• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. meke
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 7
    • Konu 0
    • İleti 246
    • En İyi 128
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

meke

@meke

236
    İtibar
    596
    Profil Görüntülemeleri
    246
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

meke Takip etme Takip Et

meke tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba, biz de girişimizi yaptık. Detayları yazayım;
      Sabiha Gökçen’den KLM ile Amsterdam aktarmalı NY JFK bileti almıştık.
      E-gate sonrası polis malesef US Immigrant Visa’yı oturum izni olarak kabul etmedi. Benim başka ülke oturumum vardı ama oğlum için mecburen yurtdışı çıkış harcı ödedik.
      KLM AMS aktarmalı JFK uçuşu için Schengen Visa şartı sorgulandı ama aktarma uçuşu için boarding pass gösterince OK oldu.
      AMS terminal girişinde gümrük polisi vize kontrolü yaptı, transfer durumu ve USA vizesini kontrol edip bizi saldı.
      JFK girişi bomboştu, vize memuruna Göçmen ilk giriş dediğimizde önce fotoğraf çekti sonra bizi vize görüşme odasına aldılar.
      5-10 dk bekledik ve direkt damgalı pasaportları teslim ettiler. Hiçbir soru sorulmadı, işlem 1 dk bile sürmedi.
      Biz erdik muradımıza, darısı bekleyen arkadaşların başına 🤞

Yolculuk içinde yayımlandı
      meke
      meke
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@meke Bu gün itibariyle Ceac statüsü “issued” olmuş.
      Vizelerimiz basılmış 🙌🏻

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      meke
      meke
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@jcmaxwell Birseyler basarmak isteyen her Turk vatandasinin geldigi nokta dataci olmak. Is kurmak isteyen, borsada veya Kripto aleminde basarmak isteyen, 2.el arabayi saglam almak isteyen, Vize almak isteyen veya bizler gibi gocmenlik basvurularini basarili tamamlamak isteyen hepimiz benzer durumdayiz.
      Bazen konulari okurken caresizligimize uzuluyor ama mucadeleyi birakmiyor olusumuza seviniyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      meke
      meke

Selam, EB2-NIW I-140 başvurumuz için biraz evvel approval epostası elime geçti.
      45 günlük hızlandırma hizmeti satın almıştım, ancak ufak bir aksilik nedeniyle I-907 Premium Processing Service 20/07/2023 tarihinde işleme konabildi. Buna rağmen 7 gün içinde başvurum onaylanmış. RFE yok, temiz geçmiş.
      NVC devreye girecek ve DS-260 doldurma aşamasına geçeceğiz. 😍

meke
      meke

Current olan arkadaslari tebrik ederim, bulten ilerlemesi acisindan 45 gun kaldi benim de current olmama. Olumlu ve umutlu bakiyorum, Baskan secim donemine gelince 3 ay kadar zaman kaybettik ancak Nisan veya en gec Mayis bultenlerinde 30 Haziran 23 tarihi current olacak diye dusunuyorum. Boylece yaz aylarinda randevu daveti gelecek ve yaz sonu Amerika'ya giris yapacagima inaniyorum.

meke
      meke

Bu sabah 10:20 gibi Unganlar’a giriş yaptık.
      Pasaport, aşı kartı ve sağlık ocağından aldığımız kaşe ve imzalı aşı dökümlerini teslim ettik.
      Fotoğraflarımız çekildi.
      Sadece akciğer röntgeni gerekli görüldü. Düzen Laboratuvarında röntgenlerimiz çekildi ve 2 kişi için 70$ ödeme yaptık.
      10:40’ta muayene olduk, karma aşı yapıldı ve saat 11:10 da tüm işlemler tamamlandı.
      Yapılan aşıların dijital karnesini email olarak tarafımıza iletileceklerini, bu karneyi saklamamız gerektiğini ve 5 yıl sonraki vatandaşlık başvurusunda kullanılacağını belirttiler.
      Unganlar’da 2 kişi için 900$ ödeme yaptık.
      Akciğer röntgeni kontrolünün saat 15:00 kadar tamamlanacağını, gerek olursa bizi tekrar arayacaklarını söylediler.
      Aramadılar, sürecimiz tamamlandı.
      Unganlarda @pelinoaydin ve güzel ailesiyle karşılaştık, haftaya da konsoloslukta görüşeceğiz inşallah.

meke
      meke

EB2-NIW uzerinden GC alan arkadaslarin dikkatine:
      UCSIS sayfasindan kayit olup GC ucretini odemeye calisirken forumdaki USCIS Immigrant Fee Odeme konusunda belirtilen yonerge uyarinca Case bilgimi son 2 numarayi eksilterek kayit olmaya calisiyordum ancak odeme sayfasina bir turlu gecemiyordum.
      UCSIS vaka ekleme kismindaki talimati okumamistim, meger orada son 2 hanenin eksik yazilma gerekliligi sadece DV Lottery talihlileri icinmis.

EB2-NIW DOS Case ID'mi ANK2023XXXXXX olarak tam sekilde yazinca super hizli ve hic takilmadan odeme sayfasina ulasti.
      Odedim ve IOE numaralari hemen olustu ve teyit verdi.
      Ez cumle, DV Lottery talihlileri haric tum Immigration DOS Case'lerini tam yazmamiz gerekiyor, kayitlara dusmek istedim.

meke
      meke
    • RE: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

Ben de çorbaya tuz atayım, yazılımcılık herkesin yapabileceği bir iş değil. Benim de 28 yıllık IT kariyerim var ve 1 satır bile kod yazmayı sevmediğim için yazılımcı olmadım. Ama anlatmaya başlasam bir sürü tecrübem mevcut, misal 150-200 kişilik yazılım organizasyonlarını ve projelerini yönettim. Altyapı ve sistem yönetimi, büyük yazılım paketlerinin (CRM; ERP) vb yönetimi, sistem ve yazılım güvenliği, iş analistliği, proje yönetimi vb bir çok yapılabilecek mesleği var bilgi işlem alanında.
      Hem @emre911 hem de @tufank gayet detaylı açıklamışlar.
      6 aylık sürenizi ve bütçenizi derinleşmeyen ana konularda takip etmenizi öneririm. Yani yazılım gibi dikeyi olan bir alan yerine proje yönetimi/iş analistliği/agile koçluğu vb gibi yatayda uzmanlık geliştirilebilecek konulara girebilirsiniz. Veya büyük sistemlerin yönetimi için kurslara gidip SAP, Oracle, MS CRM gibi büyük iş sistemlerinin yönetiminde uzmanlaşabilirsiniz. Hatta finans ve bütçe konularında bilginiz varsa IT Bütçe yöneticisi bile olabilirsiniz.

Aslında formul basit, iş yerinde diğer insanlarla fazla muhatap olmadan kendi başınıza çalışmayı seviyorsanız, derinlikli işlerde saatlerce çalışmaktan hoşlanıyorsanız, büyük bir sistemin/ekibin/kurallar bütününün bir parçası olmayı seviyorsanız yazılımcı olmayı değerlendirebilirsiniz.
      Alternatif olarak iş yerinde diğer insanlarla muhatap olarak ekip halinde toplantı katılımlarıyla sosyalleşerek çalışmayı seviyorsanız, yüzeysel veya az derinlikli işlerde saatlerce çalışmaktan hoşlanıyorsanız, raporlama yapmak kısa vadeli hesap vermek açıklama yapmak sizin için sorun değilse, büyük bir sistemin/ekibin/kurallar bütününün bir parçası olmayı seviyorsanız iş analisti/proje yöneticisi/ürün yöneticisi/ERP-CRM uzmanı vb meslekleri değerlendirebilirsiniz.
      Ve hatta temel IT sertifikasyon kurslarına gidip 1. seviye IT destek uzmanı bile olabilirsiniz. Zamanla 2. seviyeye veya diğer yan dallara geçiş yapıp kariyerinizde ilerleyebilirsiniz. Bunlar hep evrensel meslekler ve Amerikada iş bulabileceğiniz alanlardır.

Daha da özelinde;
      +Project Management son 40 senedir çok önemli bir alandır. Project Management sertifikasyonu alabilir ve evrensel bir mesleğe sahip olabilirsiniz. Üstelik sadece bilişim projeleri değil, teknoloji, sivil, savunma, her alanda mesleğinizi icra edebilirsiniz. PMI (USA) ve Prince (UK) gibi ana organizasyonları mevcut, Amerika ile ilginiz olduğundan PMI eksenine girip PMP sertifikasına yönelmeniz sizi 6 ay sonunda Jr. Project Manager yapabilir.

+Product Management son 15 senenin yükselen konusu. Product Management sertifikasyonu alabilir ve evrensel bir mesleğe sahip olabilirsiniz. PDMA (USA) ve AIPMM (USA) üzerinden sertifikasyonlarınızı alabilirsiniz ve bunlar sizi 6 ay sonunda Jr. Product Manager yapabilir. Büyük bir ekipte (Teknoloji şirketi, sigorta şirketi, finans kuruluşu, vs) Product Owner olarak çalışmayı değerlendirebilirsiniz.
      +Business Analyst son 25 senenin önemli bir konusu. IIBA ve CAP gibi sertifika programlarına katılabilirsiniz.

Kolaylıklar ve başarılar dilerim, sorunuz olursa memnuniyetle detaylı konuşabiliriz.

meke
      meke

@Yağız-Pekyiğit Current olduguna sevindim, onemli bir asamayi gectiniz.
      Current oldugunuz gun ile IL (Interview Letter) aldiginiz gun arasi Turkiyeden basvurdugunuzu varsayarak Ankara'nin islem suresine gore gittikce uzamakta. Son gelismelere gore Iran vatandaslarinin dosyalari orta doguya kaydirilmis, ama pratikte bunun Ankara mulakat performansina nasil yansiyacagini henuz bilmiyoruz.

Benim current olmam ile IL almam arasi (14 Mayis - 20 Agustos) 3 ay. Bu sirada NVC'den 2 defa beklemeye devam edin mesaji aldim. IL ile mulakat arasini da 2 ay olarak eklersek 5-6 aylik bir surece hazir olmalisiniz.

Bu konunun Ocak - Agustos arasi mesajlarini okumanizi oneririm, ben dahil pek cok kisinin sordugunuz surece bilgi saglayacak mesajlari mevcut.
      Mesela bazi arkadaslarimizin daha gec PD'si olmasina ragmen daha erken DQ olmasina gore hemen IL aldigina da sahit olduk.

Yapilacak sey ise sabir ile beklemek, eksik evraklarinizi toparlamak ve saglikli kalmak diyebilirim.

meke
      meke

@meke Merhaba, 3 Kasım Pazartesi sabahı Ankara’ya gittim ve VFS (Mahal AVM) ofisine evraklarımızı ve pasaportları teslim ettim.
      Teslim belgesi veya kayıt numarası vermiyorlar.
      4 Kasım Salı günü CEAC status halen “Refused” idi ancak updated tarihi 4 Kasım olarak güncellenmişti.
      Bu da evrakların IV Ankara’ya ulaştığını gösterdi.

5 Kasım Çarşamba günü CEAC status “Administrative Processing” olarak değişti.

Umuyorum ki kısa sürede sonuçlanacaktır.

meke
      meke

meke tarafından gönderilen son iletiler

@biophys Hayirli olsun, yolunuz acik olsun.
      Hangi eyalette yasamayi planliyorsunuz, belki denk geliriz.

meke
      meke

@Melis-Böke-Yazıcıoğlu Saglik muayenesi sonrasinda mail adresinize bir pdf dosya yolluyorlar. Bu dosyada asi bilgileriniz yer aliyor.
      Genel olarak bu dosyayi yazdirip USA giriste sorma ihtimaline karsi yaninizda bulundurmaniz tavsiye ediliyor.
      Ben de bu tavsiyeye uyarak sari zarfin yaninda bu dokumu bulundurmustum ancak soran olmadi.

meke
      meke

@scholarway Bir problem yaratacagini dusunmuyorum, adresini ayni yaabilirsin.
      Ayristirmak istersen daire numaranin yanina -A veya /A gibi bir ek yaz istersen.

meke
      meke
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@vitruvius Merhaba, ben kaldigim adrese 5-10 $ bir Amazon siparisi verdim.
      BoFA subesinden randevu aldim ve giderken yanimda Amazon zarfini ve pasaportumu goturdum.
      Bu sekilde hesap actirdim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      meke
      meke

@scholarway Merhaba, ben kendi basvurumda Aile secerek gondermisim ve kabul aldi.

meke
      meke

@biophys Ankara konsoloslugun yanindaki binada bir emanetci yazisi gormustum ben.

meke
      meke
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@bakarmisin100 ben de öyle biliyorum, SSN basılma tarihi belirtilmemiş. Dolayısıyla gelmezse haberdar oluyoruz ve SSN ofisten randevu alıp tekrar başvuru yapmak gerekiyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      meke
      meke
    • RE: Gelir vergisi / beyani

Merhaba, bilgili arkadaslara danismak istedigim birkac husus var.
      -GC ile ilk girisi 18 Ocak 2026 tarihinde yaptim, dolayisiyla giris tarihi nedeniyle 2025 yilina ait vergi veya gelir beyani yapmak zorunda degilim diye anladim. Dogru mu?
      -TR'de emekli maasi gelirim var, ilk beyanimda bunu belirtmem gerekir diye anladim. Dogru mu?
      -Son 27 aydir Gelir vergisi olmayan bir ulkede (Suudi Arabistan) maas gelirim mevcut. 2026 itibariyle bunu beyan edecegim ancak vergi hesabi nasil yapiliyor?
      Yardimci olacaklara pesinen tesekkur ederim.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      meke
      meke
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Benim GC 7 Subat itibariyle print edilmis olarak raporlaniyor. muhtemelen postaya verildi verilecek.
      Oglumun GC payment received olarak raporlaniyor. acaba GC ile SSN arasinda bir sira iliskisi var mi?
      Henuz SSN eline gecmedigi icin GC bekletiliyor olabilir mi?

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      meke
      meke

@mukavemeth Selamlar, Size teslim edilen veya PDF olarak email atilan asi kartinizda yapilan asilarin dokumu yer almakta.

meke
      meke