TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler.
-
Yine bir bilgi köpeğiniz kendinize thy üzerinden biletle e yaparken aramak yeyor, 3 ü tuşladığınızda sadece bu konuda yetkililer çıkıyor ve işlemler halloluyor. Havalanı thy dahi yapamadı, tek telle bu işlemi çözdük. Yani süreç eskisinden daha kolay şekilde telefondan hallediliyor demektir
-
Amerika’ya ilk giriş yapacak kişilerin işine yarayacak bir bilgi
-
@denizci10 Teşekkürler, aktarma olmayacak zaten ben bir gün önceden şehirde olacağım direk uçuş olacak ertesi gün.
-
@patriot, içinde söyledi: Eski Türk Kimliği İle Türkiye'ye Seyahat Etmek
@gucarslan cok tesekkur ederim. Simdi baktim, uzerinde tc kimlik no yaziyor. 11 sayidan olusan bir numara, dogru mu?
Oldukca eski birsey. Bu resimdeki gibi.Bunu kabul ederler mi?
Ucaga binerken sorun olur mu?üzerinde TC kimlik numaranız varsa kabul edileceğini düşünüyorum.
yerinizde olsam vizemi hazır eder, bununla girmeyi dener, olmazsa hemen abd pasaportu ve vize ile giriş yapardım. -
@Allochthonous; yaklaşık 3 ay önce bir ve üç yaşında iki çocukla ist-dfw uçusunu gerçekleştirdik. En arka sağ köşeden aldık. Fazladan 1 koltuk satın aldık, yani 4 koltuk aldık. Anne ve çocuklar için her ihtimale karşı 3 koltuğun yerini satın aldık. Dördüncü koltuğu check-in günü yan sıradan alamadım yanın bir önünü alabildim. Yan yana sayılır. Organik uyku yapıcı damlalar var. Eczacınıza danışabilirsiniz. Onu normal uyku vaktinde verdik. Rahat uyudular. Buzullara yakın geçerken uçak soğuyor ona dikkat ettik. Uyanınca büyük çocukla baştan aşağı uçağı bir kaç tur gezdik. O yürüdü peşinden ben. En arkada olduğumuzdan büfe ve tuvalet ile kapının ordaki koltukta da baya vakit geçirdik. Uçak içi eğlence sistemi de yardımcı oluyor. Uçakta mama bile veriyorlar. Koltuklar yatsa da çocuklardan küçük olanı kucağımızda sırayla uyudu. Büyük olan yattı iki koltuğa. Korktuğumuz gibi ağlama filan olmadı. Antepten aktarmalı gelmemize rağmen kötü değildi yolculuğumuz. Gelince normal uyku düzenlerini almaları 1 hafta kadar sürdü. Saat saat kaydıra kaydıra yerel saate uyum sağladık. İlave sorunuz olursa sorun lütfen.
-
TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler. -
@charon daha önce bende hollanda ve ingiltere üzerinden aktarmalı uçtum. Fakat 2022'de bir çok ülke transit vize şartı getirdi yazıyordu haberlerde. İçerisinde belli şartlar var tabi. Abd vizesi olanlar muaf falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yine de kontrol etmekte fayda var. Şu an fransa, hollanda ve ingiltere transit vize istiyor mu abd için, bilginiz var mı?
-
@ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
-
Dünyanın hangi ülkesine ev eşyalarınızı ve şahsi aracınızı göndermek isterseniz info@orimexlojistik.com mail adresine sormak istediğiniz tüm soruları, gümrük evraklarını, prosedürleri, vergi ödemelerini, transit sürelerini, gümrük muafiyetlerini vs. kısacası aklınıza takılan her şeyi sorup güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ya da +90 216 335 35 35 numaralı telefon numarasından da ulaşım sağlayabilirsiniz.
-
-
Domestik seyehatlerde TSA real ID zorunlulugunu iki sene daha erteledi. Mayis 7 2025
DHS announces extension of REAL ID full enforcement deadline | Transportation Security Administration
-
Merhaba ben Azerbaycana gitmek istyorum turistik amacli, ama prooflu COVID 19 vaccination kagidi istiyor.Ben daha once CVC pharmacyden yaptigim kucuk bir belge var.Hangi asilari yaptigima dair.Yeterli mi bu belge anlayamadim.
-
@Buse-0, içinde söyledi: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
@waterman bir soru daha sormak isttyrm 🙈Ben green card li oldugum icin azerbayacana vize almama gerek Yok degil mi?
Zaten Türk pasaportunuz varsa Azerbaycan’a vizesiz girebilirsiniz sorun yok
-
@muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim.
evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
-
@gamefry mesaj attım sizlere
-
tamamdır teşekkürler @gucarslan
-
-
@gul_bencee, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
arkadaslar amerikadan turkiyeye kargo ile vitamin gonderebilir miyiz?
Amerika'dan göndermekte sıkıntı yok, ama Türkiye'de gümrüğe takılıyor.
Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
-
Merhabalar,
Malum buradaki herşeyi ve imkanları bırakıp göçmek söz konusu olunca insan bir artılar, eksiler tablosu yapıyor. Bende merak ettim, GC sahibi olup ABD'DE yaşamanın, diğer dünya ülkelerine gitmekte, daha vatandaşlığı almadan faydası var mı?
Aklıma takıldı, diyelim bu yıl GC aldık, Amerilka'ya gittik ve Amerikada yaşamaya başladık, iş, güç, ev düzeni kurduk ve 6 ay-1yıl sonra canımız Avrupa'ya seyahat etmek istedi, bu durumda GC sahibi olduğumuz için Amerikan pasaportu alıp Amerikalı gibi mi seyahat ediyoruz yada GC'li olup vatandaş olmadığımız için pasaport alamayıp yine Türk pasaportu ile mi seyahat edeceğiz. Shengen vize işlemleri falan nasıl oluyor? GC'li olmamızın vize işlemlerinde kolaylığı var mı?
Amerika'da yaşayan GC'li arkadaşlar tecrübe ve bilgileriniz bekliyorum.
Teşekkürler
-
amerikan pasaportu almanın şartı abd vatandaşı olmak , 5 yıl geçmeden gc sahipleri vatandaş olamıyor dolayısıyla türk vatandaşlığı sahibi olarak türk pasaportunun dahil olduğu şartlara göre schengen vizesi alınıyor. yalnız tahminim abd de yaşadığımız için bizden 20 tane evrak istenmeyecektir. bankada para ve çalıştığını gösteren bir evrak yeterli olacaktır vize için.
-
Teşekkürler, aynen tahmin ettiğim gibi o zaman. Dedim ya artı-eksi hesabı yapıyorum, Türkiyede işim gereği vize sorunum yok, ama Amerikaya göçünce bu bir soruna dönüşecek ise eksi hanesine koymak isterim
Ama Türk olarak vizede en büyük eksi göçme riskinden oluşuyor Amerikada yaşayan birisinin Avrupaya göçeceğini düşünüp problem çıkartacaklarını çok sanmıyorum bende.
-
Bende bir ara artı eksi yapmıştım. Eksilerin çoğunluğu hobi veya 2. gereksinimler Artıların çoğunluğu ise insan gibi yaşamakla ilgili olunca listeyi bıraktım
-
Listede eksiler hep fazla çıkıyor. Ancak yinede gidilesi bir ülkemi acaba ?:)
-
Green Card sahipleri su ulkelere vizesiz seyahat edebilirler (liste Mart 2018'e gore guncel bilgiler icermektedir):
Not: Costa Rica, Dominik Cumhuriyeti, Meksika ve Panama gibi ulkeler gecerli ABD vizesine sahip kisiler icin de vize gerektirmiyor.
- Bahama (30 gun)
- Belize (onceden izin alinip, ulkeye varildiginda vize alinabiliyor)
- Bermuda
- British Virgin Islands (1 ay)
- Turks and Caicos Adalari (30 gun)
- Canada: 6 ay (15 Mayis 2016'dan veri havayolu seyahatlari icin eTA gerekiyor)
- Caribbean Netherlands (Netherlands Antilles, Bonaire, Aruba, Sint Maarten or Curaçao) (30 gun)
- Costa Rica (30 gun)
- Cayman Islands (30 gun)
- Dominican Republic (30 gun)
- Jamaica (6 ay)
- Georgia (90 gun)
- Mexico (180 gun)
- Serbia (90 gun)
- Montenegro (7 gun)
- Taiwan (ROC (Taiwan) Business and Academic Travel Card sahipleri icin 30 gun)
- Arnavutluk (6 ay)
- Kosova (15 gun)
ABD vatandaslari hangi ulkelere seyahat vizesi almali?
Turkiye vatandaslari hangi ulkelere seyahat vizesi almali?
-
@greenleo hayattan beklentilerinize bagli sayin greenleo
@asilcenk Avrupa artik GC sahiplerinden de vize istiyor, ama tabii ABD'den basvuru yapacaginiz icin dediginiz gibi onaylanma ihtimali daha yuksek olacaktir.
GC sahibi olunca en buyuk avantaj Kanada ve Meksika'ya seyahat oluyor. Gerci ABD vizesine sahip olunca Meksika giris-cikis yapmaniza izin veriyor ama Kanada TC pasaportuna vize istiyor normalde. Ayrica Kosta Rika, Jamaika ve diger bir cok Karayip ulkesine GC sahibi olunca vizesiz girebiliyorsunuz. Gerci o Karayip ulkeleri turistik amacla pek cok ulkeye vizesiz giris sansi taniyordur diye tahmin ediyorum.
-
@crazycells öncelikle her insan gibi mutlu bir hayat tabi ki.Aşağıdaki konuları eleştirmek için yazmıyorum ortak bir sohbet olması için belirtiyorum. Ancak
ABD de bakıyorsun;-
Sağlık sistemi kötü deniyor.
-
Eğitim ancak iyi bölgede oturabilirsen puanı yüksek okul var.
-
İş devamlılığı ve iş yeri sosyal hakları yok gibi.Saat ücreti her an işten çıkarılma riski
-
Irkçılık var.Güvenlik her bölgede değişiyor.
-
İklim koşulları afetler çok fazla
-
Orta seviye iyi bir hayat için saat ücreti yüksek olmalı ancak iyi yerlerde hayat çok pahalı deniyor.
-
Her tür mavi yaka iş seni bekliyor
..............vb.
-
-
Irkçılık bizi de korkutuyor. Eşimin başı kapalı. nasıl bir tepki ile karşılaşacağımızı merak ediyoruz ve korkularımız var. Son bir yıldır ortam çok gergin. Anca şehir merkezlerinde göçmenlerşn yoğun olduğu yerde yaşarsak rahat ederiz diye düşünüyoruz. Ama her şeye rağmen Amerika'da yaşamak paha biçilemez. Gidip göreceğiz.
-
@apostleoftruth selam hayırlısı olsun .Dediğiniz gibi yaşamadan bilinmez .
-
@greenleo dediğim gibi artılar eksiler her zaman var. Eksileri güzel belirlemişsin.
Artılar kısmında;
-Adaletli yaşam
-Düşünce özgürlüğü
-Kanunlara ve haklara saygı
-Temel yaşam ihtiyaçlarına erişimin kolay olması (gıda, ev, araba, okul)
-Stressiz yaşam (iş, çalışma stresinden bahsetmiyorum. Trafikte, bankada sıra beklerken, devlet dairesinde iş halleder iken vb.)Irkçılık heryerde, her ülkede Türkiye dahil var. Ama çalışkan, dürüst, karşısındakinin dilini konuşan kendini geliştirmeye açık insana, normal bir insanın ırkçılık yapacağını sanmam.
Sonuçta Amerika dünyanın en çok göçmen alan kıtalarından biri.Okul konusunda (kızım 12 yaşında) TR'de farklı mı sanki, burası daha kötü, özellikle İzmirde artık kimse çocuğunu devlet okuluna göndermek istemiyor, boğazından, gezmesinden, tatilinden kısıyor ama en azından dil öğrenmesi için dünya para bayılıp özel okula gönderiyor.
Belkide çok hayal perestiz ama çalışkan dürüst insan olup te Amerika yada Avrupaya gidip mutsuz olanı görmedim daha.
GC'yi alıp gidip görmeden 1-2 yıl yaşamadan yorum yapmak aslında sadece tahmin, sonuçta herkesin beklentisi, problem yada şansları kucaklayışı farklı bu hayatta. -
@greenleo bunlarin hepsine onumuzdeki haftalarda, aylarda deginecegiz
hepsi icin uzun uzun ayri konularda konusmak gerekecek.
Ozellikle saglik sistemi ve egitim konusunda benim gorusum genelden biraz farkli
vakit oldukca konulari post edecegim, su kura basvurulari bir bitsin ve ortalik sakinlessin, konulari post etmeye baslariz
-
Sağlık konusu benim de aklımı kurcalıyor. İyi bir iş bulamazsak sigorta kapsamı da çok düşük oluyor. Sadece dişini yaptırmak için uçak bileti alıp Türkiye'ye gelen insanları duydukça endişem daha da artıyor.
-
Yazacağım 1-2 paragraf subjektif fikirlerimi ve gözlemlerimden çıkardığım sonuçları içermektedir. Elbette sayılarla yapılacak mukayese ve US sağlık sistemi eleştirisi daha gerçekçi olacaktır. Ama yine de tartışmanın münferit örnekler üzerinden ilerletilemeyeceği konusunda son derece netim.
Uzun uzun konuşulması, konuşurken sayılarla ve oranlarla desteklenmesi gereken bir konu. Çok kaba bir argüman sunacağım. Argümanın kabalığı tam olarak doğru olmasa da TR'de bana "Amerika'da iyi hoş ama sağlık berbatmış orada, biz ise burada bedava muayene oluyor ne habeeer" diyenlere anlatmak için kullanılacak kadar yeterli.
US sağlık sisteminin tek eleştiri noktasının sunulan hizmetin kalitesi değil ücretlendirilmesi olduğunu varsayıyorum. Bunun için başka bir konudan -harcama transferi ile örnekleyerek- net bütçe aktarması yapacağım.
TR de standart bir aile için (orta direk) 2 araç almak gerektiğinde (fazla derseniz aile başı 1 araç olsun) aynı araç için US ile kıyasladığınızda araç başı 30-40 bin TL fark ödersiniz. 5 yıl boyunca ayda 3 depo fullerseniz fark ayda 500 TL den yaklaşık 30 bin TL eder. Başka konulara girmeden sadece 1 araçta 5 yılda (vergiler MTV vs hariç) 60-70 bin TL fark olur. Dolar olarak ise yaklaşık 17-18 bin $ yapar. İki araç için $35-36k. Bu parayı sağlıkla ilgili harcadığınızı varsayın.
Acil durumlarını saymazsak, CA ve bazı ağır tedavi gerektiren durumları da çıkartırsak sadece araç ile aradaki farkı görebiliriz.
Kiiii, kişisel fikrim bu değildir, kişisel fikrim Amerika'nın toplumsal refah ve gelişmişlik için neredeyse ideal bir sağlık-sigorta sistemine sahip olduğudur.
Ve emin olun sapına kadar sosyal görünen TR sağlık sisteminin gitmekte olduğu/ gitmek zorunda kalacağı sistem de budur. Münferit örnekler dışında US sağlık sistemi, okuduğum örneklere göre kimseyi tedavisiz/sağlıksız bırakmıyor. -
@civil_engineer merak etmeyin, buradaki sisteme adapte olunca, ilerde illaki iyi bir isiniz ve sigortaniz oluyor. Bu tur durumlar sadece en baslarda biraz can sikici olabiliyor.
-
@caglaror pek cok noktaya katiliyorum. Birkac ay icinde gruptaki doktor arkadaslardan biriyle bu konuda video hazirlayacagiz. Saglik sigortasi konusunu da o zaman post ederiz foruma.
-
Arkadaşlar bu konu tartışılmayacak, ince ya da kalın hesaba girilmeye gerek olmayacak kadar açık ve nettir.
Türkiye'de brüt maaşınıza baktığınızda sigorta kesintisini görüyorsunuz değil mi?
Asgari ücret için söylüyorum arkadaşlar: 1400 TL asgari ücret alan bir adamdan 249 lira, İşverenden de aynı amaç için 365 TL SGK kesintisi yapılır. Yani toplamda 614 TL arkadaşlar.Şimdi USA'da yaşayan arkadaşlara soralım. Ayda 614 $ sigorta yatırsanız, nasıl bir sağlık imkanınız olur?
İşin net hesabı budur. -
@crazycells Bekliyorum konuyu=)
-
Konusu burası değil ama;
@iskenderp Sadece benim maaşımdan 2500 TL sigorta kesiliyor. Sadece sigorta.
Ama amerika gelir gider olarak bakıldığında buradakiherkes için aynı değil malesef.
Bende @greenleo gibi tam karar veremeyenlerdenim.
Çünkü eşim ve benim toplam maaşımızı dolara çevirdiğimizde elimize geçen xk doları amerikada ben kendi başıma kazanamayacağım. Eşimin de çalışması gerekiyor.
Eşim çalışırsa çocuğa kim bakıcak burada annem bakıyordu.
O yüzden amerika herkes için fırsatlar ülkesi değil. Beklentilere göre değişir.
-
Artı-eksi yapıp yapmamak kişinin yada ailenin TR'deki yaşamı ile bağlantılı bir durum. Benim gibi yaşı nerede ise 40 olmuş, uzun süreli ve iyi gelirli bir işi olan birine hazır kurulu düzenini bırakıp herşeye sıfırdan başlamak doğal olarak zor gelir. Ama işte burada olay, hayatta önemli olan nedir sorusuna geliyor. Artı-eksi yapma ihtiyacı da buradan doğuyor.
Neler için nelerden vazgeceğiz. Asıl düşünülen bu aslında ve bu konu her birey için farklıdır...
Benzer Başlıklar
142
Online
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k
Posts