Navigation

    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Calendar
    • Facebook
    • YouTube
    1. Home
    2. DustyBlue
    • Profile
    • Following
    • Followers
    • Topics
    • Posts
    • Best
    • Groups

    DustyBlue

    @DustyBlue

    ⭐

    633
    Reputation
    549
    Posts
    1957
    Profile views
    6
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

    DustyBlue Follow
    ⭐

    Best posts made by DustyBlue

    • ABD'de İltica Hakkında Genel Konu

      Herkese selamlar,
      Aşağıda okuyacaklarınızdan evvel birkaç bilgi; Öncelikle Copy-Paste değil alın teri 😃
      Sonrasında BEN HUKUKÇU DEĞİLİM, İLTİCA ETMEDİM. Yalnızca okumayı araştırmayı seven biriyim, burada okuduklarınız iltica süreci “kolay” ya da “zor” demeniz için değil. Bazı sosyal medya mecralarında ve bu forumda iltica ederek kendisini kurtarmayı planlayan bu sebeple de zor durumlara düşebilecek kişilerin yorumlarını bolca gördüğüm için konu hakkında yazmak istedim. Hatalarım olabilir bunu dikkate alırsanız harika olur diye düşünüyorum. Zaten böyle bir işe kalkışacak kişilerin kendilerininde araştırma yapmaları buna göre hareket etmeleri beklenir.

      Buradaki bilgilerin Sadece Amerika birleşik devletleri için geçerli olduğunu göz önüne alarak okursanız sevinirim. Avrupa birliğine yapılan iltica başvurularının süreçleri daha farklı.

      İltica nedir?
      İltica hakkı veya iltica özgürlüğü, bazı ülkeler tarafından başvuru sahiplerine önceden belirlenmiş şartlara uygun olarak verilen yasal ve siyasi bir haktır. Cinsel, ırksal, dinsel, siyasi, kültürel vb. Konulara maruz kaldıklarını ispatlayan belgeler. Yaşadıkları ülkede ayrımcılığa ve yararlanıcı ülkelerin adli makamlarına başvuranların ifadeleri ilgili taraflarca incelenir.

      İltica hakkı, uluslararası hukuka uygun olarak herkese verilen bir haktır. Ancak, ülkenize geri dönerseniz yetkilileri hayatınızın ve güvenliğinizin gerçekten tehlikede olacağına ikna etmeniz gerekir.

      Hikayenizi ve kanıtlarınızı önceden hazırlamanız çok önemlidir. Yetkili makamlara, aşağıdaki nedenlerle kendi ülkenizde taciz veya istismar edilme riski bulunduğunu göstermelisiniz:

      • Kimler iltica edebilir;
        İltica talebinde bulunanların
        din;
        etnik aidiyet;
        siyasal düşünce;
        veya bir sosyal gruba ait (örneğin; eşcinsellik, ateistlik , belirli derneklere üye olmak) olmak gerekir.
        Yetkililere ayrıca devletinizin sizi ülkenin hiçbir yerinde koruyamayacağını göstermelisiniz. Can güvenliğiniz ya da yaşam tarzınız tehlike altında olmalıdır.
      • Kimler iltica edemez;
        Kısaca yukarıdaki konuların kapsamına girmeyen kimse.

      İltica ne değildir?

      İltica yaşamak istediğiniz yabancı ülkeye yerleşmek için "kolay" bir yol değildir.
      İltica yalan söyleyerek yeni bir hayat kurmanın yolu değildir. Bu yolla vatandaşlık alsanız bile ileride yalan söylediğiniz ya da iddialarınızın uydurma olduğu anlaşılırsa tüm haklarınızı kaybedeceksiniz.
      İlticanın olası sonuçları:
      İltica ettikten sonra bunun getireceği sonuçlar olacaktır. İltica bilgileri ülkenizle paylaşılmaz. Ancak dile getirdiğiniz iddiaları ABD nin ilgili ülkedeki hukuk departmanının kontrol etmeyeceği anlamına da gelmez. İltica bilgileriniz Kanada gibi bazı ikili anlaşma ülkeleriyle paylaşılır. Sınır giriş çıkış bilgileri, parmak izi kayıtları, pasaport bilgileri varsa başka kanıtlar ikili anlaşmaların yapıldığı ülkelerle paylaşılır. Ve bu durum ileride kanada gibi ülkelerden vize almanızda sıkıntı çıkartabilir. Yalnızca sizi değil tüm aileniz bu konuyla alakalı olarak yaptırımlara tabi tutacaklardır. Örneğin siz de dâhil anne baba ve kardeş vize sahipleri bu ailedekilerden birinin ilticası neticesinde vizelerini çok çok yüksek ihtimalle kaybedeceklerdir. Bunu ABD ye varınca değil henüz ülkenizden ayrılmadan öğrenmiş olacaksınız. Gözden kaçan istisna durumlarda ABD ye giriş sırasında vize iptali de gündeme gelecektir. Vize formlarında “iç güvenlik bakanlığına iltica başvurusu yaptınız mı?” sorusu bulunmaktadır. Bu aslında kişiye sorulsa da kişi aile bilgilerini forma yazdığında aile üyeleri arasında bağlantı kuruluyor. Yani aileden biri daha önce başvuru yaptıysa sonrakilerin yaptığı başvuru daha önceki bilgilerle eşleşiyor. (Burada kilit bilgi anne baba isim-soyadı-doğum tarihleri ve yerleri diye düşünüyorum.)Bu nedenle adım atarken ailenizin diğer fertlerini de düşünmenizi tavsiye ederim.
      İltica ederken dile getirdiğiniz iddialar kabul edilip; green card ve sonrasında vatandaşlığı alsanız bile eğer dile getirilen iddialar yalansa ve bu uzun yıllar sonra bile ortaya çıkarsa sonuçları olacaktır.
      Bence en önemli sonuç ise iltica eden kişinin vatandaşı olduğu ülkenin sıradan vatandaşlarının vize alırken oldukça zorlanması olacaktır. Sizin kendinizi kurtarmak için iltica etmeniz nedeniyle ardınızdan vize başvurusunda bulunan kişiler bu durumda etkileneceklerdir. Konsolosluklar iltica oranları yüksek ülkelerin vatandaşlarını potansiyel geri dönmeyecek adam olarak görebiliyorlar.

      ***İltica etmek hangi hakları sağlar?***
      İltica ettiğinizde eğer gözaltı kampındaysanız tüm giderlerinizi devlet karşılamaktadır. Ücretsiz avukat talep edebileceğiniz sivil toplum kuruluşları da mevcut(kamu yararına davalara bakıyorlar) dil sorunu yaşarsanız bir şekilde bunlarında çözümü sağlanıyor. Fakat devletten ziyade sivil toplum kuruluşlarına derdinizi anlatmanız gerekecek. ABD sizin için gözaltı gibi zorunlu durumlar dışında kuruş harcama yapmayacak. Gözaltı kampından salınmadığınız müddetçe aşağıdaki sayacağım bazı hakları ne yazık ki fiilen kullanma şansınız olmayacak. Fakat salındığınızda koşullarınızda tamamsa bu haklara sahip olacaksınız.
      • Nedir bunlar?
      İltica ettiniz; başvurunuz yetkili makamın eline geçti. Size bir mektup gelecek ve mektupta bir tarih olacak bu tarihi işaret eder şekilde size hitap edilecek ve gönderdiğiniz başvurunuzu aldık ve “saat” işlemeye başladı denilecek.
      Göç hukukunda kum saati kavramı var (en azından iltica davalarında) bu saat önemli zira dosyanız USCIS’in eline geçtiği andan itibaren günler sayılmaya başlanacak ve bu günler önemli.
      Saatin akmasını durduran kimi koşullar var. Örneğin, Sizden talep edilen bir görüşmeye katılmamanız durumunda saat akmayı kesecektir. İlk başvuru sonrası 150. Gün dolduğunda henüz mülakat tarihi alamadıysanız 151. Gün çalışma izni (EAD) ve SSN isteme hakkınız var. Fakat dediğim gibi 150 günü tamamlamanız için tam iş birliği gerekiyor. Yoksa saat duracak ve günler geçse de hanenize işlenmeyecek. Verdiğiniz adres bu noktada önemli. USCIS sizinle mektup yoluyla iletişim kuracaktır. Parmak izinizi vereceğiniz ve takvimlenmiş mülakatınızın ne zaman yapılacağına dair sizi bu şekilde bilgilendirecek.
      2018 şubatına kadar ilk başvuru yapanlar yani en eski tarihli başvurular öncelikli olarak mülakata sokulurken yine trump ile beraber bu yöntem terk edildi ve en son başvuran ilk mülakat yapmaya başladı. Zira bu yolla çalışma izini alındığı ve kötüye kullanımın arttığı açıklandı.
      Kısacası muhtemelen ilk başvurunuzun üzerinden 6 ile 8 hafta geçmeden bir iltica memuru ile görüşeceksiniz. İngilizce bilmiyorsanız çevirmen tutmanız gerekiyor. ABD hükümeti bunu karşılamayacak. ABD kendi çevirmenini tutacak ve söylediklerinizin doğru aktarılıp aktarılmadığını bu çevirmen kontrol edecek. Fakat hükümet ve sizin çevirmeninizin ödemeleri kendi taraflarınca yapılacak. Avukatınız size çevirmen olamaz, bu kabul edilmiyor. Elbette söylemeyi unuttum iyi bir iltica avukatı tutmak, her zaman tutmamaktan sağlıklı sonuç verir.

      Bu mülakatta sizden başınızdan geçenleri anlatmanız istenecek. Ülkenize geri dönerseniz ne olur? Yaşadıklarınızın geleceğinize etkileri nelerdir? Ülkeniz hakkında yazılan raporlar, haberler aklınıza ne gelirse sizi ve durumunuzu destekleyen her şeyi dosyanıza ekleyebilirsiniz. İngilizce olmayanları çevirisiyle eklemelisiniz.
      Mülakat sonunda iltica memuru size kararını daha sonra bildireceğini söyleyecek ve görüşme sona erecek. Ortalama 6 ay sonra olumlu ya da olumsuz karar alacaksınız.
      Olumlu karar sonrası 1 sene sonra Green Cardınızı verecekler, olumsuz olması durumunda ise mahkemeye gitmeniz gerekiyor.

      Dolayısıyla 150 günü dolduramadığınız durumlarda çalışma vizesine başvurmanız söz konusu olamıyor. Fakat bu karar gelene kadar 150 gün dolmuşsa yine başvuru hakkınız var. Eğer 150 gün dolmadan olumsuz cevap alırsanız, ve mahkemeye giderseniz 161. Gün yine başvuru hakkınız olacak.

      Bunun dışında değerlendirme sürecinde devletten yardım alamayacaksınız, kalacak yer, sağlık, yemek gibi destekler olmayacak. Tek tabancasınız.

      İltica yöntemleri: Affirmative mi? Defensive mi?
      Dünyanın bazı ülkeleri hariç olmak üzere hemen her ülkesi topraklarına nasıl girdiğiniz ile ilgilenmeden; yasal ya da yasadışı olarak ülkede bulunduğunuz durumda sığınma başvurunuzu işleme almak zorundadır. Cenevre sözleşmesine dayalı bu hakkı bm ye üye olan tüm devletler kabul etmiştir. Türkiye gibi bir kaç ülke bazı sınırlamalar koymuştur. Örneğin türkiye yalnızca Avrupa ülkelerinden gelen sığınmacıları kabul etmektedir. Pakistan, Afganistan, iran gibi ülkelerden gelenlere 3. Bir ülkeye geçene kadar geçici statü hakkı tanımaktadır. Abd ise ülkeye adım attığınızı kanıtladığınız günden itibaren 1 yıl içerisinde sığınma başvurunuzu yapmanızı şart koşar. Bu şart bazı istisnai durumlarda 1 yılı aşabilir. Ancak 12 ayı aşan başvurularda inisiyatif abd’li yetkililere kalmıştır.
      Abd nin sınır kapılarında iltica hakkınızda var fakat bu şekilde yapılan başvurular Trump tarafından askıya alınmış durumda. Sebebi ise Orta Amerikadan gelenler ve Meksikalıların kitleler halinde abd’nin güney sınırına yığılmalardır. Trump ın Meksika sınırına yapmak istediği duvarında sebebi bu kişilerin abd ye kaçak girmelerini engellemek.

      Peki affirmative ve Defensive iltica ne demek?
      Kısa ve öz olarak anlatmak gerekirse vizeniz ve geçerli bir statünüz varken yaptığınız iltica affirmative olarak adlandırılıyor. Defensive ise vizeyle girdiğiniz halde statünüzü kaybettikten sonra yaptığınız ilticaya deniliyor. Bunların ikisinin en bariz farkı affirmative iltica yaparsanız gözaltına alınmazsınız. Size belli bir tarih verilir ve görüşme yapacağınız şekil birazda sizin takviminize göre biçimlenir. Zira statünüz varken gerekli araştırmayı yapıp avukatla görüşmeler yapar en uygun zamanda başvurunuzu yaparsınız. Defensive başvurularda ise eski şartlarda(trump öncesi) suça karışmadığınız ve güvenilir bulunduğunuz durumda gözaltına alınmazken şu sıra Detention(gözaltı) kamplarına gönderilme ihtimaliniz var. Defensive ilticada göçmen mahkemesine yönledirilirsiniz.

      25 Haziran 2020 tarihli güncelleme;
      bugün ABD anayasa mahkemesi ülkeye kaçak grip credible fear görüşmesinde geri gönderilmesinde sakınca görmeyen bir memur görüşüne karşı federal mahkemeye gitmeye gerek olmadığını hızlı gönderme denilen quick removal sürecine derhal geçilebileceğine hükmetti. Kaçak olarak ülkeye girdiğinizde derhal sınırdışı edilebilirsiniz. Detantion camp süreci çok kısalıp sınırdışı edileceksiniz.

      ***https://www.usatoday.com/story/news/politics/2020/06/25/supreme-court-upholds-trump-administration-removing-asylum-seekers/3087251001/

      Bir de sınır kapılarında yapılan iltica türü var bence o da defensive altında incelenmeli. Tek farkı gözaltı kamplarına gitmek garanti. Bazı kadınlara(sanırım küçük bebekleri olanlar falan bunlar tahmini konuşuyorum) ve nadir de olsa erkeklere GPS bileklikleri takılarak serbest bıraktıkları da oluyor. Abd de yaşayanlar bu kişileri ayak bileklerindeki akıllı saat büyüklüğündeki gps cihazlarından hatırlayacaklardır.

      Peki bu detention kampları nasıl bir yer?
      Bu kamplardan bir görüntü(el centro, California)

      alt metni

      Aslına bakılırsa tamamen özel sektöre(yap-işlet) ait olan bu yerlerde kişi sayısına göre devletten ödeme alındığı için işletmecilerin kar odaklı yaklaştığı açık. Kötü muamele ve bezdirme politikaları uygulanıyor. Herkes tek tip kıyafetler giyiyor. Devletin verdiği bilgiler internete girmekten , tv izlemeye vb. gibi gündelik hayatın parçası aktivitelere izin verildiği söylense de insanların kendi istekleriyle ülkelerine dönmeleri için zorlandıkları söyleniyor. Bu konu çok ayrıntılı ve iddialar çeşitli. sivil toplum dernekleri, “mahkumlar” ve devlet farklı hikayeler anlatıyor. Merak edenler “usa detention camps” gibi anahtar kelimelerle araştırabilir.
      Affirmative başvurularda statünüz olduğu müddetçe davanızı rahatça takip edebilirsiniz. Her iki durumda da kesinlikle gözaltına alınmayacaksınız ya da kesinlikle sizi içeri alırlar demiyorum ancak 2 durumda istisnai durumlara sahip davalar var. İltica etmeye gidip gözaltına alınan ve avukatının araya girmesiyle kendini kurtaran statülü kişiler olduğu gibi statüsü olmadığı halde başvurup ne gps cihazı takılan ne de gözatına alınan kişilerde mevcut. Case by case denilen davadan davaya göre değişen durumlar olduğu için bunları göz önüne alarak hakaret etmek en doğrusu.
      Aşağıdaki İnfografikte Gözaltı kamplarına giriş ve olası çıkış senaryoları görülüyor, oldukça açıklayıcı ve basit olduğu için tekrar açıklamıyorum.

      alt metni

      İltica adımları;

      Aşağıdaki tabloda A,B,C,D olarak gösterilen 4 iltica yöntemi sıralanmış. Sırasıyla
      A: BM gibi uluslararası kuruluşlar yoluyla ;ABD nin kabul ettiği sığınmacılar. Bir kısım İranlılar, Suriyeliler ya da toplu katliama, saldırıya maruz kalmış savaş deneyimi geçiren ülke vatandaşları bu yolla abd ye getirilip “hoşgeldiniz” denilerek hızla uyum sürecine tabi tutulmaktadır. En rahat kesim bunlar zira abd ye plan programla gelirler.
      B: geçerli vizesi olup ABD sınırları içerisinde ilticaya başvuranlar. Başvuru sonrası görüşme planlanır ve iltica memuru ikna edilirse kabul edilerek green card süreci başlatılır, reddedilme durumunda mahkemlere gidilebilir. Sonrasında green card ya da sınırdışı süreci başlar.
      C: Meksika sınırı ile abd sınırını ayıran çizgiyi bir şekilde geçmeniz gerekir. Kaçak yollarla sınırı geçmeniz durumunda da iltica edebilirsiniz ancak bu yol oldukça tehlikeli.
      (Aklıma gelen ilk örnek meksika sınırını geçmek için çetelere para ödeyen hispaniklere ait abd meksika sınırında onlarca toplu mezar bulundu. Sınırı geçirseler bile Ranger denilen koruma timlerine yakalanma ihtimali ortaya çıkınca kaçakları vurup bir çukura atıyorlar. Bu adamlar ortak dil kullanan insanlar olduğu halde böyle vahşiler sizin başınıza neler gelir kim bilir? Bir de şunu aklınızdan çıkartmayın internette gördüğünüz meksika çeteleriyle alakalı vahşet dolu videoların çekimini yapan çeteler en karlı bölge sınır olduğu için buraları ellerinde tutar yani vize yok sınırdan kaçak geçerim derseniz iş yapacağınız kişiler motorlu testere ile kafa kesen, kol bacak doğrayan çetelere olacak.)
      --------Fakat karayağız bir arkadaşsanız bu zor. Zira Meksika abd sınırında bulunan geçitlerin sınır çizgilerinde abd sınır koruma muhafızları bekliyorlar. Ve tipiniz yanık tenli latinolara ya da afrikalılara benziyorsa pasaportunuzu görmek istiyorlar vize yoksa çizgiyi geçemiyorsunuz. Ve dolayısıyla sığınma başvurusu yapamıyorsunuz. Bu durumun tepki çekmesini engellemek adına bazı durumlarda günde 1000 kişinin geldiği sınırdan(tek bir kapı) sadece 50-100 kişinin başvurusunu kabul ediyorlar. Şu sıralar trump ve Meksika devlet başkanının anlaşmasıyla bu kişileri abd ye sokmadan Meksika tarafında bekleterek başvurularının sonuçlanmasını beklediklerini duymuştum. İnfografiğin altına sınırdaki ilticacıların durumunu gösteren bir youtube linki bırakıyorum.— (meksikadan abd ye abd den meksikaya geçişlerde sadece gidilen ülke makamı pasaport polisi kontrol yapar. Yani meksikadan abd ye giderken sadece abd sınır muhafızlarını görürsünüz. Yalnız bu durum değişmiş olabilir en son Trump ile Meksika devlet başkanı; göçmenleri Meksika da tutmak için anlamışlar diye duymuştum))
      Bir şekilde başvuruyu yaptığınızı farz ederek devam ediyorum. Sizi bir gözaltı kampına alacaklar. Çok çok iyi niyetli olarak konuşuyorum en az 10 gün bazı durumlarda 6 ay bazen ise daha uzun süreyle bu kampta kalacaksınız. Bu durum avukatınızın olmasına ve durumunuzun gerçeğe ne kadar yakınsadığına bağlı olarak değişir. Efendi bir tipiniz var latino ya da afrikalı biri değilseniz daha ılımlı olduklarını duymuştum. Daha sonrasında durumunuza olumlu bakıp iyi intiba sahibi olurlarsa BOND dedikleri kefalet sistemiyle 5-15 bin dolar arasında bir parayı yatırmanız koşuluyla serbest bırakılabilirsiniz. Bu bir ihtimal.
      Her şekil de Credilbe fear denilen bir mülakata gireceksiniz. Buradaki amaç sığınma başvurunuzun ne kadar gerçek olduğunu anlamak. Bir memur sizinle görüşme yapacak ve sığınmak için makul bir nedeniniz var mı yok mu kontrol edecek. Sığınmaya sebep olan korkunuz inandırıcı mı buna bakacaklar. Genelde bu mülakatlarda %80 lere varan oranlarda olumlu sonuçlar alınıyor. Fakat burada olumlu sonuç almanın bir anlamı var mı emin değilim. Zira burada aldığınız onay sizi sadece göçmen hakiminin karşısına çıkartmaya yetiyor. 6 ay içinde bir göçmenlik hakimine durumunuzu anlatmanızı sağlayacak bir duruşma talep etme hakkınız var. Bu en yüksek sınır. Daha kısa sürede genelde hakim karşısına çıkmış oluyorsunuz. Elbette gözaltı kampındasınız bu sırada. Hakim burada sizi dinleyip durumunuzu daha ciddi şekilde ele alabilir, sizi kefaletle gözaltı kampından salabilir, başvurunuzu ret edebilir biraz da duruma bağlı olarak sonuçları oluyor. Örneğin geçen sene el Salvadorlu transseksüel 11 kişiyi 1 aylık gözaltı sonrası abd içine salanlar varken, göç mahkemesinden 3 defa tahliye için karar çıkartan bir başka sığınmacı aylarca mahkeme kararına rağmen salınmamıştı. ICE denilen kaçak göçmen avcısı kurum ile mahkemelerin sürtüşme yaşadığı çok oluyor.

      Başvurunuz onay alırsa green card süreci başlayabilir ya da ret durumunda ülkeden gönderilme süreci başlar.

      D : Vizeniz ve geçerli statünüz olduğu halde ABD ye girip ülkeden belirlenen zaman diliminde çıkmayarak statü kaybettikten sonra yapılan iltica çeşidi. ICE memurları ihtimal dâhilin de GPS ya da kısa süreli gözaltı uygulaması yapabilirler. Bu başvuru ile doğrudan göçmen mahkemesine çıkarılırsınız ve hâkim onay ya da ret vererek davayı sonuçlandırır.

      Bütün bunlar kendi alt dallarında farklı şekillerde geliştirilebilecek süreçler. Örneğin siz iltica mülakatında ret aldıktan sonra mahkemeye gittiğinizde mahkeme sizi hızlandırılmış yargılamayı isteyip istemediğinizi sorar. Eğer bunu talep ederseniz 2 ay içinde davanız için tarih alırsınız. Böyle bir talepte bulunmazsanız 1 seneden fazla sürebilir ilk mahkemenin görülmesi. Ya da hangi eyalette bu başvuruyu yaptığınızda süreci kısaltmak ya da uzatmak için etkili olacaktır.

      alt metni

      US-Mexico border bridge reopens after 13h shutdown

      İLTİCAYA DAİR İSTATİSTİKİ BİLGİLER;
      Aşağıdaki infografil 1975-2019 yılları arasındaki abd ye yapılan bireysel iltica başvurularını kıtalara göre gösteriyor. 1980 yılında 207 bin kişinin başvurduğu Başkan Obama döneminde ortalama 70 bin kişinin iltica ettiği görülüyor. Yalnız hafızam beni yanıltmıyorsa bu 30 bin(2019) sayısı Trump ın baskısıyla abd nin kabul edeceğini ilan ettiği kişileri gösteriyor olmalı. Aşağıda göreceğiniz üzere Trump sonrası işin rengi oldukça değişiyor.

      alt metni
      Abd ye iltica telebinde bulunan kişilerin vatandaşı oldukları ülkeler;
      İlk 10…

      alt metni


      Bu grafik ise;
      ABD deki tüm göçmenlik mahkemelerin aldığı karar sayılarını ve bu dosyaların ne kadarını ret ettiklerini gösteriyor. 2002 den 2005 e kadar %60 oranında kalan iltica taleplerini ret etme oranı 2006 dan 2012 ye kadar istikrarlı bir şekilde %45’lere kadar düşmüş. 2012 den sonra ise yükselmeye başlamış ve 2017 yılında %65 leri geçmiş. Bu grafikte görünmüyor ancak göçmenlik mahkemelerinde hakim ve çalışan sayısı sıkıntısı olduğu için karar sayıları düşük kalıyor. Trump gelir gelmez hakim ve bütçe desteği vermesiyle beraber hakimlerinde hızla karar vermeye başladığı görülüyor.

      alt metni

      Mümkün olan en kısa sürede dava dosyalarında ret onay, hangi eyalette ne kadar onay veriliyor, Türklerin durumu nedir? Trump öncesi ve sonrası mahkemelerin tutumları nasıl gibi konulara dair mahkemelere dayalı istatistikleride ekleyip bu mesajı güncelleyeceğim.

      posted in Diğer Kategorilerdeki Göçmen Vizeler
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Sayilarla DV2020

      @crazycells Sayilarla DV2020 içinde söyledi:

      bu konuda cok sayi paylasilacagi icin konuyu "Asamalar"dan ayirmak daha dogru olur sayin @DustyBlue

      Hatta yorumlarin anlasilmasi icin ilk okunmasi gereken konuyu da ekleyeyim:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/275/sayılarla-green-card-lotosu-diversity-visa-sürecine-bakış

      Ben maalesef linkteki yorumlarin coguna katilmiyorum, sureci daha farkli okuyorum. Britsimon, DS-260 formunun gonderim tarihinin onemini kavramis degil, ama biz forumda cizelge sayesinde 1 ay bile gecikmenin belgeleri isteme konusunda gecikme yasatacagini gorduk forumda.

      Kendisi butun gecikmeleri KCC'nin backlog'i olarak goruyor, ama durum bence bundan daha farkli. Fakat ben sizi anliyorum, DV2018'de oldukca kotu bir yil yasadik, bilmeyenler icin ozetlemek gerekirse... DV2018'de onceki yillarda gorulmedik sekilde fazla kisi secildi ve DV2015 ve DV2017'de %40 olan no-response rate, DV2018'de %30'a dustu. Bu da vizelerin onceden tukenmesine neden oldu.

      Burada KCC'yi zorlayan konulardan biri insanlarin mulakat tarihi alip mulakata gitmemesi, belgelerin eksik olmasindan dolayi vize alamamasi idi. Dolayisiyla KCC her ay elindeki vizeleri mulakata girmis ama islemleri bitmemis kisiler icin mi ayirmasi gerektigini, yoksa yeni dosyalara mi vermesi konusunda surekli kararsiz kaldi, surecin devam edip vizelerin dagitilmasi icin Haziran ya da Temmuz'da (tam hatirlayamadim daha sonra da olabilir) , o gune kadar mulakat tarihi olup vize alamayan kisilerin vize hakkini iptal edip elindeki vizeleri yeni dosyalara dagitti. Biz (en azindan forumun cogunlugu) son ana kadar tum vizelerin verilmeyecegini dusunduk, ama KCC bizi yaniltti, megerse oldukca iyi bir is cikarmislar ve verdikleri vize 49.713 oldu. Belki bizim hesaplarimiz yanlisti, belki de KCC son anda verdigi kararlarla vizelerin hibe olmasini engelledi. Fakat sirada bekleyen zaten cok kisi vardi ve maalesef 50.000 vize dagitildi ama vize alamayan cok kisi oldu.

      DV2019'un ortasinda ise, yeni bir sisteme gecip belgelerin bir kismini onceden istemeye karar verdi. Zaten butun gocmenlik vizelerinde bir elektronik vizeye gecis vardi, Diversity Visa da bundan nasibini aliyor yavas yavas, ayrica bu durum KCC'nin mulakat konusunda kimlerin ciddi olmadigini anlamasina yardimci olacak... Dolayisiyla oldukca makul bir fikir. Bu yil yine pek cok arkadas vizelerin tamaminin verilmeyecegini dusunuyor (ben de 🙂 ) fakat son durumu yil sonunda gorecegiz. Bu yil DV2018 kadar analiz de yapmiyor arkadaslar, cunku DV2018'deki gibi cok kaotik bir durum yok ve cok kisi magdur olmayacak gibi.

      Ben herkese yardimci olmasi amaciyla sayisal veriler paylasayim, analiz yapacak arkadaslarin isini kolaylastirir.

      DV2016 DV2017 DV2018 DV2019 DV2020
      Toplam secilen kisi sayisi 91.563 83.910* 115.968 87.610 ?
      Toplam verilen vize sayisi 46.718 49.976 49.713 - -
      EU'dan secilen kisi sayisi 27.011 28.500* 41.706 30.006 ?
      EU'ya verilen vize sayisi 15.207 20.516 20.434 - -
      Turkiye'den secilen kisi sayisi 1795 2186* 4390 2411 ?
      Turkiye'ye verilen vize sayisi 796 1386 1821 - -

      (*)DV2017'de ek secim oldugundan sayilar yazilandan fazla olabilir. Toplamda yaklasik ek 10.000 kisi secildigi tahmin ediliyor.
      Tum sayilara aile uyeleri dahil.

      KCC, DV2017'de vizelerin tamamini tuketemeyecegini anlayinca 3-4 ay sonra ek kazananlar aciklamisti. DV2018'de cok fazla sayida kisi secti ama bu sefer de isler bekledigi gibi gitmedigi icin sorunlar yasadi (sadece KCC degil biz de yasadik tabii ki), DV2019'da da benzer sorunlar yasamamak icin onceden belgelerin bir kismini istedi, bu yil verilen vizelerde kanimca nedeni anlasilmayan bir gecikme var. KCC belki hazir olmayan hickimseye son aya kadar mulakat tarihi vermek istemiyordur, bunu bekleyip gorecegiz. Ayrica benim gorebildigim kadariyla KCC cok sayida kisi secse de, en hazirlarina mulakat tarihi verip her ay ayrilan vize sayisini beklenilenin %100'u yapmaya calisiyor. Dolayisiyla KCC'nin bu yil fazla sayida kisi secmesi, bence formlarin onceden gonderenlere avantaj saglayacagi bir sisteme evrildigini de gosteriyor. Eger cok sayida kisi secmemisse de, tahmin ettigimiz gibi numaralar arasindaki bosluklar sandigimizdan fazla demektir.

      Eger bosluklar fazlaysa ve secilen kisi sayisi asiri fazla degilse, o durumda zaten bir sorun yok demektir. Bizim yuksek sandigimiz numaralar aslinda o kadar da yuksek degil demektir. Eger KCC cok fazla sayida kisi secmisse, benim de o durumda tavsiyem biraz degisecek ama Brit'in soylediginin tam aksine yuksek dosya numarali kisilerin hizli bir sekilde formlari gondermesini hatta ve hatta formlarinda eksik pasaport veya eksik ABD adresi bilgisi olanlarin bile bunu tamamlamasi yonunde olacak... Eger KCC bu sekilde bir sisteme evrilirse en azindan bu arkadaslarin sansi artmis olacak.

      Britsimon hakli olabilir mi? Olabilir, ama Mehmet de, Ahmet de yaptigi analizde hakli olabilir, KCC'nin nasil calistigini ya da bu yil ne planladigini hicbirimiz bilmiyoruz. Dolayisiyla bu durumda butun arkadaslar, hangi analiz onlara mantikli geliyorsa onu takip edebilirler. Zaten bu yil bol bol analiz yapilacak diye dusunuyorum, ozellikle yuksek dosya numarasina sahip arkadaslara tavsiyem bu surecleri anlamaya calisip her ay takibini yapsinlar ve bu baslikta analizlerini paylassinlar. Bu, forumdaki herkes icin faydali olacak, ozellikle de kendileri icin. Dosya numaralari arasindaki bosluklari ve formlari gonderenlerin oranini maalesef Ocak ayina kadar goremeyecegiz.

      Britsimon'a katilmadigim diger bir nokta da, sonradan etkilenecek vizeler konusunda... Gocmenlik basvurunuzu acik bir sekilde belli etmis olacaksiniz, bu dogru. Fakat baska hangi turlerde vizeleri dusunuyorsunuz, bu da cok onemli. Misal iyi bir egitim programina kabul aldiysaniz zaten master/doktora icin F1 vize almaniz zor degil, gocmenlik isteginiz olsa bile... Daha once de bahsetmistim gocmenlik basvurusu beklemede olan ve master/doktora icin vize alan kisiler var cevremde. Konsolos zaten egitim icin gelen parlak gocmenlere karsi anlayisli. Misal, iyi bir is buldunuz diyelim ve sizin tecrubelerinize uygun, o durumda H1B, L1 gibi calisma vizeleri zaten gocmenlik istegi nedeniyle reddedilebilecek vizeler degil. Bunlar 'dual intent' vizeler, bu vizelerle gocmenlik amaci gudebilirsiniz. Eger dil okuluna basvuru yapacaksaniz ya da turist olarak gelmeyi dusunuyorsaniz, evet o durumda bu yorum hakli bir yorum ve bu vizeleri alma ihtimaliniz duser. Ama egri oturup dogru konusmak lazim, bu vizeler zaten kolay kolay gocmenlige evrilebilecek vizeler degil. Ayrica bunlari alma ihtimali de kimse icin %100 degil. Farkli farkli hayallerle ABD'ye gelip dil okuluna ya da turist vizeyle uzun sure kalmaya calisan arkadaslara denk geliyorum, fakat hicbir sey uzaktan goruldugu gibi degil maalesef, bu vizeler gocmenlige kolay kolay evrilemeyecek vizeler. Calisma firsati da vermiyor, o nedenle bu vizeyi alan arkadaslarin cok buyuk bir kesimi ABD'de sisteme tutunamayip Turkiye'ye geri donuyor. Aralarinda birkac tanesi sansliysa evlenecek birini buldugundan ABD'de kalabiliyor, ama sonra "nasil ABD'ye geldim" turunden videolar cekiyor, bunu izleyen insanlar da bu yollari normal ve standart yol zannediyor. Oysaki geriye kalan %99, bunu basaramiyor.

      Benim DV surecim devam ederken ben once bir J1 vizesi aldim, sonra da bir B2 vizesi aldim, ikisinde de bana DV surecini sordular, ilkinde ne yapacagimi henuz bilmiyorum demistim ama J1'i vermislerdi, ikincisinde ise surece devam edip gocmen olacagim dememe ragmen B2'yi aldim. Fakat ikisinde de ABD'de isimi halledip Turkiye'ye geri donmustum. Konsoloslar da donecegimi biliyorlardi, o nedenle vizeleri verdiler zaten. Bu vizelerin ne amacla alindigini ve ne amacla alinamadigini iyice anlayabilmek gerekiyor. Benim gorebildigim kadariyla bu vizeye basvuran arkadaslarin cogu, Turkiye'den kacmak isteyen, Turkiye'de zaten stabil bir hayati olmayan arkadaslar (ki bu kendilerinin sucu degil), ama zaten dogruyu soylemek gerekirse konsolosa gerek yok, biz bile bu arkadaslarin gercek amacini anlayabiliyoruz 🙂 Dolayisiyla ABD vizesi almama ihtimalini vurgulamak bana cok dogru gelmiyor... Tabii insanlarin kendi kararlari ama bir tarafta alma ihtimalinin %20'den %1'e dusecegi bir gocmen olmayan vize, diger tarafta siraniz gelirse alma ihtimalinizin %95+ oldugu bir gocmen vize.

      Tabii ki, herkese sira gelecegini hicbirimiz garanti edemeyiz, ozellikle de cok yuksek numaralara... Ben de yilin sonunda ne olacagini bilmiyorum, hickimse de bilmiyor; ama ben bu yil talihli olsaydim ve benim numaram 55.000 olsaydi (sanirim forumdaki en yuksek numara) ben formlari hizli ve tam bir sekilde doldurup gonderirdim. O nedenle sistemin bunu desteklemedigine emin olana kadar da benim onerim bu yonde olacak. Ama tabii ki herkes kendi hayatina gore, alabilecegi vize turleriyle vs. bu kar/zarar hesabini yapip ne yapacagina kendisi karar vermeli diye dusunuyorum.

      Öncelikle analiz başlığımız hayırlı olsun. Dv2018 kadar analizli bir yıl olacak mı bilmiyorum, göreceğiz. Crazycells mesleğinin hakkını veriyor efenim durduramıyoruz. 🙂

      alt metni

      posted in Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: ABD' ye vizeli girip kaçak yaşamak?

      şimdi bu konuya uzun uzun cevap verip başlığı açan arkadaşı sebepsiz yere cesaretlendirmek istemiyorum. benim söyleyeceğim başka;

      @Elanoor ingilizce biliyor musun? konuşmayı boşver, okuman ya da duyduğunu anlaman mümkün mü? eğer cevabın evet ise bu sorduğun sorularla alakalı türk kaynakları dışında çok ayrıntılı cevaplar mevcut. bu soruyu ingilizce bilip bilmemenden bağımsız soruyorum çünkü gelip bir forumda bu tip soruları açık seçik yazınca hem tepki görürsün(bana kalsa kimin ne yaptığıyla çok alakadar değilim açıkçası) hem de eleştiri alırsın. çünkü sormak kolay. siz sorduğunuz soruya konu olan hikayenin kahramanı olacaksınız.

      abd ye gittiniz. ve iltica ettiniz. haklarınızı bilmeden nasıl bir strateji ile hareket edeceksiniz? ben iltica edip abd de kalan birini biliyorum yöntemini yazmayacağım ancak duyduğum da hem gülmüş hem de şaşırmıştım. adam daha gitmeden bir sürü hazırlık plan proje yapmış. gittikten sonrada kabul edilmiş. ama şöyle bir gerçek var eyaletten eyalete değişmekle beraber, abd de iltica başvurularının kabul oranları %20 civarında.

      başına gelecek olanlar kısaca şöyle;

      abd ye giriş>ortamı kolaçan etme>avukata gidip fikir alma>iltica başvurusu>2 ay içinde görüşme(ülkeye kaçak yolla girmediğin için tutukluluk yok)>görüşme sonucu>olumsuz ise ve direteceksen mahkeme>mahkeme kabul etmezse üst mahkeme>sonrasında bir kere daha onunda üstü olan mahkemeye gitme hakkın var>kabul edilmezsen ülkene sınırdışı ve abd ömür boyu yasak.

      ben kürdüm deyip sığınma başvurusu yapıp kalanlar var, eşcinsel olup kalnlarda var bir çok nedenle kalan mevcut ama hep plan programla becermişler. ben kürdüm deyip kalanların şu işlemler bitsin vatandaş olsam da türkiyeye gitsem diye yanıp tutuşması da var. demek istediğim burada bunu soracağına önce okusan araştırsan(ve gerçekten ilticaya bir sebebin varsa) sonra durumunu anlatıp benim başıma bunlar geldi kalmak istiyorum ne yapabilirim desen daha iyi olmaz mı?

      türkiye de evinde otururken araştırmadığın ve derinlemesine incelemediğin haklarını öğrenmediğin bir süreç abd de seni çok yıpratır emin ol.

      umarım beni yanlış anlamazsın kendi gördüğüm ve bildiklerime dayanarak yazıyorum bunu. 24 yaşında işi inada bindirip kimsenin beklemediği şekilde de bir şekilde abd de kalabilirsin elbet. sonuçta türkiyenin 12 katı ülke bir sana yer yok diyecek değilim. ne garip insanlar kalmış bir şekilde ama sonuçta bu mücadele onlardan da baya götürmüş.

      posted in Amerikan Vizeleri
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: ABD'de İltica Hakkında Genel Konu

      @Ex-Ask, içinde söyledi: ABD'de İltica Hakkında Genel Konu

      Çaresizlik nedir bilmiyorsunuz siz. O yüzden gülmeye devam edin. Ama elbet bir gün güldüğünüz şeyi sizde yaşarsınız

      çaresizlik ne bilmiyor muyum :)) buraya gelip çaresizlik hakkında yorumlar yapıyorsunuz üstelik ne yollardan geçtiğimizi de bildiğiniz yok. ben bu konuyu açtığımda ilk kısıma ne yazmışım keşke okusanız iltica sizin yeni hayat kurmanız için yalan söyleyerek ya da mağduriyet yaratarak kullanacağınız bir araç değil. bu ülkede hıristiyanlar ve ateistler, aleviler ayrımcılığa uğruyor ve gerçekten uğruyor dayak yedikleri ya da sırf inanmadıkları için sosyal baskıya-dışlanmaya uğradıkları oluyor. bu insanlar için yaratılan ve oldukçada zor bir yol olan iltica konusunu kötüye kullanmaya çalışıyorsunuz. bir insna hem deist olup hemde hristiyan olamaz. ikisinede ilgim var deyip mağdur olmaktan bahsedemez. sizin bu yaptğınızı yapan bir çok insan yüzünden gerçekten mağduriyet yaşayan insanlar haklarını kullanamıyor. abd de kalmak mı istiyorsunuz? alın size öneri wat ile abd ye gidin ve abd vatandaşı biriyle evlenin. ya da f1 e dönüştürün vizenizi okuldan mezun olup opt vs yapın yine kalmak için yol bulun. iltica bu yollardan biri değil maalesef. ciddiye alınmak istiyorsanız, ciddiye alınacak şekilde davranın.

      posted in Diğer Kategorilerdeki Göçmen Vizeler
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

      bugün şu sıkıntıları yaşayıp sinirlenen, sanki onlar gitmezse herkes mutlu olacak zanneden arkadaşlar. sizden ricam SAYILARLA DV2018 başlığını okuyunda milletin neler yaşadığını görün. şu yaşadıklarınız inanın devede kulak. neden? çünkü haziran sonundan itibaren 3 koca ay var önünüzde ve muhtemelen current olacaksınız. herkes kendi çektiğini biliyor, ancak bencil olmayın. bu forumda olup hiç sevmediğim bazı kişilerin son anda gc almasına sevinmiş biriyim. neden? çünkü bu bir hayal insanlar rüyalarını hayallerini yaşamalı. sevmesek bile yaşamalı. o nedenle bencil olmayın/olmayalım. saygılar.

      posted in Gündem
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      posted in Texas
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

      daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ancak izlemenizi tavsiye ederim. bütün sorulara cevap vermiş avukat remzi kulen;

      oldukça ayrıntılı konulara değinmiş. mülakatsız dv vizesi alma ihtimalinden, 30 eylül süresinin uzatılmasına kadar hemen her konuda fikir beyan etmiş.

      2020 DV Lottery ile Green Card kazananlar 30 Eylülden önce kartlarını alamazlarsa ne olacak?
      posted in Gündem
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: DV2020 Mulakat Deneyimleri

      biriside trumpın ilgili mesajının altına karınıda yollayacak mısın geri demiş, trumpçılar adama saldırmışlar o burada kalacak diye. demek ki dünyanın her yerinde reisçi çomarlık var.

      posted in Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
      DustyBlue
      DustyBlue

    Latest posts made by DustyBlue

    • RE: Türk pasaportunu itibarsizlastiranlarin Allah belalarını versin

      türkiyenin yurtdışında vize temsilcilikleri özelleştirildi belki duymuşsunuzdur, özel şirketler afrika asya kıtalarında türkiye adına vize başvurularını alıyorlar vize şirketlerinin hepsi akp lilere ait. bütün şirketleri bizzat edoğan belirlemiş kim nerden ne kadar kazanacaksa o kazancı alacak kişileri erdoğanın direktifiyle seçmişler. bu ülkeye bu adamın düşmanlığı nedir inanın anlamıyorum gözünü toprak doyursun derler ya 70 yaşındasın zaten, 5 kuşak ailen çalışmasa paran bitmez daha ne kadar çürüteceksin bu devleti anlamıyorum.

      posted in Gündem ve Sohbet
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Dolar Çıldırdı

      @Halil-İbrahim-Kamacı, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

      @DustyBlue Hocam havacılığa hayran ve bu konuda araştırmalar yürüten biri olarak şu sözlerinize katılmıyorum F-35 bulut sunucularında veriler işleniyor, saklanıyor ve bir bulut sistemine bağlı bu doğrudur. Bu tüm F-35 lerin kontrolü ABD ait demek olmuyor yani Google'ın sunucularında nasıl tüm verileri saklayıp ama verilerin kendisine ait olmaması gibi bir şey ayrıntılı bilgiyi internetten edinebilirsiniz. Şu lafınıza da katılıyorum Türkiye F-35 projesinden tecrübe, deneyim ve para kazanacaktı sistem ihraç etmiş ve mühendislerimiz savaş uçağı konusun da kendini geliştirmiş olacaklardı bu konuda size katılıyorum. Hatta bu tecrübeler Milli muharip uçakta denenecekti... Uzun lafın kısası ABD-Türkiye ilişkileri geriliyor zaten ekonomi çok kötüyken iyice kötü oluyor bu yüzden dolar artıyor üretim desen hiç yok ondan bir an önce bazı şeylerin değişmesi lazım.
      Dolar konusunun altında bu yorum yapmak uygun olmadı ama affedin bir kereliğine yaptık. 😃 😃

      konu biraz karıştı haklısınız bende son kez yazıyorum 🙂

      bende sizin sözlerinize katılamıyorum sebebide şu, sizinde kabul ettiğiniz gibi bu uçaklar dallasdaki sunuculara bağlı ve sistem pilot uçağa binip bir şifreyi kullanıcı adını sisteme girip sunuculara bağlanmadan uçağın çalışamayacağı şekilde tasarlanmış. bu sistem kağıt üstünde uçağın eksik gedik yıpranma vb. gereksinimlerini bahane ediyor. basit bir soru; bir bilgisayarımız var ve bunun adı f35, bu bilgisayardan yeşilkart foruma girmek istiyoruz yani dallasdaki sunuculara, yeşilkart forum forum içeriğine erişim için kullanıcı adı ve şifre talep ediyor. şimdi soru şu yeşilkart forum bir gün canı sıkılır ve f35 isimli kullanıcının sisteme erişimi için kullandığı kullanıcı adı ve şifreyi bloke ederse f35 bilgisayarımızı oyun oynamak dışında ne için kullanabiliriz? bu saçmalık yüzünden almanya f35 lerden uzak duruyor, norveç ve hollanda bu sebeple uçakları sunuculardan bağımsız hale getirmek için uğraşıyorlar.

      f35 şuan verimli bir uçak değil ama ileride olacaktır, yinede kim olursa olsun tanesi 100 milyon dolara anahtarını başkasının tuttuğu uçağı almak mantıklı değil.

      dolar konusuna gelince başımızda bu hükümet ve ekonominin e sinden haberi olmayan cahil cbaşkanı varsa asla düzelmeyecektir. adam ben ekonomistim diyor ekonomiyle tek ilişkisi askerde kantinciymiş sonrasında sucuk muhasebeciliği yapmış. dinle ekonomi yönetmeye kalkarsan sonuç bu olur.. 128 milyar doları doları düşüreceğim diye ucuzdan piyasaya basarsan sonuç bu olur.

      posted in Gündem ve Sohbet
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Dolar Çıldırdı

      f35 den çıkarıldığımıza zerre üzülmedim ama o uçak için üretilecek parçalardan iyi kazanacaktık ona üzüldüm. f35 abd den başka kimseye faydası olan bir uçak değil, bütün f35ler dallasdaki üslerde bulunan bilgisayarlara bağlı abd nin izin vermediği görevleri bile yapamayacak kadar bağımlı cihazlar. o nedenle almamak iyi oldu. fakat parça üretiminden iyi kazanacaktı türkiye ona üzüldüm.

      24 nisan saçmalığıda sıktı soykırım dese de kurtulsak her sene aynı mavra. abd-türkiye ilişkilerinde obama biden ikilisi zamanından beri bir halt olmayacağı belliydi, türkiyedeki hükümetten tiksiniyorum ama abd ninde aşırı ikiyüzlülüğünden gına geldi. çin gibi bir bela varken türkiyeyi uzaklaştırmak için elindne geleni yapıyorsan diyecek fazla söz yok.

      posted in Gündem ve Sohbet
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Sabıka kaydım vize almama engel olue mu?

      kanada için bilmiyorum durum nedir ancak abd söz konusu olsa kesin olarak olumsuz sonuç doğurur derdim. adamlar alkol konusunda aşırı takıntılı.

      posted in Kanada
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: DV2020 Mulakat Deneyimleri

      @Hussein, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

      @serotonin selam abi sizin numaraniz benden buyuk islemleri nasil yaptiniz nasil haberdar oldunuz kcc evrak onayindan sonra islemler fevam etmedi bende hala mulakat icin tarih verilmesini bekliyorum

      muhtemelen hükümete açılan davanın katılanı @serotonin bu sebeple işlemlere devam edebilmiş, davada katılımcı olanlar sürecini devam ettirdiler.

      posted in Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Amerika'da Alışveriş Yerleri ve Mağaza Çeşitleri

      @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Alisveris Yerleri ve Magaza Cesitleri

      Onceki ay bir storedan indirimde olan Nike spor ayakkabi aldim. $23.99
      Baska bir yerden de Reebok spor ayakkabisi ve hoodie aldim. Ikisi de indirimdeydi: Ayakkabi $16.99, hoodie $20.00

      iki adet adidas aldım birisi campus diğeri matchbreak toplamda ödediğim 21 dolar 😃 bu konuda şanslıydım sanırım

      posted in Alışveriş ve Mutfak
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

      @MySea, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

      Habere gore, Biden yonetiminden onceki baskanlara gore daha az multeci kabulu bekleniyor.

      Peter Aitken  /  Nis 12

      Biden on pace to allow fewer refugees into US than Trump, humanitarian group says

      Biden on pace to allow fewer refugees into US than Trump, humanitarian group says

      President Biden's administration is on track to admit a record low number of refugees into the United States, according to a report by the International Rescue Committee.

      okuduğum bir makalede bilinenin aksine biden'ın gayet ırkçı biri olduğundan bahsediyordu. latinolardan oy almak için attı tuttu ama gerçek; TAÇLANAN BAŞ AKILLANIR!

      posted in Gündem
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Türkiye'de Pfizer/BioNTech aşısı olmak

      @kprelif, içinde söyledi: Türkiye'de Pfizer/BioNTech aşısı olmak

      Sağlıkçıyım ve şunu söyleyebilirim ki çevremde iki doz aşı olan bir çok kişi şu an covid pozitif hatta ben de yeni sürüntü verdim belirtilerim az buz da değil. Aşı korudu mu koruyor mu anlamadım ben.

      sinovac aşısının iki dozunu olan dr arkadaşım ve aynı hastaneden 1 dr ile hemşire yine hasta oldular. ben ne rusların ne de çinlilerin yaptığı şeye güvenmiyorum. kendilerine hayırları yok 3 kuruş para kopartmak için abarttıkça abartıyorlar. ancak illa iki aşısında kalsam rusları çinlilere on kere tercih ederim. çin bu dünyanın başına gelmiş en kötü şey olabilir. bu kadar ırkçı, bu kadar zalim ve küstah bir devlet yok. bu hastalığın yayılmasında en büyük sorumlu çin ancak bu işi paraya çevirip en çok kazancıda çin sağlıyor.

      abd nin bir an evvel kendine gelmesi ortadoğu vs ile uğraşıp enerji tüketeceğine çin tehlikesine karşı önlem alması gerekli. eğer çin abd nin yerine geçerse dünyayı köleleştirecektir.

      posted in Gündem
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Türkiye'de Pfizer/BioNTech aşısı olmak

      @Ghost, içinde söyledi: Türkiye'de Pfizer/BioNTech aşısı olmak

      Hekim olan baldız da bize sinovacı' tercih edin demişti. 2. Dozdan yaklaşık 20 gün sonra antikor üretiyor ve bu üreten antikor yeterli oluyor diye okudum bir çok kaynakta ne kadarı doğrudur bilmiyorum.

      Çin’den corona virüsü aşısı açıklaması: İlk kez itiraf ettiler

      Çin’den corona virüsü aşısı açıklaması: İlk kez itiraf ettiler

      Çin devletine bağlı çalışan Hastalık Kontrol Merkezi bir açıklama yaparak ülkede geliştirilen corona virüsü aşılarının etkisini artırmak için çalışma içerisinde olduklarını duyurdu. Bu açıklama ile birlikte Çin hükümeti ilk defa aşıların mutasyona karşı etkisini sorgulamış oldu.

      posted in Gündem
      DustyBlue
      DustyBlue
    • RE: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

      @seda09, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

      @crazycells Göçmen avukatlık bürolarından da danışmanlık almayı düşünüyoruz. Yeşilkartforumu çok faydalı buluyorum. Burdaki fikirler ve bilgiler topluluğu oldukça değerli.
      Söylemek istediklerinizi çok iyi anlıyorum. Abd vize durumları için hiçbirşeyi net söylemek mümkün olmuyor. Eşimin bu durumunda 10 yıl ceza alıp abd ye girememe durumunu kabullenmeli miyiz yani pasaportta hiçbir damga yokken türkiyede hiçbirşey yapmadan beklemelimiyiz? yoksa girmeyi deneyip yada başka vize türlerine başvurmayı mı denemeliyiz?
      birde çocuğumuz abd vatandaşıyken nasıl 10 yıl girmeyelim?
      Sizce bizim için hiç mi çıkar yolu yok? @DustyBlue

      seda hanım maalesef çocugunuzun abd vatandaşı olması inanın adamların umurunda değil. o abd vatandaşı ve girebilir siz ise banlısınız deyip çıkıyorlar işin içinden.
      bakın şöyle bir örnek vereyim size. normalde green cardınız varsa abd dışında 6 aydan uzun süre kaldığınızda ve bunu bir kaç kere yaptığınızda kapıda sorun çıkartılma olasılığı var. elbette kapıdaki cbp görevlisi bu kartı iptal edemez bir göçmenlik mahkemesine sevk edebilir en fazla yargıçın inisiyatifindedir olay.

      durum böyleyken 5 sene sonra abd ye gidip kapıdan bir tane soruya muhatap olmadan ülkeye giren bir çok örnek var. Ancak bu kişiler genel kuralı çiğnemiş olsalarda yaptıkları yasadışı değil ve şansları varsa memur soru sormuyor, sizin durumunuzdaki sıkıntı tam olarak burada. illegal olarak kalmanın bir bedeli var.

      posted in Amerikan Vizeleri
      DustyBlue
      DustyBlue