Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@bsem, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Bizler yurt dışı çıkış harcı ödemek zorunda mıyız bir fikriniz bilginiz var mı

DV vizesini alıp ilk girişini yapmak üzere ABD’ye gidenlerin bir kısmı ödeme yaparken, bir kısmı ödeme yapmadan geçebiliyor.

Bunun nedeni, fiziksel Green Card henüz elde olmadığı için pasaporta basılan DV vizesinin bazı görevliler tarafından oturum izni olarak kabul edilmemesi. Israr edilmesine rağmen kabul edilmeyen ve bu yüzden ödeme yapmak zorunda kalan kişiler olduğu gibi, bazıları pasaportlarındaki vizeyi göstererek sorunsuz şekilde kabul edildi ve ödeme yapmadan geçebildi.

Bu durum tamamen hangi görevliye denk geldiğinizle alakalı.

• @elbruz Aslında henüz aktive edilmemiş göçmen vizesi oturum izni yerine geçmiyor, kanun bana göre çok açık ve net.

MADDE 4- (1) Yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından;
    a) Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar

Bende ilk 2014 yılında yurtdışına oturum vizesi ile çıkış yaparken, son yurtdışı çıkış harcımı ödeyip çıkmıştım. Yurtdışı çıkış harcı ödemek saçmalık bana göre, ayrı konu,

Memura vize gösterilerek şans denenebilir lakin hayır diyen bir polise denk gelinirse üstünü çağır tarzı bir yaklaşım sergilemenin de doğru olmadığını düşünüyorum.

• @erenotti o yorumu yazarken yanımda bizzat üst düzey emniyet görevlisi vardı. Aynı konuyu detaylıca konuştuk. Şuanda da kendisi tam karşımda ve yorumu şu şekilde;

"6 aylık ilk basılan vize; usa giriş, oturum, çalışma ve vatandaşlık harici tüm sürecinizi başlatıyorsa aklınızda başka başka tilkiler dolandırmayın. usa girişte 1 yıl olarak yenilendiğinde de aynı işlev devam ediyor. Greencard aldıktan sonra zaten sorun yok. Onlarca ülkeye ait bin çeşit vize var. Her memur hangisi nedir bilmez. Derdinizi anlatamıyorsanız amirini çağırın ona anlatın. Sizi anlamayan memur kimseye sormaz, açıp araştırmaz. Amiri genelde bilir, bilmiyorsa araştırır"

Yine de kişisel tercih. Dileyen sorgusuz sualsiz öder, dileyen hakkını arar. Saygılar

• Görevli bana oturum izninizi gösterir misiniz dedi. Ben de vize üzerinde "permanent resident" yazısını görebilirsiniz dedim problem yapmadı.

• @kani update: Eşim ve kızımın kartları 2 gün önce “Card Is Being Produced” aşamasına geçti benimkisi hala “Immigrant Visa Fee Payment Received“ aşamasında bekliyor.

• Arkadaşlar yeni gidenlerden Lufthansa ile giden varsa bilgi verebilir mi? Malum THY kendi vatandaşlarına oldukça yüksek fiyata satıyor biletleri.

• @mesut57 ben yazin aktarmali geldim. Onunuzdeki yaz icinde Türkiye gidis dönüş aktarmali yeniden bilet aldim. Sorulariniz olur ise cevaplarım. Frankfurt aktarmali.

• @mesut57 Ben de Ingiltere’den buraya Lufthansa biletiyle geldim. United Airlines uçuşuydu ama bileti Lufthansa sattı, sorunuz varsa bana da yazabilirsiniz

• Merhaba, ilk girisimizi 18 Ocak tarihinde yapmistik.
    Benim SSN 20 Ocak itibariyle basilmis ve dun elime gecti.
    17 yasindaki oglumun SSN karti gelmedi, cocuklara SSN uretilmiyor mu? Ya da sahsen mi basvurmak gerekir bilgisi olanlardan yonlendirme rica ediyorum.

• @meke oglunuzada gelmesi gerekiyor. Gelmez ise bir ssn ofise gidip basvuru yapmalisiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Refiks Refiks 

• Merhaba greencard durumu nereden ogrenebiliriz @kucurizm

• ⭐⭐⭐⭐

@karemkuzey https://egov.uscis.gov/ bu linke IOE ile başlayan numaranızı girerek greencardınızın son durumunu görebilirsiniz.

Ayrıca, konuyla ilgili bu başlığı kullanmanız daha doğru. https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz/901?page=46

• Cok tesekur ederim cevap icin ama numara mi girdigimde gecen sene baslayan vize surecimiz hakkinda bilgi soyluyor@aysegul

• -GREENCARD GELMEDİ, USCIS BİYOMETRİK RANDEVUSUNA ÇAĞIRIYOR-

Merhaba, bugün ABD’ye girişimizin 58. Günü. Talihli eşim, ikimizin greencardı da 8 ocakta üretim aşamasına alındı. Onun Greencard’ı 15 ocakta teslim edildi fakat benimki hala üretim aşaması kısmındaydı derken bugün USCIS’ten bir mektup geldi. Evimize en yakın USCIS merkezine benim için randevu planlandığı, biyometrik verilerin yetersiz kaldığı ve FBI tarafından yeniden veri istendiğiyle ilgili 2 sayfalık bir mektup iletildi. İnsan ister istemez biraz stres oluyor. Bu olağan bir süreç mi, yapmamız veya yapmamamız gereken ekstra bir şey var mı ve aramızda bunu yaşamış olan var mı acaba? Benim gibi USCIS’ten çağırılan varsa randevuya gittikten ne kadar sonra greencard’ı geldi?

• @sesicesei, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

-GREENCARD GELMEDİ, USCIS BİYOMETRİK RANDEVUSUNA ÇAĞIRIYOR-

Merhaba, bugün ABD’ye girişimizin 58. Günü. Talihli eşim, ikimizin greencardı da 8 ocakta üretim aşamasına alındı. Onun Greencard’ı 15 ocakta teslim edildi fakat benimki hala üretim aşaması kısmındaydı derken bugün USCIS’ten bir mektup geldi. Evimize en yakın USCIS merkezine benim için randevu planlandığı, biyometrik verilerin yetersiz kaldığı ve FBI tarafından yeniden veri istendiğiyle ilgili 2 sayfalık bir mektup iletildi. İnsan ister istemez biraz stres oluyor. Bu olağan bir süreç mi, yapmamız veya yapmamamız gereken ekstra bir şey var mı ve aramızda bunu yaşamış olan var mı acaba? Benim gibi USCIS’ten çağırılan varsa randevuya gittikten ne kadar sonra greencard’ı geldi?

Stres yapılacak bir durum yok, olağan bir durum. Sıkça karşılaşıyoruz. Gidip biometrik vericeksiniz, en kısa sürede kartı basıp gönderirler. Yapmanız gereken başka birşey yok.

• @Ryback çok teşekkürler cevabınız için

• @sesicesei Rica ederim.

• @sesicesei Korkmanıza gerek yok, Tekrar fotoğraf ve parmak izi alacaklar.

• @Selimdiskaya52 çok teşekkürler

• 27 Aralık günü US e yapmış olduğumuz ilk giriş sonrasında 7 Şubat günü yani ilk girişten yaklaşık 40 gün sonra green cardlarımız basılarak belirttiğimiz adrese ulaştı bilgisini paylaşmak isterim.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 263
  • 20
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |