@gucarslan Müthiş bi haberle geldimmmmm :))))) 
sesicesei tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhabalar, az önce Viyana’daki mülakatımızı başarıyla tamamladık. En kısa sürede mülakat deneyimlerimizi ekleyeceğiz. Herkese bu süreçte bol sabır ve kolaylıklar diliyorum

-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
16 EKİM 2025 VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİ
Herkese merhabalar
Bir gün buraya yazabilmeyi sadece hayal edebildiğim günlerden bugünlere gelebildiğime inanamıyorum ve izninizle hikayeyi en başa sarıyorum:3 Mayıs 2025 sabahına Selçuk-İzmir’deki Meryem Ana’da dilek dileyerek başladık. Dileğimiz tek ve netti; o greencard ya çıkacak, ya da çıkacaktı. 3. Denememizdi ve bu sene de çıkmasaydı o defteri rafa kaldırıp Türkiye’deki yaşantısızlığımıza devam edecektik..
Hayatımız maddi ve manevi yönden freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gitmekteyken tek dileğimiz bir mucize olmasıydı. Derken akşam oldu, her sene olduğu gibi o anı videoya kaydediyorduk ama içimizden bir ses de “hahaha tabiki de HNBS siz kiiiim kazanmak kim” diyordu.Ve ekran açıldı; 3 yıldır gördüğümüzden başka müthiş bi ekran, gözyaşları arasında belli belirsiz seçmeye çalıştığımız Kentucky yazısı, çığlıklarımız, sabaha kadar mutluluktan ağlamamız ve “mutluluktan ağlamak böyle bi şey miymiş” diye binbir şükürler ettiğimiz unutulmaz bir geceydi. Böylece başladı hikayemiz; ne başımıza geleceklerden, ne istenenlerden, ne de yapılacak hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Her sabah uyanır uyanmaz “rüya değildi dimi” diye tekrar tekrar sonuç ekranına bakarak başladık günlere epey bir süre. Sonra foruma kayıt olduk ve ne var ne yoksa tüm bilgileri yutmaya başladık. Birkaç ay geçip yeterince sindirdikten sonra en yakınlarımız ve ailelerimizle de bu mutluluğu paylaşmaya başladık ve ardından yaza girdik. Biz en baştan Viyana’yı seçmiştik çünkü Amerika’ya en geç Kasım’da girmek istiyorduk, Ankara’ya göre önümüzde en az 9-10 ay vardı ve forumun ilkesi gereğince zaten Ankara’ya da hiiç güvenemiyorduk 🥲 CN düşük olduğu için ilk bültende sıramızın geleceğini biliyor ve tüm heyecanımızla Ağustos’taki ilk bülteni bekliyorduk. Bu süreçte de Schengen’e Çekya’dan turistik amaçlı başvurup 14 günlük Ekim seyahat planı sunarak seyahat süresi kadar vizelerimizi aldık.
7750 ile ilk bülten açıldı, birkaç gün sonra mail atıp mülakat tarihimizi de öğrendik ve rahatladık. Güne açan çiçekler gibiydik, artık bizi hiçbir şey üzemezdi, 2 Ekim’de ver elini Viyana’ydı ve ne oldu? FAM yasası iptali ile ilk şokumuzu yaşadık.. Ardından Viyana’nın gönderdiği öldürücü mülakat iptali darbesi ile dağıldık ve mahvolduk. Schengen için yaptığımız uçak-otel tüm masraflarımız, “ya dosya Ankara’ya taşınırken kaybolursa” endişemiz, “Ankara bize kim bilir ne zamana randevu verecek” stresimiz ve ardından gelen “acaba Ankara sonradan eklenenlere randevu verecek mi ki” gerginliğimiz… yazarken bile ürperiyorum, o 10 günkü mahvoluşu ömrümce unutamam..
Derken günler sonra Viyana’dan güzel haber geldi, bizi geri kabul ettiler ve seyahat süresi kadar vize verilip bu süre mülakat tarihini kapsamadığı için mülakatı 16 Ekim olarak revize ettiler. Bizde yeniden bir bayram havası, Molnar’a hemen bir mail ve 13 Ekim’e sağlık muayenesi randevusu ayarlayarak Eylül ayını uğurladık.Ve nihayet aylardır beklediğimiz Ekim geldi, seyahatimize 9 Ekim’de Prag’ın güzelliğiyle büyülenerek başladık, 12 Ekim Pazar günü Viyana’ya geçiş yaptık ve 13 Ekim sabah 10:30’da Molnar’ın kliniğinin önündeydik. Girişteki kişi önce pasaport bilgilerimizi ve dosya numaramızı sordu, orada fotoğraf çekildik ve kaydımızı açtı. Sonrasında doldurmamız için eşime ve bana birer form verdi. Kişisel bilgilerimiz, mülakat tarihimiz, ABD’deki adresimiz ve Türkiye’deki adresimiz gibi bilgileri doldurduk. Ardından hemşire geldi, aşı kartlarımızı, antikor testlerimizi istedi ve 5 dakika kadar bilgileri sisteme girdikten sonra bizi odaya çağırıp sorulara başladı. Türkiye’de yaptırdığımız aşıların hepsi kabul edildi ve yeniden aşı olmadık. Herhangi bir psikolojik hastalık, dolaşım bozukluğu, kalp-beyin hastalığı, gözlük-işitme cihazı varlığı, eklem hastalığı, herhangi bir alerji varlığı, gebelik gibi sorular sordu. Sonrasında tansiyon ölçüldü ve aynı soruları eşime de sorduktan sonra bu süreci tamamladık. Yan odaya geçip sifiliz testi için sırayla kan verdik ve Dr. Ivana Molnar tarafından sadece iç çamaşırlar kalacak şekilde eşim ve ben sırayla fiziki muayene edildik. “Her şey yolunda görünüyor” diyerek odadan ayrıldı ve ilk rahatlamamızı yaşadık. Sonrasında yeniden girişe yönlendirildik, burada imzalarımız alındı, ödemeyi yaptık ve röntgen yerinin adresi verilerek süreci tamamladık. Görevli “birkaç gün içinde mailiniz gelecek, mail ulaştığında her şey yolunda demektir buraya tekrar gelmenize gerek yok” diyerek bizi uğurladı. 2 kişi muayene ve 2 sifiliz testi için toplam 790 Euro nakit ödedik ve Molnar’daki süreç başından sonuna toplam 15 dakika bile sürmeden tamamlandı. Rahatlamış şekilde röntgenin yolunu tuttuk, Molnar’da imzalatıp bize geri verdikleri kağıdın boş olan son kutusuna orada imza attırdılar ve 3 imzayı da böylece tamamlamış olduk. Röntgenlerimiz çekildi, CD’ler verildi ve sağlık mülakatını tamamlayarak huzurla otele geldik. Önümüzde sağlık maili almak ve mülakata girmek için 3 gün vardı ve hem zamanı hızlı geçirmek hem de Viyana’yı keşfetmek için gece gündüz dolandık durduk. 16 Ekim sabahına gelmiştik fakat sağlık maili hala ortada yoktu. Heyecan, yerini korku ve strese bıraktı. Mülakata 3 saat kala daha fazla dayanamayıp Molnar’a “Biz sağlık mailini hala almadık, mail alırsak her şey yolunda demek demiştiniz. Yolunda gitmeyen bir şey mi var, mülakata yetişebilecek miyiz?” diye bir mail attık ve akabinde “Hiçbir sorun yok, dosyanız konsolosluğa gönderildi fakat bi hata sonucu size ulaşmamış olabilir” cevabıyla rahatladık. Mail hala gelmiş değil ve içinde ne yazdığı konusu da hala gizemini koruyor

Yeniden rahatlayarak konsolosluğun yolunu tuttuk. Forumdan tanıştığımız ve bizimle aynı gün Viyana mülakatı alan Koray abi, Gül abla, Onur ve Ceyda ile gerginlik ve stres içinde konsolosluğa girdik. Girişteki görevli ve x-ray cihazındaki görevli bizi daha da gerdi. “Sıraya girin, akıllı saatleri powerbankleri çıkarın, tek sıra olun” gibi emir kipi ve ifadesiz suratlar sonrası sırayla içeri girdik. İçerisi tamamen bir banka gibiydi, sırayla camlı bankolar var ve siz kenarda sandalyelere oturup sıranızı bekliyorsunuz. Derken önce Ceyda ve Onur sırayla ilk bankodan çağırıldılar. Sonra 2. Bir banko açıldı ve soyadımızla “B.. family” olarak anons edildik. Görevli bayan ikimize birden baktı, “English, German or Turkish?” dedi ve o an anladık ki Viyanamızın meşhur Alize hanımı ile karşı karşıyaydık

Türkçe olarak tercihimizi belirttik ve bizden sırasıyla formül A, formül B, adli sicil kaydı, 2 fotoğraf, bankadaki total paramız (hesap dökümü istenmedi) ve talihli olan eşimin diploma fotokopilerini istedi. Tüm evraklarımıza tek tek baktı, sisteme işledi ve bizi ödeme bankosuna yönlendirdi. 2 kişi 660 dolar ödeme yaptıktan sonra yeniden sandalyelere oturup anons edilmeyi bekledik ve yeniden “B.. family” olarak çağırıldık. Bu sefer Alize hanım dışında başka bir görevli vardı. Önce makinaya sağ el parmak izi okuttuk, sonra sağ elimizi havaya kaldırıp “şimdi ve bundan sonra doğruları söyleyeceğinize yemin eder misiniz” sorusuna yemin verdik ve mülakat başladı:-İlk evliliğiniz mi?
-Daha önce ABD’de bulundunuz mu?
-Türkiye’den başka bir ülkede yaşadınız mı?
-SSN kartlarının teslim edileceği adresi teyit eder misiniz?
-Bu adresteki kişi neyiniz oluyor?
-Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
-Şu anda ne iş yapmaktasınız?Sorular bu şekildeydi. Sonra bir anda eşime dönüp “lise diplomanızın orijinalini verir misiniz” dedi, biz bir anda heyecanla izin isteyip sandalyelere geri gidip çantadan diplomayı bulup verdik. Diplomaya bakıp geri uzattı ve sonrasında “Tebrikler onaylandı, her şey yolunda görünüyor kutluyorum. Bayrak ister misiniz?” dedi. Bayrağı elimize aldık ve bu kısımlarda görüş biraz buğulandı 🥲🥲🥲
Son kısımda ise ne zaman geri döneceğimizi sordu, yarın döneceğimizi belirterek acaba bugüne pasaportlar yetişir mi diye sorduk. “Maalesef yetişmez, en erken yarın sabah olabilir ama bu bir netlik içermiyor kendinizi buna göre planlayın” denildi. Süreci burada tamamlayıp çıkışa yönlendirildik ve ne oldu dersiniz? Girişte asık suratlarıyla bizi karşılayan, emirler yağdıran görevli polisler elimizde bayrağı görür görmez “ooo tebrik ediyoruz, kutluyoruz” diyerek gülmeye başladılar
Akıllı saat ve powerbankleri teslim ederken “national anthem’i biliyor musunuz?” diye sordular. Bilmediğimizi söyleyince “yarın pasaportu almaya geldiğinizde söylemezseniz sizi geçirmem hahaha” diye kahkahayı bastılar. Biz de sürecin sorunsuz tamamlanışı ve görevlilerin tabiri caizse bizi adamdan sayması (kendimizi değerli bir ABD vatandaşı hissettiğimiz ilk an) sonrası derin bir oh çekip kahkahalar atarak aşağı indik ve ailelerimize güzel haberi bayrağımızı sallayarak verdik. Ertesi sabah Viyana’dan son kez geleceğini bildiğimiz o güzel maile uyandık ve pasaportlarımızın hazır olduğu bilgisiyle uçarak teslim almaya gittik. Asansörden iner inmez görevli eşimi tanıdı ve direkt “ooo seni tanıdım, national anthem’i söyle bakalım” diye cümleye girdi. Eşim KORKKKK MAAAAA diye girecekti ki zor tuttum
“Oğoo say, caaaan you seeee” diye girişi yaptı, görevli eliyle yüksel yüksel işareti yaptı ve marşa kendisi devam ederek üst perdeden coşkulu bi şekilde epey bir söyledi
Bu güzel resital sonrası sadece eşim içeri girerek sarı zarflarımızı ve pasaportları teslim aldı, ben kapıda bekledim. Eşim gelir gelmez pasaportu açtım; işte yılların hayalinin, 5.5 ayın stresinin ve çekilen çilelerin sonucu tüm güzelliğiyle karşımdaydı: “United States of America / Immigrant Visa”
Bu anı tanımlayacak hiçbir kelimem yok.. Ve böylece güzellikle, kolaylıkla tamamlandı sürecimiz. Planladığımız gibi giderse en geç 2-3 hafta sonra Amerika’ya giriş yapmış olacağız. Şimdi uzaktan bakıp düşününce gerçekten ne sağlıkta ne de mülakatta bu kadar stres yapmamızı gerektirecek hiçbir şey yokmuş. Zaten her şeyi kolaylaştırmak ve yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptılar. İyi ki Viyana’yı tercih ettik ve böyle güzel bir deneyim yaşadık, Viyana ve Prag’ın güzelliğiyle büyülenmek de cabası oldu
Gerçekten yürekten isteyen, dileyen herkese kolaylıkla ve güzellikle nasip olmasını dilerim. Sürecin stresiyle, korkuyla ve belirsizlikle boğuşan herkese de bolca sabır ve şans diliyorum. Burada bıkmadan usanmadan tüm soruları yanıtlayan, özel mesajlara dönen, gerçekten desteğini hissettiğimiz herkese de binlerce teşekkür ederiz. Burası çok güzel bir dayanışma örneği ve gerçekten hiçbir aracı kuruma para kaptırmanıza gerek kalmayacak kadar değerli bir hazine

Herkese teşekkür, hayata şükür ve minnetle..

-
Herkese çok teşekkürler, umarım 1 kasımdan önce dosyasını taşımış herkese yardımcı olurlar ve kimseyi belirsizlikte bırakmazlar

-
@Burak-Kurt-0 Sizce excel listesinde ilk 5 binde olup dosya taşıyan 14 kişi yüzünden mi koca bir yasayı kaldırdılar? Bu kadar basit mi düşünüyorsunuz gerçekten? 2025e baktığımızda current olmalarının bile zor göründüğü 28-30 binlerdeki 2026 kazananları bile beklemek yerine arka arkaya mailler gönderirken, genel olarak herkes gereksiz mail trafiği, iş yükü ve bıkkınlık yaratırken sizce gerçekten birkaç dosya taşıyan yüzünden mi bu yasayı kaldırdılar? Kimse kendinde suç aramıyor, suçu birkaç kişiye atmak daha kolay geliyor. Bu tavrınızdan son 10 sayfada yazılan hiçbir şeyi okumadığınızı anlıyorum, bu nedenle başka birine verdiğim cevabı aynı şekilde size iletiyorum:
Hepimize tanınmış böyle bir hak varken; Amerika hayaliyle bu yola çıkan, çekilişi kazanan ve maddi durumu da dosya taşımaya el veren bir insan neden Ankara gibi ağır giden bir konsolosluğu gönüllü seçip 1 senesini sinir stres içinde her ay ne olacak, ne değişecek, kimler çağırılacak diye beklemekle geçirsin ki? Ankarayı beklersem mülakat alacağım tarih Ağustos 2026, dosyamı taşıdığımda ise Viyana’nın beni çağırdığı tarih 2 Ekim 2025 yani tam 1 ay sonra. Her gün her şeyin değişebildiği bir sürecin içindeyken ve Ekim’de Amerika’da olabilme hakkım doğacakken neden 1 sene vakit kaybedeyim, siz ilk 5 binde olsaydınız Ankarayı bekler miydiniz? -
Şimdi mail geldi 2 Ekim Viyana diye dönmüşler 🥹🥹🥹
-
@sule75 İlk 5 bin içindekilerden biri olarak hemen merakınızı gidereyim. Hepimize tanınmış böyle bir hak varken; Amerika hayaliyle bu yola çıkan, çekilişi kazanan ve maddi durumu da dosya taşımaya el veren bir insan neden Ankara gibi ağır giden bir konsolosluğu gönüllü seçip 1 senesini sinir stres içinde her ay ne olacak, ne değişecek, kimler çağırılacak diye beklemekle geçirsin ki?
Ankarayı beklersem mülakat alacağım tarih Ağustos 2026, dosyamı taşıdığımda ise Viyana’nın beni çağırdığı tarih 2 Ekim 2025 yani tam 1 ay sonra. Her gün her şeyin değişebildiği bir sürecin içindeyken ve Ekim’de Amerika’da olabilme hakkım doğacakken neden 1 sene vakit kaybedeyim, siz ilk 5 binde olsaydınız Ankarayı bekler miydiniz? -
Viyana’ya bu şekilde bir mail gönderdik, iptal maili gelenler kendilerine göre uyarlayabilirler:
Dear Sir/Madam,
Thank you for your message. I would like to kindly clarify an important point regarding the recent policy update you mentioned.
According to the official Department of State guidance issued on August 28, 2025, the new requirement for immigrant visa and Diversity Visa applicants to interview in their country of residence or nationality becomes effective November 1, 2025. The same guidance also states that existing appointments will generally not be cancelled or rescheduled.
My Diversity Visa interview appointment was scheduled for October 2, 2025 at U.S. Embassy Vienna, which falls before the November 1 implementation date. Therefore, my understanding is that my interview should not have been cancelled under this new guidance.
In light of this, I respectfully request that my interview appointment be reinstated if possible.
Thank you very much for your understanding and assistance.
Sincerely,
AD SOYAD
2026EU00004XXX
DOĞUM TARİHİ
-
@koci umuyorum en azından 1 Kasım’a kadar mülakat verilenleri bu süreçten muaf tutabilirler. Uçak, otel, schengen tüm masraflar yapıldı her şeyimiz hazırken ve mülakatımıza 34 gün kalmışken bizim için oldukça kötü oldu
sesicesei tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
@Ryback çok teşekkürler cevabınız için
-
-GREENCARD GELMEDİ, USCIS BİYOMETRİK RANDEVUSUNA ÇAĞIRIYOR-
Merhaba, bugün ABD’ye girişimizin 58. Günü. Talihli eşim, ikimizin greencardı da 8 ocakta üretim aşamasına alındı. Onun Greencard’ı 15 ocakta teslim edildi fakat benimki hala üretim aşaması kısmındaydı derken bugün USCIS’ten bir mektup geldi. Evimize en yakın USCIS merkezine benim için randevu planlandığı, biyometrik verilerin yetersiz kaldığı ve FBI tarafından yeniden veri istendiğiyle ilgili 2 sayfalık bir mektup iletildi. İnsan ister istemez biraz stres oluyor. Bu olağan bir süreç mi, yapmamız veya yapmamamız gereken ekstra bir şey var mı ve aramızda bunu yaşamış olan var mı acaba? Benim gibi USCIS’ten çağırılan varsa randevuya gittikten ne kadar sonra greencard’ı geldi?
-
@mert267 benim giriş 9 Aralık ben de hala bekliyorum 2 ay olacak basıma geçemedi ama eşiminki geçen hafta teslim edildi
-
Merhabalar, biz de ilk girişi 9 Aralık’ta JFK’den gerçekleştirdik. 8 gün sonra yani 17 Aralık’ta SSN’lerimiz geldi. Green Card’larımız basım aşaması statüsüne geldi heyecanla gelmesini bekliyoruz
-
@zakaria öncelikle çok teşekkürler, dilerim siz de kolaylıkla sürecinizi tamamlarsınız
bizim mülakatımızda transkriptlere hiç bakmadı bile, diploma orijinallerine birkaç saniye bakıp geri verdi, QR kodu okutma vs. yapmadı. Nüfus kayıt örneğiyle ilgili sorunuzun cevabını açıkçası bilemiyorum. Sonradan vatandaş olduğunuz için bizdeki gibi anne babalı aile şeklinde olmamasını muhtemelen yadırgamazlar diye düşünmekteyim ancak Amman’dakilerin mülakata gelenlere tutumlarına göre siz bir çıkarım yapabilirsiniz. Viyana olsaydı kesinlikle sorun etmezler derdim çünkü gerçekten her anlamda çok yardımcı oldular ve bizi hiç zorlamadılar -
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@fume çook teşekkür ederiz, sizlerin de kolaylıkla bu süreci tamamlamasını diliyorum
talihli olan eşimin üniversite diploması 2 yıllık, nedeni bu da olabilir olmayadabilir açıkçası neden istediklerini bilmiyoruz. tüm soruları sorduktan sonra birden lise diploması isteyince şaşırdık 
-
@Parvina-Rafikovna çoook teşekkür ederiz
Darısı sizlere olsun kolaylıkla, güzellikle ve sorunsuz bir süreç dilerim 
-
@Nebleux çook teşekkürler
aynı şekilde sizlerin de süreçlerinin kolaylıkla tamamlanmasını diliyorum