliği azalıyor gibi geliyor. Mesela ben kendimle ilgili çelişkiye düşüyorum, dün şu olay oldu gitmeyi istiyordum ama bugün istemiyorum, bu belirsizliği gittiğimde orada yaşarsam daha kötü olacak. Biliyorum ki kendi içinizde ne kadar kararlı da gitseniz orada bambaşka sorunlar, bambaşka tecrübeler yaşayabiliyorsunuz.
Gitme sebepleriyle ilgili tamamen oraya yönelik düşünmek, hedefler koymak, orada o kültürü yaşama isteğiyle ilgili sebeplere odaklanmak benim için daha faydalı oluyor. İki defadır çekiliş zamanı bile gitmeyi gerçekten istiyorsam başvurmalıyım diyerek son günlere bırakıyorum. Sonuçta bu işin her adımı buradaki her kararını, her hareketini etkiliyor.
Gitme sebeplerim bana bir tarafı benimsetirken diğer tarafı öteki konumuna düşürmesin diye uğraşıyorum. Veya tam tersi, kalma sebeplerim beni burada tutarken bir süre çıkıp yurtdışında yaşamama engel olmasın diye gayret ediyorum.
-
"Trafik magandalari sadece Turkiye'ye ozgu degil, diger ulkelerde de bolca bulunurlar"
Kimse hukuku ihlal eden insanlar Türkiye'ye özgü demiyor. Hukukun üstünlüğünün Türkiye'de yeterli seviyede olmamasından bahsediyoruz.
Bu gibi geçersiz argümanlara mantıkta "safsata" deniyor. Sözüm meclisten dışarı, safsatalara sanırım en çok politikacılar ve troller başvuruyorlar.
-
CA da trafik kontrollerinin TR kadar olmasa da gevsek oldugunu soyleyebilirim. Dash cam almis olsam size bir CA makascisinin showunu seyrettirebilirdim.
101 yolu uzerinde ve SF girisinde F150 ile makas atan cok deli gordum. -
Son 1,2 yıldır yotube yapılan videoların da ilgisi var insanlar izliyor ( ben dahil) genel olarak güzel şeyler görüp özeniyoruz en azınsdan benım için böyle.
Haa ben gidip yerinde gördüm ama görmeyenler için bence ilk önce bir defa görmelerini tavsiye ederim genel olarak gitmek görmek en güzeli tabi öyle bir imkannınız varsa.
Ben en son 2015 de gidebildim dahada gidemedim dolar çok arttı eskiden '2014 2015 biletler 1500 tl idi thy gidiş donüş düşünün. Şimdi 5000 6000 tl falan .neredeyse 1 maaşım . birde dolar kuru üstüne gelince biraz seni zorluyor artık. Yoksa her yıl gitmek daha farklı şeyler görmek isterdim açıkçası.
Ben amerikan yaşantısını seviyorum çok relax insanlar ve ekonomi çok iyi bu iki neden bile benim için yeterli.
35 yaşındayım hala bekarım evlilik yoluyla gitme şansım olsa denerdım en mantıklı yol işte GC çıkması ama oda işte çıkmıyor maalesef. :(
Ama imkanım biraz daha fazla olsa yanı maddi olarak 1 yıl ücretsiz izne ayrılıp gitmek kendi ayakları üzerinde durmak ve denemek isterdim ama maddi imkanın seni orada kimeye muhtaç etmeden yetecek oda ayda 2000 dolar bir yerden gelmesi lazım en az.
Sevmiyorum kardeşim Türkiyeyi yaşantısını adaletini hukukunu siyasetini hiç bir şeyini ama ne yapalım kader işte. Çekiyoruz.
Ama bir gün fırsatımız olursa gitmek isteriz amacımızda o zaten.
Hiç bir neden bildirmek zorunda değilsiniz varsa bir şansın denemelisin. Bol şans.
-
@saulgoodman, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?
"Trafik magandalari sadece Turkiye'ye ozgu degil, diger ulkelerde de bolca bulunurlar"
Kimse hukuku ihlal eden insanlar Türkiye'ye özgü demiyor. Hukukun üstünlüğünün Türkiye'de yeterli seviyede olmamasından bahsediyoruz.
Bu gibi geçersiz argümanlara mantıkta "safsata" deniyor. Sözüm meclisten dışarı, safsatalara sanırım en çok politikacılar ve troller başvuruyorlar.
Ama iste -benzetmek gibi olmasin ustunuze alinmayin- o "safsatalarin" arkasina saklanip Amerikaya gidisini bir nevi mecburiyetdenmis gibi gostermeye calisanlar var. Magdur edebiyati anlayacaginiz. Sanki o "safsatalar" sadece Turkiye'de oluyormus gibi surekli desinformasyon yapiyorlar. Bunalim tipler. Hep negatif. Soz meclisten disari elbet. Troll onlar(!)
-
Sıfırdan başlayarak neler yapabileceğimi görmek ve Amerikan pasaportuna sahip olmak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum