Grup Detayları Özel

Yeşilkart Forum Teknik Ekip

Yeşilkart Forum'a web sitesi, grafik ve diğer teknik konularda katkı sağlayan gönüllü üyelerimiz... Forum'u teknik anlamda günümüzdeki forum yapan kullanıcılar...

  • RE: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

    @Melisa-1, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

    Merhabalar
    Dosya numaram 2024EU14xxx
    Ancak vize kategorimi bilmiyorum
    Nereden bakabilirim acaba
    Teşekkürler

    Merhaba Sn @Melisa-1

    Anladigim kadariyla DV-2024 Programina katildiniz ve Mayis 2023'te aciklanan cekilis sonuclariyla gocmen vizesiyle green card almak uzere basvuru hakki kazandiginizi ogrendiniz. Sizin gocmen vize kategoriniz Diversity Visa (DV) oluyor.

    Detaylar icin asagidaki paylasimlara gozatabilirsiniz:


    Bu arada, DV surecinize dair ozet bilgiyi imzaniza tasirsaniz karsilikli bilgi paylasimlari daha dogru, net ve hizli olacaktir.

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    @Satisfaction

    Sn @Satisfaction , Sn @eray26 ve vizelerine kavusan tum Forumdaslar, yolunuz acik sansiniz bol olsun!

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @korki, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Sharm, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @korki, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @MuRtY Cevap sayın @hsn-kartal'ın da belirttiği gibi gayet net, Greencard vize süresi sağlık raporunun verildiği tarihten itibaren 6 aydır. Eğer sağlık raporunu takiben 6 aylık vize geçerlilik süresi doldurulmuş ise artık vize geçerlilik tarihi geçmiş vizenin geçerliliği kalmamış demektir.

    Sn @korki

    Atifta bulundugunuz yanit ve sizin yorumunuz pek net ve kesin degil. Ozetle:

    • DV Programi ile verilen gocmen vizesinin gecerlilik tarihi gocmen kisinin saglik raporunun gecerlilik tarihi ile ayni oluyor (her zaman 6 ay olacagina dair bir kural yok bu arada, sadece max saglik raporu suresi 6 ay)
    • Eger gocmen kisi bu son tarihe kadar ABD'ye ilk girisini gerceklestiremez ise ABD Konsolosluguna yeni bir saglik raporu ile basvurup yeni tarihli bir vize talebinde bulunabilir. Bunun icin ilgili DV Programi mulakatlarinin devam ediyor ve vizelerin basimi suruyor olmasi gerekir (normalde ilgili mali yil).
    • DV-2024 mulakat tarihleri (DV gocmen vize basimlari), ABD 2024 mali yili boyunca yapilabilir, bu sure 01Ekim2023-30Eylul2024 tarihleri arasindadir.
    • DV-2024 Programi gocmen vizesinin son tarihini kaciran bir DV-2024 talihlisi, saglik raporunu yenileyerek, verilebilecek vize kaldigi surece 30Eylul2024 tarihine dek pasaportuna yeni bir vize bastirabilir.

    Sonuc olarak ilk soruyu soran forumdasimiz eger DV-2023 talihlisi birinden bahsediyorsa, 30Eylul2023 tarihinde (aslinda vizeler bittiginden biraz daha erken geceklesti) DV-2023 Programi kapandigindan dolayi saglik raporunu yenilese bile pasaportune vize basilamaz.

    Eger DV-2024 talihlisi ise hala bir sansi var zira DV-2024 mulakatlari/vize basimi su anda devam ediyor ve 30Eylul2024 tarihinde sonuclanacak.

    Sn @Sharm

    Sanırım ikinci yorumunuzda farkettiğiniz üzere bulunduğumuz mevcut ay (03.2024) içerisinde iken 6 aylık vizenin dolmuş olması için bu vizenin kişi tarafından en geç 09.2023 tarihinde verilmiş olması gerekmektedir. Ki dv2024 vize basımı en erken 10.2023 tarihinde başlamaktadır. Bu nedenle dv2023 talihlisi olduğu sonucuna vardım ve artık yeni bir vize basımı gerçekleşmesinin mümkün olmadığı gerekçesiyle sadece ve sadece "gayet net" terimini kullandım.

    Ayrıca;

    DV Programi ile verilen gocmen vizesinin gecerlilik tarihi her zaman 6 ay olacak diye bir kuralın varlığından bahsetmediğim gibi teamülün yazıya dökülmemiş olması teamülü ortadan kaldırmadığı gibi aksinin olasılığını da değiştirmez. Ancak haklısınız, teknik olarak yapılan sağlık raporundan 86 yıl sonra da geçerlilik tarihi basılmış bir vize olması mümkün.

    Sevgiler,

    Sn @korki Amacimiz YesilkartForum'da yapilan paylasimlarin ve verilen cevaplarin, hem soruyu soran hem de daha sonra ilgili yanitlari okuyacak forumdaslarimizi dogru yonlendirmesi ve dogru bilgi ile donatmasidir.

    Kesin bilgiye, belgeye veya tecrubeye dayanmayan paylasimlar, kesin bilgiymis gibi gorunen veya aciklamaya muhtac yanitlar YesilkartForum'un herkesin anlayabilecegi, net ve dogru bilgi amacina uygun dusmemektedir. Ayrica ucuncu sahislar adina paylasilan sorularda ve hatta kendi sorularimizda dahi bilgiler dogru verilememis olabiliyor. Bu nedenlerle gerektiginde yukaridaki gibi bazi bilgileri netlestirmek adina paylasimlar yapilabilir. Amac kisileri, sizi elestirmek degil, paylasimlar ile birakilan izi daha acik ve yararli hale getirmektir.

    Ornek olarak:

    "Greencard vize süresi sağlık raporunun verildiği tarihten itibaren 6 aydır. " Ifadesi kesin degildir zira saglik raporlari kisinin saglik durumuna gore farkli surelerde duzenlenebilir. Her saglik raporunun 6 ay oldugunu dusunebilecek bir forumdasimizi muhtemel bir hatadan koruma amacli aciklama getirilmistir.

    "Eğer sağlık raporunu takiben 6 aylık vize geçerlilik süresi doldurulmuş ise artık vize geçerlilik tarihi geçmiş vizenin geçerliliği kalmamış demektir." Bu ifade de kesin ve dogru degildir zira saglik raporu farkli sureli olabilir ve saglik raporunu yenilemek suretiyle pasaporta basilmis olan gocmen vizesi yenilenebilir. Bunun icin ilgili DV programi vize basiminin devam ediyor olmasi gerekir. Vizenin yenilenebilecegi bilgisi verilmeden sadece bu kesin gibi gorunen ifade paylasilirsa ilgili forumdasimiz hakkini kaybettigini dusunebilir. Soru sahibinin hangi DV Programina ait oldugunu, varsayim yerine, kesin olarak ogrenmek gerekir ki hak kaybina dair verilecek cevap kesin dogru olsun (Sn @gucarslan da bu nedenle sormus).

    Sonuc olarak; birbirimizin paylasim ve deneyimleri ile hep birlikte daha dogru bilgiye ulasabiliyoruz. Hepimizin diger forumdaslarimizdan ogrenecek cok seyimiz var. YesilkartForum'da oldugunuz ve katkilariniz icin sukranlarimla.

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @berkergn13, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    merhaba tekrar. ben bu vatandaslik formunu dolduruyorum ama covid zamani ya 181 gun abd disinda kaldim ya da tam 180. gun dolmadan ABD ye giris yapmistim yuzde yuz bilgi emin degilim bu durumda ne olur sizce ucak bileti saatine abd ye giris saatine mi bakmaliyim yani 180 gunu atiyorum 2-3 saat gecirdeysem de mi sikinti yasarim bu konuda. Bosuna basvuru ucreti odemeyim eger bu konu sikinti yaratirsa. Yani aslinda bu kadar kalma sebebim de covid idi iptal olan ucusum var o donem o yuzden ekstra 2 hafta beklemistim daha sonra ancak 180,gunde giris yapmistim abd ye . Tam bilgi veremeseniz de ne tavsiye edersiniz dusuncenizi yazarsaniz sevinirim

    Merhaba Sn @berkergn13

    Asagidaki linkteki hesaplama aracinda "Start Date" kismina ABD'den ayrildiginiz gunun tarihini, ve "End Date" kismina da ABD'ye geri dondugnuz/ayak bastiginiz gunun tarihini girin.

    Hesaplanan gun sayisindan 1 gun cikarin. Elde ettiginiz gun sayisi sizin ABD disinda gecirdiginiz gun sayisi olacak.

    USCIS sizin ABD'den ayrildiginiz ve ABD'ye dondugunuz/ayak bastiginiz gunleri "Physical Presence" acisindan "ABD icinde" gecirilmis gun olarak kabul ediyor.

    USCIS will count the day that an applicant departs from the United States and the day he or she returns as days of physical presence within the United States for naturalization purposes.
    Kaynak: https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-4

    Vatandaslik mulakatiniza giderken COVID-19 nedeniyle yasadiginiz gecikmeye dair kanit olabilecek bilgi ve belgeleri, ayrica ilgili sure zarfinda ABD'deki gocmenlik statunuzu devam ettirdiginize dair kanitlari yaninizda bulundurursunuz. Diger tum kosullari karsiliyorsaniz ve baskaca uzun sureli yurtdisi seyahatiniz yok ise sorun cikma ihtimalinin dusuk oldugu kanaatindeyim.



    Continuous Residence sartina dair detay icin:

    1. Absence of More than 6 Months (but Less than 1 Year)
    An absence of more than 6 months (more than 180 days) but less than 1 year (less than 365 days) during the period for which continuous residence is required (also called “the statutory period”) is presumed to break the continuity of such residence.[12] This includes any absence that takes place during the statutory period before the applicant files the naturalization application and any absence between the filing of the application and the applicant’s admission to citizenship.[13]
    An applicant’s intent is not relevant in determining the location of his or her residence. The length of the period of absence from the United States is the defining factor in determining whether the applicant is presumed to have disrupted the continuity of his or her residence.
    However, an applicant may overcome the presumption of a break in the continuity of residence by providing evidence to establish that the applicant did not disrupt the continuity of his or her residence. Such evidence may include, but is not limited to, documentation that during the absence:[14]
    *The applicant did not terminate his or her employment in the United States or obtain employment while abroad;
    *The applicant’s immediate family members remained in the United States; and
    *The applicant retained full access to or continued to own or lease a home in the United States.
    Kaynak: https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
  • RE: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @MuRtY, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @MuRtY arkadaşınız hangi yılın kazananı?
    DV2023 mü, DV2024 mü?

    @gucarslan 2023 kazanani. Subat 27 son tarihti giris icin.

    Sn @MuRtY
    Cevabinizdan, bahsettiginiz kisinin DV-2023 talihlisi oldugunu anliyorum (Mayis 2022 tarihli cekilis sonucunda kazanmis).

    DV-2023 Programi icin bir gocmen vizenin basilabilecegi son tarih -yasalara gore- 30Eylul2023 idi. Dolayisiyla bahsettiginiz kisi saglik raporunu yenilemis olsaydi bile pasaportuna yeni bir vize basilamayacakti.

    Eger DV-2024 Programi talihlisi olsaydi, kendisine hemen saglik raporunu yenileyip ABD konsolosluguna yeni vize icin basvurmasini onermek mumkun olacakti. DV-2024 Programi mulakatlari/vize basimlari 01Ekim2023-30Eylul2024 tarihleri arasinda gerceklesiyor.

    DV-2023 ve DV-2024 icin tarihleri asagida gorebilirsiniz:


    1633088659248-takvim-dv2023.jpeg


    1663777703186-dv2024-takvimi.jpeg

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @korki, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @MuRtY Cevap sayın @hsn-kartal'ın da belirttiği gibi gayet net, Greencard vize süresi sağlık raporunun verildiği tarihten itibaren 6 aydır. Eğer sağlık raporunu takiben 6 aylık vize geçerlilik süresi doldurulmuş ise artık vize geçerlilik tarihi geçmiş vizenin geçerliliği kalmamış demektir.

    Sn @korki

    Atifta bulundugunuz yanit ve sizin yorumunuz pek net ve kesin degil. Ozetle:

    • DV Programi ile verilen gocmen vizesinin gecerlilik tarihi gocmen kisinin saglik raporunun gecerlilik tarihi ile ayni oluyor (her zaman 6 ay olacagina dair bir kural yok bu arada, sadece max saglik raporu suresi 6 ay)
    • Eger gocmen kisi bu son tarihe kadar ABD'ye ilk girisini gerceklestiremez ise ABD Konsolosluguna yeni bir saglik raporu ile basvurup yeni tarihli bir vize talebinde bulunabilir. Bunun icin ilgili DV Programi mulakatlarinin devam ediyor ve vizelerin basimi suruyor olmasi gerekir (normalde ilgili mali yil).
    • DV-2024 mulakat tarihleri (DV gocmen vize basimlari), ABD 2024 mali yili boyunca yapilabilir, bu sure 01Ekim2023-30Eylul2024 tarihleri arasindadir.
    • DV-2024 Programi gocmen vizesinin son tarihini kaciran bir DV-2024 talihlisi, saglik raporunu yenileyerek, verilebilecek vize kaldigi surece 30Eylul2024 tarihine dek pasaportuna yeni bir vize bastirabilir.

    Sonuc olarak ilk soruyu soran forumdasimiz eger DV-2023 talihlisi birinden bahsediyorsa, 30Eylul2023 tarihinde (aslinda vizeler bittiginden biraz daha erken geceklesti) DV-2023 Programi kapandigindan dolayi saglik raporunu yenilese bile pasaportune vize basilamaz.

    Eger DV-2024 talihlisi ise hala bir sansi var zira DV-2024 mulakatlari/vize basimi su anda devam ediyor ve 30Eylul2024 tarihinde sonuclanacak.

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: DV2024 Sohbet Odası

    @adnanbeyoglu

    Sn @adnanbeyoglu

    Kisisel bilgi guvenliginiz icin dosya sira numaranizin son uc hanesini maskelemenizi oneririm (or. 12xxx).

    Bu arada, DV surecinize dair ozet bilgiyi imzaniza tasirsaniz karsilikli bilgi paylasimlari daha dogru, net ve hizli olacaktir.

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
  • RE: Kredi Skoru / Credit History

    @S-Arkas, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Merhaba,
    Kısa bir süre için Florida'da bulunmaktayım. Work and travel'dan aldığım SSN bulunmakta, o zamanlar "debit card" olarak da Bank Of America' kartını kullanmıştım.
    Dün BoA şubesine giderek secured card çıkartmak istediğimi belirttim.
    Artık B1/B2 vizesi ile gelenlere hesap açamayacaklarını dolayısıyla secured card çıkaramayacaklarını belirttiler.
    Adres yazma konusunda burada yaşayan bir tanıdığımdan yararlanabilirim diye düşünüyordum halbuki. SSN olduğu için mümkün olabilir sanmıştım . Ama tam olarak vazgeçmeden buradaki tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. Ne yapabilirim sizce , 10 gun sonra Amerika'dan ayrılmış olacağım...


    Bank of America hesabiniza/mobil uygulamasina girebiliyorsaniz size onerilen bir kredi karti var mi diye bakabilirsiniz.

    BofA web sayfalarindan SSN kullanarak size bir kredi karti oneriliyor mu diye kontrol edip basvurabilirsiniz.


    Online olarak, kredi skorunuzu etkilemeyecek sekilde Capital One size bir kredi karti onerip on onay veriyor mu diye bakabilirsiniz ("Building credit" secerek ilerlemenizi oneririm. Normal bir kredi karti oneremiyorsa Secured Credit Card seceneklerini sunacaktir):

    Bankacılık içinde yayımlandı
  • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @Cem, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba, ben Cem Yazıcıoğlu/Young. Türkiyeye uçak bileti almayı planlıyorum. Türk ve Amerikan vatandaşıyım. Fakat soyadım Amerika pasaportunda da farklı (eşimin soyadını aldım evlendiğimde). Bileti alırken Amerikan soyadımı mı yoksa Türk soyadımımı kullanmam gerek? Ayrıca hangi pasaportla gitmem ve gelmem gerekli?


    ABD giris-cikislarinizi ABD pasaportuyla yapmalisiniz.

    Turkiye giris-cikislarinizi ABD Pasaportu, ABD Pasaporu+T.C. Kimlik Karti veya sadece T.C. Pasaportu ile (normal bankodan veya otomatik turnikelerden) yapabilirsiniz.

    Detayli bilgi icin:


    Requirements for U.S. Citizens Holding Dual Nationality

    While the United States allows for dual (or multiple) nationality, there are some requirements that U.S. citizen dual nationals must follow, regardless of whether they hold another nationality:

    You must enter and leave the United States on your U.S. passport. You are not allowed to enter on your foreign passport, because U.S. law requires all U.S. citizens to enter and depart the U.S. on a valid U.S. passport. U.S. citizens are not eligible for a U.S. visa.


    .

    Yolculuk içinde yayımlandı
  • RE: North Carolina

    @MySea Bir sonrakine aktarma vs ile vakit bol olursa haber edin @MySea . Bolca brewery mevcut bizim buralarda, bir şeyler yer içeriz.

    Diğer Eyaletler içinde yayımlandı