• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. kucurizm
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 111
    • En İyi 60
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

kucurizm

@kucurizm

178
    İtibar
    195
    Profil Görüntülemeleri
    111
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

kucurizm Takip etme Takip Et

kucurizm tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Evet, bir güzel haber de benden gelsin: VİZEMİZ ONAYLANDI!
      Cuma günü saat 08:30 randevumuz vardı. Evrakları çok önceden hazırlamıştık. Genel bir bilgilendirme için eşim ve benim için evrak listesi:
      • Pasaportlarımız
      • 5*5 boyutunda ikişer adet fotoğrafımız
      • Evlilik cüzdanı ve iki fotokopisi
      • Sağlık zarflarımız
      • Askerlik durum bildirir belgesi
      • Benim diplomam ve fotokopisi
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneklerimiz
      • Arşiv kayıtlı adli sicil belgelerimiz
      • Mali kanıtlarımız (Bizim birikimimiz eşimin banka hesabında TL mevduat faizindeydi. Bir Excel sayfasında, hesabımızdaki TL’nin kaç dolar olduğunu gösteren bir form hazırladım ve onu en başa koydum. Sadece ona baktı ve yeterli dedi.)
      • ustraveldocs kayıt sayfasına sadece baktı, inceledi ve geri verdi.
      • Amerika da kalacağımız adresi bir kağıda yazmıştık onu aldı adresi yazıp geri verdi.
      Sıralama aynıydı: Önce ücretimizi ödedik, sonra evrak teslim sırası aldık ve sıramızı bekledik. Bizi diğer arkadaşlardan ayıran en önemli süreç, benim ilk başvuru sırasında yaptığım maddi bir hataydı. Şöyle ki:
      Ben Green Card başvurusu yaparken son gün hiç okumadan doldurdum. O esnada “name” kısmına soyadımı, “lastname” kısmına ise adımı yazmıştım. Evrak teslimi sırasında bunu fark ettiler ve bana, “Küçük bir hata yapmışsınız, bunu düzeltiyorum şimdi,” dedi. Ben de, “Evet, öyle bir hata yaptım başvuru sırasında ama DS-260 formunda bu hatamı düzelttim,” dedim. Evraklarımızı alan beyefendi, “Sorun yok, bunlar maddi hatalar, sorun olmaz,” dedi ve düzeltti.
      Sonrasında sıra numaramızı aldık ve mülakatımızı bekledik. O meşhur sarı saçlı hanımefendinin ekranında numaramız yandı.
      İngilizce bilip bilmediğimizi sordu. İkimiz de A2 seviyesinde biliyoruz dedik. O dakikadan sonra bizim yarım İngilizcemiz ve hanımefendinin yarım Türkçesi ile bir mülakat gerçekleştirdik.
      Yeminimizi İngilizce yaptık, sonra Türkçe devam ettik.
      Sorduğu sorular:
      • Hangi üniversiteden mezunsunuz?
      • Amerika’da nereye gideceksiniz? (Boston dedim. “Neden?” dedi. “Arkadaşım orada,” dedim, “tamam,” dedi.)
      • İlk evliliğiniz mi?
      • Çalışma planınız var mı? (Eşim mesleğini söyledi. Ben de, “Yemek yapmayı çok seviyorum, mutfakta şef olmak istiyorum,” dedim, gülümsedi.)
      • Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
      • Daha önce Amerika’da bulundunuz mu?
      “Her şey yolunda görünüyor, vizenizi onaylıyorum,” dedi. Çok içten bir teşekkür ettik, karşılıklı gülümsedik ve bitti.
      Tüm bu sürecin en başında, önce güzel haberle eşimle çok sevinmiştik ancak daha sonra başvuru sırasında yaptığımız hata ile resmen yıkıldık. Sonra bu forma üye olup ilk bu hatanın bana problem çıkarıp çıkarmayacağını sormuştum. Ve o zaman @gucarslan bana, “Bir şey olmaz, siz mülakata günü almaya bakın devam edin, bu hata sorun çıkarmaz,” dedi ve tüm motivasyonumuzu tekrar yükseltmişti. Kendisine burada özel olarak teşekkür etmek istedim. Ayrıca bu formu kuran, kullanmamıza vesile olan, sorularımıza sabırla cevap veren, Excel listelerini düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      K
      kucurizm
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

BİR GÜZEL HABERDE BENDEN GELSİN 21 KASIMA MÜLAKAT ALDIM

K
      kucurizm

Arkadaşlar tabloyu düzenledim. Eksikler varsa kontrol edin. Sorun yok onlar silsin biz yerine koyarız.

K
      kucurizm
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

merhaba arkadaşlar 25 aralıkta Boston da giriş yapmıştık ve 1 ocakta da çıkış yapmıştık. Az önce arkadaşımız aradı ve SSN zarfları adrese teslim edilmiş 🙂

Gündem içinde yayımlandı
      K
      kucurizm
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

İLTİHAPLI SEDEF ROMATİZMASI TANISI VE UNGANLAR

Merhaba arkadaşlar bizimde Unganlar sağlık kontrollerimiz başarılı ile geçti o meşhur sarı zarfları aldık. Unganlar süreci defalarca yazıldı o yüzden o kısımları atlıyorum. Ben iltihaplı sedef romatizması hastasıyım, 2023 yılında teşhis konuldu. Bilen arkadaşlar vardır belki eklem iltihaplanması yapar ve bildiğiniz hareket kabiliyetinizi güçlükle gerçekleştirebiliyorsunuz. Özellikle mevsim geçişleri bizim için çok büyük bir sorun oluyor. Tamda bir mevsim geçisin de hastalığım aktif atak içinde iken gittik sağlık muayenesine. Deneyimli üyelerinde yazıklarından yola çıkarak biraz erken aldık randevumuzu.
      Gitmeden önce beni takip eden doktorumda şuandaki durumum tedavi planımla alakalı bir hastalık durum raporu aldık. Aktif ilaçlarımı kullanıyordum zaten bir de atak aktif olduğu için yeşil reçeteli ağrı kesici kullanıyordum. Yine atak halinde olduğum için CRP değerimde yüksek seyrediyordu.
      Gittik kanımızı verdik akciğer filmi çekildi vs vs en son doktarın yanına ilaçlarım ve aldığım hastalık durum raporu teslim ettim ve muayene girdim. Doktor bey önce raporu okudu, ilaçlarımı sordu aktif hangilerini kullanıyorsun diye, bende hastalığımın mevsim geçişinden ötürü aktif atak halinde olduğunu yeşil reçeteli ağrı kesicide dahil olmak üzere hepsini kullandığımı söyledim. Doktor ' korkmayın bu hastalığınız vizeniz için engel değil' dedi ve aşıları yaptı. O cümleyi duyduğumda mükemmel bir rahatlama geldi. Buradaki deneyimli üyelere çok teşekkürlerimi sunuyorum. Romatizmal hastalığı olan arkadaşlarımıza sağlık kontrollerinde bir yardımı olsun diye bunu buraya yazıyorum. Darısı konsolosluk mülakatına diyerek saygılarımı sunuyorum.

K
      kucurizm

Arkadaşlar bizde perşembe gecesi bostondan giriş yaptık. Beklediğimizden çok çook daha kolay oldu. Detayları abd giriş başlığı altına en kısa sürede yazacağım.

Gündem içinde yayımlandı
      K
      kucurizm
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Son gelişmeler neticesinde bizde 25 Aralıkta Boston'da giriş yaptık. Bir hafta konaklayıp tekrar geri döndük. Havaalanında herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. Yanımda ilaçlarım vardı arama bile yapılmadı. Sadece üzerimizdeki para miktarı soruldu ve green card gönderilecek adresi teyit ettiler. Bir hafta etrafı gezdik, araçla şehri gezdik kafamızda planlar yaptık. Bizim için zor bir hafta oldu çünkü biz Antalya'da 15 derece havadan bir anda -17 feeling Boston'a geçiş yapınca zorlanmadık desek yalan olur 🙂 Ama güzel bir hafta oldu. Telefon hatlarımızı aldık, banka hesaplarımızı da açtırmak istedik ancak bank of america SSN olmadan şuanda işleminizi yapamayız o sürece kadar Boston keyfini çıkarın diyerek hesaplarımızı açmadı. Green card adresimiz arkadaşımızın adresi kartlar ona teslim edildiğinde oda kartlarımızı bize ulaştıracak ve ondan sonra temelli gitmeyi düşünüyoruz. Sürecin en başında beri yanımızda olan formun tüm üyelerine çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız 🙂

Yolculuk içinde yayımlandı
      K
      kucurizm

Arkadaşlar hepinizin heyecanını anlıyorum, aynı heyecan bizlerde de var. Sizden tek ricamız sorunuz dışındaki görüşlerinizi, anlık cevaplarınızı DV2026 Sohbet odasında yapalım. Burayı sadece soru sormak için kullanalım ki bizden daha tecrübeli kullanıcılar sorularımızı görsün ve cevap verebilsinler. Bizlerde onların yazdığı uyarıları cevapları okuyabilelim. Lütfen hepimiz bu konu hakkında özen gösterelim.

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları sayfasında mali yıl bitmesine 1 ay kalmasına rağmen 964 sayfa, DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları sayfasında mali yıl bitmesine rağmen 820 sayfa gönderi varken daha bizim mali yıl başlamamışken 281 sayfa gönderi var. Lütfen sorularımızı sadece sorularımızı soralım ve cevaplarını bekleyelim. İlginiz için çok teşekkür ederim.

K
      kucurizm

Şubat sonu olan gidiş planımızı olabildiğince öne çekip 25 aralığa aldık. Hakkımızda hayırlısı

Gündem içinde yayımlandı
      K
      kucurizm

Arkadaşlar hepinizin heyecanını anlıyor, inanın sizin adınıza çokta mutlu oluyoruz. Sizden ricam bu heyecanlı zamanlarınızda 1 dakikanızı ayırarak mülakat tarihlerinizi excel listesine işleyin.

K
      kucurizm

kucurizm tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Memurluk mu Amerika mı?

@Serapp bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      K
      kucurizm

@EasternStar valla sizin yazdıklarınızı okurken kendi sancılarımı ağrılarım aklıma geldi. Ne kadar zor bir süreçte olduğunuzu çok iyi anlıyorum. Umarım hızlıca sağlığınıza kavuşursunuz. Çok geçmiş olsun. Bilgilendirme içinde ayrıca çok teşekkür ederim.

K
      kucurizm

@Darwin aslında değerli forum kullanıcılarından bir tavsiye bekliyorum.
      Ben devlet memuruyum, Antalya da yaşıyorum evimiz var. En önemlisi bende ilhaplı sedef romatizması var. Halk arasında eklem romatizması deniliyor. Üç ayda bir düzenli tahlillerimi yaptırmak zorundayım. Düzenli olarak biyolojik ilaç kullanıyorum.Bazen tutunca 20 gün ayağa kalkamıyorum. Dil a1 a2 seviyesi. Şuanda kenarda birikmiş bir paramızda yok, kredi çekip orada bir hayat kurmak lazım.
      Kafamız tüm bu nedenlerden ötürü çok karışık. Sağlık sorunum çok gözümü korkutuyor birde orada işsizlik süreci tabiki. Ne yapacağız şaştık kaldık.

K
      kucurizm

@Ayşe-5 bunun için form açtırmanıza gerek yok diye biliyorum. Mülakatınız başlamadan bu bilgilerinizi güncelleyebiliyorsunuz. Hatta bende sizinle aynı durumdaydım, hem pasaportum yoktu hem de adresim. Mülakat sabahı evrak kontrolünde bu bilgilerimi düzelttirdim.

K
      kucurizm

Amerikada artan yaşam maliyetlerinden sonra orada yaşan deniyimli kullanıcılara soruyorum. Arkadaşlar Memurluk mu Amerika mı ?

K
      kucurizm

Tekrar merhaba, 25 Aralıkta ABD Boston Logan havalimanında giriş yapmıştık. Bir hafta kalıp döndük. Bugün itibari ile eşim ve benim green cardlarımız adrese teslim edildi. Arkadaşımız bir iki ay içinde buraya gelecek ve gelirken de kartları getirecek. Bizde kartlarımız ile temelli geri gideceğiz.

K
      kucurizm
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@aysegul hayırlı olsun ayşegül hanım, sizden bir gün sonra da biz giriş yaptık ancak halen 'Immigrant Visa Fee Payment Received' şeklinde bekliyoruz. İlk hafta ssnler geldiğinde süreç hızlı geçecek diye umutlanmıştık oysaki. Tekrar hayırlı olsun diyelim ve darısı başımıza diyelim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      K
      kucurizm
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Bugün tam 30 gün oldu Boston'dan giriş yapalı. Şuanda Türkiye'deyiz. Malum olaylar yaşandığında 25 aralıkta giriş yapmıştık. Bir hafta kalıp geri döndün bir aydır 'Immigrant Visa Fee Payment Received' olarak bekliyor halen bir güncelleme yaşanmadı green cardlarımızda. SSNlerimiz 10 gün içinde teslim edilmişti.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      K
      kucurizm

@kani merhaba bizde 25 aralıkta boston da giriş yapmıştık SSN'lerimiz geldi ancak green cardlar 'Immigrant Visa Fee Payment Received' kısmında halen. Bizde bekliyoruz.

K
      kucurizm

merhaba arkadaşlar 25 aralıkta Boston da giriş yapmıştık ve 1 ocakta da çıkış yapmıştık. Az önce arkadaşımız aradı ve SSN zarfları adrese teslim edilmiş 🙂

Gündem içinde yayımlandı
      K
      kucurizm