• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Serapp
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 92
    • Konu 2
    • İleti 2597
    • En İyi 1797
    • Tartışmalı 4
    • Gruplar 1

Serapp

@Serapp

⭐⭐⭐⭐

4651
    İtibar
    4637
    Profil Görüntülemeleri
    2597
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Serapp Takip etme Takip Et
    ⭐⭐⭐⭐

Serapp tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Kasım ayı için Bangkok’tan mülakat tarihi öğrenen herkesi tebrik ederim.
      Şimdi izlemeniz gereken yol bana göre şöyle olmalı: Şu anda konsolosluğa mail göndermeyin, daha çok erken. Öncelikle belgelerinizi hazırlayın, nerede kalacağınızı planlayın. 2NL geldikten ve ESC sayfanız güncellendikten sonra sağlık muayenesi randevunuzu alın.

Ekim ortalarında uçak biletlerinizi almadan önce, eğer hala Bangkok’tan sizden istenen belgeleri bildiren bir e-mail gelmemişse o zaman konsolosluğa mail atmanızı öneririm. Ama konsolosluğa doğrudan ‘Oturum istiyor musunuz?’ diye sormak yerine,
      ‘XX Kasım tarihinde mülakatım var. Gelirken yanımda getirmem gereken standart belgelerin dışında ek bir evrak var mı?’
      şeklinde bir soru yöneltmeniz daha uygun olur.

Ben 28 Ağustos öncesi dosyasını taşıyanlardan oturum istemeyeceklerini düşünüyorum. Umarım içime doğan gerçek olur🙏

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Serapp
      Serapp
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@ayvalik10 Lütfen hitap şeklimize dikkat edelim, "sen" dili yerine daha nazik bir üslup kullanalım. Ayrıca eleştirel bir yaklaşımdan kaçınmak çok önemli. Eğer paylaşmak istediğiniz öneriler varsa, elbette kendisi memnuniyetle dinleyecektir. Kişinin motivasyonunu düşürecek ifadeler yerine, daha çok moral verici sözlerle destek olmaya çalışalım. Çünkü yazdığınız bu mesaj kendisini daha kötü hissetmesine neden olabilir.

Unutmayalım, bu süreç zaten yeterince zor. Birbirimize güç vermek için buradayız.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Serapp
      Serapp

Merhabalar,
      Son zamanlarda, bu pause kararı kalkar mı, ne zaman kalkar diye hepinizin gözü kulağı aynı haberde biliyorum, bu karar birçoğunuz için uykusuz geceler, yapılan masraflar ve en önemlisi kurulan hayallerin üzerine çekilen bir perde demek.
      Ancak şu an elinizde olmayan sebeplerle beklemek zorundasınız. Bu bekleme sürecinde birkaç noktaya değinmek istiyorum.
      Sizler üzerinize düşeni yaptınız. Başvurdunuz, seçildiniz, bir kısmınız mülakata girdi, bir kısmınız girecek.
      Hayat bazen bize en büyük kapıyı aralar ama eşiğinden geçeceğimiz saati kendisi belirler. Eğer bu kapı açılacaksa, hiçbir bürokratik engel onun önünde duramaz. Eğer açılmayacaksa, belki de bilmediğimiz bir şerden korunuyoruzdur.
      Gideceğim diyerek buradaki yaşamınızı durdurmak, sadece stresinizi artırır. Lütfen, bu süreç hiç yaşanmamış gibi günlük rutinlerinize, işinize ve sevdiklerinize odaklanmaya devam edin.
      Gidince tutunup tutunamayacağınızın garantisi olmadığı gibi gitmenin de kalmanın da mutlak bir mutluluk sözü yok.
      Şimdi lütfen üzülmeyin. Nasibinizde olan eninde sonunda size ulaşacaktır.

Serapp
      Serapp
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mali yılın başlamasına az kaldı. Gönül ister ki hepiniz Ankara’dan mülakat alın ama geçmiş yıllar gösteriyor ki bu çok zor. Mecburen bir kısmınız AOS yapacak bir kısmınız dosyasını taşıyacak.

Dosya transferi düşünenler için bazı bilgiler vermek istiyorum.

Önce vizesiz (*) masrafı az olması açısından yakın mesafedeki ülkelere mail atın. Daha sonra cevap geldikçe duruma göre yazdığınız ülke sayısını artırırsınız.

2022’de yardımcı olan ülkeler 2023’de cevap bile vermemişti. 2023 yılında yardımcı olan ülkeler de bu yıl yardımcı olmayabilir. O nedenle ABD Konsolosluğu bulunan tüm ülkelere (**) mail atın.

Mailinizde sade, anlaşılır, resmi bir dil kullanın. ChatGPT sitesini kullanmanızı öneririm.

Kesin olarak reddetmeyen iş yoğunluğundan vs bahseden konsolosluklara 10-15 gün sonra ikinci bir mail, hatta duruma göre üçüncü bir mail yazın.

Mailde Ankara’yı şikayet etmeyin, sonuçta hepsi ABD Konsolosluğu.

Kendinize bir excel dosya hazırlayın. Yaptığınız tüm işlemleri bu tabloya işleyin.

Oğlum 66 ülkeye mail yazmıştı. Çok zor oldu. Çok yıprandık gecemiz gündüze karıştı ama şükür ki Hong Kong’dan alabildi vizesini. Yaşadığımız tecrübeleri sizlere bir nebze olsun işe yarar umuduyla paylaşıyorum.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

(*) Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları: https://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

(**) ABD Konsolosluğu bulunan yerlerin listesi https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html

Serapp
      Serapp
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sevgili talihliler,
      Sağlık randevusuna giden, mülakatına giren, yola çıkan ve çıkmak üzere olan, aşı olduğunu söyleyen ve buna benzer haber verme niteliği taşıyan mesajları sadece beğenin, cevap yazınca o da teşekkür ederim diye yazıyor, derken sayfalar uzayıp gidiyor.
      Mülakat başlığında detaylı deneyimini anlatanlara tebrik yazılabilir ama bu başlık aşamalar başlığı. Biraz özen gösterirseniz bilgiye daha çabuk ulaşırsınız.
      Teşekkürler...

Serapp
      Serapp

Current olduktan sonra - Aktif olduktan sonra DOSYA TRANSFERİ - DOSYA TAŞIMA

Dosya numaranız aktif olmadan önce KCC aracılığıyla kolayca taşıma yapabilirsiniz. Ancak numaranız açıklanan bültende belirlenen sınırın içine girdikten sonra KCC üzerinden taşıma mümkün değildir. Bu durumda ilgili konsolosluklara yazarak talepte bulunabilirsiniz, ancak kabul edip etmemek tamamen konsolosluğun inisiyatifindedir.

Aşağıda üç ülkeye nasıl bir e-posta yazacağınız ile ilgili örnekler mevcut:

Viyana 

E-posta adresi: [email protected]

Konu satırı: M77 - NON-RESIDENT TRANSFER - Ad soyad

Hong Kong

Konu satırı: M77 - CASE NUMBER(örnek 2026EUXXXXXXX) - TRANSFER

Bangkok

Konu satırı: CASE NUMBER(örnek 2026EUXXXXXXX)

E-posta içeriği :

Dear Sir/Madam
      I kindly request the transfer of my immigrant visa case from ..... to .......
      Thank you for your assistance.
      I will be staying in ...... at the following address during the interview period:
      (*)................
      Best regards,
      Ad soyad

Case Number :
      Principal Applicant : Soyad, ad
      Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY
      Date of Birth : Ay / Gün / Yıl

*Not: Adres, konsolosluğa yakın bir otel adresi olabilir; prosedür gereğidir, orada kalmak zorunda değilsiniz. Adresi yazarken otelin adını değil sadece adresini yazın.

Başka ülke konsolosluklarına yazmak isterseniz aşağıda verdiğim linkteki listeden seçip iletişim adreslerini bulabilirsiniz:

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html

Serapp
      Serapp

Hong Kong sağlık muayenesi ve mülakat için gerekli evraklar listesi aşağıda yer almaktadır. Bu evraklar, mülakat tarihi alındıktan sonra hazırlanmalı ve mülakata gittiğinizde üzerlerindeki tarihler 30 günü geçmemiş olmalıdır.

Sağlık muayenesi için gerekli evraklar:

• Son 6 ay içinde çekilmiş (gözlüksüz) fotoğraf (1inç x 1.5inç - yani 2,54cm x 3,81cm) (çok küçük ama böyle istiyorlar)
      • Pasaport orijinali ve kopyası. Kopyanın arkasına adınızı, telefon numaranızı, Türkiye (ev) adresini ve ABD adresini (GC’nin teslim edileceği adres), e-posta adresini yazın.
      • DV randevu sayfası
      • Varsa aşı kayıtları (tercümeli) (aşağıdaki ❗️ notu okuyun)
      • Göğüs/akciğer veya tüberküloz hastalığı ile ilgili tüm raporlar veya röntgen filmleri
      • Mümkünse ameliyatla ilgili tüm raporlar.

❗️ Bu linkte sayfanın en sonunda yer alan tablodaki hastalıklara karşı antikor testi yapılabilecek olanları yaptırıp sonuçlarını E-nabız’dan çıkartıp aile hekimine kaşe imza yaptırabilirsiniz. Böylelikle aşı masrafınız önemli oranda azalacaktır.

Mülakat için asıl talihliden istenen belgeler:

• Pasaport aslı ve fotokopisi (eğer daha önce alınmış bir Amerika vizesi varsa pasaportu ile götürülmeli)
      • TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi
      • 2 adet fotoğraf 5x5 cm
      • DV Randevu sayfası
      • DS-260 confirmation sayfası
      • E-devletten tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi - U.S. Consulate General Hong Kong, Macau hitaben (tercümeli)
      • E-devletten doğum belgesi formül A (çeviriye gerek yok zaten çok dilli).
      • Evliler için E-devletten evlilik belgesi formül B (çeviriye gerek yok zaten çok dilli)
      • Evliler için evlilik cüzdanı (tercümeli) - eğer GC sonucundan sonra evlendiyseniz ilişki ispatı (fotoğraf ve yazışmalar vs)
      • Boşandıysanız mahkeme kararı (tercümeli)
      • Erkekler için E-devletten askerlik belgesi (tercümeli)
      • Lisans diploması + transkript (İngilizce değilse tercümeli)
      • Lise Diploması (tercümeli) (aşağıdaki 📌 notu okuyun)
      • Adli sicil kaydı - E-devletten İngilizce olarak çıkarılıyor (U.S. Consulate General Hong Kong, Macau) hitaben
      • Bir yıldan fazla yaşadığınız diğer ülkelerden alınan polis raporları
      • Kapalı şekilde sağlık zarfı ve kişi başı 330 dolar nakit.

Çalışma hayatı olanlar için şu ana kadar çok az kişiden istenen belgeler ise şunlardır (yanınızda bulundurmanız önerilir):

• E-devletten SGK tescil ve hizmet dökümü (tercümeli)
      • Sosyal güvenlik kayıt belgesi sorgulama (tercümeli)
      • CV

Banka hesap dökümü şimdiye kadar hiç kimseden istenmedi, ancak tedbiren yanınızda bulundurmanız iyi olacaktır.

📌 HK, Lisans mezunu olsanız bile lise diplomasını istiyor. Lisans mezunu olmayanlar ise lise diploması aslı ile beraber e-devlet çıktısı ve transkriptlerini yanlarında bulundurması faydalı olabilir. İstenenler olmuş. Eğer talep edilirse sunabilirsiniz.

Serapp
      Serapp

@gucarslan Harika haber, elinize sağlık müjde verenleriniz çok olsun.. sanki ben de talihliymişim kadar çok sevindim. Ben HK ve BK'nın aynı uygulamayı yapacağını düşünüyorum😊👏

Serapp
      Serapp
    • RE: Green Card Kazanınca Ailenizin Tepkisi Ne Oldu?

Bu iletim tarafımdan silinmiştir.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      Serapp
      Serapp

Eylül ayının ortasına doğru yeni bülten açıklanacak ve akabinde mülakatlar dağıtılacak. Diyelim ki taşımış olduğunuz yere ait KCC'den mülakat bildirimi aldınız, o zaman konsolosluğa oturum sahibi olmadığınızı buna rağmen vize verip vermeyeceklerini öğrenir eğer olumlu cevap gelirse, ona göre sağlık randevunuzu alır ve mülakata katılırsınız.

Şimdi süreciniz başlamamışken lütfen e-posta atarak konsoloslukları boş yere meşgul etmeyiniz!

Serapp
      Serapp

Serapp tarafından gönderilen son iletiler

@kemalraziev, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhaba Serap Hanım. Biliyorsunuz ben Duşanbeden Ankaraya taşıdım dosyamı. KCC'den 27 Nisanda mail aldım Duşanbeden Ankaraya taşındığına dair ondan sonra 2-3 defa KCC'ye yazdım cevap hep aynı "Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email..". Duşanbede sıra numarası 9k larda olduğu için aslında taşımıştım ama yaklaşık bir aydan fazla oldu herhangi bir gelişme yok mülakat ile ilgili. Ne önerirsiniz bu durumda? Teşekkürler

Merhaba. Siz dosyanızı Ankara'ya transfer ettikten sonra Mayıs ortasında bülten açıklandı ama bildiğim kadarıyla bültenden sonra Ankara mülakat dağıtımı yapmadı. Şu anda beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok. Ankara'nın yapacağı ilk dağıtımda mülakat alabileceğinizi umuyorum. Zaten durdurma kararı devam ediyor, her şeyin hayırlısı diyelim üzmeyin kendinizi.

Serapp
      Serapp

@yigito, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, mülakat için e-devletten alınacak belgeleri alırken hangi kuruma diye çıkarıyoruz belgeleri.

Daha önce de soru sormuşsunuz ve size sorularınıza cevap alabilmek için imzanızı tamamlamanız söylenmiş. Lütfen öncelikle buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin.

Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi eklerseniz çok iyi olur.

Serapp
      Serapp

@Tuna-Dora, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp çok teşekkürler iyi dilekleriniz için. Evet doldurmuştuk. Şimdi formlarımızı açtırıp, eklememiz gerekiyordu değil mi?

Evet formlarınızı açtırıp çocuk bilgilerini ekleyin.

Serapp
      Serapp

@Aysima-Kürkçü, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@Serapp hanım merhaba bizim hikayemiz de biraz benzer ancak ustravel docsta ''Başvurunuzdaki bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin sayısı, Dava Numaranızla ilişkilendirilen başvuru sahiplerinin sayısıyla eşleşmiyor'' hatası alıyoruz,en başta bakmakla yükümlü olduğun kişi ekleye basarak kendimi eklemeye çalıştım ve bu hatayı aldım sonra kendime de profil oluşturup uıd numarasıyla ekledim yine aynı hatayı aldım,bu problemi nasıl aşıp barkodlu belge alabiliriz?mülakatımız 3 haziranda
      (eşim asıl talihli ve mülakat tarihi geldikten sonra evlendik,ankaraya attığımız mailler sonucu ds260 formu açıldı ve beni ekledik,ayrı ayrı confirmation numaralarımız var)
      teşekkür ederim

Eşiniz asıl talihli olduğundan ustraveldocs'a sizin eklenemeyişiniz sorun olmaz. Bunu mülakatta belirtirsiniz. Kolay gelsin.

Not: Sorunuzu mülakat deneyimleri başlığı altında ilettiğinizi fark ettim ancak konunun dağılmaması ve düzen açısından cevabımı buradan paylaştım. Benzer sorular için bu başlığı kullanabilirsek çok iyi olur, anlayışınız için teşekkürler😊

Serapp
      Serapp

@Tuna-Dora, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Öncelikle merhaba, sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.
      Biz sıra numaramızdan dolayı mülakat yerimizi Bangkoka taşımıştık. Bu süreçte bebeğimiz oldu. Mülakat zamanında ise kendisi 4.5 aylık olacak. Forumda ise mülakat yerini Bangkok ve Hongkoktan Ankaraya taşıyan kişileri görüyoruz, biz ise çok kararsız kaldık. Doktoruna sorduğumuzda seyehat yapabileceğimizi söyledi ancak Ankaraya taşıyabiliyorsak onu değerlendirmemizi de söyledi. Bu durumda aslında APnin kalkarsa ne zaman kalkacağı önemli oluyor. Eylül ayında kalkarsa Ankara bütün vizeleri basabilir mi? Eylül ortalarında kalkarsa Bangkoka zamanında pasaportları iletebilir miyiz? Daha önce Bangkokta bulunmuştuk ama çocuğumuzun çok küçük olması kafamızı çok karıştırıyor. Düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Her iki durumda da soru işaretleriniz var ve haklısınız. Karar sizin tabi. Güle güle büyütün bu arada bebek için add applicant yapıp ds260 formu doldurmuş muydunuz?

Serapp
      Serapp

@vutututututu, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,, bugün mayısin son günü ve hala 2nl gelmedi eğer haftaya yada gelen ayda 2nl atarsalar mülakat ağustosta mı olacak yoksa temmuz mu?

Sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.

Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

Serapp
      Serapp

@oktay3847 Oktay bey iki kere yollamışsınız başka mail yollamayın, sakince bekleyin lütfen☺️
      Muhatabınız belki de dünyada en düzgün çalışan ve yardımsever bir konsolosluk. Araya tatil de girdi, talebinize kesinlikle dönüş yapılacaktır.

Serapp
      Serapp

@Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Benim kronik rahatsızlığım var (bulaşıcı değil) fakat hastalık tamamen yatışmış ve kontrol altında. Uzun süredir doktor takibi yapılmıyor ve ilaç da kullanmıyorum. Bu durumu Hong Kong'da sağlık muayenesinde nasıl izah etmem gerekir? Teşhise dair doktor raporları elimde mevcut, fakat tedavi çok etkili olduğu için bir daha doktora gitmedim. Herhangi bir hastalığınız varsa sizden ne kadar detay istiyorlar bu hastalığın seyri ile ilgili, bilgisi olan var mı? Çok spesifik bir konu ve hiçbir şey bulamadım bununla ilgil. Direkt kliniğe mail atıp sorsam randevu aldıktan sonra, mantıklı mı?

Gitmeden önce raporu tercüme ettirin, yanınızda bulunsun. Anladığım kadarıyla sağlık raporunu almanıza engel teşkil edecek bir rahatsızlığınız yok.
      Muayenede önemli olan kamu sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıklar (tüberküloz gibi), madde bağımlılığı ve kişinin kendisine veya çevresine zarar verme riski taşıyan psikolojik bozukluklardır. Bunlar dışındaki kronik rahatsızlıklar genellikle süreci olumsuz etkilemez. Çok geçmiş olsun, şimdiden bol şans.

Serapp
      Serapp

@oktay3847 Merhaba. Ben de şimdi baktım. Doğru şıkkı seçmişsiniz. Viyana mutlaka yardımcı olacaktır, hayırlısı olsun.

Serapp
      Serapp

@Recep-Macit-AYDIN, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar herkese merhaba ben 20 Mayıs'ta greencard için vize mülakatına girdim mülakat görevlisi bütün evraklarınız tam, uygun ve eksiksiz fakat başvurduğunuz vize çeşitliliğinden dolayı vize veremiyoruz deyip pasaportumu geri verdi sonra bana bir kağıt verdi kağıtta 221 g maddesi ile alakalı bir şeyler yazıyor ne demektir bu 221 g bilen var mı durum ne olacak şu an muallakta mıyız

Durumdan bu kadar bihaber olmanız gerçekten şaşırtıcı. Siz muhtemelen forumu sadece soru sormak için kullanan, süreci hiç takip etmeyen birisiniz.
      Dünya genelinde binlerce DV adayının aylardır konuştuğu bu büyük gelişmeyi mülakat gününe kadar hiç duymamış olmanıza inanamıyorum.
      Vizelerin basımı askıya alındı. Bu madde (221/g) vizenin o an için reddedilmediğini ancak onaylanamadığını gösteriyor.
      Evet, durum şu an tam anlamıyla muallakta. Yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Eğer 30 Eylül 2026 yani mali yıl bitene kadar bu durdurma kararı kalkmazsa vizeniz basılamayacak.

Serapp
      Serapp