• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. pelinoaydin
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    P
    • Takip Edilenler 10
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 143
    • En İyi 42
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

pelinoaydin

@pelinoaydin

66
    İtibar
    337
    Profil Görüntülemeleri
    143
    Takipçiler
    10
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Istanbul

pelinoaydin Takip etme Takip Et

pelinoaydin tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhaba,

Bu süreci Amerika dışından başlatanlar,
      I-140 dosyalarının onayı sonrası, DS-260 formu doldurup, gereken tüm civil dokümanları sisteme yükleyip, ödeme yaptıktan sonra DQ (documentarily qualified) olmayı bekliyor. Eksik ya da yanlış evrak olması durumunda; bu da yazılı şekilde talep ediliyor ve nihayetinde DQ olunuyor. DQ olunması ödemelerin ve gereken tüm civil dokümanların doğru ve eksiksiz şekilde kabul edildiği anlamına geliyor.

Date of Filing Tablosu Amerika'dan AOS (Adjustment of Status / statü değişikliği) yaparak ilerleyenlerin dikkate alması gereken tablo; Amerika dışından başvuru yapanlar o tabloyu dikkate almıyorlar.

DQ olduktan sonra, vize numarasının (priority date) yani PD'nin current olması bekleniyor. PD current olduktan sonra da konsolosluktaki mülakat sırasının gelmesi bekleniyor.

PD durumu da, her ayın 10-15'i arası açıklanan vize bülteninden "Final Action Date (Table A)" tablosu ile takip ediliyor.

Son 3 vize bülteninde (yeni mali yıldan bahsediyorum) hiçbir ilerleme olmadığı için; şu an 15 Mart 2023 ve öncesi PD olanların vize numaraları current; onların dosyaları NVC'den konsolosluğa iletildi ve konsoloslukta mülakat sırasına alındılar - yani konsolosluktan interview tarihi alıyorlar / bekliyorlar (konsolosluktaki sıralar ilerledikçe mülakat tarihlerinin belirtildiği email ulaşıyor).

EB2 NIW
      PD 8.8.23
      Onay 29.8.23
      DQ 22.03.24

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      P
      pelinoaydin

Merhaba bizim de bugün 9:00'daki randevumuz kızımızın (şu an 23 yaş üzeri) ineligible olması sebebi ile (oysa dosya içeri girdiğinde 21 yaş altı idi, kabul geldiğinde dosyada ismi yoktu, NVC'ye 2 enquiry sonrası (amerikada visa number available olduğunda) dosyaya eklendiği halde (ve mülakat interview letter'da ismi yer almasına rağmen) bugün daha parmak izi aşamasına geçilmeden evvel ilk memur tarafınca pasaportu iade edilerek greencard süreci ne yazık ki olumsuz sonuçlanması ile başladı. Akabinde ben, eşim ve 14 yaşındaki oğlum interview'a girdik ve birkaç basit soru sonrası (mülakat sırasında hazırlamış olduğumuz belgelerden hiçbiri istenmedi) tebrik edildik.

Dosya sahibi olan eşime mesleği ve amerikada ne iş yapacağı soruldu. Daha evvel Amerika'da yaşayıp yaşamadığımız soruldu ve hiç "overstay" yapıp yapmadığım soruldu (ben 2 sene Amerikada yaşamıştım daha evvel - Nasıl kaldığım soruldu - E2 diye belirttim ek bir sorgulama ya da belge istenmeden "ok" dendi.
      Stres yapmaya gerçekten hiç gerek yok.

Yalnız bize sadece pasaportların basılıp gönderileceğini belirttiler; Amerika'ya girişte açmadan yanımızda götürmemiz gereken "o meşhur sarı zarf" verilmedi.. Bununla ilgili o an aklımdan çıkmış olduğu için deneyimi olanlara sormak istedim (kızımızın durumu sebebi ile canımız çok sıkılmıştı)... Sizlere sarı zarf verildi mi? Ya da herhangi başka birşey?

Bu arada onay almış olan herkesi kutlarım.

P
      pelinoaydin

Herkese VFS'den kendi almasını tavsiye ederim. UPS tracking no verdiler dün hâlâ sistemde görünmüyor. 10-30 gün sürebilirmiş...

P
      pelinoaydin

Merhabalar,
      23 Ekim 2025 günü ABD'ye eşim ve oğlumuz ile giriş yaptık.. Daha evvel belirtmiş olduğumuz (greencardların gönderilmesini istediğimiz) adresi (fee de 3 gün evvel ödendi) artık değiştirmek istiyoruz. Bunu https://my.uscis.gov/ üzerinden adres değişikliği yaparak sağlar mıyım? Abd'ye girişten itibaren 10 gün içinde adres değişikliği yapmak da gerekiyor diye biliyorum. Bu işlemi yaparsak green cardlarımı belirteceğimiz adrese mi yollanır?

P
      pelinoaydin

EB2 NIW için vize numaralarının (PD) geçen senenin hızına göre birebir ilerlemesi durumunda ne olur acaba diye merak ettim ve bu sene Ocak ayından itibaren hesapladım.. Bakalım bu yıl geçen seneye göre daha geriden mi başlayacak ya da nasıl olacak..

2025 OCAK Vize Bülteni PD :
      2 Temmuz '23 (Aralık '24 +109 gün)

2025 ŞUBAT Vize Bülteni PD :
      16 Temmuz '23

2025 MART Vize Bülteni PD :
      23 Temmuz '23

2025 NİSAN Vize Bülteni PD :
      15 Eylül '23

2025 MAYIS Vize Bülteni PD :
      15 Eylül '23

2025 HAZİRAN Vize Bülteni PD :
      15 Eylül '23

2025 TEMMUZ - AĞUSTOS - EYLÜL - EKİM - KASIM - ARALIK Vize Bülteni PD :
      14 Kasım '23

EB2 NIW
      PD 8.8.23
      Onay 29.8.23
      DQ 22.03.24

P
      pelinoaydin

Merhaba bu sabah bize de IL geldi, 9 Ekim mülakat. Herkese hayırlısı kolaylıkla olsun.

EB2 NIW
      PD : 8/8/23
      I-140 : 28/8/23
      DQ : 15/03/24
      PD Current : 13/05/25 (June 2025 Visa Bulletin)
      IL : 9/10/2025

P
      pelinoaydin

P
      pelinoaydin

Bülten açıklandı, EB2 NIW ne yazık ki yeni PD 1 Nisan 2023. Sırası gelenleri kutlarım..

P
      pelinoaydin

@user007
      Merhaba, biz tüm belgelerimizi zamanında yükleyip 22 Mart 2024’te DQ (Documentarily Qualified) olmuştuk. Şu an PD’miz (8 Ağustos 2023) current olduğu için artık sıra bize yaklaşmış oldu. Ankara konsolosluğu da bu DQ sırasına göre mülakat tarihi veriyor. Eğer belgeler geç yüklenmiş olsaydı, DQ tarihi de daha geç olurdu ve bu durumda mülakat tarihi gecikebilirdi. Yani evet, belgelerin geç yüklenmesi interview sürecini geciktiriyor.

P
      pelinoaydin

Bize de güncelleme emaili geldi bugün. Umarım şu sıra bekleyen herkese en kısa sürede IL gelir.

PD: 8 Ağustos 2023
      I-140 : 29 Ağustos 2023
      DQ : 15 Mart 2024

P
      pelinoaydin

pelinoaydin tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@dolunaysudex Merhaba randevu almadan gidilebiliyor mu tarım ilçeye?

Yolculuk içinde yayımlandı
      P
      pelinoaydin

Merhabalar,
      23 Ekim 2025 günü ABD'ye eşim ve oğlumuz ile giriş yaptık.. Daha evvel belirtmiş olduğumuz (greencardların gönderilmesini istediğimiz) adresi (fee de 3 gün evvel ödendi) artık değiştirmek istiyoruz. Bunu https://my.uscis.gov/ üzerinden adres değişikliği yaparak sağlar mıyım? Abd'ye girişten itibaren 10 gün içinde adres değişikliği yapmak da gerekiyor diye biliyorum. Bu işlemi yaparsak green cardlarımı belirteceğimiz adrese mi yollanır?

P
      pelinoaydin

@smmu99 evet mutlaka randevu almanız gerekiyor

P
      pelinoaydin

Herkese VFS'den kendi almasını tavsiye ederim. UPS tracking no verdiler dün hâlâ sistemde görünmüyor. 10-30 gün sürebilirmiş...

P
      pelinoaydin

@MACOFU-MACOFU Bize de bu şekilde email geldi, fakat ustraveldocs üzerinden nereye teslim edilmesini işaretlediysek oradan alabileceğimiz bilgisi de vardı (ready for pick up denmiş) ve bu sabah kontrol ettiğimdd ustraveldocs'ta daha evvel seçmiş olduğum UPS LEVENT şubeye vardığı ve oradan alınabileceği görünüyor. Ups'i aradığımda ise adımıza gelen bir gönderi olmadığı bilgisi paylaşıldı. Herhangi bir Ups takip numarası bilgisi de paylaşılmadı konsolosluk tarafından ne yazık ki..

P
      pelinoaydin

@smmu99 Merhaba, çok teşekkür ederiz. Hayır görünmüyordu..

P
      pelinoaydin

Pasaportlarımızın UPS şubede olduğu şeklinde bilgi var sistemde (ustraveldocs) fakat UPS göremiyor. Bu durumu yaşayanlar olmuş muydu?

P
      pelinoaydin

Merhaba, Mülakat sonrası immigrant vizelerimizin basılı olduğu pasaportlarımız ve sarı zarfı UPS teslim noktasından alımı seçmiştim. Dün ustraveldocs web sitesini kontrol ettiğimde SCAN olarak görünüyordu; bugün ise belirtilen noktadan alınabilir şeklinde ibare bulunuyor. UPS takibi için herhangi bir tracking numarası belirtilmemiş ya da bu konuyla ilgili email de gelmedi henüz. Tecrübesi olan arkadaşlardan bu süreçle ilgili deneyimlerini paylaşmalarını rica edebilir miyim? UPS takip numarasını gösteren email geliyor mu?

P
      pelinoaydin

UPS ile gelmesini seçmiştim; mülakatta "Ankara adresinden" almamızın mümkün olup olmadığını sorduğumda, buna "müdahale edemediklerini" belirttiler. UPS ile alan kişiler daha evvel çok uzun sürdüğünü belirtmişlerdi; son zamanlarda UPS kullananlar oldu mu acaba? Hala gecikmeli mi teslimatlar merak ediyorum..

P
      pelinoaydin

Merhaba bizim de bugün 9:00'daki randevumuz kızımızın (şu an 23 yaş üzeri) ineligible olması sebebi ile (oysa dosya içeri girdiğinde 21 yaş altı idi, kabul geldiğinde dosyada ismi yoktu, NVC'ye 2 enquiry sonrası (amerikada visa number available olduğunda) dosyaya eklendiği halde (ve mülakat interview letter'da ismi yer almasına rağmen) bugün daha parmak izi aşamasına geçilmeden evvel ilk memur tarafınca pasaportu iade edilerek greencard süreci ne yazık ki olumsuz sonuçlanması ile başladı. Akabinde ben, eşim ve 14 yaşındaki oğlum interview'a girdik ve birkaç basit soru sonrası (mülakat sırasında hazırlamış olduğumuz belgelerden hiçbiri istenmedi) tebrik edildik.

Dosya sahibi olan eşime mesleği ve amerikada ne iş yapacağı soruldu. Daha evvel Amerika'da yaşayıp yaşamadığımız soruldu ve hiç "overstay" yapıp yapmadığım soruldu (ben 2 sene Amerikada yaşamıştım daha evvel - Nasıl kaldığım soruldu - E2 diye belirttim ek bir sorgulama ya da belge istenmeden "ok" dendi.
      Stres yapmaya gerçekten hiç gerek yok.

Yalnız bize sadece pasaportların basılıp gönderileceğini belirttiler; Amerika'ya girişte açmadan yanımızda götürmemiz gereken "o meşhur sarı zarf" verilmedi.. Bununla ilgili o an aklımdan çıkmış olduğu için deneyimi olanlara sormak istedim (kızımızın durumu sebebi ile canımız çok sıkılmıştı)... Sizlere sarı zarf verildi mi? Ya da herhangi başka birşey?

Bu arada onay almış olan herkesi kutlarım.

P
      pelinoaydin