Diger forumda yazmistim, burada da aynisini yaziyorum;
(Kişisel fikirlerimdir)
Asgari ücret 1.400 TL'dir ve gelir seviyesi çok değişkendir
Kiralar değişkenlik göstersede en basit ve küçük ev için minimum 500 TL civarıdır
35 yaşını geçtikten sonra herhangi bir işe kabul edilmek çok zordur, çünkü genç çok alternatif vardır
Kendi işinizi kurmak tek başınıza oldukça zordur
Devlet işine girmeniz için KPSS ile milyonlarca kişiyi elemek zorundasınız
Türkiye'de de herzaman tek başınıza olacaksınız
Nüfus çok olduğu için her alanda gereğinden fazla yarışmalı ve gayret etmelisiniz
Medya Türk insanının zeka ve kültür seviyesini düşürmek için 24 saat çalışmaktadır
Dolandırıcılık ve sahtekarlık hat safadadır
Trafik terörünü her gün yaşarsınız
Benzin fiyatında dünyanın en pahalı ülkelerinden biridir
İşveren kanınızı emecektir ve hakkınızı vermeyecektir
Paranız ne kadar azsa, tüm işleriniz o kadar engelli ve yavaş olur (Veya tam tersi, paranız ne kadar çoksa her işiniz o kadar kolay ilerleyecektir)
Çoğu durumda siz haksızsınızdır, genellikle hakkınız yenir
İnsanlar genellikle kendi kanunlarını kendileri oluşturur ve devlet bunu önleyemez
Kadınsanız her an her mekanda tacize uğrayabilirsiniz
Cahil ve işsiz gençler topluluğu bir hayli fazladır
Eğitimini az olan imkanlar çerçevesinde tamamlayanlarda eğitimli ama işsizdir
İhtiyaçtan fazla Üniversite vardır bu nedenle eğitim hayatından başlayan ve iş hayatına atılana kadar oldukça zor ve yorucu engelleri aşmak zorundasınızdır
Oluşturulan bu yaşam ortamı nedeni ile her bir birey aşırı bencil bir varlığa dönüşmüştür
Ülke genelinde çok değişken bir yaşam ortamı vardır (Yani ülkede üst, orta ve alt gelirli oranları dengesizdir)
Ev ve araba gibi temel yaşam gereksinimlerine uygulanan vergiler astronomik safadadır ve bunlara sahip olmak için ömür boyu ödenecek kredi borçları altına girmek zorundasınız
Geliri ile sadece aylık olarak faturalarını ödeyebilen ve karnını doyurabilen bir aile mutlu olur
Ebeveynler çocuklarının uyanık ve hak yiyen davranışlarında onları överler. Bu nedenle sahtekarlık günlük hayatta normaldir
Kadınlar şiddete sık sık maruz kalır
Depresif ve ruhsal sorunlu günlük hayatta karşılaşacağınız bir çok insan bulunmaktadır
Genelde insanların tek hobisi siyasettir. İstisnalar hariç insanların hobileri yoktur, olsa bile yalnızdırlar
Bilime önem verilmez, teşvik yoktur
Hayalinizdeki mesleği değil, imkanlar elverdiğine sahip olmak zorundasınızdır
Üreticilik yoktur, tüketicilik hat safadadır
Devlet ve onun her bir birimi bozuktur (Corrupted)
Çoğu insanın sahip olduğu mantık "Az çalış, çok para al" şeklindedir
İş hayatında çalışma kalitesinden çok insan (üstlerle) ilişkileriniz önemlidir
Ülkeyi temsil eden, yöneten bireyler ülke halkını kandırmaktadır
Eğitim süresince beyniniz yıkanacaktır
İlişkileriniz veya konumunuz sayesinde oğlunuz mecburi askerlik görevinde şehit olmayacaktır. Fakirseniz Allah'a emanettir
İnsana pek değer verilmemektedir
Boğaz manzarasında simit yemek ve çay içmek bu ülkede yaşamın iyi olduğunu kanıtlayan bir unsur değildir. Sadece geçmiş hayallerde kalan güzel bir anıdır
Düşünce ve dile getirme özgürlüğünüz yoktur. Karşı fikirliler tarafından her zaman bastırılmak, susturulmak isteneceksinizdir
Çok daha fazla yazmak istiyorum ama yorucu olur.......