Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.6k 685

  • @Dilan-Yalçın Sizin kart geldi mi?


  • Merhabalar
    20 Aralık itibariyle ilk girişimizi yapmıştık. 17 ocakta da greencardlarımız geldi. Ssn den hala ses seda yok. 10 şubatta temelli taşınmamızı yapacağız o zaman gidip ssa ofisi ile görüşeceğiz ama yine de bu kadar gecikmesi normal mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eceslc, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Merhabalar
    20 Aralık itibariyle ilk girişimizi yapmıştık. 17 ocakta da greencardlarımız geldi. Ssn den hala ses seda yok. 10 şubatta temelli taşınmamızı yapacağız o zaman gidip ssa ofisi ile görüşeceğiz ama yine de bu kadar gecikmesi normal mi?

    SSN'in bu kadar sure gecmesine ragmen gelmemesi, hatta permanent resident kartlarin gelip SSN'in henuz gelmemesi normal degil. Temelli goc ettiginizde size en yakin SSA ofisi ile gorusmeniz (umarim randevusuz walk in kabul ederler, kabul etmezler ise cevrenizdeki diger SSA ofislerini usenmeden ziyaret edin) yarariniza olacaktir. Temelli goc etmenize mutakip ev kiralama, elektrik-gaz-faturali telefon hat islemleri icin SSN numarasina ihtiyaciniz olacak, kisa surede SSN hususunda cozum bulamaz iseniz bu konuda onlem alarak/planlayarak gelmenizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @eceslc Ece Hanım, ssa randevusu almadık hiç biz kolay mı zor mu bilemiyorum açıkçası, ancak randevular birkaç hafta ileri tarihli veriliyormuş bazı yerlerde, o sebeple şimdiden, işinizi garantiye almak için ssa ofisinden randevu alabilme şansınız olursa iyi olabilir bence. Randevu alamadığını söyleyen arkadaşlarımız olduğu gibi alabilen arkadaşlarımız da olmuştu SSN başlığında, o başlıktaki geçmiş deneyimlerde belki bir ipucu vardır bununla ilgili. Ben olsam 11 şubat veya civarındaki bir tarihe bir ssa ofisine randevu alabilir miyim diye bir bakınırdım. Yoksa da @ATS16 nın dediği gibi, gerekirse sırayla yakından başlayarak bütün ssa ofislerde şansınızı deneyin derim, ssn kalıcı yerleşme durumlarında önemli çünkü.
    Ama şu konuda şanslısınız, greencard ile ilgili sorun olsa, onu çözseniz bile yenisinin gelmesi uzun sürebiliyor. Ancak bir ssa ofisine başvurabilirseniz max 10 gün içinde çok büyük olasılıkla ssn geliyor.
    Şubatta kalıcı yerleşecek arkadaşlarımız da çoğalıyor. Şimdiden kolaylıklar ve bol şans diliyorum :)


  • Merhaba, benim de bir sorum var, cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Benim de hala ssn numaram gelmedi, bugün peşine düştüğümde hala uscis tarafından işlemin başlatılmadığı ve ssa’ya bir başvuru olmadığını öğrendim. 2 tane lokal ofisi zorlayıp 15 gün sonrasına randevu alabildikten sonra belki walk in kabul ederler diye LA Downtown’daki sanırım burdaki en büyük SSA ofisine gittim. Orda walk in olarak içeri aldılar ama sadece randevu vermek için alabileceklerini ve artık randevusuz başvuru yapılamayacağını söyledi bana memur. Esas sorum ise şu; gişede konuştuğum personel bana haftaya randevu verebileceğini ancak hem ordan başvuru yapılırsa hem de uscis tarafından başvuru yapılırsa adıma 2 farklı numara çıkabileceğini ve bunun da düzeltilmesinin aylar süren büyük bir sorun olduğunu söyledi. O yüzden 15 gün sonra olan randevuyu değiştirmememi ve 15 gün daha beklememi önerdi. Daha önce buna benzer bir şey yaşayan ya da duyan var mı? Yoksa memurun uğraşmamak için beni geçiştirdiğini mi düşünmeliyim? Memur öyle diyince ister istemez 15 gün sonra da başvuru yaparsam aynı sorun olur mu diye sordum ama o zaman en azından 1 ay geçmiş olur ve uscis’ın atladığına daha emin olursun gibi bir şey söyledi ama yine de 15 gün sonra direkt başvuru yapma işi de kafamı karıştırdı böyle olunca


  • @Göktuğ-Yılbaşı selamlar bahsettiğiniz 15 gün sonrasına olan randevuyu online mı aldınız acaba? Biz de Mart ayında yerleşmeyi planlıyoruz ve eğer mümkünse geldiğimiz günün ertesi gününe randevu almak istiyoruz. ABD dışından online olarak SSA randevusu almamız mümkün mü?


  • @apexcruel hayır hocam telefonla aldım. Online almaya çalıştığınızda sistem ssn olmadan hesap açtırmıyor saçma bir şekilde, hesap açmadan da randevu aldırmıyor ya da ben beceremedim bilmiyorum. Ssa için genel bir numara var internette ama maalesef onu da günün hangi saatinde ararsanız arayın sadece bekletiyor, sabah 8de de arayıp 1 saatten fazla bekledim öğleden sonra da değişmedi. Direkt ofislere gittiğinizde genel numara dışında o ofise ait bir numara veriyolar ancak öyle telefon üzerinden randevu alabildim. Bu kadar ayrıntılı anlatma sebebim, online alamazsanız en azından geldiğinizde bilginiz olsun


  • Merhabalar

    En son 14 kasimda mulakat deneyimimi yazmistim.
    Ayin 28 inde Dallastan giris yaptim.Pasaport kontrolunde cok kisi oldugundan yarim saat kadar bekledik sanirim. Polis sadece parmak izi alip fotograf cekti. beni takip et diyerek salon (oda) gibi bir yere goturdu. Iceride 5 dk beklememisimdir. Banko gibi yerden pasaportumu aldim ve giris yaptim. Umuyorum herkesin isi gider


  • @Göktuğ-Yılbaşı ayrıntılı anlatımınız için teşekkürler, buradaki deneyimler çok kıymetli hepimiz için.


  • Bizler yurt dışı çıkış harcı ödemek zorunda mıyız bir fikriniz bilginiz var mı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bsem

    Ekran Resmi 2026-01-31 22.13.45.png

    https://www.mfa.gov.tr/yurtdisina-cikis-harci.tr.mfa

    bu resmin kopyasını yanınıza alın


  • @bsem inat eden memur olur ise üstünü çağırmasını isteyebilirsiniz.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/12/20241228-24.htm


  • Herkese selamlar, yakın zamanda newark havaalanından giren oldu mu? Yoğunluğu ve ortamı nasıl acaba? Yanımda iki kedim olacağı için buradaki işlemin ne kadar süreceği çok önemli.


  • @Nacrumates bende newark tan giriş yaptım memura adresi de verdim ama ne Ssn den nede Card tan bi haber yok 68 gün oldu

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bsem, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Bizler yurt dışı çıkış harcı ödemek zorunda mıyız bir fikriniz bilginiz var mı

    DV vizesini alıp ilk girişini yapmak üzere ABD’ye gidenlerin bir kısmı ödeme yaparken, bir kısmı ödeme yapmadan geçebiliyor.

    Bunun nedeni, fiziksel Green Card henüz elde olmadığı için pasaporta basılan DV vizesinin bazı görevliler tarafından oturum izni olarak kabul edilmemesi. Israr edilmesine rağmen kabul edilmeyen ve bu yüzden ödeme yapmak zorunda kalan kişiler olduğu gibi, bazıları pasaportlarındaki vizeyi göstererek sorunsuz şekilde kabul edildi ve ödeme yapmadan geçebildi.

    Bu durum tamamen hangi görevliye denk geldiğinizle alakalı.


  • @elbruz Aslında henüz aktive edilmemiş göçmen vizesi oturum izni yerine geçmiyor, kanun bana göre çok açık ve net.

    MADDE 4- (1) Yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından;
    a) Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar

    Bende ilk 2014 yılında yurtdışına oturum vizesi ile çıkış yaparken, son yurtdışı çıkış harcımı ödeyip çıkmıştım. Yurtdışı çıkış harcı ödemek saçmalık bana göre, ayrı konu,

    Memura vize gösterilerek şans denenebilir lakin hayır diyen bir polise denk gelinirse üstünü çağır tarzı bir yaklaşım sergilemenin de doğru olmadığını düşünüyorum.


  • @erenotti o yorumu yazarken yanımda bizzat üst düzey emniyet görevlisi vardı. Aynı konuyu detaylıca konuştuk. Şuanda da kendisi tam karşımda ve yorumu şu şekilde;

    "6 aylık ilk basılan vize; usa giriş, oturum, çalışma ve vatandaşlık harici tüm sürecinizi başlatıyorsa aklınızda başka başka tilkiler dolandırmayın. usa girişte 1 yıl olarak yenilendiğinde de aynı işlev devam ediyor. Greencard aldıktan sonra zaten sorun yok. Onlarca ülkeye ait bin çeşit vize var. Her memur hangisi nedir bilmez. Derdinizi anlatamıyorsanız amirini çağırın ona anlatın. Sizi anlamayan memur kimseye sormaz, açıp araştırmaz. Amiri genelde bilir, bilmiyorsa araştırır"

    Yine de kişisel tercih. Dileyen sorgusuz sualsiz öder, dileyen hakkını arar. Saygılar


  • Görevli bana oturum izninizi gösterir misiniz dedi. Ben de vize üzerinde "permanent resident" yazısını görebilirsiniz dedim problem yapmadı.


  • @kani update: Eşim ve kızımın kartları 2 gün önce “Card Is Being Produced” aşamasına geçti benimkisi hala “Immigrant Visa Fee Payment Received“ aşamasında bekliyor.


  • Arkadaşlar yeni gidenlerden Lufthansa ile giden varsa bilgi verebilir mi? Malum THY kendi vatandaşlarına oldukça yüksek fiyata satıyor biletleri.


Benzer Başlıklar

  • ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

    Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    352 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

    Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

    Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum