TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler.
-
Yine bir bilgi köpeğiniz kendinize thy üzerinden biletle e yaparken aramak yeyor, 3 ü tuşladığınızda sadece bu konuda yetkililer çıkıyor ve işlemler halloluyor. Havalanı thy dahi yapamadı, tek telle bu işlemi çözdük. Yani süreç eskisinden daha kolay şekilde telefondan hallediliyor demektir
-
Amerika’ya ilk giriş yapacak kişilerin işine yarayacak bir bilgi
-
@denizci10 Teşekkürler, aktarma olmayacak zaten ben bir gün önceden şehirde olacağım direk uçuş olacak ertesi gün.
-
@patriot, içinde söyledi: Eski Türk Kimliği İle Türkiye'ye Seyahat Etmek
@gucarslan cok tesekkur ederim. Simdi baktim, uzerinde tc kimlik no yaziyor. 11 sayidan olusan bir numara, dogru mu?
Oldukca eski birsey. Bu resimdeki gibi.Bunu kabul ederler mi?
Ucaga binerken sorun olur mu?üzerinde TC kimlik numaranız varsa kabul edileceğini düşünüyorum.
yerinizde olsam vizemi hazır eder, bununla girmeyi dener, olmazsa hemen abd pasaportu ve vize ile giriş yapardım. -
@Allochthonous; yaklaşık 3 ay önce bir ve üç yaşında iki çocukla ist-dfw uçusunu gerçekleştirdik. En arka sağ köşeden aldık. Fazladan 1 koltuk satın aldık, yani 4 koltuk aldık. Anne ve çocuklar için her ihtimale karşı 3 koltuğun yerini satın aldık. Dördüncü koltuğu check-in günü yan sıradan alamadım yanın bir önünü alabildim. Yan yana sayılır. Organik uyku yapıcı damlalar var. Eczacınıza danışabilirsiniz. Onu normal uyku vaktinde verdik. Rahat uyudular. Buzullara yakın geçerken uçak soğuyor ona dikkat ettik. Uyanınca büyük çocukla baştan aşağı uçağı bir kaç tur gezdik. O yürüdü peşinden ben. En arkada olduğumuzdan büfe ve tuvalet ile kapının ordaki koltukta da baya vakit geçirdik. Uçak içi eğlence sistemi de yardımcı oluyor. Uçakta mama bile veriyorlar. Koltuklar yatsa da çocuklardan küçük olanı kucağımızda sırayla uyudu. Büyük olan yattı iki koltuğa. Korktuğumuz gibi ağlama filan olmadı. Antepten aktarmalı gelmemize rağmen kötü değildi yolculuğumuz. Gelince normal uyku düzenlerini almaları 1 hafta kadar sürdü. Saat saat kaydıra kaydıra yerel saate uyum sağladık. İlave sorunuz olursa sorun lütfen.
-
TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler. -
@charon daha önce bende hollanda ve ingiltere üzerinden aktarmalı uçtum. Fakat 2022'de bir çok ülke transit vize şartı getirdi yazıyordu haberlerde. İçerisinde belli şartlar var tabi. Abd vizesi olanlar muaf falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yine de kontrol etmekte fayda var. Şu an fransa, hollanda ve ingiltere transit vize istiyor mu abd için, bilginiz var mı?
-
@ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
-
Dünyanın hangi ülkesine ev eşyalarınızı ve şahsi aracınızı göndermek isterseniz info@orimexlojistik.com mail adresine sormak istediğiniz tüm soruları, gümrük evraklarını, prosedürleri, vergi ödemelerini, transit sürelerini, gümrük muafiyetlerini vs. kısacası aklınıza takılan her şeyi sorup güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ya da +90 216 335 35 35 numaralı telefon numarasından da ulaşım sağlayabilirsiniz.
-
-
Domestik seyehatlerde TSA real ID zorunlulugunu iki sene daha erteledi. Mayis 7 2025
DHS announces extension of REAL ID full enforcement deadline | Transportation Security Administration
-
Merhaba ben Azerbaycana gitmek istyorum turistik amacli, ama prooflu COVID 19 vaccination kagidi istiyor.Ben daha once CVC pharmacyden yaptigim kucuk bir belge var.Hangi asilari yaptigima dair.Yeterli mi bu belge anlayamadim.
-
@Buse-0, içinde söyledi: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
@waterman bir soru daha sormak isttyrm 🙈Ben green card li oldugum icin azerbayacana vize almama gerek Yok degil mi?
Zaten Türk pasaportunuz varsa Azerbaycan’a vizesiz girebilirsiniz sorun yok
-
@muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim.
evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
-
@gamefry mesaj attım sizlere
-
tamamdır teşekkürler @gucarslan
-
-
@gul_bencee, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
arkadaslar amerikadan turkiyeye kargo ile vitamin gonderebilir miyiz?
Amerika'dan göndermekte sıkıntı yok, ama Türkiye'de gümrüğe takılıyor.
Muvafakatname
-
Bu konu daha önce forumda tartışılmıştı fakat hangi konu başlığı altında açıldığını bulamadığım için yeni bir konu başlığı yaratma ihtiyacı duydum. 18 yaşının altındaki çocuklarımızın yurt dışı seyahati sırasında ebeveynlerden birinin yada her ikisininde yanında bulunmadan seyahat edebilme iznini sağlayan bu belgeyi alan var mıdır? yada aramızda bu belge olmadan çocuklu seyahat edenler var mı? Deneyimlerimizi bu başlık altında paylaşırsak kanımca faydalı olacaktır.
Malum hepimiz yeni hayatlarımızı kurarken şartlar istediğimiz gibi gitmiyor yada keyfi nedenlerle olan seyahatlerimiz bütün aile bireyleri ile birlikte gerçekleşemiyor. Çocuklar bazen baba olmadan yada anne olmadan hatta bazı zamanlar her iki ebeveyn olmadan Amerika - Türkiye arası gidiş gelişler yapmak zorunda olabilir. Bu tarz durumlarda sınır kapılarında zorluk yaşamamak adına Türkiye'den gitmeden önce bu belgeyi cebimize koymakta fayda olacağını düşünüyorum. Bu belge noterden alındığı gibi ilgili devlet kurumlarından da temin edilebilir bir belgeymiş hatta internette araştırdığınız zaman emniyet müdürlüklerinde alınabildiğini göreceksiniz fakat artık pasaport işlemlerini nüfus müdürlüğüne devreden emniyet müdürlüğü "o işlere biz bakmıyoruz artık" diyerek sizi geri çevirecektir(bugün şahsen bu cevabı aldım kendilerinden :)) Her işim düştüğünde devletimizin ultrasonik nüfus müdürlüğü çalışanları ile kavga gürültü işimi hallettiğim için bu işi notere gidip paşa paşa parasını verip işimi çözmek daha cazip geliyor. Şimdilik konu ile aktaracaklarım bu kadar , gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim... -
@aytac59 Çocuklarınızın pasaportu olduğu sürece böyle bir sıkıntı yaşamazsınız. Sonuçta pasaport her iki ebeveynin onayı ile çıkarıldığı için giriş çıkışlarda tek bir ebeveyn ile yolculuk yapmak sıkıntı olmuyor. Hatta çocuk yanlız başına bile seyahat edebiliyor.
-
Ben de daha once foruma bu konuda yazilan bilgilerden aktarayim:
Soru:
@crazycells öncelikle emeğinize, ilginize sabrınıza ve bilginize çok teşükkür ederim.
Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.1- Vİze için DS-260 formunda yeralan Çocukları ABD'ye sizinle göçmen olarak gelecek mi sorusuna evet ama daha sonra gelecek cevabını verdiğimizde ilk vize başvuru işlemleri için çocuklar için başvuruda bulunmak gerekirmi yoksa daha sonra cocuklar için vize başvuru işlemlerini gittikten sonra yapabilirmiyim. Cocukların velayeti eski eşimde olduğundan dolayı ilk aşamada 5 ve 12 yaşında 2 çocıkl gitmek zor olcaktır birde velayet ten dolayı eski eşten izin alınması gerekir mi ?
12 yaşında büyük çocuğu tek götürmek olur mu yoksa 2 sinide götürmek şart mı?2- Cocuklar sizinle göçmen gelecekmi sorusunuda hayır gelmeyecek dediğimizde daha sonra getirme şansımızı kaybedermiyiz yoksa ben yerleştikten sonra getirme imkanı olur mu?
Cevap:
Siz Turkiye'deki hukukla ve yasalarla ilgili bir soru soruyorsunuz, ben o kisma cevap veremem. Ama,
-
Hayir, daha sonra da basvuru yapabilirsiniz. Eger DV2019 sureci bitmeden vize almak isterseniz konsoloslukla gorusup cocuklariniza mulakat tarihi alabilirsiniz. Eger cocuklari mulakata getirirseniz ABD konsoloslugu vize verecektir. Ama bunun Turkiye'de yasal olup olmadigini ya da izin alip almamaniz gerektigini ben bilmiyorum, bu zaten ABD gocmenligiyle ilgili bir soru degil
tamamen Turkiye'deki yasalarla ilgili. ABD'de normalde kucuk cocugu tek bir ebeveyn ABD disina goturemiyor. Eger tek bir ebeveyn varsa, digerinin de izninin oldugu yazili bir mektup tasimali. Ama Turkiye'de olay nasil yuruyor bilmiyorum. Cevrenizdeki hukukculara ya da avukatlara sorun isterseniz bu durumu. Eger Turkiye'deki hukuk sorun cikarmazsa, ABD konsoloslugu zaten cikarmaz. @TolgaTarkanOlmez Bey'in esi Turkiye'de hukukcu, ben kendisini tag'leyeyim, kendisi gorunce cevap yazar.
Eger DV2019 sureci gectikten sonra cocuklariniza vize almak isterseniz, su konuyu takip etmeniz gerekir:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak -
Hayir, sansinizi kaybetmezsiniz. O soruya cok takilmaniza gerek yok, cocuklarin ABD'ye gelme ihtimalleri varsa evet diye isaretleyebilirsiniz.
-
-
@crazycells Muvafakatname içinde söyledi:
Ben de daha once foruma bu konuda yazilan bilgilerden aktarayim:
Soru:
@crazycells öncelikle emeğinize, ilginize sabrınıza ve bilginize çok teşükkür ederim.
Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.1- Vİze için DS-260 formunda yeralan Çocukları ABD'ye sizinle göçmen olarak gelecek mi sorusuna evet ama daha sonra gelecek cevabını verdiğimizde ilk vize başvuru işlemleri için çocuklar için başvuruda bulunmak gerekirmi yoksa daha sonra cocuklar için vize başvuru işlemlerini gittikten sonra yapabilirmiyim. Cocukların velayeti eski eşimde olduğundan dolayı ilk aşamada 5 ve 12 yaşında 2 çocıkl gitmek zor olcaktır birde velayet ten dolayı eski eşten izin alınması gerekir mi ?
12 yaşında büyük çocuğu tek götürmek olur mu yoksa 2 sinide götürmek şart mı?2- Cocuklar sizinle göçmen gelecekmi sorusunuda hayır gelmeyecek dediğimizde daha sonra getirme şansımızı kaybedermiyiz yoksa ben yerleştikten sonra getirme imkanı olur mu?
Cevap:
Siz Turkiye'deki hukukla ve yasalarla ilgili bir soru soruyorsunuz, ben o kisma cevap veremem. Ama,
-
Hayir, daha sonra da basvuru yapabilirsiniz. Eger DV2019 sureci bitmeden vize almak isterseniz konsoloslukla gorusup cocuklariniza mulakat tarihi alabilirsiniz. Eger cocuklari mulakata getirirseniz ABD konsoloslugu vize verecektir. Ama bunun Turkiye'de yasal olup olmadigini ya da izin alip almamaniz gerektigini ben bilmiyorum, bu zaten ABD gocmenligiyle ilgili bir soru degil
tamamen Turkiye'deki yasalarla ilgili. ABD'de normalde kucuk cocugu tek bir ebeveyn ABD disina goturemiyor. Eger tek bir ebeveyn varsa, digerinin de izninin oldugu yazili bir mektup tasimali. Ama Turkiye'de olay nasil yuruyor bilmiyorum. Cevrenizdeki hukukculara ya da avukatlara sorun isterseniz bu durumu. Eger Turkiye'deki hukuk sorun cikarmazsa, ABD konsoloslugu zaten cikarmaz. @TolgaTarkanOlmez Bey'in esi Turkiye'de hukukcu, ben kendisini tag'leyeyim, kendisi gorunce cevap yazar.
Eger DV2019 sureci gectikten sonra cocuklariniza vize almak isterseniz, su konuyu takip etmeniz gerekir:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak -
Hayir, sansinizi kaybetmezsiniz. O soruya cok takilmaniza gerek yok, cocuklarin ABD'ye gelme ihtimalleri varsa evet diye isaretleyebilirsiniz.
Merhabalar,
Ben de daha once verdigimiz cevabi buraya yazayim.
Türk Medeni Kanununda velayetle ilgili hükümler genel düzenlemelerdir. Velâyetin kapsamı velayet sahibinin çocuğun bakım ve eğitimi konusunda onun menfaatini göz önünde tutarak gerekli kararları alma ve uygulama şeklindedir. Yani velayet sahibi çocuğa bakar, eğitim almasını sağlar, maddi ve manevi olarak çocuğun korunması ve geliştirilmesinden sorumludur. Velayet eşlerden hangisinde ise çocuk onunla yaşar ve diğer eşin çocukla ilişkisi de hakim kararı ile düzenlenir.
Medeni Kanun dışında mevzuatta da velayet hakkı sahibi dışındaki kişilerce çocukların yurt dışına çıkarılması hakkında da doğrudan bir düzenleme bulunmuyor.
Uygulamada baktığımızda genellikle velayet hakkı sahinin çocuğu kendisi ile birlikte yurtdışına çıkarmak istediğinde diğer ebeveynin muvafakati sorunsalı karşımıza çıkmakta. Örneğin Yargıtay 2015 yılında verdiği bir kararda; velayet hakkı kendisinde bulunan eşin velayet hakkını kullanmasının doğal sonucu olarak ortak çocuğu yurt dışına çıkarmasının boşandığı eşinin muvafakatına bağlı olmadığına karar vermiştir. Bununla birlikte bazı ülkelerin vize başvurusunda velayet sahibi olmayan eşin noter tasdikli muvafakatnamesini istediği bilinmekte. Bazı kişilerce de gümrükte pasaport kontrolünde ilgili muvaffakatın sorulduğu da tecrübe edilmiş. Nitekim çocuğun yurt dışına çıkarılması konusu çocuk kaçakçılığı, çocuğun usulüne uygun olmayan şekilde velayet hakkı olmayan veya velayet hakkı veren mahkeme kararı gidilen ülkede hukuken tanınmayan kişilerce yurt dışına kaçırılması vs. gibi durumları akla getirmiş ve bu konuda uluslararası anlaşmalar yapılmıştır.Yaptığımız kısa araştırmada sizin durumunuza uyan bir sonuç elde edemiyoruz çünkü çocukların velayetinin eski eşinizde olduğunu belirtmişsiniz. Ancak velayet hakkı bulunmayan bir ebeveyn olarak çocuğu yurt dışına çıkarmak yukarıda belirttiğimiz sorunlara sebep olabilir. Velayet hakkı sahibi ebeveynin bile zaman zaman diğer ebeveynin muvafakatnamesine ihtiyaç duyduğu göz önünde bulundurulduğunda, sorun yaşanabilmesi muhtemel. Nitekim velayet hakkının doğal sonucu olarak çocukların velayet sahibi ebeveyn ile birlikte kalması gerekir. Çocukların 18 yaşından önce yurt dışına çıkarılması isteniyorsa velayet değişikliğinin gerekeceğini düşünüyoruz. 18 yaşından sonra zaten çocuklar üzerindeki velayet hakkı kalkacaktır. Bu yazdıklarım 18 yaşından önce çocukları beraberinizde götürmek istemeniz durumunda geçerli.
green card süreciyle ilgili bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım. formların nasıl doldurulacağı konusunda buradaki arkadaşlar yardımcı olacaktır.
-
-
Merhaba, yesil kart talihlisi benim, esim yanimda olmadan 18 yasindan kucuk cocuklarimla yurt disina cikarken muvaffakatname sorulma durumu var midir @crazycells ve diger tecrubesi olan arkadaslar?
-
@meltemerva, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Merhaba, yesil kart talihlisi benim, esim yanimda olmadan 18 yasindan kucuk cocuklarimla yurt disina cikarken muvaffakatname sorulma durumu var midir @crazycells ve diger tecrubesi olan arkadaslar?
çocuklar eger birinizin pasaportunda gözüküyor ise diğer ebeveyn muvafakkatname veriyor. çocuğun adına sahsi pasaport çıkartılırken her iki ebeveyn de muvaffakatneme veriyor. biz zamnında oyle yasmıştık. oğlumuz su an 15 yasında, kendi pasaportu var. anneis ya da benimle beraber farklı zamanlarda istediği gibi çıkıyor.
-
@meltemerva, içinde söyledi: Muvafakatname
Merhaba, yesil kart talihlisi benim, esim yanimda olmadan 18 yasindan kucuk cocuklarimla yurt disina cikarken muvaffakatname sorulma durumu var midir @crazycells ve diger tecrubesi olan arkadaslar?
Yurtdisina cikarken sorabilirler.
Pasaport cikarirken gerekiyor.
Gocmenlik islemlerinde vize almak icin gerekmiyor.
-
@cnpist, içinde söyledi: Muvafakatname
@meltemerva, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Merhaba, yesil kart talihlisi benim, esim yanimda olmadan 18 yasindan kucuk cocuklarimla yurt disina cikarken muvaffakatname sorulma durumu var midir @crazycells ve diger tecrubesi olan arkadaslar?
çocuklar eger birinizin pasaportunda gözüküyor ise diğer ebeveyn muvafakkatname veriyor. çocuğun adına sahsi pasaport çıkartılırken her iki ebeveyn de muvaffakatneme veriyor. biz zamnında oyle yasmıştık. oğlumuz su an 15 yasında, kendi pasaportu var. anneis ya da benimle beraber farklı zamanlarda istediği gibi çıkıyor.
Cok tesekkurler
-
@crazycells cok tesekkurler
-
Benim bu konuda tecrubem var.
Turkiye tarafında pasaportları anne veya baba muvaffakati ile alınmışsa veya varsa anne veya babası ile çıkabilir çıkışta muvaffakat sorulmuyor. Babası ile seyahat eden cocuk için seyahatlerde sorun yaşanmıyor ozellikle ABD muvaffakat daha onceden vize alırken de annesinin muvaffakatini sormamış istememişti , green kart çıktıktan sonra görüşmede de istemediler.
Sadece soyadı tutmayan biri ile veya annesi ile seyahat ederken (boşanınca anne ve cocugun soyadı tutmadığı için ) istiyor her ülke girişte veya çıkarken. Yabancı ülkeler için ebeveynin elyazısı ile yazdığı imzalı ve tel-email adres olan dilekçe yeterli . -
@Milad-Kardox bu basligi da incelemeyi unutmayin...
-
@TolgaTarkanOlmez cevabınız için çok teşekkür ederiz efendim. Eğer değerli vaktinizi ayırıp yanıtlarsanız çok mutlu olurum.
Eşimden ayrı yaşıyoruz velayet eşimde ve greed card ile 12 yaşındaki oğlumu yanımda götüreceğim. Fakat ben rusyada çalışmaktayım ve türkiyeye gidemiyorum şu aşamada. Velayet süreci nedir ? ben buradan nasıl bir başvuru yapabilirim veya illa türkiyeye gidip velayet davası mı açmam gerekir ? buradan da bir işlem yazılı bir kağıt vekalet ile avukat aracılığıyla da işlemleri başlatabilir miyiz ? eski eşim ile birlikte bunu araştırıyoruz. Şimdiden çok teşekkür ederim. Malum sebeplerden dolayı Olabildiğince çabuk velayeti benim tarafıma geçirmek istiyoruz.
-
Greencardlı anneye bağlı çocuğun pasaport süresi doldu yeni pasaport için babanın muvafakati aranıyor baba amerikada ikamet ediyor bildiğim kadarıyla 2 şekilde muvafakatnamr alınabilir 1. Konsolosluktan
2. Noterden apostill ile birlikteSorum şu konsolosluktan alındığında sıkıntı olmuyor fakat noterden alınan muvafakatnamenin türkiyede geçerli olması için ne yapılması gerekir?
Stajyer avukatım işlemlerle ilgileniyorum fakat bugün nüfus müdürlüğünde beyfendi noter imzalı muvafakatnamenin orjinal olduğundan şüphe etti ki sertifika numaralı apostill olmasına rağmen işlemi onaylamadı açıkcası çoğu insan sürece çok hakim değil gibi fakat apostill in orjinal olup da noter evrakının sahte olması mümkün müdür?Not : bu evraklar bana kargo ile gönderildi fotokopi değil orjinal evraklardır. Süreci genel hatları ile aktarmaya çalıştım konsolosluktan alınır sıkıntı değil fakat nüfus hizmetlerinin bu şekilde yaklaşması beni rahatsız ettiği için işin doğrusunu sizin gibi bilen insanlardan duymak istiyorum. Saygılar.
-
Green card başvuru süreci yakında başlayacak. Ben 11 ayda boşanıyorum. Fakat başvurulur 10. Ay 11.Ay ben başvuru yaparken neleri işaretlemem gerekiyor. Evli mi boşanmış mı. Evli ama ayrı yasiyormu. Evli desem green card çıkar sa konsolosluğa gittiğimde boşanmış biri olarak gideceğim. Kazanmışken kaybetmek istemem. Şu an evliyim ama eşimden ayrı yaşıyorum. Benim pozisyonumda birisi green card başvurusunu nasıl doldurmalı. Ayrıca 2 tane oğlum var. Velayeti annelerinde olacak. Allah nasip etti kazandım diyelim. Ilerleyen yıllarda hayat düzenimi oturttum diyelim. Çocuklarımı okumaları için yanıma aldirabilirmiyim. Ama en önemli kısmı green card başvuru seçenekleri. Bana tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmi. Teşekkür ederim.
-
@ufukkefal, içinde söyledi: Muvafakatname
Green card başvuru süreci yakında başlayacak. Ben 11 ayda boşanıyorum. Fakat başvurulur 10. Ay 11.Ay ben başvuru yaparken neleri işaretlemem gerekiyor. Evli mi boşanmış mı. Evli ama ayrı yasiyormu. Evli desem green card çıkar sa konsolosluğa gittiğimde boşanmış biri olarak gideceğim. Kazanmışken kaybetmek istemem. Şu an evliyim ama eşimden ayrı yaşıyorum. Benim pozisyonumda birisi green card başvurusunu nasıl doldurmalı. Ayrıca 2 tane oğlum var. Velayeti annelerinde olacak. Allah nasip etti kazandım diyelim. Ilerleyen yıllarda hayat düzenimi oturttum diyelim. Çocuklarımı okumaları için yanıma aldirabilirmiyim. Ama en önemli kısmı green card başvuru seçenekleri. Bana tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmi. Teşekkür ederim.
Bu baslik altinda sadece "muvafakatname" ile ilgili sorularinizi sormalisiniz...
-
İki çocuğumla beraber turist vizesine katılacağım eşim yanımda olmadan ; acaba bu durum için bir belge gerekir mi? Pasaport çıkarken muvafakat istendi ama vize görüşmesinde de bu isteniyor mu ?
-
@Sev-Sev, içinde söyledi: Muvafakatname
İki çocuğumla beraber turist vizesine katılacağım eşim yanımda olmadan ; acaba bu durum için bir belge gerekir mi? Pasaport çıkarken muvafakat istendi ama vize görüşmesinde de bu isteniyor mu ?
hayir, vize gorusmelerinde bu durumu degerlendirmiyorlar.
-
@crazycells teşekürler işiniz rast gitsin
-
Merhaba, Biz de Green Card ile geldik ve şuan Amerika'da yaşıyoruz. Babamlar Ap sürecinde olduğu için 7 yaşında ki oğlum da onları çok özlediği için oğlumu Türkiye'ye yollamaya karar verdik.
Giderken bir akrabamız ile aynı uçakta olacak ama dönerken babamların AP süreci tamamlanırsa onlarla dönecek tamamlanmazsa da Hostes' e emanet şeklinde gelecek.
Benim de sorularım şu şekilde cevaplaya bilirseniz çok sevinirim;
1-Giderken akrabamız olan bayana buradan Ups'ten sanırım muvafakatname vereceğiz değil mi ?
2-Gelirken annemle gelme ihtimaline karşıda anneme de aynı belgeyi çıkartacağız değil mi ?
3-Ama diğelim annemle gelemedi hostes ile gelecek o zaman kim için muvafakatname hazırlanması lazım ? Annemler kendileri oğlumu biz olmadan hostese teslim edebiliyor mu ?
Şimdiden teşekkür ederim. -
Merhaba Belma Hanım
Yazınızı okudum nasıl çözüm ürettiniz bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.
Benzer Başlıklar
127
Online
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k
Posts