GC ile Türkiye'ye seyahat ederken hangi belgelerin olması gerekir. Yada sadece gc yeterlimi detaylı bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler.
-
@selamibasaran çok teşekkürler.
-
Merhaba bu konuyla ilgili benim de çok şüphelerim var muvafakat almadan yurtdışına çıkabilen velayet sahipleri de var ama bana thy velayeti bende olmasına rağmen babası muvafakatname vermeden çocuğu yurtdışı uçuşuna alamayacağını söylüyor. Aksini deneyimleyen oldu mu aranızda?
-
@lumos, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
Merhaba arkadaslar, ABD'ne gelirken yanimda getirdigim ilaclarla ilgili bir tecrube paylasmak isterim. Oncelikle receteli ilaclarinizin recetelerini yaninizda bulundurun, bana bugune kadar soran olmadi ama buradaki saglik kontrolleri icin hayatini kolaylasacaktir.
Ben tipik ilaclarin otesinde bir durumdan bahsedecegim. Yanimda surekli adrenalin otoenjektoru bulundurmam gerektigi icin, bir adet yanimda ve bir adet de bagaja verdigimiz valizde olmak uzere bu kalemlerle seyahat edebildim. Kimse bir sey sormadi, ve gorduklerine eminim malum 25 cm bir igneli kalem. Yine de elimin altinda enabizdaki recetem (bunlar raporlu oluyor) vardi, sorsalardi gosterebilirdim.
Bilginize,
Saglikli gunler,Benim 3parça ilacım var sadece, bilgi için teşekkürler
-
-
@pinkycsm bence işinizi garantiye alın şu konuyu inceleyin.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi -
Merhaba, arkadaşlarım beats kulaklık istediler. Valiz içine kutusuz şekilde 4 tane koysam sıkıntı çıkar mı gümrükte? Orada bir sıkıntı yaşamak istemiyorum önceden bilip önlem alırsam iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim
-
@Alper-Çankaya 2 hafta önce Florida'ya yerleşen bir Türk aile 2.500$'a tüm ev eşyalarını getirttiler. Eşyaları onlar uçağa binmeden önce yola çıkmış. Onlar da 1 konteyner doldurmuşlar. Konunun uzmanı değilim ama; sanırım olay kullanılmış eşyaya ilişkin (6309 kodu) ticaret yapan firmalar listesine girmek. Bunun bir izni veya lisansı var mıdır bilmiyorum, detaylara siz benden daha çok vakıf olmalısınız.
-
@Yıldırım, içinde söyledi: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
@knnrn Yalnız ben abd deyim öğrenmek istediğim Türkiye'ye ve america'ya seyahatlerde almanya lufthansa üzerinden Transit geçişlerde Transit vizeye ihtiyaç varmı sadece bunu öğrenmek istedim ayrıca cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.
Kural aynı. Gideceğiniz ülkenin vatandaşı iseniz veya geçerli bir vizeniz varsa transit vize gerekmiyor. Ben ABD'den Türkiye'ye ve Türkiye'den ABD'ye defalarca Lufthansa ile gelip gittim. Frankfurt ve Münih üzerinden aktarmalar yaptım. Hiçbir zaman transit vize gerekmedi.
-
Merhaba arkadaslar Amerikadan Ingiltere aktarmali self transfer ucusumdan bahsetmek istiyorum. Ben burada yazilanlari yanlis anlayarak self transfer ucus alip, sonrasinda ayni havayolu firmasi olmasi gerektigini fark ederek biraz korkmustum ozellikle ingiltere oldugu icin. Bileti iptal edemedigim icin ne olursa olsun ya deyip denemeye karar verdim ve sorunsuz ucusumu gerceklestirdim. Oncelikle benim ucusum Orlando - Ingiltere Gatwick Airport (Norse Atlantic) Ingiltere Gatwick Airport - Istanbul (Wizz Air) almistim en buyuk sansim ikisinin de South Terminalde bulunmasiydi ve Wizz Airin online check ini acik olmasi sayesinde ben 1 hafta oncesinden zaten Board Passimi hazirlamistim. Norse Atlantic ucusumdan indikten hemen sonra pasaport kontrolunden gecmem gerekiyordu gumruk gorevlisine Turk pasaportumu verip sonrasinda board passimi gosterdim ve sonrasinda da green cardimi verdim. Gorevli pasaportumu inceledikten sonra transit vizeniz yok sanirim dedi ben de hayir yok cunku united kingdom web sitesinde green card sayesinde gecisimin sorunsuz yapilabilecegi yaziyor dedim bununla ilgili bir PDF ciktisi almistim onu da gosterdim aa evet evet green card varsa sorun yok deyip o gun icinde ayrilacagima dair transit gecis damgasi basti. Transit gecis damgasini schengen vizemin ve daha once sorunsuz giris cikis yaptigim tarihleri iceren kisima basti bu sorunsuz gecisin ayrica onunla da ilgisi var mi bilmiyorum ama en buyuk etken diger ucusumun board passinin hazir olmasiydi eminim. Ingiltere her kosulda riskli bir ulke bir daha oradan bilet almam ama coktan almis olup kara kara ne yapacagini dusunen olursa diye anlatmak istedim. Ayrica bagaja valiz gondermenizi de tavsiye etmem cunku bizim valizimiz olsa onu beklerken ucusu kacirmamiz cok yuksek ihtimaldi. Orlando Ingiltere ucusu sirasinda 2 saatlik bir gecikme yasandi diger ucusua ucu ucuna yetistik
-
merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
-
@Henry-bloor, içinde söyledi: Kanada'dan Amerikaya Otobus ile Giderken Pasaport Kontrolu Nasil Oluyor ?
Değmez porter la git uçak şehrin göbeğine iniyor
Uvuz uçak kalkmıyor hocam olanlar da otobüsün 3 kati falan hocam maalesef
-
Merhaba arkadaslar,
Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ? -
-
@crazycells ben de istiyorum @crazycells 😹
-
@gufan @crazycells ben yeni Amerikan vatandasi oldum ve ilk kez gecen hafta 2 pasaport ile seyahat ettim, Amerika’dan Turkiye’ye geldim. Amerika’dan cikarken bilet gisesinde US passport uzattim, fakat Amerika’ya donus biletim 3 aydan uzun bir zamani kapsadigi icin Turk pasaportumla islem yapmayi uygun gorduler, aksi taktirde vize gerekiyormus. Turkiye’ye indigimde de polise sordum, cifte vatandas olarak hangi taraftan ne sekilde cikis yapmam uygun olur diye, TC vatandaslari kismindan TC pasaportumla cikmami onerdi ve ben de o sekilde ciktim. Onemli olan Amerika’ya donerken mutlaka US passport kullanmam gerektigini soyledi. Fakat simdi de aklima su takildi; Amerika’ya donerken acaba Amerikan polisi neden US passportumla ulkeden cikmadigimi sorgulayip sorun cikarir mi?🙄 sonucta suan US passportumda herhangi bir islem gorunmuyor ulkeyi terkettigime dair.
-
@Serapp teşekkürler 🙏
-
Bahsettiğiniz yerleri ailece gezip gördükten sonra öğrenciyken okuyup rotanın çıktısını kitabın arasında sakladığım Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı (Zen and the Art of Motorcycle Maintenance) kitabındaki Zen Route'u motorsikletle tek başıma tamamlamak, bucket-list'tekilerden bir tanesi.
73bf643a-cdd5-4d57-ae29-c1214974c4b2-zen_route-1536x1079.jpg
-
Yurtdisindan ABD deki uretim yapan firmalara pazarlama amacli hayvansal urun numunesi gelirken yanimda getirmek istiyorum. Gumruk bildiriminde kurallara uygun bir sekilde bunun bildirimini yapacagim. Ne gibi sorumluluklarim olur? gumrukte bana soracaklari sorular neler olur? Bu konuda deneyimi olan arkadaslar deneyimlerini paylasirlarsa sevinirim. Tesekkurler.
-








Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
-
Merhabalar,
Malum buradaki herşeyi ve imkanları bırakıp göçmek söz konusu olunca insan bir artılar, eksiler tablosu yapıyor. Bende merak ettim, GC sahibi olup ABD'DE yaşamanın, diğer dünya ülkelerine gitmekte, daha vatandaşlığı almadan faydası var mı?
Aklıma takıldı, diyelim bu yıl GC aldık, Amerilka'ya gittik ve Amerikada yaşamaya başladık, iş, güç, ev düzeni kurduk ve 6 ay-1yıl sonra canımız Avrupa'ya seyahat etmek istedi, bu durumda GC sahibi olduğumuz için Amerikan pasaportu alıp Amerikalı gibi mi seyahat ediyoruz yada GC'li olup vatandaş olmadığımız için pasaport alamayıp yine Türk pasaportu ile mi seyahat edeceğiz. Shengen vize işlemleri falan nasıl oluyor? GC'li olmamızın vize işlemlerinde kolaylığı var mı?
Amerika'da yaşayan GC'li arkadaşlar tecrübe ve bilgileriniz bekliyorum.
Teşekkürler
-
amerikan pasaportu almanın şartı abd vatandaşı olmak , 5 yıl geçmeden gc sahipleri vatandaş olamıyor dolayısıyla türk vatandaşlığı sahibi olarak türk pasaportunun dahil olduğu şartlara göre schengen vizesi alınıyor. yalnız tahminim abd de yaşadığımız için bizden 20 tane evrak istenmeyecektir. bankada para ve çalıştığını gösteren bir evrak yeterli olacaktır vize için.
-
Teşekkürler, aynen tahmin ettiğim gibi o zaman. Dedim ya artı-eksi hesabı yapıyorum, Türkiyede işim gereği vize sorunum yok, ama Amerikaya göçünce bu bir soruna dönüşecek ise eksi hanesine koymak isterim
Ama Türk olarak vizede en büyük eksi göçme riskinden oluşuyor Amerikada yaşayan birisinin Avrupaya göçeceğini düşünüp problem çıkartacaklarını çok sanmıyorum bende.
-
Bende bir ara artı eksi yapmıştım. Eksilerin çoğunluğu hobi veya 2. gereksinimler Artıların çoğunluğu ise insan gibi yaşamakla ilgili olunca listeyi bıraktım
-
Listede eksiler hep fazla çıkıyor. Ancak yinede gidilesi bir ülkemi acaba ?:)
-
Green Card sahipleri su ulkelere vizesiz seyahat edebilirler (liste Mart 2018'e gore guncel bilgiler icermektedir):
Not: Costa Rica, Dominik Cumhuriyeti, Meksika ve Panama gibi ulkeler gecerli ABD vizesine sahip kisiler icin de vize gerektirmiyor.
- Bahama (30 gun)
- Belize (onceden izin alinip, ulkeye varildiginda vize alinabiliyor)
- Bermuda
- British Virgin Islands (1 ay)
- Turks and Caicos Adalari (30 gun)
- Canada: 6 ay (15 Mayis 2016'dan veri havayolu seyahatlari icin eTA gerekiyor)
- Caribbean Netherlands (Netherlands Antilles, Bonaire, Aruba, Sint Maarten or Curaçao) (30 gun)
- Costa Rica (30 gun)
- Cayman Islands (30 gun)
- Dominican Republic (30 gun)
- Jamaica (6 ay)
- Georgia (90 gun)
- Mexico (180 gun)
- Serbia (90 gun)
- Montenegro (7 gun)
- Taiwan (ROC (Taiwan) Business and Academic Travel Card sahipleri icin 30 gun)
- Arnavutluk (6 ay)
- Kosova (15 gun)
ABD vatandaslari hangi ulkelere seyahat vizesi almali?
Turkiye vatandaslari hangi ulkelere seyahat vizesi almali?
-
@greenleo hayattan beklentilerinize bagli sayin greenleo
@asilcenk Avrupa artik GC sahiplerinden de vize istiyor, ama tabii ABD'den basvuru yapacaginiz icin dediginiz gibi onaylanma ihtimali daha yuksek olacaktir.
GC sahibi olunca en buyuk avantaj Kanada ve Meksika'ya seyahat oluyor. Gerci ABD vizesine sahip olunca Meksika giris-cikis yapmaniza izin veriyor ama Kanada TC pasaportuna vize istiyor normalde. Ayrica Kosta Rika, Jamaika ve diger bir cok Karayip ulkesine GC sahibi olunca vizesiz girebiliyorsunuz. Gerci o Karayip ulkeleri turistik amacla pek cok ulkeye vizesiz giris sansi taniyordur diye tahmin ediyorum.
-
@crazycells öncelikle her insan gibi mutlu bir hayat tabi ki.Aşağıdaki konuları eleştirmek için yazmıyorum ortak bir sohbet olması için belirtiyorum. Ancak
ABD de bakıyorsun;-
Sağlık sistemi kötü deniyor.
-
Eğitim ancak iyi bölgede oturabilirsen puanı yüksek okul var.
-
İş devamlılığı ve iş yeri sosyal hakları yok gibi.Saat ücreti her an işten çıkarılma riski
-
Irkçılık var.Güvenlik her bölgede değişiyor.
-
İklim koşulları afetler çok fazla
-
Orta seviye iyi bir hayat için saat ücreti yüksek olmalı ancak iyi yerlerde hayat çok pahalı deniyor.
-
Her tür mavi yaka iş seni bekliyor
..............vb.
-
-
Irkçılık bizi de korkutuyor. Eşimin başı kapalı. nasıl bir tepki ile karşılaşacağımızı merak ediyoruz ve korkularımız var. Son bir yıldır ortam çok gergin. Anca şehir merkezlerinde göçmenlerşn yoğun olduğu yerde yaşarsak rahat ederiz diye düşünüyoruz. Ama her şeye rağmen Amerika'da yaşamak paha biçilemez. Gidip göreceğiz.
-
@apostleoftruth selam hayırlısı olsun .Dediğiniz gibi yaşamadan bilinmez .
-
@greenleo dediğim gibi artılar eksiler her zaman var. Eksileri güzel belirlemişsin.
Artılar kısmında;
-Adaletli yaşam
-Düşünce özgürlüğü
-Kanunlara ve haklara saygı
-Temel yaşam ihtiyaçlarına erişimin kolay olması (gıda, ev, araba, okul)
-Stressiz yaşam (iş, çalışma stresinden bahsetmiyorum. Trafikte, bankada sıra beklerken, devlet dairesinde iş halleder iken vb.)Irkçılık heryerde, her ülkede Türkiye dahil var. Ama çalışkan, dürüst, karşısındakinin dilini konuşan kendini geliştirmeye açık insana, normal bir insanın ırkçılık yapacağını sanmam.
Sonuçta Amerika dünyanın en çok göçmen alan kıtalarından biri.Okul konusunda (kızım 12 yaşında) TR'de farklı mı sanki, burası daha kötü, özellikle İzmirde artık kimse çocuğunu devlet okuluna göndermek istemiyor, boğazından, gezmesinden, tatilinden kısıyor ama en azından dil öğrenmesi için dünya para bayılıp özel okula gönderiyor.
Belkide çok hayal perestiz ama çalışkan dürüst insan olup te Amerika yada Avrupaya gidip mutsuz olanı görmedim daha.
GC'yi alıp gidip görmeden 1-2 yıl yaşamadan yorum yapmak aslında sadece tahmin, sonuçta herkesin beklentisi, problem yada şansları kucaklayışı farklı bu hayatta. -
@greenleo bunlarin hepsine onumuzdeki haftalarda, aylarda deginecegiz
hepsi icin uzun uzun ayri konularda konusmak gerekecek.
Ozellikle saglik sistemi ve egitim konusunda benim gorusum genelden biraz farkli
vakit oldukca konulari post edecegim, su kura basvurulari bir bitsin ve ortalik sakinlessin, konulari post etmeye baslariz
-
Sağlık konusu benim de aklımı kurcalıyor. İyi bir iş bulamazsak sigorta kapsamı da çok düşük oluyor. Sadece dişini yaptırmak için uçak bileti alıp Türkiye'ye gelen insanları duydukça endişem daha da artıyor.
-
Yazacağım 1-2 paragraf subjektif fikirlerimi ve gözlemlerimden çıkardığım sonuçları içermektedir. Elbette sayılarla yapılacak mukayese ve US sağlık sistemi eleştirisi daha gerçekçi olacaktır. Ama yine de tartışmanın münferit örnekler üzerinden ilerletilemeyeceği konusunda son derece netim.
Uzun uzun konuşulması, konuşurken sayılarla ve oranlarla desteklenmesi gereken bir konu. Çok kaba bir argüman sunacağım. Argümanın kabalığı tam olarak doğru olmasa da TR'de bana "Amerika'da iyi hoş ama sağlık berbatmış orada, biz ise burada bedava muayene oluyor ne habeeer" diyenlere anlatmak için kullanılacak kadar yeterli.
US sağlık sisteminin tek eleştiri noktasının sunulan hizmetin kalitesi değil ücretlendirilmesi olduğunu varsayıyorum. Bunun için başka bir konudan -harcama transferi ile örnekleyerek- net bütçe aktarması yapacağım.
TR de standart bir aile için (orta direk) 2 araç almak gerektiğinde (fazla derseniz aile başı 1 araç olsun) aynı araç için US ile kıyasladığınızda araç başı 30-40 bin TL fark ödersiniz. 5 yıl boyunca ayda 3 depo fullerseniz fark ayda 500 TL den yaklaşık 30 bin TL eder. Başka konulara girmeden sadece 1 araçta 5 yılda (vergiler MTV vs hariç) 60-70 bin TL fark olur. Dolar olarak ise yaklaşık 17-18 bin $ yapar. İki araç için $35-36k. Bu parayı sağlıkla ilgili harcadığınızı varsayın.
Acil durumlarını saymazsak, CA ve bazı ağır tedavi gerektiren durumları da çıkartırsak sadece araç ile aradaki farkı görebiliriz.
Kiiii, kişisel fikrim bu değildir, kişisel fikrim Amerika'nın toplumsal refah ve gelişmişlik için neredeyse ideal bir sağlık-sigorta sistemine sahip olduğudur.
Ve emin olun sapına kadar sosyal görünen TR sağlık sisteminin gitmekte olduğu/ gitmek zorunda kalacağı sistem de budur. Münferit örnekler dışında US sağlık sistemi, okuduğum örneklere göre kimseyi tedavisiz/sağlıksız bırakmıyor. -
@civil_engineer merak etmeyin, buradaki sisteme adapte olunca, ilerde illaki iyi bir isiniz ve sigortaniz oluyor. Bu tur durumlar sadece en baslarda biraz can sikici olabiliyor.
-
@caglaror pek cok noktaya katiliyorum. Birkac ay icinde gruptaki doktor arkadaslardan biriyle bu konuda video hazirlayacagiz. Saglik sigortasi konusunu da o zaman post ederiz foruma.
-
Arkadaşlar bu konu tartışılmayacak, ince ya da kalın hesaba girilmeye gerek olmayacak kadar açık ve nettir.
Türkiye'de brüt maaşınıza baktığınızda sigorta kesintisini görüyorsunuz değil mi?
Asgari ücret için söylüyorum arkadaşlar: 1400 TL asgari ücret alan bir adamdan 249 lira, İşverenden de aynı amaç için 365 TL SGK kesintisi yapılır. Yani toplamda 614 TL arkadaşlar.Şimdi USA'da yaşayan arkadaşlara soralım. Ayda 614 $ sigorta yatırsanız, nasıl bir sağlık imkanınız olur?
İşin net hesabı budur. -
@crazycells Bekliyorum konuyu=)
-
Konusu burası değil ama;
@iskenderp Sadece benim maaşımdan 2500 TL sigorta kesiliyor. Sadece sigorta.
Ama amerika gelir gider olarak bakıldığında buradakiherkes için aynı değil malesef.
Bende @greenleo gibi tam karar veremeyenlerdenim.
Çünkü eşim ve benim toplam maaşımızı dolara çevirdiğimizde elimize geçen xk doları amerikada ben kendi başıma kazanamayacağım. Eşimin de çalışması gerekiyor.
Eşim çalışırsa çocuğa kim bakıcak burada annem bakıyordu.
O yüzden amerika herkes için fırsatlar ülkesi değil. Beklentilere göre değişir.
-
Artı-eksi yapıp yapmamak kişinin yada ailenin TR'deki yaşamı ile bağlantılı bir durum. Benim gibi yaşı nerede ise 40 olmuş, uzun süreli ve iyi gelirli bir işi olan birine hazır kurulu düzenini bırakıp herşeye sıfırdan başlamak doğal olarak zor gelir. Ama işte burada olay, hayatta önemli olan nedir sorusuna geliyor. Artı-eksi yapma ihtiyacı da buradan doğuyor.
Neler için nelerden vazgeceğiz. Asıl düşünülen bu aslında ve bu konu her birey için farklıdır...






Benzer Başlıklar
42
Online
36.9k
Users
5.5k
Topics
399.6k
Posts
Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum