Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
Merhaba, ilk girisimizi 18 Ocak tarihinde yapmistik.
Benim SSN 20 Ocak itibariyle basilmis ve dun elime gecti.
17 yasindaki oglumun SSN karti gelmedi, cocuklara SSN uretilmiyor mu? Ya da sahsen mi basvurmak gerekir bilgisi olanlardan yonlendirme rica ediyorum. -
@meke oglunuzada gelmesi gerekiyor. Gelmez ise bir ssn ofise gidip basvuru yapmalisiniz.
-
R Refiks bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba greencard durumu nereden ogrenebiliriz @kucurizm
-
@karemkuzey https://egov.uscis.gov/ bu linke IOE ile başlayan numaranızı girerek greencardınızın son durumunu görebilirsiniz.
Ayrıca, konuyla ilgili bu başlığı kullanmanız daha doğru. https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz/901?page=46
-
Cok tesekur ederim cevap icin ama numara mi girdigimde gecen sene baslayan vize surecimiz hakkinda bilgi soyluyor@aysegul
-
-GREENCARD GELMEDİ, USCIS BİYOMETRİK RANDEVUSUNA ÇAĞIRIYOR-
Merhaba, bugün ABD’ye girişimizin 58. Günü. Talihli eşim, ikimizin greencardı da 8 ocakta üretim aşamasına alındı. Onun Greencard’ı 15 ocakta teslim edildi fakat benimki hala üretim aşaması kısmındaydı derken bugün USCIS’ten bir mektup geldi. Evimize en yakın USCIS merkezine benim için randevu planlandığı, biyometrik verilerin yetersiz kaldığı ve FBI tarafından yeniden veri istendiğiyle ilgili 2 sayfalık bir mektup iletildi. İnsan ister istemez biraz stres oluyor. Bu olağan bir süreç mi, yapmamız veya yapmamamız gereken ekstra bir şey var mı ve aramızda bunu yaşamış olan var mı acaba? Benim gibi USCIS’ten çağırılan varsa randevuya gittikten ne kadar sonra greencard’ı geldi?
-
@sesicesei, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-GREENCARD GELMEDİ, USCIS BİYOMETRİK RANDEVUSUNA ÇAĞIRIYOR-
Merhaba, bugün ABD’ye girişimizin 58. Günü. Talihli eşim, ikimizin greencardı da 8 ocakta üretim aşamasına alındı. Onun Greencard’ı 15 ocakta teslim edildi fakat benimki hala üretim aşaması kısmındaydı derken bugün USCIS’ten bir mektup geldi. Evimize en yakın USCIS merkezine benim için randevu planlandığı, biyometrik verilerin yetersiz kaldığı ve FBI tarafından yeniden veri istendiğiyle ilgili 2 sayfalık bir mektup iletildi. İnsan ister istemez biraz stres oluyor. Bu olağan bir süreç mi, yapmamız veya yapmamamız gereken ekstra bir şey var mı ve aramızda bunu yaşamış olan var mı acaba? Benim gibi USCIS’ten çağırılan varsa randevuya gittikten ne kadar sonra greencard’ı geldi?
Stres yapılacak bir durum yok, olağan bir durum. Sıkça karşılaşıyoruz. Gidip biometrik vericeksiniz, en kısa sürede kartı basıp gönderirler. Yapmanız gereken başka birşey yok.
-
@Ryback çok teşekkürler cevabınız için
-
@sesicesei Rica ederim.
-
@sesicesei Korkmanıza gerek yok, Tekrar fotoğraf ve parmak izi alacaklar.
-
@Selimdiskaya52 çok teşekkürler
-
27 Aralık günü US e yapmış olduğumuz ilk giriş sonrasında 7 Şubat günü yani ilk girişten yaklaşık 40 gün sonra green cardlarımız basılarak belirttiğimiz adrese ulaştı bilgisini paylaşmak isterim.
-
@kani update: Eşim ve kızımın kartları “Card Was Mailed To Me” durumuna geçti. Maalesef benim kartın durumunda bir değişiklik yok.
-
Merhabalar
İlk girişimizi 20 Aralıkta durdurulma kararı sonrasında JFK’den yapmıştık. İkinci girişimizi yine vizemizle greencardsız şekilde yaptık. Bu sefer Washington DC Dulles havalimanından yaptık. Girişteki polis memuru vizeyi görünce greencardları sordu. Henüz almadığımızı söyledik. Bu seferki gelişimizde alıcaz dedik. Bu gelişimizin artık kalıcı olduğunu vs de belirttik.
Nereye gideceksiniz?
-Arkadaşımızın yanına.
Oraya mı yerleşecekseniz
-hayır North Carolina’ya.
Neden?
-orada iş bulduk.
Ne kadar süre ülke dışında kaldınız?
-1,5 aySonrasında yanımızda köpeğimiz de vardı. Köpeğimizin olduğunu ve gümrükte işlemleri olduğundan bahsettik. Bizimle ilgili başka soru sormadı. Devamında köpek maması dışında yiyecek içecek olup olmadığını sordu. Önümüzdekilere yanlarında ne kadar para olduğunu da sormuştu. Aslında hiç negatif bir durum olmadı. Sadece biraz fazla soru soruldu. Onun dışında Dulles havalimanı JFK’ye göre oldukça düzenli. Evcil hayvanımız için de süreç oldukça kolay ilerledi. Onu da başka bir başlıkta anlatacağım.
-
Merhabalar. 12 Ocakta LA’dan giriş yapmıştık. 6 Şubatta kartlarımız Produced oldu. 13 Şubatta da Mailed oldu. Adresini verdiğimiz arkadaşımıza da usps’ten mail geldi. Pazartesi gününe teslim olacağını tahmin ediyoruz.
-
Merhaba
7 ocakta giriş yapmıştım.12 şubatta green cardımı teslim aldım. -
@drbaykal, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Merhabalar. 12 Ocakta LA’dan giriş yapmıştık. 6 Şubatta kartlarımız Produced oldu. 13 Şubatta da Mailed oldu. Adresini verdiğimiz arkadaşımıza da usps’ten mail geldi. Pazartesi gününe teslim olacağını tahmin ediyoruz.
Dün eşimin greencard’ı adrese teslim oldu. Benimki onunkinden 12 saat kadar önce mailed olmasına rağmen daha hala gelmedi. USPS takipe yaklaşık yarım saat önce gecikmiş teslimat olarak benim greencardım da düştü. Şu an benim gc teslimini bekliyoruz. Tahmini olarak cuma ya da cumartesi teslim edilecek diye bekliyoruz. Haziran ayı gibi de tamamen taşınma kararı aldık.
-
Herkese merhaba! Esim ve kizlarimiza greencard basvurusu yapmistim, sonunda onaylandi! Simdi sirada ABD'ye ilk giris var. Ben 10 sene once elimde o meshur muhurlu sari zarf ile gelmistim ama su anda elektronik ortama gecti diye duyumlar aldim, dogru mu? Bir de hatirladigim o ilk girdigim ofiste 2 bucuk saate yakin beklemistim. Yillar gecti, sistem degismistir diye yakin zamanda deneyimleyenlere sormak istiyorum. Esimin ingilizcesi cok iyi degil ve ben yanlarinda olmayacagim. Acaba telefonla yardimci olmama izin verirler mi? Ya da tercuman yardimi var mi gerektiginde? Basit sorularla ilgili sorunu yok ama komplike bir sey gelirse zorlansin istemiyorum. Simdiden cok tesekkur ederim 😊
-
Herkese selam 28 Aralıkta ülkeye giriş yapmıştım, 19 Şubatta green cardımı teslim aldım.
-
Tekrar merhaba, 25 Aralıkta ABD Boston Logan havalimanında giriş yapmıştık. Bir hafta kalıp döndük. Bugün itibari ile eşim ve benim green cardlarımız adrese teslim edildi. Arkadaşımız bir iki ay içinde buraya gelecek ve gelirken de kartları getirecek. Bizde kartlarımız ile temelli geri gideceğiz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum