Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bende 19 ocak itibari ile George Bush havalimanından (Texsas) üzerinden giriş yaptım. İstanbul dan çıkarken yurt dışı çıkış harçı ödemesi yapmadım. bana sorduklarında green cardınız görebilirmiyim diye bende şuan Amerikada onu almaya gidiyorum dedim. bir problem yaşamadım.
    Houston girişte ilk memura gittim ismi C*rillo o ismi unutmıycam ingilizce bilmiyorum dedim, benim problemin değil gibi bir cevap verdi bana. sonra team diye seslendi oradan 2 kişi geldi aldı beni arka tarafa ortam aynı abd filmleri gibiydi 🙂 sonra arka tarafa gittim orada bir oda değilde farklı bir yerde bekliyorduk. bana soy ismimle seslen'di 'HELİKER' diye ilkte anlayamadım sonra gittim yanına inglizce konuştu ama anlayamıyordum elimde inglizce yazılı bir kağıt vardı onu uzattım almadı sonra bana yerine geç dedi. Bir 5 dk sonra eliyle gel gel yaptı daha düzgün anlaşırı şekilde konuştu, Cantam da sadece 1 litre Turkis raki var dedim oda dedi raki? dedim alchol 1 litre he raki dedi, dedim yes 😃 sonra saydı baklava falan dedim no food, ilaç varmı dedi yok dedim ama vardı uğraşmak istedim sonra adresimi değiştirmeyecektim. o şekil bir giriş yaptım 🙂

• 26 Aralık ta giriş yapmıştık. SSN lerimiz geldi ama greencard larımız hala "Immigrant Visa Fee Payment Received" durumunda. Onları beklemeye devam.

• @kani merhaba bizde 25 aralıkta boston da giriş yapmıştık SSN'lerimiz geldi ancak green cardlar 'Immigrant Visa Fee Payment Received' kısmında halen. Bizde bekliyoruz.

• 22 ocak tarihinde Miami den DV immigrant vize ile ABD’ye giriş yaptım.
    Pasaport kontrolünde görevli geliş amacımı sordu. “Settle and work” dedim.
    Bunun üzerine “petition kim?” diye sordu. “Petition yok, DV Lottery” cevabını verdim.

Sonrasında secondary inspection için başka bir odaya yönlendirildim.
    Bu odada pasaportum ve evraklarım alındı, sistem üzerinden kontrol edildi.
    Herhangi bir ek soru sorulmadı.

Yaklaşık 5 dakika sonra görevli pasaportuma giriş damgasını bastı ve çıkış izni verdi.

Bagajımı aldıktan sonra terminalden çıktım.
    Giriş işlemleri bu şekilde tamamlandı.

• Merhabalar, ben de şimdi ilk defa girişimi yaptım.
    Atlanta herkese öneririm pasaport geçişi sonrası götürdükleri yerde 3 dakika bile geçmedi gidebilirsiniz dedi , sarı kağıdı aldılar, yiyecek falan kimse sormadı, yüzümüze bile bakmadılar çok naziklerdi hep aralarında sohbet ediyorlar, benim sakallarım çok uzun bir çok kişi sorun yaşarsın gitmeden kes demişti iyi ki kesmemişim. Lufthansa ile geldim verdikleri yiyecekler çok iyi değil ama yanımda 1 çanta yolluk yapıp getirmiştim.İstanbul havalimanı pasaporttan geçerken de yiyecek çantasına birşey demediler ve çıkış pulu için 1 numaranın ordaki (miles smiles elit üyelerinin geçiş yaptığı yerdeki e- pasaport) geçişindeki çalışan beyfendi bu vizeyi biliyormuş almanıza gerek yok dedi. Normal e pasaport taki beyfendi bu tarafa yönlendirmişti.

• 21 aralikta JFK den giris yapmistik bugun itibari ile kart durumu mailed oldu arkadaslar

• @Dilan-Yalçın Sizin kart geldi mi?

• Merhabalar
    20 Aralık itibariyle ilk girişimizi yapmıştık. 17 ocakta da greencardlarımız geldi. Ssn den hala ses seda yok. 10 şubatta temelli taşınmamızı yapacağız o zaman gidip ssa ofisi ile görüşeceğiz ama yine de bu kadar gecikmesi normal mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar
    20 Aralık itibariyle ilk girişimizi yapmıştık. 17 ocakta da greencardlarımız geldi. Ssn den hala ses seda yok. 10 şubatta temelli taşınmamızı yapacağız o zaman gidip ssa ofisi ile görüşeceğiz ama yine de bu kadar gecikmesi normal mi?

SSN'in bu kadar sure gecmesine ragmen gelmemesi, hatta permanent resident kartlarin gelip SSN'in henuz gelmemesi normal degil. Temelli goc ettiginizde size en yakin SSA ofisi ile gorusmeniz (umarim randevusuz walk in kabul ederler, kabul etmezler ise cevrenizdeki diger SSA ofislerini usenmeden ziyaret edin) yarariniza olacaktir. Temelli goc etmenize mutakip ev kiralama, elektrik-gaz-faturali telefon hat islemleri icin SSN numarasina ihtiyaciniz olacak, kisa surede SSN hususunda cozum bulamaz iseniz bu konuda onlem alarak/planlayarak gelmenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc Ece Hanım, ssa randevusu almadık hiç biz kolay mı zor mu bilemiyorum açıkçası, ancak randevular birkaç hafta ileri tarihli veriliyormuş bazı yerlerde, o sebeple şimdiden, işinizi garantiye almak için ssa ofisinden randevu alabilme şansınız olursa iyi olabilir bence. Randevu alamadığını söyleyen arkadaşlarımız olduğu gibi alabilen arkadaşlarımız da olmuştu SSN başlığında, o başlıktaki geçmiş deneyimlerde belki bir ipucu vardır bununla ilgili. Ben olsam 11 şubat veya civarındaki bir tarihe bir ssa ofisine randevu alabilir miyim diye bir bakınırdım. Yoksa da @ATS16 nın dediği gibi, gerekirse sırayla yakından başlayarak bütün ssa ofislerde şansınızı deneyin derim, ssn kalıcı yerleşme durumlarında önemli çünkü.
    Ama şu konuda şanslısınız, greencard ile ilgili sorun olsa, onu çözseniz bile yenisinin gelmesi uzun sürebiliyor. Ancak bir ssa ofisine başvurabilirseniz max 10 gün içinde çok büyük olasılıkla ssn geliyor.
    Şubatta kalıcı yerleşecek arkadaşlarımız da çoğalıyor. Şimdiden kolaylıklar ve bol şans diliyorum 🙂

• Merhaba, benim de bir sorum var, cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Benim de hala ssn numaram gelmedi, bugün peşine düştüğümde hala uscis tarafından işlemin başlatılmadığı ve ssa’ya bir başvuru olmadığını öğrendim. 2 tane lokal ofisi zorlayıp 15 gün sonrasına randevu alabildikten sonra belki walk in kabul ederler diye LA Downtown’daki sanırım burdaki en büyük SSA ofisine gittim. Orda walk in olarak içeri aldılar ama sadece randevu vermek için alabileceklerini ve artık randevusuz başvuru yapılamayacağını söyledi bana memur. Esas sorum ise şu; gişede konuştuğum personel bana haftaya randevu verebileceğini ancak hem ordan başvuru yapılırsa hem de uscis tarafından başvuru yapılırsa adıma 2 farklı numara çıkabileceğini ve bunun da düzeltilmesinin aylar süren büyük bir sorun olduğunu söyledi. O yüzden 15 gün sonra olan randevuyu değiştirmememi ve 15 gün daha beklememi önerdi. Daha önce buna benzer bir şey yaşayan ya da duyan var mı? Yoksa memurun uğraşmamak için beni geçiştirdiğini mi düşünmeliyim? Memur öyle diyince ister istemez 15 gün sonra da başvuru yaparsam aynı sorun olur mu diye sordum ama o zaman en azından 1 ay geçmiş olur ve uscis’ın atladığına daha emin olursun gibi bir şey söyledi ama yine de 15 gün sonra direkt başvuru yapma işi de kafamı karıştırdı böyle olunca

• @Göktuğ-Yılbaşı selamlar bahsettiğiniz 15 gün sonrasına olan randevuyu online mı aldınız acaba? Biz de Mart ayında yerleşmeyi planlıyoruz ve eğer mümkünse geldiğimiz günün ertesi gününe randevu almak istiyoruz. ABD dışından online olarak SSA randevusu almamız mümkün mü?

• @apexcruel hayır hocam telefonla aldım. Online almaya çalıştığınızda sistem ssn olmadan hesap açtırmıyor saçma bir şekilde, hesap açmadan da randevu aldırmıyor ya da ben beceremedim bilmiyorum. Ssa için genel bir numara var internette ama maalesef onu da günün hangi saatinde ararsanız arayın sadece bekletiyor, sabah 8de de arayıp 1 saatten fazla bekledim öğleden sonra da değişmedi. Direkt ofislere gittiğinizde genel numara dışında o ofise ait bir numara veriyolar ancak öyle telefon üzerinden randevu alabildim. Bu kadar ayrıntılı anlatma sebebim, online alamazsanız en azından geldiğinizde bilginiz olsun

• Merhabalar

En son 14 kasimda mulakat deneyimimi yazmistim.
    Ayin 28 inde Dallastan giris yaptim.Pasaport kontrolunde cok kisi oldugundan yarim saat kadar bekledik sanirim. Polis sadece parmak izi alip fotograf cekti. beni takip et diyerek salon (oda) gibi bir yere goturdu. Iceride 5 dk beklememisimdir. Banko gibi yerden pasaportumu aldim ve giris yaptim. Umuyorum herkesin isi gider

• @Göktuğ-Yılbaşı ayrıntılı anlatımınız için teşekkürler, buradaki deneyimler çok kıymetli hepimiz için.

• Bizler yurt dışı çıkış harcı ödemek zorunda mıyız bir fikriniz bilginiz var mı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @bsem inat eden memur olur ise üstünü çağırmasını isteyebilirsiniz.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/12/20241228-24.htm

• Herkese selamlar, yakın zamanda newark havaalanından giren oldu mu? Yoğunluğu ve ortamı nasıl acaba? Yanımda iki kedim olacağı için buradaki işlemin ne kadar süreceği çok önemli.

• @Nacrumates bende newark tan giriş yaptım memura adresi de verdim ama ne Ssn den nede Card tan bi haber yok 68 gün oldu

Benzer Başlıklar

• 3
  • 10
  • 4
  • 106
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |